Gospodarstvo

Telekom izgubil tožbo proti nekdanjemu predsedniku in članu uprave

Ljubljana, 18. 07. 2016 19.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Telekom Slovenija je izgubil 2,3 milijona evrov vredno tožbo proti nekdanjima predsedniku in članu uprave Bojanu Dremlju in Dušanu Mitiču zaradi poslovanja v Makedoniji.

Telekom Slovenije - 5
Telekom Slovenije - 5 FOTO: Blaž Garbajs

Telekom, ki mora toženima strankama in stranskim intervenientom zdaj povrniti pravdne stroške, je bil v sodbo, ki jo je ljubljansko okrožno sodišče izdalo 29. februarja, seznanjen danes. Sodbo preučuje, o nadaljnjih korakih v tej zadevi pa bo delničarje in javnost sproti obveščal.

Telekom Slovenije je Dremlja in Mitiča v tej zadevi tožil zaradi domnevne kršitve skrbnosti pri prevzemu makedonske družbe On.net (zdaj One). V postopku je sicer še več tožb zoper Dremljevo upravo.

Poleg makedonske zgodbe sta nekdanjo Dremljevo upravo doleteli tudi dve drugi tožbi, in sicer zaradi oškodovanja pri naložbi v kosovskem mobilnem operaterju Ipko v višini 48 milijonov evrov in zaradi predragega nakupa podjetja Najdi.si v višini več kot sedem milijonov evrov.

Dremlja in Mitiča ter nekdanje vodstvo Factor banke so lani ovadili tudi Kriminalisti. Sporni naj bi bili posli, povezani z razpisom za koncesijo za Ipko, kjer naj bi bili posli vnaprej dogovorjeni. Telekom Slovenije naj bi bil v teh spornih poslih oškodovan za 20 milijonov evrov.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

slovenc001
28. 07. 2016 11.28
dobro jutro, vrana vrani ne izkljuje oči. Plenjenje davkoplačevalskega denarja se veselo nadaljuje. arogantneži ala dremelj so na pravi strani - pomeni nedotakljivi. Za to skrbijo murgelski palček, zemljarič, cmerar, masleša, fišer, čeferin, zdolšek... Slovenija pa na kant, pol državljanov že živi v revščini, da lahko peščica izbrancev enormno osebno bogati. Živela srp in kladivo!!!
glava2
19. 07. 2016 12.54
+9
ja, kaj pa bi pričakovali, še nihče ni odgovarjal za nič pri nas......
Tromblon
20. 07. 2016 20.38
+3
jst sm, za 3g trave pa se 280€ sm plačal ;)