Gospodarstvo

Z Brnika tudi v Carigrad

Brnik, 16. 01. 2006 07.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na ljubljanskem letališču Brnik je prvič pristalo letalo turške letalske družbe Turkish Airlines.

Turkish Airlines, ki je na Brniku odprl tudi svojo poslovalnico, bo trikrat tedensko letel med Ljubljano in Carigradom. V enem letu naj bi na tej letalski progi prepeljal slabih 30 tisoč potnikov.

Na ljubljanskem letališču je prvič pristalo letalo Turkish Airlines, ki bo s 165-sedežnim letalom tipa boeing 737-800 redno letel med Carigradom in Ljubljano. Turška družba bo Ljubljano z letališčem Ata Türk v Carigradu povezovala trikrat tedensko, in sicer v ponedeljek, torek in soboto. Svoja vrata pa je odprlo tudi njihovo slovensko predstavništvo, ki ima poslovalnico v potniški stavbi Aerodroma Ljubljana.

"Storitve Turskih Airlinesa bodo še posebej zanimive za poslovne potnike in turiste, ki bodo potovali v Azijo, saj ima družba dobre povezave z večino balkanskih držav ter s Srednjim in Daljnim Vzhodom. Od tega sodelovanja na Aerodromu Ljubljana pričakujemo slabih 30 tisoč novih potnikov letno. Upam, da bodo te lete v čim večjem številu uporabljali tudi tuji turisti, ki si bodo želeli ogledati Slovenijo", je dejal Vinko Može, predsednik uprave Aerodroma Ljubljana.

S to novostjo je na Letališču Ljubljana sedaj osem rednih letalskih prevoznikov. Poleg Turkish Airlines so to še Adria Airways, Air France, ČSA, easyJet, JAT, Malév in LOT, na Aerodromu pa pričakujejo, da se bo število rednih letalskih prevoznikov še povečevalo.