Gospodarstvo
Oglas

To poletje brez skrbi

Ljubljana, 25. 05. 2009 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Poletje, počitnice, potovanja. Končno so tu. Pri tem previdnost pri denarju ni odveč.

Poletje, počitnice, potovanja. Končno so tu. Pri tem previdnost pri denarju ni odveč. Na poti nas običajno spremlja strah, da nas bo kdo okradel, včasih žal pride tudi do zdravstvenih, pravnih ali drugih težav. Najbolj preprosta se tako izkaže odločitev, da se na pot odpravimo s plačilno kartico.

American Express
American Express FOTO:

Varni in zaščiteni povsod po svetu

Plačilna kartica American Express zagotavlja povsem brezskrbno potovanje, saj ste imetniki kartic na poti v tujino zavarovani nezgodno in za stroške zdravljenja, od 4.000 pa vse do 10.000 evrov, odvisno od vrste kartice (podrobnosti v spodnji tabeli). Poleg tega vam na potovanjih v tujini ponuja storitev Global Assist – službo za pomoč, kamor lahko vse dni v letu, podnevi in ponoči, pokličete na telefonsko številko +49 89 624 25 111. Oglasili se bodo angleško in nemško govoreči uslužbenci ter vam pomagali s pravnimi nasveti, v primeru zdravstvenih težav, pri pripravi potovanja … V primeru izgube ali kraje vaše American Express kartice pa vam v 24 urah izročijo novo, kjerkoli po svetu se nahajate.

American Express Card
 
Nezgodno zavarovanje v višini do 10.000 EUR
Zavarovanje za stroške zdravljenja v višini do 4.000 EUR
American Express Gold Card
 
Nezgodno zavarovanje v višini do 20.000 EUR
Zavarovanje za stroške zdravljenja v višini do 8.000 EUR
Odškodnina v višini 200 EUR v primeru zamude leta ali prtljage
Odškodnina v višini 500 EUR v primeru izgube prtljage
 American Express Business Card
 
 
 
 Nezgodno zavarovanje v višini do 10.000 EUR
 
Zavarovanje za stroške zdravljenja v višini do 4.000 EUR
 
Odškodnina v višini do 200 EUR v primeru zamude leta ali prtljage
 Odškodnina v višini do 500 EUR v primeru izgube prtljage
 American Express Gold Business Card
 
 
 
 Nezgodno zavarovanje v višini do 20.000 EUR
 Zavarovanje za stroške zdravljenja v višini do 8.000 EUR
 Odškodnina v višini do 200 EUR v primeru zamude leta ali prtljage
 
Odškodnina v višini do 500 EUR v primeru izgube prtljage

Zavarovanje velja na vseh potovanjih, ki so plačana s kartico. Dodatne informacije in pogoje zavarovanja lahko pridobite na naši spletni strani: www.americanexpress.si.  

American Express
American Express FOTO:

Varni pred zlorabami doma in po svetu
Ena največjih prednosti American Express kartice je njena varnost pred zlorabo. Običajno je treba to zavarovanje do določene višine doplačati, pri American Express kartici pa to ni potrebno, saj ne boste odgovarjali za stroške, nastale z nepooblaščeno uporabo s strani tretje osebe.

Na obroke
S kartico American Express lahko na izbranih prodajnih mestih plačujete na obroke. Postopek je povsem preprost, saj morate pred plačilom le povedati, da bi plačali na obroke. Vsak lahko izbira med plačilom do dvanajst obrokov. Pri tem ne potrebujete dodatnih dokumentov, plačilnih list ali drugih formalnosti. Plačevanje na obroke z American Express kartico je možno že na več kot 3.500 prodajnih mestih po vsej Sloveniji (seznam prodajnih mest je objavljen na spletni strani www.americanexpress.si).

Nadzor nad porabo
Porabo na kartici lahko uporabniki spremljate preko brezplačne on-line storitve My Account ali preko brezplačnega obveščanja s kratkimi sporočili SMS.

Kako do kartice?
Na spletnem naslovu www.americanexpress.si so dostopne pristopnice za vse kartice, na voljo pa so tudi na številni prodajnih mestih, kjer sprejemajo kartico American Express ter v podjetju Centurion na Slovenčevi ulici 24 v Ljubljani oziroma po telefonu 01 568 03 00.

Zavarovanja proti zlorabi ni potrebno dodatno plačati!
 


  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA