Gospodarstvo

Uspešen prevzem?

Ljubljana, 28. 11. 2006 10.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Svet delavcev Viator&Vektorja meni, da prevzem s strani Petina in Vektorja ne bo vplival na zaposlovanje.

Uprava Viator&Vektorja ne nasprotuje prevzemu
Uprava Viator&Vektorja ne nasprotuje prevzemu FOTO: POP TV
Družbo Vektor so ustanovili družba Petin ter 48 sedanjih in bivših vodilnih delavcev Viator&Vektorja ter njegovih odvisnih družb, vodi pa jo Vekoslav Šket. Družba Petin ima le enega lastnika, in sicer predsednika uprave skupine Viator&Vektor Zdenka Pavčka, direktuje pa ji njegov sin, Peter Pavček.

Uprava družbe Skupina Viator&Vektor je v sredo, 22. novembra, prejela prevzemno ponudbo in prospekt za odkup delnic Viator&Vektorja s strani Petina in Vektorja. Ob tem uprava družbe Skupina Viator&Vektor izdaja pozitivno mnenje, saj ocenjuje, da morebitna izvedba prevzemne ponudbe ni v neskladju z interesi in strateškimi razvojnimi cilji družbe, so sporočili iz Viator&Vektorja.

Preko prevzemnikov bodo posredno v prevzemu Viator & Vektorja sodelovali sedanji in nekdanji vodilni delavci ciljne družbe in njenih odvisnih družb. Prevzemnika v prevzemni ponudbi in prospektu navajata, da nameravata nadaljevati z obstoječimi aktivnostmi, začrtano poslovno strategijo ter začetimi programi konsolidacije poslovanja družbe Skupina Viator&Vektor. V skladu s tem uprava Viator&Vektorja ocenjuje, da morebitna izvedba prevzemne ponudbe ni v neskladju z interesi in strateškimi razvojnimi cilji družbe, saj bo tovrstna konsolidacija lastništva prispevala k uspešnemu izvajanju strateških načrtov ter izboljšanju poslovnih rezultatov družbe, so zapisali v sporočilu za javnost.

Sam pričakujem, da bo Skupina Viator & Vektor preko menedžerskega odkupa rasla in se razvijala še veliko bolj ambiciozno. Prevzem daje še dodatno zagotovilo, da zaposleni trdno verjamemo v podjetje in njegov nadaljnji uspešen razvoj. Predsednik uprave Viator&Vektorja, Zdenko Pavček

K temu je svoje mnenje podal tudi svet delavcev, ki meni, da prevzemna ponudba, po zagotovilu predsednika uprave Zdenka Pavčka, ob upoštevanju njenih glavnih ciljev, ne bo imela negativnih posledic na zaposlovanje v družbi.

Ponudba Vektorja in Petina se nanaša na vseh 189.668 delnic Viator&Vektorja, zmanjšano za 38.688 delnic, ki jih že imata v lasti, torej na skupno 150.980 oziroma 79,6 odstotka delnic družbe. Ponudnika sta v okviru ponudbe za prevzem, ki velja do vključno 19. decembra do 13. ure, pripravljena za delnico Viator&Vektorja odšteti po 35.000 tolarjev v denarju.

Ponudba se bo štela za uspešno, če bosta prevzemnika v času njenega trajanja pridobila najmanj 58.043 delnic Viator&Vektorja ter s tem povečala lastniški delež v družbi na najmanj 96.731 delnic oziroma 51 odstotkov.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.