Gospodarstvo

V hoški Magni odpustili šest delavcev: ven so jih pospremili kar varnostniki

Hoče, 20. 09. 2019 09.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Ti.Š. / STA
Komentarji
528

Magna je v lakirnici odpustila šest zaposlenih. Te naj bi kar med delovnim časom obvestili, naj se oglasijo v kadrovski službi, nato pa naj bi jih iz podjetja pospremili varnostniki. Magna je sočasno zaposlila šest novih ljudi. Odpuščeni delavci so se obrnili na sindikat in odvetnike. Iz Magne so sporočili, da nadaljnje zmanjševanje števila redno zaposlenih ni predvideno.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Magna odpustila šesterico
    02:35
    Iz 24UR: Magna odpustila šesterico
  • Iz SVETA: Odpuščanja v Magni
    02:35
    Iz SVETA: Odpuščanja v Magni
V Magnini lakirnici v Hočah so ta teden odpustili šest zaposlenih, delavce naj bi kar med delovnim časom obvestili, da se oglasijo v kadrovski službi.
V Magnini lakirnici v Hočah so ta teden odpustili šest zaposlenih, delavce naj bi kar med delovnim časom obvestili, da se oglasijo v kadrovski službi. FOTO: Bobo

Včeraj je bilo v letos odprti Magnini lakirnici v Hočah očitno precej napeto. Po poročanju časnika Večer so nekaj delavcev kar med delovnim časom obvestili, naj se oglasijo v kadrovski službi, kjer so jim izročili odpovedi, eden pa naj bi jo prejel po pošti. Odpuščene so nato varnostniki takoj pospremili iz podjetja, ker bodo v kratkem 15-dnevnem odpovednem roku na izrednem dopustu. Ker niso bili zaposleni eno leto, jim ne pripada niti odpravnina.

Šest redno zaposlenih delavcev je tako prejelo odpoved iz poslovnih razlogov, v Magni naj bi jim pojasnili, da jim upadajo naročila in da se zaostrujejo pogoji na avtomobilskem trgu. Zato so zagnali projekt Focus, ki predvideva precejšnje krčenje stroškov – kot kaže, tudi pri delovni sili.

V avtomobilski multinacionalki hkrati zatrdili, da so sočasno zaposlili šest novih ljudi

V Magni so časniku potrdili, da so šesterici delovno razmerje odpovedali zaradi tehnoloških, procesnih in organizacijskih razlogov. "Hkrati smo v istem obdobju zaposlili prav tako šest novih sodelavcev, tako da ostaja število zaposlenih v hoški tovarni stabilno in se ne zmanjšuje," so še dodali, več podrobnosti o novih zaposlitvah pa niso pojasnili. Prav tako v podjetju niso povedali, ali varčevalni program Focus predvideva nadaljnja odpuščanja.

Nekatere od odpuščenih so presenetili kriteriji, na podlagi katerih so v Magni izvedli in utemeljili odpustitev. Očitali naj bi jim kršitev delovnih obveznosti, dva naj bi prejela opomin zaradi uporabe mobilnega telefona med delovnim časom, eden zaradi zamujanja. Zgodba za odpuščene, kot še dodaja Večer, še ni končana, saj se bodo o tem posvetovali s sindikatom in odvetniki.

Odpuščeni delavci so se obrnili na sindikat in odvetnike. Ali bo Magna v okviru varčevalnega projekta Focus še odpuščala, ne komentirajo.
Odpuščeni delavci so se obrnili na sindikat in odvetnike. Ali bo Magna v okviru varčevalnega projekta Focus še odpuščala, ne komentirajo. FOTO: Bobo

Kot je povedal predsednik Konfederacije slovenskih sindikatov (KSS) Gvido Novak, očitno Magna ne spoštuje slovenske zakonodaje, ki predvideva usklajevanje kriterijev za odpuščanja s sindikatom. Od vodstva družbe so v mnenje prejeli le njihov sklep, ki bi se po zakonu o delovnih razmerjih lahko štel kot predlog kriterijev, a ga s sindikatom niso uskladili.

"Po mojem mnenju in po posvetovanju z odvetnikom menimo, da so delavce odpustili nezakonito, saj so kriterije za odpuščanje določili enostransko. Do konca tedna bomo odpuščenim razložili stanje, in predvidevam, da bodo šli vsi v tožbe zaradi nezakonite prekinitve delovnega razmerja," je dejal Novak in ob tem omenil sporočilo za javnost, ki ga je našel na spletni strani vlade in v katerem piše, da se je Magna zavezala ne le k zaposlovanju, ampak tudi k ohranjanju delovnih mest.

V Magni zanikajo, da odpovedi niso potekale v skladu s slovensko zakonodajo

Iz Magne so popoldne sporočili, da zmanjševanje števila redno zaposlenih ni predvideno, obseg proizvodnje v letu 2019 ostaja nespremenjen, prav tako ostaja enoizmensko delo in več kot 200 zaposlenih. Ob tem so zanikali, da odpovedi pogodb naj ne bi potekale v skladu s slovensko zakonodajo, saj naj bi bila spoštovana tudi 98. in 99. člen zakona o delovnih razmerjih, ki opredeljujeta obveznost obveščanja in posvetovanja s sindikatom

Za Magno sicer velja pogodbena zaveza, da mora do leta 2022 zaposliti 404 ljudi, če želi počrpati dobrih 18 milijonov evrov državnih subvencij, pa bo morala v desetih letih zaposliti tisoč ljudi.

Večer je že pred dvema tednoma pisal tudi o odpuščanju zaposlenih preko kadrovskih agencij v graški Magni, kjer naj bi brez dela ostali pretežno slovenski delavci. Temu naj bi po pisanju časnika sledilo še odpuščanje dela redno zaposlenih, med katerimi naj bi bili pretežno tisti, ki v Avstriji nimajo stalnega prebivališča.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (528)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LLORT
24. 09. 2019 12.30
+1
Najprej bi morali počistiti pred svojim pragom, ko ste odpustili novinarja, ki je v postopku. Ali je kriv ali ne bo odločilo sodišče in ne vi. Tukaj bi se lahko pogovarjali o nezakonitem odpuščanju...
ROMELS
21. 09. 2019 15.53
+15
Lene ven, pridne noter. Proizvodnja ni javni sektor, kjer se med delom spi ali zabava.
Qwerty
21. 09. 2019 07.38
+33
Delavci ki se zavedajo da so dobri pri svojem delu, ne tozijo takih firm, ne dajejo vse v novice in ne napihujejo kako so jih vrgli z varnostniki ven. Tisti ki zase ve da ne dober ne dela za minimalca, njegov šef pa mu rade volje dobro plača. Dober delavec ko dobi odpoved, ima drug dan novo službo brez problema in se ne sekira in skače po vseh novicah. In dajte si že enkrat dopovedat, minimalne plače imate, ker ste si sami izbrali, noben vas ni okoval na vaše delovno mesto. Daš odpoved in poiščes boljše. Pri privat manjših firmah nima noben minimalne, vendar ce ima firma 15 ljudi, treba delat in treba delat dobro. In ce treba projekt končat , je treba končat. Tako se dobi večjo plačo in dober team v firmi. Pa tudi varnostnikov ni treba imet.
Kolani
20. 09. 2019 21.58
+19
Odprite si svojo firmo, potem pa lahko delate kar vas je volja, pa še zaposlenim lahko dovolite isto.
pa saj bo vredu
20. 09. 2019 21.17
+36
Ko sem rekel našemu delavcu naj pospravi mobi mi je zabrusil saj pa stroj dela. Potem je šel delat v Avstrijo. Tam lahko ima telefon pospravljen in ga vidi samo med pavzo in malico. Tam pa mu je vse čisto jasno.
NX11
20. 09. 2019 21.24
+24
Tam dobi 1500-2000 14X na leto...Brez nadur!
nikhrast
21. 09. 2019 14.40
+3
Ni čudno da so potem nizke plače, če pa lahko delaš kar hočeš. Če bomo vedno šlampasti, potem plače nikoli ne bodo šle gor.
resslovenka
20. 09. 2019 20.18
+18
Če so kršili, bili opozorjeni, pa niso storili nič, je pač sledilo kar je. Vendar pa, za odpoved delovnega razmerja velja nek postopek. V pisni obliki. Pa naj bo to odpoved iz poslovnega, krivdnega razloga... Pisni opomin, sklep, zagovor, čas za pritožbo je 30 dni od dneva prejema takšnega sklepa. Štejejo se vsi dnevi, ne le delovni. .Tak naj bi bil postopek. Prej ne podpisujete ničesar kar vam pod nos moli delodajalec. Naslednja faza pa delovno sodišče, ki odloča in odloči upravičenos odpovedi in posledicah odpovedi. Tudi mediacija pride v poštev, v kolikor se z njo strinjata obe strani. Če se ne, sklep na podlagi zaslišanja obeh strank izda sodišče. Pa spet pritožbe.... itd. itn. No, za zaposlitev za določen čas so druga pravila. Po preteku zaposlitvene pogodbe, če se ta ne podaljša, vsa procedura odpade. Sem pa vedno stala na prepričanju, da se je treba postaviti za svoje pravice, če delodajalec inscinira odpoved. Kar se tudi dogaja. Če je delavec lump, potem naj sprejme posledice svojih lumparij. Dobro je tudi poznati akte podjetja, kolektivno pogodbo (če je še v veljavi), ter natančno prebrati pogodbo o zaposlitvi, če je skladna z navedenim. Ne boste verjeli, kaj vse navedejo delodajalci v pogodbah in razlogih za odpoved. Delavec je dostikrat kot "Hlapec Jernej", ki išče svojo pravico. V zadnjem času nasploh. 🙄
OpaZokiStyle
20. 09. 2019 21.20
-4
Točno to, z jezika si mi vzela. Če se jim je res očitalo to kar se jim je, bi jih morali odpustiti na drug način npr. krivdno (je pa res da potem delavec na zavodu nima nobenih pravic) a v tem primeru je postopek tak kot si ga opisala. Avstrijci, ki mislijo (ali pa kar vedo), da je tu Balkan so pač obšli postopek tako, da so jih odpustili iz poslovnega razloga. Glede na to, da pa so zaposlili šest novih, je ta razlog na zelo majavih nogah. Ne poznam sicer vseh okoliščin ampak v eni pametni državi (npr. kar Avstrija, če ima ali bi imela podobno zakonodajo), bi imeli ti delavci kar dosti šanse na sodišču. Pri nas pa vprašanje...
OpaZokiStyle
20. 09. 2019 21.28
-3
In še nekaj: postopek da dobiš knjižico in te kar takoj pospremi varnostnik, je ponižujoč in človeka nevreden. To je oblika pritiska in kazanja mišic s čimer se skuša delavca zastrašiti pred vložitvijo tožbe. Tak način je ameriški, tukaj pa je le Slovenija, čeprav se to žal dogaja tudi pri naših delodajalcih. Tudi če je delavec res bil lenuh ali je celo kaj ušpičil, je vreden,da se z njim ravna korektno. Tak postopek je upravičen le v primeru ko obstaja npr. nevarnost oz sum, da bo delavec v času odpovednega roka v podjetju skušal uničiti kake dokaze, hotel kaj oškodovati delodajalca, se mu maščevati,...
LLORT
24. 09. 2019 12.38
+2
Da jih je pospremil varnostnik je lahko več razlogov. Ti ki so poklicali mediji verjetno niso vsi odšli na lep način ali pa so v vodstvu vajenih teh stvari in se vnaprej pripravijo... glede na to da nezaposleni nimajo tam kaj iskati, saj z to odpovedjo so to oni se jih pospremi do izhoda. Zgodbic je lahko več, kaj se je pa v resnici zgodilo pa ta medij ve in je tako zapisal novico - pristransko, kot že večkrat. To vem ker sem že večkrat videl na lastne oči in pričanja oz razgovor z novinarjem poslušal, v citatih pa teh besed ni bilo.
Apostol1
20. 09. 2019 20.00
+40
Znanec se je nekoč udeležil trgatve v Italiji in povedal je pa tole . Prvi dan zjutraj je bilo trgačev kar veliko , zvečer je pa prišel še pred koncem trgatve lastnik vinograda in vsakemu povedal kar je imel povedati in to je bilo." Ti pridi jutri " naslednjemu "Tebi pa ni treba priti " in tako , do vsakega trgača v vinogradu in verjemite , do konca trgatve , ni nihče telefoniral.
resslovenka
20. 09. 2019 20.31
+8
🙄 Ja najbrž 12 ur brez hrane in pijače, za 20 eurov. Kdo? Romuni?
igy02
20. 09. 2019 19.54
+45
V službah bi bilo potrebno prepovedati privat razgovote(razen nujnih) in brskanje po internetu. V službi si zato, da delaš in za to dobiš plačo. In pika.
jodr
20. 09. 2019 20.52
+34
Tudi v javnem sektorju bi bilo potrebno uvesti tak režim.
luzarf@arcor.de
20. 09. 2019 20.54
+13
v mercedesu so hendiji tudi prepovedani,nevem kje je tu ptoblem? v mercedesu so še tako dalec da če polniš telefon je to kraja elektrike,torej razlog za takojšno odpoved.
kolbek460
20. 09. 2019 19.51
+42
Težava je nastala ko iz privat šol izdelki z permasivno vzgojo prišli na trg dela ,,so svojeglavi ,ne prenesejo kritike ,slabe delovne navade ,zanima jih samo dohodek in okleopajo se pravic ,,dolžnosti so drugorazredna tema,viseli bi na mobitelih in sms portalih,in ko se najde eden v skupini je že moteč ,dva rušita ,trije na kupu je pa že katastrofa ,in take mini krize so idealna priložnost da se jih delodajalci po zakoniti poti znebijo ,in to je prav ,,
igy02
20. 09. 2019 19.48
+25
Ja, 6 delavcev so odpustili? To je pa res novica. Zamujali pa telefonirali? Nezaslišano. Delavci ja lahko delajo, kar hočejo. Oni so tam in delodajalec mora skrbeti za njih.
LLORT
24. 09. 2019 12.41
Ja pri nas je to "nezaslišano" zgleda. Samo ne vem od kdaj? Včasih so leteli že samo za napake pri delu in ne za stvari, ki so zapisane v pogodbah oz. samoumevne, kot tu.
Matjaž Poto?nik 1
20. 09. 2019 19.46
+25
če bi imeli v službi orodje v rokah namesto telefona , bi bilo OK ....če bi imeli doma "kaj drugega v rokah" namesto telefona , bi bilo tudi OK in jih žene ne bi "odpustile"...buahahahahahahaha
štrekeljc
20. 09. 2019 19.43
+34
In kaj je to takega? Pred leti sem delal v neki dobrostoječi firmi. Ko ga je direktor (DIREKTOR!) nekaj lomil, ga je zjutraj na recepciji čakala knjižica. V svojo bivšo pisarno je lahko šel le v spremstvu varnostnikov, pobral tam zgolj osebne stvari, potem pa so ga varnostniki spet pospremili iz firme. V pol ure je bilo vse opravljeno.
igy02
20. 09. 2019 19.48
+10
štrekeljc
20. 09. 2019 19.51
+11
O škandalu, zaradi katerega so ga sunili v rit so pisali, o načinu pa ne.
Apostol1
20. 09. 2019 19.53
+5
štrekeljc .......Prav rad bi vedel katero podjetje je to , pa ne zato , da ti ne bi verjel , ampak popolnoma isto se je zgodilo tudi v mojem tudi sedaj že bivšemu podjetju➕➕➕. Morda sva pa bila oba v istem , vendar ni ti ga treba imenovati , ker tako se tudi meni zdi prav. Pa lep pozdrav.
NX11
20. 09. 2019 19.53
+16
Ni nič takega...Samo taka pravila bi potem morala veljati za VSE zaposlene kjerkoli v tej državi. Na pa da jih ima 175.000 svojo pogodbo in ne odgovarjao nikomur. Nič jim ne moreš!
NX11
20. 09. 2019 19.54
+11
Aja, pol bi pa ostali brez javnega sektorja..
štrekeljc
23. 09. 2019 09.48
Apostol, torej nama je Drago malico delil?
reakcionar
20. 09. 2019 19.37
+68
Spomnem se enkrat ko sem se prvič javil na ZRSZ pri svetovalki na terminu sem zamudil 5 minut ker ni blo prostega parkinga, pa sem parkiral bolj daleč stran. Pa ji ni bilo prav, jezna, itd. Drugič sem bil pri tej isti svetovalki točen na sekundo, ona pa se po telefonu pogovarja z fantom, ali možem ali nevem kom, še vsaj 10 minut. Meni samo mahne z roko naj počakam zunaj. Vsi slišijo, nihče nič ne reče. Videl sem že par takšnih primerov. To je ta disciplina javnega sektorja.
nemski_ovcar
20. 09. 2019 19.36
+9
FPVSLO
20. 09. 2019 19.35
+17
nekateri novinarji se vedno zivijo v komunizmu. zbudite se. to je nekaj normalbega za vse razvite drzave.
resslovenka
20. 09. 2019 20.27
+10
Sem bila zunaj. Delala v tujini. Korektni do poslednje vejice. Ko sem se odločila oditi nazaj, so me vprašali, če pridem nazaj. Me je čakalo delovno mesto in namestitev. To kar se dogaja našim delavcem, da so podplačani, šikanirani, brez plačanih prispevkov... so ene balkanske fore nekih zafrustriranih delodajalcev. Ne vseh, mnogih pa. Zato mi ne govori o tem kaj je normalno v tujini. Ko bodo pogoji in morala enaki, al pa vsaj približno enaki, se pa oglasi. 🙄
Zelo123
20. 09. 2019 19.33
-1
Kmalu jim bo žal, da so kogarkoli odpustili. Sodišče jih bo poslalo nazaj, pa naj se slikajo.
Tobleron
20. 09. 2019 19.31
+22
uau, 6 ljudi so odpustili pa zaradi tega članek v 24ur? Socializma ni več, taka odpuščanja so realnost. Treba se bo počasi navadit, da si pogrešljiv. Tako pač je.
toni88
20. 09. 2019 19.28
+13
zakaj investirajo po balkanski drzavij?? zato ker je korupcija ne normalma.sindikalisti ne morejo nc ker dobijo na koverti nekaj drobiza.
Militos
20. 09. 2019 19.21
+14
Kako se poudarja tole z varnostniki. A ni to normalno?
NX11
20. 09. 2019 19.30
+16
Probaj to nardit v JS, če upaš? Prvo in drugorazredni državljanI živimo v slo. Prvi dobijo plače iz pobranih davkov, ki jih poberejo od tadrugih, tadrugi pa na trgu zaslužijo svoje in njihove plače, pa še za penzije, socialo...
borisss
20. 09. 2019 19.14
+38
Zdej bodo lahko cel dan gledal v telefon..to je resnično čez vse meje s temi mobilci