Gospodarstvo

Šimonka predsednik uprave Slovenskih železarn

Ljubljana, 18. 07. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nadzorni svet koncerna Slovenskih železarn je na današnji seji sprejel odstop predsednika uprave Matica Tasiča in na njegovo mesto imenoval dosedanjega člana uprave Tiborja Šimonko, ki bo položaj prevzel s 1. septembrom.

Tasič, ki je bil na mesto prvega moža Slovenskih železarn imenovan 1. aprila 1998, položaj zapušča predvsem iz osebnih razlogov.

Matic Tasič odhaja iz osebnih razlogov
Matic Tasič odhaja iz osebnih razlogov FOTO:

Odločitev je Tasič, ki bi se mu petletni mandat sicer iztekel marca prihodnje leto, sprejel v soglasju s predstavniki lastnika, nadzornim svetom in upravo Slovenskih železarn. Glavni razlog zanjo je po Tasičevih besedah osebne narave, saj se je odločil, da bo več časa posvetil družini in lokalnemu okolju.

"Aktivnosti, ki sem si jih zadal, so končane. Vse največje družbe sistema poslujejo pozitivno z izjemo družbe STO, vendar pa sem prepričan, da bodo našli rešitev, ki bo zagotovila nadaljnji razvoj in ohranitev čim večjega števila delovnih mest tudi za STO. Prav tako so družbe uspešno končale projekt sanacije in so pripravljene za privatizacijo," je dejal Tasič.

Glavna naloga novega predsednika uprave Šimonke bo dokončanje postopkov privatizacije in kot končna aktivnost likvidacija holdinga Slovenskih železarn. "Prepričan sem, da bom skupaj s sodelavci opravil vse potrebno za procese, ki so že v teku. Bistveni cilji pa seveda ostajajo enaki: zagotoviti nadaljnji razvoj slovenskega jeklarstva in lokalnih okolj," je dejal po seji nadzornega sveta.

Tasič bo za zdaj ostal v sistemu Slovenskih železarn kot prokurist Metala, ni pa se še odločil, ali bo znova kandidiral za položaj župana Prevalj na jesenskih lokalnih volitvah.

"Vesel sem, da gre pri mojem odhodu za normalen proces in ne revolucijo," je še povedal Tasič, ki se ponaša z najdaljšim mandatom na mestu predsednika uprave Slovenskih železarn. V upravi sta po najnovejši spremembi poleg novoimenovanega predsednika Šimonke, ki je bil doslej v upravi zadolžen za področje financ in od lanskega septembra odgovoren za proces privatizacije sistema Slovenskih železarn, še Igor Umek in Vasilij Prešeren.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni