Gospodarstvo

V postopku izbire izvajalca glavnih del na drugem tiru za zdaj tri pritožbe

Ljubljana, 21. 05. 2020 13.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
U.Z., STA
Komentarji
6

Projektno podjetje 2TDK, ki je na začetku meseca skrčilo nabor potencialnih izvajalcev glavnih del na drugem tiru Divača–Koper, je na odločitev prijelo tri pritožbe. V družbi so zahtevke za revizijo pričakovali in kljub temu na podpis pogodbe z izbranim izvajalcem računajo v zadnjem letošnjem trimesečju.

2TDK je za dela med Divačo in Črnim Kalom prejelo 15 ponudb, pri čemer jih pet ni bilo ustreznih, za dela med Črnim Kalom in Koprom pa je bilo prvotno oddanih 14 ponudb, od katerih so bile neustrezne štiri. Kot so pojasnili v družbi, so za zdaj na odločitev prijeli tri pritožbe, dve prek portala eNaročanje in eno po navadni pošti. Ob tem so pojasnili, da lahko pritožbe po pošti pridejo še v naslednjih nekaj dneh. Imena pritožnikov ne razkrivajo, so pa med njimi tako slovenska kot tuja podjetja.

V igri za glavna dela kot vodilni partnerji ali del konzorcija ostajajo štiri slovenska podjetja, in sicer Kolektor CPG, Gorenjska gradbena družba, CGP in novogoriški Ginex International. Ponudbe za dela, ki so v obeh sklopih skupaj ocenjena na okoli 700 milijonov evrov, so ponudbe oddala predvsem kitajska in turška podjetja, pa tudi gradbinci iz Italije, Avstrije in Švice.

 Imena pritožnikov ne razkrivajo, so pa med njimi tako slovenska kot tuja podjetja.
Imena pritožnikov ne razkrivajo, so pa med njimi tako slovenska kot tuja podjetja. FOTO: Miro Majcen

Generalni direktor 2TDK Dušan Zorko je že na začetku meseca, ko je družba zožila nabor ponudnikov, pojasnil, da računajo na pritožbo. Ta bi, tako ocenjujejo v družbi, oddajo posla zamaknila za približno dva meseca, na 2TDK pa računajo, da bodo pogodbo podpisali v zadnjem letošnjem četrtletju. Še prej bodo ponudnike, ki so v prvi fazi razpisa oddali ustrezno ponudbo, pozvali k predložitvi cene.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Principat
23. 05. 2020 18.09
+2
pa tukaj v tej eri o gradnji kaj že vse nismo doživeli , referendume , tarče , Vilije , podpisovanja ta in ona , blatenja , prepovedi , usklajevanja , zamenjave , duhovnike , financiranja , makete , podporne zidove , okroglih miz, posvetovanj, gasilci , gostov v odmevih in prerešetani parlament , vedno za točke in zaviranja .................... pa jutri bi morala biti otvoritev
je še kdo pošten
23. 05. 2020 08.35
+2
včasih je bil največji strošek železo in beton..danes pa provizije, raznorazni direktorji in strankarske participacije
anonymous82
22. 05. 2020 14.52
+2
Nata Kolektor skos bluzi in se stul pa mesa dr.. vsepovsod
Ajjdemipopushi
21. 05. 2020 14.47
+12
Made in Slovenija,vsi se tožarijo in kregajo okrog dela in polena pod noge a cene astronomske.Delovno brigado kot včasih in bi tir biu zgrajen v enem letu.To pa že ratuje tragi komično.
Dbist
21. 05. 2020 17.08
+6
Kje, hudiča, boš pa pri današnji mladini našel take zagnance kot so to bili v tistem času brigadirji?!? Morda, če bi se dalo to narediti virtualno!
Ajjdemipopushi
21. 05. 2020 18.30
+2