Gospodarstvo

Todorić ovadil izredno upravo Agrokorja ter gospodarsko ministrico

Zagreb, 06. 11. 2017 10.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ivica Todorić, ki je še vedno na begu, je prek odvetnikov kazensko ovadil podpredsednico hrvaške vlade Martino Dalić, izrednega pooblaščenca hrvaške vlade v koncernu Anteja Ramljaka ter Thomasa Wagnerja iz ameriškega finančnega sklada Knighthead. Očita jim "kriminalne dejavnosti, ki jih izvaja izredna uprava Agrokorja ob podpori hrvaške vlade".

Odvetniki dolgoletnega predsednika uprave koncerna Agrokor Ivice Todorića so potrdili, da je njihova stranka kazensko ovadila podpredsednico hrvaške vlade in ministrico za gospodarstvo Martino Dalić, izrednega pooblaščenca hrvaške vlade v koncernu Anteja Ramljaka ter Thomasa Wagnerja iz ameriškega finančnega sklada Knighthead.

Todorić je na svojemu blogu v nedeljo objavil, da je trojico kazensko ovadil zaradi "kriminalnih dejavnosti, ki jih izvaja izredna uprava Agrokorja ob podpori hrvaške vlade". Trdi, da s svojimi odločitvami delajo v interesu "izbranih" ter da "uničujejo vrednost podjetij" iz skupine Agrokor.

Todorić trojici očita, da uničujejo vrednost podjetij iz skupine Agrokor.
Todorić trojici očita, da uničujejo vrednost podjetij iz skupine Agrokor. FOTO: dnevnik.hr

Todorić navaja, da sta šla Dalićeva in Ramljak na roko ameriškemu skladu Knighthead Capital Managementu, ko je ta poceni kupil delnice družbe, potem pa sodeloval pri t. i. roll-up posojilu podjetju.

V ovadbi je navedel svoj zagrebški naslov, saj je nedosegljiv za hrvaško pravosodje, ki je razpisalo mednarodno tiralico in evropski priporni nalog proti dolga leta najbogatejšemu Hrvatu, in to zaradi suma, da naj bi kot prvoosumljeni skupaj s še 14 osebami oškodoval koncern za najmanj 135 milijonov evrov.

Ramljak zahteva odškodnino

Medtem pa Ramljak v tožbi od predsednika SDP Davorja Bernardića zahteva 150.000 kun (20.700 evrov) odškodnine zaradi izjav, da je kot izredni pooblaščenec v Agrokorju del kriminalne združbe, ki je omogočala odtujitev denarja iz Agrokorja v prid omenjenega ameriškega "mrhovinarskega sklada". Ramljak je v sobotnem pogovoru za Večernji list zatrdil, da so Bernardićeve izjave "neodgovorne" ter da "predstavljajo neresnične konstrukte, ki povzročajo veliko škodo postopkom izredne uprave".

Bernardić je odgovoril, da ga "Plenkovićev pooblaščenec" ne bo ustavil pri razsvetljevanju resnice o Agrokorju ter da ga veseli, ker bodo o tem razpravljali na sodišču.

SDP je prejšnji teden sprožila postopek glasovanja o nezaupnici hrvaški vladi, ker želijo razčistiti okoliščine, ki so pripeljale do pogodbe med izredno upravo koncerna Agrokor in posojilodajalci na čelu s skladom Knighthead.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flum
06. 11. 2017 14.49
+4
što južnije,to tužnije. Italija zahteva nazaj jadranske otoke inobalo, Avstrija pa Istro in Kvarner
direstraits
06. 11. 2017 14.43
+4
Ja, pa se bodo Hrvatarji usekal med sabo. Končno, dolgo so prikrivali in zavajal javnost z nabijanjem, glede arbitraže.
CIGU MIGU
06. 11. 2017 12.36
+3
ta bo zrihtal tudi koga pri nas ,,nekateri že vedo kdo so to
ochi
06. 11. 2017 11.51
+2
Prvič slišim da bi nekdo na begu tožil koga.
Brus123
06. 11. 2017 11.03
+5
Toooo Ivica, pokaži, da imaš j××××
provokatorr
06. 11. 2017 11.07
-3
a ti res navijaš za tega lopva, ali se samo hecaš
direstraits
06. 11. 2017 14.46
+1
Bi ga hrvatarska vlada rada hitro zaprla, preden pridejo v javnost še ostale svinjarije iz strani politike in njihovih žepov.