Gospodarstvo

Uspeh OMD in PHD: nagradili kreativnost in učinkovitost

Ljubljana, 06. 03. 2013 12.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Medijski družbi OMD in PHD, ki v regiji Adriatic delujeta pod okriljem komunikacijske družbe LUNA TBWA, sta zaradi svoje kreativnosti in učinkovitosti osvojili prestižne naslove v svetovnem merilu.

Po oceni Gunn Report je medijska agencija OMD že sedmič zapored osvojila naslov "najbolj kreativne medijske agencije na svetu". Po oceni strokovne institucije RECMA se lahko pohvali tudi z naslovom "največje medijske agencije" glede na skupne prihodke na globalni ravni in doseženi 10,7-odstotni tržni delež.

V Sloveniji agencijo OMD vodi Polona Javornik.
V Sloveniji agencijo OMD vodi Polona Javornik. FOTO:

Medijska agencija PHD je po oceni AdWeek osvojila naslov "globalne agencije leta 2012". Nagrada je utemeljena na osnovi več kriterijev, med katerimi izstopa hitra rast v najpomembnejših regijah.

Ocenjevalci so nagradili njuno kreativnost in učinkovitost.
Ocenjevalci so nagradili njuno kreativnost in učinkovitost. FOTO: Thinkstock

OMD Worldwide je vodilna svetovna agencija za medijske komunikacije z več kot 8000 zaposlenimi v 100 državah. Specializirana je za strateško in taktično medijsko svetovanje, med njene naročnike pa spadajo največje svetovne družbe oziroma oglaševalci. Dokaz, da OMD še vedno ostaja najboljša med najboljšimi, je nedvomno dejstvo, da je bila po oceni Gunn Report Media že sedmič zapored imenovana za najbolj kreativno medijsko agencijo v svetu.

Gunn Report Media ocenjuje medijske agencije po sistemu točkovanja na osnovi medijske kreativnosti in učinkovitosti ter številu osvojenih nagrad v stroki. Na osnovi tega je OMD tudi letos osvojila prvo mesto s skupno 331 točkami, pred drugouvrščeno Mindshare (WPP) z 229 točkami in tretjeuvrščeno Starcom (Publicis) z 218 točkami.

K prestižnim naslovom, ki sta jih osvojili OMD in PHD, je prispevala tudi naša regija in Slovenija.

Medijska agencija PHD, ki je tudi del Omnicommediagroup, ima več kot 2500 zaposlenih v več kot 60 državah sveta, na podlagi ocenjevanja Adweeka pa je osvojila laskavi naziv globalne agencije leta 2012. Adweek je dodelil naziv PHD predvsem zaradi svežega in učinkovitega pristopa k strateškemu medijskemu načrtovanju, kar je vplivalo na to, da je PHD stopil iz sence svojih rivalov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.