Gospodarstvo

Slovenski podjetniki pred novo prelomnico

Ljubljana, 05. 06. 2020 08.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Štiri leta minevajo, odkar so Slovenci prvič množično podprli projekt Štartaj Slovenija, ki daje zagon in krila mladim podjetnikom, ta pa se je sčasoma razširil v pravo podjetniško gibanje. S pomočjo tega mlade podjetniške ekipe še danes rastejo in se razvijajo – sebe in obenem tudi nove, inovativne produkte.

Lahko bi rekli, da sta za uspeh dovolj ideja in nekdo, ki verjame vate. Medtem ko so številni Slovenci v projektu Štartaj Slovenija dokazali, da se za pomanjkanje inovativnih idej ni treba bati, pa so nekoga, ki verjame vanje, našli v podjetju Spar Slovenija, ki je skupaj z medijsko hišo PRO Plus in oglaševalsko agencijo Formitas leta 2016 prvič predstavil projekt Štartaj Slovenija. Ta je bil po vsej Sloveniji nemudoma dobro sprejet, ljudje pa so dokazali, da radi podprejo mlade podjetnike in tako spodbujajo neusahljivo podjetniško energijo ter verjamejo v produkte, za katere so morda še pred kratkim razmišljali, kako bi bilo lepo, če bi obstajali.

Štartaj Slovenija
Štartaj Slovenija FOTO:

V štirih sezonah projekta smo spoznali ne le 36 podjetnikov, temveč 36 strastnih življenjskih zgodb in produktov, ki so se zgodili iz potrebe: mogoče lastne, mogoče v želji pomagati drugim, zagotovo pa vsaka z namenom spremeniti svet na bolje. Od zdaj bo dostop do vaših najljubših produktov še lažji, saj so v vseh trinajstih trgovinah INTERSPAR pred dnevi slovesno odprli posebno prodajno mesto, ki združuje 28 najuspešnejših podjetniških ekip. 'Kljub negotovim časom smo se odločili, da projekt Štartaj Slovenija nadaljujemo, zato smo za slovenske podjetnike ponovno ustvarili edinstveno priložnost,' je ob tem dogodku povedal generalni direktor SPAR Slovenija, mag. Igor Mervič, ki poudarja, da je zdaj na enem mestu v trgovini zbranih več kot sto izdelkov s slovenskim podpisom. 'Ker v podjetju Spar Slovenija s celostnim delovanjem podpiramo lokalne podjetnike, pridelovalce in predelovalce, čutimo to zavezo, da moramo stopiti skupaj in pomagati malim podjetjem, zdaj še bolj kot kadarkoli.'

Štartaj Slovenija
Štartaj Slovenija FOTO:

Z novim prodajnim prostorom se želijo zahvaliti tudi vsem, ki podpirajo svežo podjetniško energijo, in jim na ta način prodajno izkušnjo še dodatno olajšati. Na posebnem prodajnem mestu pa vas čakajo tudi hit produkti minulih let, ki so jih nadobudni zmagovalci še oplemenitili; tako so vam npr. poleg odličnih sladolednih palčk La Popsi zdaj na voljo tudi bomboni, narejeni zgolj iz sadja, brez dodanih barvil, ojačevalcev okusa in konzervansov. Ekipa iz prve sezone je priljubljenemu deodorantu Nelipot dodala nove vonje, razvila šampon za lase Diven, pred kratkim pa deodorante predstavila v biorazgradljivi embalaži. Noela vas poleg kreme s polžjo slino za obraz zdaj razvaja tudi s kremo za telo, še vedno pa si lahko vroče poletne dni, ki so pred nami, osvežite tudi s kombučo BeLife štirih različnih okusov.

Pridni pa niso zgolj zmagovalci štirih sezon projekta Štartaj Slovenija, temveč tudi ostali podjetniki, ki vas bodo med obiskom posebnega prodajnega mesta ponovno prepričali z novostmi. Preizkusite Yanika sprej za mačje stranišče, bodite še prijaznejši do narave s številnimi novimi izdelki za čiščenje Odori ter preizkusite bio kakav Mul'c. Na enem mestu vas zdaj pričakuje več kot sto izdelkov, obiščite svojo najljubšo trgovino, raziskujte med izdelki in podprite vedno inovativno slovensko podjetniško energijo.

Štartaj Slovenija
Štartaj Slovenija FOTO:
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

devlon
05. 06. 2020 20.52
+1
Špar rabi reklamo. Izdelke so na drugo polico preložili in zdaj oh in sploh
Povpre?než
05. 06. 2020 12.26
+28
Ta "Slovenska podjetniška energija" je cena okoli 4.30€ za 80g lešnikov oblitih s čokolado.. Ali pa takšne svetovne zamisli kot so "instant palačinke v prahu" ker je dela z njimi za nekaj sekund manj cena pa v nebo nabita. Ne me napak razumet, podpiram slovenska podjetja, vendar ti startupi naredijo bolj kot ne samo lepo embalažo, da zgleda vintage ali prestiž in nabijejo cene na dokaj preproste "iznajdbe"
EEgon
05. 06. 2020 20.04
+4
SmiselZivljenja
05. 06. 2020 12.25
+7
inovativni projekti - hrana
lumpimonster
05. 06. 2020 09.47
+7
Hudo ne samo tko naprej :D sam me pa nikol ne vidte v spari. Lp
Špartanec
05. 06. 2020 09.47
+12
Dejte pretiravat kar je prav.