Gospodarstvo

Urban Likozar novi predsednik uprave Elektro Ljubljana

Ljubljana, 04. 04. 2023 17.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nadzorni svet družbe Elektro Ljubljana je na seji za predsednika uprave družbe imenoval Urbana Likozarja, dosedanjega prokurista in direktorja distribucijske enote Kočevje. Štiriletni mandat bo nastopil v petek, so sporočili iz Elektra Ljubljana, ki ga od januarja začasno vodi član nadzornega sveta Vekoslav Korošec.

Vekoslav Korošec je začasno vodenje Elektra Ljubljana prevzel 10. januarja, potem ko so se nadzorniki sporazumno razšli z dotedanjim predsednikom uprave Aleksandrom Zupančičem.

Zupančič je s položaja predsednika uprave Elektra Ljubljana odstopil le 10 mesecev po imenovanju sredi decembra lani, dan pred menjavo nadzornikov v družbi. Skupščina družbe je namreč 16. decembra razrešila nadzornike Božidarja Godnjavca, Davorina Dimiča in Gorazda Justinka ter namesto njih za nadzornike s štiriletnim mandatom imenovala Korošca, med drugim nekdanjega prvega moža Elesa, Marka Naraločnika in Davida Skornška.

Elektro Ljubljana
Elektro Ljubljana FOTO: Bobo

Zupančič je tudi nadzornik Petrola. Za skupščino te energetske družbe januarja letos je Slovenski državni holding zaradi zakonske nezdružljivosti vodenja večinsko državnega elektrodistribucijskega podjetja s članstvom v nadzornem svetu predlagal njegovo zamenjavo, vendar je pred tem vložil odstopno izjavo in od letošnjega 10. januarja ni več zaposlen v Elektru Ljubljana.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Klasik
04. 04. 2023 18.38
Nekatera imena se ponavljajo, verjetno si vedno najdejo nove barvice.
pekoči paradižnik
04. 04. 2023 18.09
+0
Vlada odpravlja škodljive posledice janšizma.