Gospodarstvo

Stečajni postopek Primorja bo zahteven

Ajdovščina, 25. 07. 2012 13.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Obseg premoženja Primorja je med največjimi v aktivnih stečajnih postopkih v Sloveniji, je povedal stečajni upravitelj Primorja Rudolf Hramec. Dodaten problem predstavlja razdrobljenost premoženja na številnih lokacijah v Sloveniji in tujini.

Primorje
Primorje FOTO: POP TV

Gradbeno podjetje Primorje je že dober mesec v stečajnem postopku. Stečajni upravitelj Primorja Rudolf Hramec in njegovi sodelavci pa imajo nemalo težav s popisom premoženje. Premoženje se namreč nahaja na številnih lokacijah v Sloveniji in tujini, nekaj pa ga je še v najemu.

V stečajno maso bodo dodaten denar prispevala tudi poplačila posameznih gradbenih del, ki jih je v zadnjih letih opravljalo Primorje. Tako trenutno zaključujejo dela na 40 do 50 projektih, samo garancije za te projekte pa so znašale okrog 47 milijonov evrov. Gradbena dela, ki jih je Primorje šele začelo izvajati, pa bo verjetno moral opraviti drug izvajalec.

Nekdanji vodilni bodo delali še kak mesec

Hramec se z investitorji o tem dogovarja za vsako investicijo posebej. Zato je za mesec dni zaposlil nekdanje vodilne zaposlene v Primorju, saj le oni poznajo podrobnosti posameznih projektov. Če bo treba, jim bo pogodbo o delu podaljšal lahko še za kak mesec.

Po njegovih besedah potekajo tudi razgovori o poslovanju z upravami odvisnih družb, ki so v večini še aktivne, ter ažuriranja vseh računovodskih stanj. Pri tem delu jim je v veliko pomoč dober informacijski sistem, ki so ga uporabljali v podjetju, problem pa predstavlja stavka, zaradi česar nekaterih vhodnih podatkov v podjetju ni bilo.

"Po mojih ocenah bomo lahko v roku dveh mesecev, kot nam to zakon nalaga, oddali redne zaključne bilance, narejene pa bodo po obstoječih listinah knjigovodskih stanj. V roku šestih mesecev od začetka stečaja pa bomo pripravili otvoritvene stečajne bilance," je zagotovil Hramec.

Pri rubežih ni bilo veliko nepravilnosti

Stečajni upravitelj je še zahteval, naj mu sodni izvršitelji posredujejo poročila o opravljenih rubežih pred začetkom stečaja. Po prvih pregledih ugotavlja, da do velikih nepravilnosti ni prišlo.

Doslej je svoje terjatve do Primorja prijavilo okrog 80 upnikov. Hramec jih sicer pričakuje precej, saj so delavci začeli vlagati zahtevke posamično, ker se niso dogovorili za skupno prijavo terjatev.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

illy2
25. 07. 2012 17.02
+10
črni goj ali bolj točno črni gnoj, pa vam pošilja lepe pozdrave iz karibov.... TO JE PRAVNA DRŽAVA zaščiti mafijca, udari delavca !!!!!
dajns
25. 07. 2012 17.13
+8
illy2
25. 07. 2012 17.18
+6
želim si , da čim prej zraste, kajti takšni kot je on in podobni so nas pripeljali že tako daleč, da bo narodu počasi ostala le še trava za jesti, pa še to bomo molili, da ne bo suše !!!
motorka57
25. 07. 2012 22.13
+2
On ma razpredene lovke in bo s stečajnikom naredu novo firmo,pa bo zopet PRIMORJE-NOVA d.d. Zopet ga bomo dajali v "tron",kako je na pogorišču naredu novo firmo in to še bolj uspešno ,kot je bilo "staro" PRIMORJE.
motorka57
25. 07. 2012 22.18
+6
ČERNIGOJ JE NAŠ IDOL,TE ČASTIMO NEGDANJI HLAPCI.
dajns
26. 07. 2012 07.55
+6
verjetno si poležavu po pisarnah zatu ga hvališ
HooplaToopla
25. 07. 2012 15.52
+6
Vse bo izginilo, kot vedno doslej. Karkoli drugega v Sloveniji sploh ne pride v poštev. Večino premoženja so si tako že razdelili. Sedaj bodo pa kako leto glumili kao stečajni postopek. Klasika.
LUCIFER!
25. 07. 2012 15.43
+14
Kaj neki se spreneveda glede rubežev. Zapisniki pomankljivi, ni določena izklicna cena, kam je bilo zarubljeno odpeljano, itd....Očitno so rubili sami lastniki ali pa njihovo sorodstvo. Kar se pa tiče nekdanjih vodilnih v Primorju, ki jih je zaposlil, mislim da niso edini, ki so stvari poznali: Obstajali so tudi drugi kadri, ki so to poznali in pošteno delali. Glede skupne terjatve zaposlenih, naj ga ne skrbi, ljudje so dovolj osveščeni in niso nikakršni butlji. Bodo vse naredili da bo prav! Stečajni pa, da ga ne bodo samo polna usta, in kako mora garat, če je sposoben in dobro misli, poskrbi da bodo delavci poplačani!!!!!!!
guk
26. 07. 2012 15.24
+2
se popolnoma strinjam s tabo.in še to,sindikatu naj odstopi pisarno,da bo lažje pomagal delavcem ki so pomoči in napotkov potrebni.če mene vprašaš je to banda skorumpirana.
sintax
26. 07. 2012 15.53
-1
LUCIFER!
27. 07. 2012 15.23
+1
kej je sintax,prav je napisal guk, on je faca
dajns
25. 07. 2012 15.21
+10
kako upa černigojev nečak presedlat na cpg ko je pa porival primorje v stečaj.prvi bi moral biti na cesti ker je očitno nesposoben.to je sin tistega brata ki je pred menzo izjavil da on ni od primorja ko ga je novinarka 24 ur uprašala