-1°C

Začele so se dražbe počitniških hišic na Cresu. Najdražjo prodali za 360.000 evrov

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
D.L. / Ni.Š. /
KOMENTARJI
116
Stečajni upravitelj Primorja bo na dražbi prodal 38 hišic v priljubljenem počitniškem naselju Stara Gavza dva kilometra od mesta Cres. Prvih pet so že prodali, dražbe naslednjih sklopov bodo sledile do sredine januarja. Izklicne cene se gibljejo od 60 pa do 127 tisočakov, zanimanje pa je zelo veliko. Tako so na prvi dražbi hiško, ki je požela največ zanimanja, prodali za kar 360 tisoč evrov.

Stara Gavza
Stara GavzaFOTO: Primorje d.d.

Stečajni upravitelj Primorja Rudolf Hramec začenja z dolgo pričakovanimi javnimi dražbami 38 počitniških hišic v naselju Stara Gavza na otoku Cres. Izklicne cene se gibljejo od 60 pa do 127 tisočakov, odvisno od kvadrature, bližine morja, pa tudi od tega, ali je bila stavba obnovljena ali ne. Deset so jih namreč leta 2007 obnovili. Zanimanje je veliko, imeli smo več sto interesentov, je povedal Hramec. Podatka, koliko potencialnih kupcev se je prijavilo na današnjo dražbo, pa še ni imel. 

Danes so ponudili prvih pet, dražbe pa bodo z izjemo prazničnega konca decembra sledile vsak teden do 19. januarja. 

Po poročanju Financ, je največ interesa požela počitniška hiša v velikosti 40,25 kvadratnega metra, ki je bila naprodaj po izklicni ceni 77.816 tisoč evrov. Zanjo je varščino vplačalo 232 dražiteljev, na koncu pa je bila prodana za kar 360 tisoč evrov. Drugo najvišjo ceno je dosegla samostojna hiška, ki prav tako meri 40,25 kvadratnega metra. Njena izklicna cena je bila 77.816 tisoč evrov, na koncu so jo prodali za 270 tisoč evrov, še poročajo Finance.

Počitniško naselje v bližini tudi med Slovenci priljubljenega kampa Kovačine je od mesta Cres oddaljeno dva kilometra, do tja pa vodijo urejene pešpoti. Zgradili so ga med letoma 1978 in 1981. Hišice so opremljene, neto površina večine je 40 oziroma 46 kvadratnih metrov, vse imajo veliko pokrito teraso. Nekatere počitniške hišice so samostojni objekt, nekatere pa del dvojčka ali trojčka. K skupaj 35.398 kvadratnih metrov velikemu naselju sodita še 12.181 kvadratnih metrov veliko nepozidano stavbno zemljišče in recepcija.

Stečajni upravitelj likvidacijsko vrednost počitniškega naselja ocenjuje na dobre tri milijone evrov, tržno pa na milijon evrov več, je januarja poročal STA. Javne dražbe potekajo preko spleta. 

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Primorje je v stečaju od junija 2012. Stečajni postopek naj bi bil po prvotnih načrtih zaključen že predlani, vendar sta najprej upniški odbor, nato pa maja 2019 še Okrožno sodišče v Novi Gorici dala soglasje za njegovo podaljšanje še v leti 2020 in 2021.