Gospodarstvo

Vega se ne da

Ljubljana, 20. 09. 2005 15.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kljub pričakovanjem, da se bo umaknil, ostaja mobilni operater WWI s svojo Vego na slovenskem trgu.

Nov direktor Vege Steven Fast
Nov direktor Vege Steven Fast FOTO: POP TV

Z današnjim dnem je funkcijo generalnega direktorja Vege, podružnice družbe Western Wireless International (WWI) v Sloveniji, prevzel Steven Fast, dosedanji namestnik Veginega prvega moža Juliena Coustauryja.

"Sprememba v vodstvu družbe ne prinaša nobenih sprememb v poslovanju družbe," je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani pojasnil regionalni direktor WWI Roger Blott. Fast je pred današnjim prevzemom funkcije generalnega direktorja opravljal delo finančnega direktorja Vege in namestnika Coustauryja.

WWI vztraja s tožbo proti državi in Mobitelu

Po Blottovih besedah ne bo nobenih sprememb glede aktivnosti okrog tožbe zoper državo. Kot je znano, je Vega proti državi in Mobitelu ter agenciji za elektronske komunikacije konec maja vložila tožbi. Med drugim od države zahteva 48,8 milijarde tolarjev odškodnine zaradi neurejenih razmer na trgu mobilne telefonije.

Regionalni direktor WWI Roger Blott
Regionalni direktor WWI Roger Blott FOTO: POP TV

Dobro obiskana tiskovna konferenca, ki so jo včeraj z nekoliko zagonetno vsebino sklicali predstavniki tretjega operaterja mobilne telefonije v Sloveniji, ni postregla z dramatičnimi informacijami. Že nekaj časa so se namreč pojavljali namigi, da se utegne WWI zaradi slabih poslovnih rezultatov umakniti iz Slovenije. Kot kaže, pa se to ne bo zgodilo.

Fast je danes poudaril, da se bo Vega še naprej trudila v smeri vzpostavitve poštenega in konkurenčnega trga mobilne telefonije, poleg tega pa bo tudi v prihodnje svojim uporabnikom zagotavljala cenovno ugodne in kakovostne storitve mobilne telefonije.Vega se sicer, tako Fast, še vedno sooča z ovirami, ki zmanjšujejo njene zmožnosti za konkuriranje na določenih tržnih segmentih.

Prepočasna liberalizacija slovenskega trga

Julien Coustaury odhaja na mesto generalnega direktorja družbe Comcel na Haiti, ki je po pojasnilih Blotta ena najpomembnejših podružnic WWI.
Julien Coustaury odhaja na mesto generalnega direktorja družbe Comcel na Haiti, ki je po pojasnilih Blotta ena najpomembnejših podružnic WWI. FOTO: POP TV

"Počasen napredek v ureditvi trga v skladu s slovenskimi predpisi in zakoni je Vegi onemogočal, da bi uresničila cilje, ki si jih je zastavila, ko je leta 2000 vstopila na trg," je opozoril novi prvi mož tretjega mobilnega operaterja v Sloveniji. Ta si je takrat kot cilj zastavil doseči 20-odstoten tržni delež.

"Obžalovanja vredno in nezaslišano je, da je konkurenčni trg izkrivljen zaradi nenehne zlorabe prevladujočega položaja s strani vodilnega domačega operaterja," je med drugim še poudaril Fast. Pojasnil je tudi, da Vega trenutno proučuje pogoje razpisa javne uprave za mobilno telefonijo in da se bo v zvezi s tem odločila v prihodnjih tednih.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA