Gospodarstvo

Vlada imenovala Marka Tišmo za neizvršnega direktorja DUTB

Ljubljana, 13. 12. 2018 12.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vlada je v vlogi skupščine za neizvršnega direktorja upravnega odbora DUTB imenovala Marka Tišmo, ki bo mandat nastopil v petek. Tišma je nadzornik Term Olimia, bil je tudi direktor Večera in zaposlen v NKBM, omenjal se je tudi kot kandidat za člana uprave v Slovenskem državnem holdingu (SDH).

Člani upravnega odbora se sicer imenujejo za obdobje petih let, vendar se zaradi zaključka življenjske dobe Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB), ki je napovedan za 31. decembra 2022, tudi mandat novega neizvršnega direktorja zaključi s tem datumom, so po seji sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.

Vlada je sicer že prejšnji teden iz upravnega odbora DUTB odpoklicala predsednika Miha Juharta in za neizvršnega direktorja imenovala Tomaža Beska. Razlog je zgodba s prodajo zemljišča za tovarno družbe Lonstroff v Logatcu.

V upravnem odboru sta trenutno poleg Beska neizvršna direktorja še Mitja Križaj in Juan Barba Silvela, izvršni direktorji pa so Imre Balogh, ki je glavni izvršni direktor, ter Andrej Prebil in Jože Jaklin.

Po poročanju portala Siol je Barba Silvela sicer v začetku novembra odstopil in naj bi bil delo pripravljen opravljati še tri mesece.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

slovenskidelavec
13. 12. 2018 19.44
+2
Kaj jim je obljubil.
Brabus
13. 12. 2018 14.45
+2
Pismo, spet me niso izbral.