Gospodarstvo

SŽ se borijo proti izgubi

Ljubljana, 24. 06. 2009 13.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenske železnice želijo z ukrepi letošnjo izgubo oklestiti na 20 milijonov evrov. Vrednost ukrepov je sicer 47 milijonov evrov, brez njih pa bi bila izguba verjetno mnogo večja.

Slovenske železnice bodo z ukrepi za izboljšanje poslovanja, ki se bodo začeli izvajati s 1. julijem, ob koncu leta po ocenah prvega moža železnic Matica Tasiča pridelale izgubo v višini 20 milijonov evrov. Brez ukrepov bi bila izguba bistveno večja, je poudaril Tasič.

Slovenske železnice
Slovenske železnice FOTO: POP TV

Ocena temelji na predpostavki, da bodo razmere ostale takšne, kot so, je pojasnil Tasič in dodal, da trenutno izboljšanja v prihodnjih šestih mesecih ni pričakovati.

Vrednost ukrepov je 47 milijonov evrov, med ukrepi pa so uvedba 36-urnega delovnega tedna za 75 odstotkov zaposlenih in napotitev od 370 do 410 zaposlenih na začasno čakanje, znižanje in stopenjsko izplačilo regresa, zamrznitev eskalacij, desetodstotno znižanje plač delavcem z individualno pogodbo, znižanje plač ostalim delavcem za štiri do pet odstotkov in ukinitev stimulacij.

Glede seznanitve občinskega sveta Prevalj z odstopom z mesta župana Prevalj je Matic Tasič pojasnil, da občinski svet po njegovem pooblastilu vodi podžupan občine, ki tudi suvereno odloča o vseh zadevah. Županska zgodba je po njegovi oceni bolj politična kot vsebinska zgodba, saj so železnice z njegovim imenovanjem na mesto generalnega direktorja dobile "ne samo celega človeka, ampak norca, ki dela 20 ur dnevno".

Omenjeni ukrepi, s prejemom subvencij za uvedbo 36-urnega delovnika in začasnim čakanjem (skupaj približno štiri milijone evrov), dajo po Tasičevih besedah približno 12,5 milijona evrov pozitivnega učinka, od tega 1,5 milijona evrov zaradi zamrznitve eskalacije. "Gre približno za 1,5 milijona evrov nižje stroške poslovanja v naslednjih šestih mesecih," je dejal. To pomeni, da so železnice še vedno v izgubi in ukrepi, ki bodo sledili, bodo nadgradnja tega sporazuma, ki so ga podpisali s socialnimi partnerji.

Tasič je spregovoril tudi o iskanju strateškega partnerja, ki je za železnice izredno pomemben. "Poiskati je treba kompatibilnega optimalnega strateškega partnerja," je dejal in ocenil, da je zdaj pravi čas. "Interes v evropskem prostoru s strani uspešnih operaterjev je in je to treba čim prej izkoristiti," je poudaril. Apelira tudi na lastnike, da se aktivno vključijo v iskanje strateškega partnerja, da bi se zgodba čim prej zaključila.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

chiri
24. 06. 2009 22.40
cool 123... delavci direktno niso krivi. Kriv je njihov sindikat, ki pod njihovimi pritiski izsiljuje visoke place in regrese, kot da bi bili največji dobickarji. Vodstvo pa pod temi pritiski popusti, saj ve , da bo denar zagotovljen iz proračuna. To se dogaja ze leta in leta in se nic ne premakne, ker zeleznica pac mora obstajat, saj ni MIP ali LTH da gre v stecaj.
cool123
24. 06. 2009 18.11
in kaj so krivi delavci pri izgubi
debil_my_stil
24. 06. 2009 15.24
1200 strojevodij zaposlenih - A je kdo slišal v času recesije za kakšno odpuščanje v SŽ ?? NE !! Zato ker živijo od davkoplačevalskega denarja. Usak se bo vprašal, 1200 strojevodij..kje imamo pa toliko lokomotiv ??? Delo strojevodje je PREPLAČANO s tisto izobrazbo ki jo imajo - 3 letna mehanik itd..!
CKKPJ_Milko
24. 06. 2009 15.10
Če kdo misli da bo z zmanjševanjem plač zaposlenih rešil podjetje iz krize.....je lahko samo novodobni levosučni aparatčik šole iz Kumrovca
mehka pupa
24. 06. 2009 14.43
Tasič, če ti le politika ne bo mešala štrene, mislim da imaš zvezane roke.
cekson
24. 06. 2009 14.40
JA SAJ JE KOMUNIST, BO JA KAJ NAREDIL, SAJ SE HVALITE KAKO STE DOBRI !!! JA, JA, SAJ SE VIDI !!!!!!!!! SRAAAAAAAAAMMMMMMOOOOOOOOOTTTTAAAAAA!!
jani666
24. 06. 2009 14.15
Zmanjšajte število zaposlenih, pa če bodo kondukterji Slovenci se bo marsikdo rade volje peljal z vlakom
Milan Koleznik
24. 06. 2009 14.06
Upam da bo pod Tasičevem vodstvom kaj boljše,saj je zagnan ,veliko sreče.