Gospodarstvo

'Mladi so bili med prvimi, ki so jih odpustili'

Ljubljana, 11. 08. 2020 15.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V Sindikatu Mladi plus so pred mednarodnim dnevom mladih opozorili na problem brezposelnosti in prekarnosti mladih. Oba pojava sta po besedah predsednice sindikata močno prepletena, v praksi pa mlade potiskata v socialno izključenost, ogrožata njihovo zdravje, krepita njihovo ekonomsko odvisnost in jim ovirata razvoj lastnih potencialov.

Predsednica Sindikata Mladi plus Tea Jarc je na današnji novinarski konferenci postregla s podatkom, da v Sloveniji živi nekaj več kot 310.000 oseb, starih od 15 do 29 let. Junija letos je bilo v evidenci zavoda za zaposlovanje prijavljenih 18.077 mladih brezposelnih, kar predstavlja 19,9 odstotka vseh brezposelnih v državi. Brezposelnost se je po njenih besedah letos povečala med vsemi starostnimi skupinami, vendar precej drastično prav med mladimi.

Aprila, ko so se začele kazati posledice ukrepov zaradi epidemije covida-19, je brez zaposlitve ostalo 1810 mladih, ki so delali po pogodbi o zaposlitvi za določen čas, kar pa je kar 112,4 odstotka več kot aprila lani, je navedla. Poudarila je, da je prav iztek pogodbe za zaposlitev za določen čas že leta glavni razlog prijave mladih v evidenco brezposelnih.

Zaradi epidemije je aprila brez zaposlitve ostalo 1810 mladih
Zaradi epidemije je aprila brez zaposlitve ostalo 1810 mladih FOTO: iStock

"Tudi v tokratni krizi se je pokazalo, da so bili mladi, tako v Sloveniji kot tudi širše po Evropi, med prvimi, ki so jih odpustili, jim prekinili začasne oblike dela ali sodelovanje. Tudi ob vladnih ukrepih za pomoč prebivalstvu in gospodarstvu jih veliko ni dobilo ustrezne finančne pomoči," je dejala Jarčeva. Mladi, ki so večinoma podvrženi negotovim oblikam dela, po njenih besedah tako ostajajo prve žrtve vsake krize.

V starostni skupini od 15 do 29 let je junija letos nadomestilo za brezposelnost prejelo 18,6 odstotka oseb, med vsemi brezposelnimi pa je bilo do nadomestila upravičenih 31,6 odstotka oseb. Nizek delež mladih prejemnikov nadomestila je pripisala dejstvu, da mladi kljub ugodnejšim pogojem za pridobitev nadomestila do njega zaradi kratke dobe opravljanja dela niso upravičeni ali pa so iskalci prve zaposlitve.

"Zaskrbljujoče je, da se lahko v luči bližajoče se gospodarske krize velik del kratkotrajno brezposelnih prelevi v dolgotrajno brezposelne, saj gre za velik priliv, medtem ko hkrati ni odliva proti novim zaposlitvam. Povprečno trajanje brezposelnosti mladih je trenutno 9,7 meseca in se bliža meji dolgotrajne brezposelnosti," je dodala Jarčeva.

Napovedala je, da bodo v Sindikatu Mladi plus septembra začeli posvetovanja z mladimi brezposelnimi. Prvo bo potekalo 3. septembra v Ljubljani v Domu sindikatov, nato pa še drugod po državi. Začeli bodo tudi kampanjo, ki so jo poimenovali Čas je za dostojne zaposlitve!, s katero bodo odločevalce pozvali k oblikovanju kakovostne zaposlovalne politike za mlade.

Epidemija spremenila življenje mladih na vseh področjih

Iz Zavoda Nefiks pa so danes sporočili, da je epidemija novega koronavirusa dodobra spremenila življenje mladih na vseh področjih, od šolanja in službe, do preživljanja prostega časa. Opozorili so, da se težave pojavljajo tudi v povezavi s študentskim in dijaškim delom, saj se je število ponujenih del v juniju zmanjšalo za kar 30 odstotkov v primerjavi z enakim obdobjem lani.

"Položaj se je vsekakor spremenil tudi za mlade iskalce zaposlitve, saj se je brezposelnost povečala, prav tako pa so bila mnoga podjetja prisiljena zmanjšati število predvidenih novih delovnih mest v letu 2020," so zapisali. Zavod Nefiks je za mlade iskalce zaposlitve pripravil niz Kariernih koktajlov, s katerimi jih želi spodbuditi k aktivnemu iskanju zaposlitve.

Mednarodni dan mladih, ki bo v sredo, so Združeni narodi razglasili leta 1999 z namenom, da vsako leto spodbudi razpravo o različnih vprašanjih, ki zadevajo mlade, in opozori na njihovo pomembno vlogo v družbi. Letošnja tema je vključevanje mladih v odločevalske procese. Na to opozarjajo tudi v slovenskih mladinskih organizacijah, saj so prepričani, da lahko le tako rešujejo težave, ki pestijo mlade.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (46)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

baldahin
13. 02. 2021 08.17
Slovenski trg dela je prava katastrofa. Delodajalci so brez občutka, gledajo samo formalno izobrazbo in iščejo variacije kako delavca čim slabše plačati in iz njega največ potegniti. Požvižgajo se na počutje delavca.
slovenskidelavec
19. 08. 2020 09.21
V zdravstvu potrebujemo delavce, pa se jih ne zaposluje.
dante
14. 08. 2020 09.10
+1
Vsa slovenska podjetja delujejo po principu dobička in tega ne prinašajo vsaj pri nas mladi. V zahodnih dežela pa delajo po načinu, pokaži kaj znaš in ni je krize, ki bi jih odpustila.
*Violate*
11. 08. 2020 18.47
+11
Idrugega.In vam lahko povem, brat je delal v uspesni firmi, ki se ukvarja z dobavo laserskih medicinskih pripomockov. Priden, delaven, niso imeli cez njega nic slabega za povedat. Veckrat z veseljem delal delo, ki drugim ni bilo prav najljubse. Pride Corona - najprej studenti, potem tisti, ki so nazadnje prisli k firmi, potem tisti, ki imajo pogodbe za dolocen cas (so jim ze povedali, da jim pogodb ne bodo podaljsal) in pa penzija, za tiste ki izpolnjujejo pogoje. Ja, pac, mladi in na novo zaposleni so potegnil kratko. In ne tisti "ta leni, k so na ciku pa kavici". Tisti, ki so bili visek za bilanco. Pa spet ne zato, ker jih ne bi rabili, ampak ker denar je zmeraj glavni motivator. In, a mislite, da ostali, ki pa so ohrani delovna mesta, kaj bolje zivijo zaradi tega? Malo morgen. Narocila so se zmeraj ista, letni plan je se zmeraj isti, letni pricakovani prihodki morajo biti dosezeni, tako da bodo ti, sedaj delal za 3, da bo firma se naprej funkcionirala. Pa da ne bomo potem brali konec leta o pregorelosti pa depresijah pa to. Ker ja, mladi so leni, baje.
Supervillain
11. 08. 2020 19.09
+3
*Violate*
11. 08. 2020 18.39
+15
In pa se na temo "kaksne sole pa imajo". Taksne kakrsn je bil takrat trend. Ko sem se jaz vpisovala na srednjo solo je bilo na veliko opevano, da medicinskih sestr je prevec, da zdravnikov prevec, prevec ekonomistov pa uciteljev. Ne iti na te sole, so vsi brez sluzb. No, pa smo sli vecinoma v gimnazije, ker takrat je tudi veljalo, da je poklicna sola manj vredna. Pa smo dokoncali solo. Pa smo sli ali pa ne, naprej na fax. In, kaj se danes isce? Prav vse te poklice, katere so takrat, ko smo se solali, imeli presezek brezposelnih. No, pa je cela generacija, ki je spustila te sole. In imajo vse ostale izobrazbe, ki jih ne rabimo. Se pa (glede na nesreco v tej Sloveniji) zna zgodit, da se bodo iskale, ko bodo danasnji mladi, ze stari. Tisti, ki pa se danes izobrazujejo za medicino pa znajo spet padt v "obdobje presezka". Ker do takrat se bo trend obrnil in verjetno ne bodo iskali vec tega osebja, ampak kaksne IT ljudi. Ja, da nekoga izobrazis, traja vsaj 4 leta, glede na to, kako hitro se pa danes svet obraca, se pa hitro zgodi, da tam kjer je potreba in perspektiva danes, je ob zakljucku solanja ne bo vec. Casi so hudo drugacni, kot ko ste vsi starejsi bili mladi. Zmeraj je lahko biti pameten za nekoga drugega.
Supervillain
11. 08. 2020 18.37
+12
Ni res tudi veliko nad 40 let je bilo odpuščenih in to nezakonito za izgovor na račun koronavirusa z manipuliranjem ljudi.
*Violate*
11. 08. 2020 18.30
+10
Smesno je brati komentarje pod katerim koli clankom na temo brezposelnosti pri nas, ko pa starejsi samo cez mlade govorijo. Pa kot pri vsaki stvari so te klasicne slovenske "leni, tipkajo po telefonih, ne delajo, kavice...". Opevane modrosti, ki pa so le izmisljena stigma. Problem je, ker je danes ogromno dela le za dolocen cas, podaljsujejo pa pogodbe redki, se redkeje je za nedolocen cas. Problem je, ker ti take pogodbe ne pomenijo nikakrsne stabilnosti v nasi drzavi - vse naprej (stanovanje, krediti ipd) je vezano na obliko zaposlitve. Problem je, ko vecina vas tu, ze 20 let ni bila na razgovoru ali pogledala, kaksna je situacija na trgu dela. Vecina vas, vas se zivljenejepisa ne zna spisat, ki bi "pritegnil pozornost" delodajalca. Problem je, ko delodajalec pricakuje, da bo oseba direkt iz faxa (kar ni nic drugace kot oseba direkt iz srednje sole) imela ze ne vem kok let izkusenj. Marsikdo se je pripravljen priuciti stvari, ampak zanimanja nobenga. Ni casa. Ni denarja. Ni volje. S strani delodajalcev, da smo si na jasnem. Da niti ne govorim o razgovorih, na vecini le-teh vprasanja cisto iz levega kota, totalno nepovezana z delom, ki naj bi ga upravljal (baje da so to moderni pristopi), pa pisni preizkusi pa razgovori v treh fazah... Iskreno vam povem, vecina starejsih, ce bi danes iskala sluzbo (npr. z izkusnjami, s katerimi ste vi iskali sluzbo v mladosti) je ne bi dobila. In cinicno pa tudi zalostno je, kako se naslajate nad mladimi, kot da jim privoscite, da nimajo nic od samostojnosti ali prihodnosti. Ja, vi ste ziveli v drugih - zelo lazjih casih - ko pride do pridobitve zaposlitve, do menjanja sluzb in tudi do pridobitve strehe nad glavo. Vi ste precej dobr cez prsl in vam je lahko, k sam se cakate penzijo na istem delovnem mestu ze 30 let. Kot receno, dvomim da bi 3 od 10 starejsih, danes dobilo sluzbo (pa ne zaradi starosti, ampak preprosto preseravanja delodajalcev). Kaksen oglas preberite, bote vidl, da se za snezilko ne izpolnjujete pogojev.
Janez0606b
11. 08. 2020 18.33
+2
Pa mi naj bi delal, da bomo potem dal polovico, da bomo kril pufe, ki jih je povzročila njihova generacija, jok brate odpade, vaše pokojnine najdete v davčnih oazah, kako jih boste dobili je pa gospoda vas problem.
Janez0606b
11. 08. 2020 18.26
+4
Sej ne rabimo delat, bodo še Mal printerje pognal, pa bo, pa kdo bo delu pa potem puščal državi polovico, kar pa po kradejo elite. Se bolj splača doma lezat, danes pa ne rabiš zaposlitve da lahko zaslužiš. To delaš za druge.
Hasan
11. 08. 2020 18.19
+3
Opa,par mladcev,je dobilo takoj službo in to kar za nedoločen čas in brez ure pripravništva.Vprašajte malo Janšo,Tanka,......Seveda,te mladci imajo že v genih brihtnost in sposobnost,ker njihovi starci so že genialci,mladci pa sploh.Vsi ostali mladi so pa lenuhi in brezdelneži.A ni tako?Tako je!!!!
reket
11. 08. 2020 18.11
+7
Je ze tako, da sit lacnega ne razume.
InterReflectlons
11. 08. 2020 18.02
+12
Dejstvo je, da v šolah ne učijo zidati, pometati, pomivat posodo in popravljati avtomobila. Kako potem lahko delodajalec 20 letnika vpraša:"Kakšne izkušnje pa imate?" So potem mladi zaradi tega delomrzneži, ki visijo na socialkah!?
nikhrast
11. 08. 2020 18.30
-3
Odpreti je treba kolidže kjer se folk uči vse sorte poklice, za vsakega je nekaj, brez vsake izobrazbe pa revščina.
proofreader
11. 08. 2020 17.38
+19
Glavno da ima šefinja sindikata še vedno garantirano službo.
Roxy79
11. 08. 2020 17.24
-1
Ne.. odpustili so tiste kateri so bili že dalj časa na listi za odstrel zaradi nevestnega dela... zabušavanja... jezikanja,,,, neresnega dela........ itd itd. Tadelavni so obdržali službe.....
Moros
11. 08. 2020 17.45
+1
Tako je! Podjetja uveljavljajo subvencije za čakanje kjer je tudi zavedeno da podjetjen nesme odpustiti zaposlenega za vsaj do 2 meseca po prenehanju prejemanja nadomestila za dotičnega zaposlenega. Odpustili so le tiste ki so bili že v osnovi viška zaradi upada prometa ali pa se niso izkazali.
Sortegilio
11. 08. 2020 17.06
+14
Se strinjam da današnja mladina je drugacna od naše. Se pa spomnim enega razgovora in arogantnega direktorja doma starejših, ko me je vprašal, kaj bi oče rekel.. Pa sem rekel očeta nimam več je umrl. Pa ni nič rekel. Zelo grdo od človeka na tako visokem položaju.
Pan1
11. 08. 2020 16.58
+30
Primanjkuje, krovcev, zidarjev, kuharjev, mehanikov, šoferjev, strugarje, šlosarjeva itd. Poklici, ki so žal premalo plačani in cenjeni. To so naši veleumi, spesnilo v 30 letih. Vsi študij, Bog ve česa, poklici? Ja če si zaposlen kot delavec z eno od obrtnih šol, si v Sloveniji, največji bebec. Sedaj pa imamo. Teja Jarc. Predlagam vam, kot sindikalistki, da probate razmislit, v tej smeri. V podjetju, proizvodnji, nekdo z kvazi fakulteto, smer vpliv vlage na književnost, pač ne dobi službe.
InterReflectlons
11. 08. 2020 17.25
+10
Drži! Ampak taki, ki to potrebujejo, vprašajo 20 letnika:"Koliko delovnih izkušenj pa imate?" In potem on ne dobi kadra, on pa službe ne.
Pan1
11. 08. 2020 18.04
+11
Ni res. Dobijo službo, skoraj takoj. Res pa je, da jih za ta dela, enostavno ni. Primer. Od znanca sin ima fakulteto službe ni dobil. Pomagal je pol leta pri obrtniku, polagati laminat, vinil in podobno. Danes, ima Sp in mu gre, zelo dobro. Pravi, da mi je žal, da se ni izučil, za mizarja in podobno. Služi, dela vrh glave. Razmišlja, da zaposli dva delavca.
Metalllca
11. 08. 2020 16.57
-7
Mlade odpustijo v večini med prvimi ker v večini nimajo delovnoh navad, mamini sončki pa to
AxisDeus
11. 08. 2020 16.50
+36
Včasih je študiralo 30 procentov ljudi, danes več kot 80. Pa ne, da je s tem samo po sebi kaj narobe, ampak neki faksi odprejo nekaj ducat mest vsako leto, delovnih mest je pa realno pol ali celo več manj, imamo inflacijo znanj in nazivov, tudi kvazi fakultet. Iz izkušenj, ki jih slišim, tudi pri nas v fohu, je večina študijev vse lažjih in so namenjeni ne pridobivanju znanja, ampak čim hitrejši pridobitvi naziva. "Neugledni" poklici so pa deficitarni, čeprav ponujajo ogromno potenciala in lep zaslužek, nihče jih mladim ne predstavlja in jih vanj ne spodbuja. Na drugi strani je pa bedna zakonodaja, zaradi česar se bolj splača delodajalcu vzeti študenta in vezati ključno delovno silo po pogodbah in projektih. Je pa res, da smo prevzeli tudi evropski standard - za naše generacije je normativ (za plače) Evropa, ne več mala Slo in veliko jih ne želi delati za manj, kot toliko in toliko EUR. To razumem v teoriji, sam pa vem, da če ne dobiš izkušenj, tudi službe ne bo. Ja, sem na faksu kdaj v laboratoriju pomagal zastonj, pa pri sebi vzdihoval, delal sem v proizvodnji, filal police v trgovini, inštruiral znance in sošolce. Začel sem na 500, danes na slabih dveh jurjih. Brez vez.
AxisDeus
11. 08. 2020 17.27
+12
reket
11. 08. 2020 16.46
+44
Tezko je gledati mladino, ki nima sluzbe, stanovanj. Pa recite, kar hocete. Zacetki so lahko zelo tezki. Ne rodijo se vsi z zlato, srebrno zlico v ustih.
DaVinci
11. 08. 2020 16.50
+13
nikhrast
11. 08. 2020 16.40
+11
V sindikatih je pravilo, vsaj na zahodu, zadnji pride, prvi gre. Drugače bo pa delodajalec obdržal pridne, sposobne, podjetne..., pa saj tudi v Sloveniji niso delodajalci trapasti.
Truth
11. 08. 2020 16.48
+11
Ja z nekoga starejsega imamo lepe odpravnine. Zakonodajo naj po 50ih letih spremenijo in bo vec ljudi imelo sluzbo. Jaz zaposlim takoj 3 sposobne. Pa jih ni. Sploh pri mlajsih!
Carpediem32
11. 08. 2020 17.16
+1
pa dobr no
11. 08. 2020 16.37
+24
Izobrazba v tej obliki, kot je pri nas ni kaj dosti vredna. Samo znanje. Vsak, ki ima znanje - naj odpre podjetje ali gre delat v podjetje. Pa bo imel veliko dela. Ogromno manjka programerjev, vodovodarjev, električarjev, monterjev centralne. In to niso poklici z malo plače. Noben pa ne rabi kulturologov, filozofov in sociologov. Na zavodu za zaposlovanje je ena ogromna horda ljudi, ki nočejo delati, ker že delajo na črno ali pa se jim enostavno ne da. Sem videl iz prve roke. Kdor hoče delo - ga dobi.
pomlad14
11. 08. 2020 16.52
+6
Ja vsak, ki pride na razgovor dobi delo, smo pametni.
yokerxdinterfan
11. 08. 2020 16.55
+9
Ta fraza je pa že malo izrabljena ker poznam mnogo pridnih pripadnikov mlajših generacij z izobrazbo in naravoslovno tehničnih smeri pa ne dobi dela ali pa dela čisto nekaj drugega. Pa tole kdor hoče delo ga dobi je razlog, da se pri nas še vedno izkorišča kadre saj se bo vedno našel nekdo dosti obupan da se bo lotil dela ki ni dostojno da preživi.
Carpediem32
11. 08. 2020 17.15
+13
Kako? Če se pa za eno delovno mesto prijavi 100 kandidatov, večina izpolnjuje pogoje. Kako boš pa dobil izkušnje, če ti nobeden ne da priložnosti, da se dokažeš?