Gospodarstvo

Razkrivamo: za Adrio Airways se zanima ameriška družba Mesa Airlines

Ljubljana, 23. 07. 2019 18.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Katarina Matejčič / Marko Gregorc
Komentarji
65

Ameriška družba Mesa Airlines se po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah zanima za nakup našega letalskega prevoznika. Poslovanje Adrie preučujejo že slaba dva tedna, njihova končna odločitev, ali bodo vstopili oziroma kupili Adrio, pa naj bi bila znana v roku enega meseca oziroma najkasneje do konca poletja.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Rešitev za Adrio Airways?
    04:05
    Iz 24UR: Rešitev za Adrio Airways?
  • Iz 24UR ZVEČER: Za Adrio Airways naj bi se zanimala ameriška Mesa Airlines
    02:34
    Iz 24UR ZVEČER: Za Adrio Airways naj bi se zanimala ameriška Mesa Airlines
Adria je vseskozi iskala strateškega parnerja, zdaj se zanje zanima Mesa Airlines.
Adria je vseskozi iskala strateškega parnerja, zdaj se zanje zanima Mesa Airlines. FOTO: Bobo

Za v finančnih težavah utapljajočo Adrio Airways se zanima ameriška družba Mesa Airlines, smo izvedeli iz neuradnih, a zanesljivih virov. V tem trenutku že preučujejo poslovanje našega letalskega prevoznika, njihova končna odločitev, ali bodo vstopili oziroma kupili Adrio, pa naj bi bila znana do konca poletja. Adria je medtem, morda tudi zato, ker so se znašli pod drobnogledom Američanov, nekoliko stabilizirala svoje poslovanje in predvsem lete, saj v zadnjih dneh odpovedi tako rekoč ni več, podobno pa velja tudi za zamude.

Kako daleč je preverjanje poslovanja Adrie Airways, kako kaže in kaj o vsem pravijo vpleteni?

Po naših podatkih so Američani v Adrii že nekaj časa, skoraj mesec dni, kar potrjujejo tudi pri našem letalskem prevozniku, od koder so nam sporočili: "Skrbni pregled in pogajanja s potencialnim investitorjem intenzivno potekajo. V Adrii verjamemo, da se bo transakcija uspešno zaključila."

Kdaj in predvsem kako, torej ali Mesa razmišlja o nakupu celotnega podjetja ali samo dela, kakšen poslovni model bi izbrali in ali bi po prevzemu blagovna znamka Adria Airwys še obstajala, v Adrii niso pojasnili.

S čim se sploh ukvarja ameriška družba, ki se zanima za naložbo v slovenskega letalskega prevoznika?
S čim se sploh ukvarja ameriška družba, ki se zanima za naložbo v slovenskega letalskega prevoznika? FOTO: Bobo

Enako velja za Američane, ki pravijo, da ker so javna družba, potencialnih transakcij ne morejo komentirati. Delnice Mesa Airlines oziroma holdinške družbe Mesa Air Group namreč kotirajo na drugi največji borzi na svetu, ameriškem Nasdaqu s sedežem v New Yorku. Cena delnice je trenutno dobrih deset dolarjev, medtem ko tržna kapitalizacija celotnega podjetja, po domače vrednost, znaša slabih 300 milijonov dolarjev.

In kdo so Američani, ki se zanimajo za nakup slovenskega prevoznika? Se Adria vendarle lahko nadeja lastnika iz stroke?

Ameriška družba Mesa Airlines sicer ni povsem klasična letalska družba, a se na letala gotovo spozna bolje kot kakšen finančni sklad. Njihova primarna dejavnost je namreč posoja takšnih letal in tudi posadk uveljavljenim letalskim družbam. Trenutno predvsem Unitedu in American airlines. Njihova flota trenutno šteje 145 letal, družba ima v ZDA tudi osem baz. Letijo predvsem na območju Severne, pa tudi Srednje in Južne Amerike. V svojih vrstah imajo zaposlenih 1358 pilotov, 1287 stevardes, 426 mehanikov in še nekatere druge poklice - skupaj skoraj 3500 zaposlenih.

Nekdanji nacionalni letalski prevoznik Adria Airways, ki je od leta 2016 v rokah družbe AA International Aviation Holding oziroma nemškega sklada 4K Investments, se v zadnjih tednih sooča z vse večjimi težavami in kritikami zaradi številnih odpovedi letov in združevanj letov, ki naj bi bili po besedah Adrie posledica tehničnih in operativnih razlogov.

In kako je s poslovanjem? Pri Mesi v zadnjih letih beležijo rast prepeljanih potnikov, ki se počasi bliža desetim milijonom. Zato jim rastejo tudi prihodki, samo lani so zabeležili več kot 570 milijonov evrov prometa.

Pa vendarle, čeprav v Adrii verjamejo, da bo posel izpeljan, kakšen je plan B, kaj če Američanov ne prepričajo?

Potem je Adria v velikih težavah, kar najverjetneje pomeni celo stečaj. Tudi zato imajo na Brniškem letališču, ki je sicer lasti nemškega Fraporta, že pripravljen rezervni načrt, saj Adria še vedno prepelje več kot polovico vseh njihovih potnikov.

Podobno velja za ministrstvo za infrastrukturo, ki podjetju sicer ne more finančno pomagati, saj bi šlo v tem primeru za državno pomoč, lahko pa vskoči v primeru propada. V tem primeru bi se, pravijo naši sogovorniki, v proračunu ministrstva s prerazporeditvami zagotovo dalo najti denar za vzpostavitev oziroma ohranitev ključnih povezav, ki jih naša država potrebuje. Čeprav morda to sploh ne bi bilo potrebno, saj najbolj zasedene in prodajane linije zanimajo tudi druge letalske prevoznike, ki so že prisotni na Brniku.

Da potrebujejo strateškega partnerja, se pri Adrii zavedajo in zatrjujejo že dlje časa. A v kolikor nakup ne bo izpeljan, pomeni to za Adrio velike težave, najverjetneje celo stečaj.
Da potrebujejo strateškega partnerja, se pri Adrii zavedajo in zatrjujejo že dlje časa. A v kolikor nakup ne bo izpeljan, pomeni to za Adrio velike težave, najverjetneje celo stečaj. FOTO: Bobo

Direktor Holger Kowarsch je na novinarski konferenci konec junija sicer poudaril, da je Adria Airways regionalna letalska družba, ki povezuje Balkan z zahodom, ob tem pa dodal, da so priložnosti za rast omejene zaradi majhnosti države. Dejal je, da so se zato odločili, da postanejo del Star Alliance in sodelujejo tudi z Lufthanso. A to po besedah Kowarscha ni dovolj. Dodal je, da so vseskozi iskali strateškega partnerja in da se z nekaterimi interesenti pogovarjajo, da pa še ne more razkriti imen.

KOMENTARJI (65)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JanezNovakJohn
24. 07. 2019 11.18
Počasi se Američani, Rusi, Kitajci vrivajo v naš življenski prostor. Adrija, Nkbm, LJ banka, Merkator, Letališče Maribor.....
JanezNovakJohn
24. 07. 2019 11.20
+1
Nam ostane le znanje in delo. Predlagam da malo dražje prodajamo svojo kožo.
Cisto na hitro
24. 07. 2019 10.25
-1
Ja seveda ameriška...logično. Veliko offshore firm je tam blizu Amerike. Denarček je pa naš romal tja...zdaj gre pa nazaj. Lewaki pač obračajo denar. Mi delavčki pa na minimalcu. Šarac pa najbolj priljubljen. Vse paše v to zgodbo. Čisto vse.
Stipe Mesi?
24. 07. 2019 11.11
+0
Vse si pomešal. Pojdi raje v klub teoretikov zarot in boste debatirali o ploščati zemlji. Tam ti bo luštno.
Nimasmisla
24. 07. 2019 09.50
adriji lahko pomaga samo bog
športnik66
24. 07. 2019 08.54
+1
Adria Airways sama nima možnosti preživeti. V majhni Sloveniji, z majhno floto, visokimi stroški...brez sinergije z večjim partnerjem sledi le stečaj. Pa saj je bilo tako že vseh zadnjih 40 let. Ko jim je zmanjkalo denarja, je pa država primaknila nekaj mio € zraven, pa so terali dalje. Od 2016 je pač tega konec. Živeti morajo z denarjem, ki ga zaslužijo na trgu, tako, kot vsa ostala podjetja. Iskreno, zelo malo upanja dam preživetju AA...to pa zato, ker enostavno to ni biznis, v katerega bi se komurkoli splačalo vlagati.
diebaumeister
24. 07. 2019 09.20
+0
Vaši vrli "sposobni" ekonomisti so naredili 30 miljonski primankljaj in potem so po balkansko pričakovali, da bodo Nemci use rešili, oni se bodo pa bahali, češ "poglejte kako sposobni smo, pripeljali smo super strateške partnerje." Rusi so se tudi hitro umaknili samo bilance so pogledali, in so se samo nasmejali in šli nazaj v Rusijo, ne da se več "nadmudriti" tujcev, so že spoznali kaj je balkan.
Hulk Zalepi
24. 07. 2019 08.31
+7
cist vsi drugi bi lahko to fural samo mi ne
hotchilipoper
24. 07. 2019 08.22
+19
Je pa žalostno,da ste tako ugledno firmo spravili na kant,zaradi nekaj požrežnih funkcionajev
športnik66
24. 07. 2019 10.44
-1
Niti sanja se ti ne o ekonomiji, zato so tvoji komentarji vsakič strel mimo. AA nikdar ni imela denarja. Pa ne zaradi "funkcionarjev", pač pa zato, ker so premajhni in stroškovno predragi, da bi lahko na trgu preživeli. O ugledni firmi pa...to AA žal nikdar ni bila. Davkoplačevalci so jim pokrivali izgube...in to dolgih 40 let.
Petur
24. 07. 2019 08.21
+5
Menezerji si natlacijo zepe,letala se iztrosijo,in stvar izgine v megli.ce sploh ni ta firma le en googel racun nekega slovenca?
resslovenka
24. 07. 2019 08.01
+17
Samo ne nam spet vlečt denarja iz naših žepov s krinko strateške pomembnosti. Če bi to Adriairways bila, bi bila danes popolnoma druga slika, uspešne letalske družbe, kot je bila svoje čase. Pa izgleda da se je kasneje prelevila zgolj v naš strošek. Pa toliko svetovalcev je zaslužilo na na naš račun. Le zakaj? Spet ena v meglo zavita zgodba. 🙄
Rde?iAlarm
24. 07. 2019 08.01
+6
koga briga ta adria ki je v rokah mešetarskega sklada.......tuji prevozniki ki že zdaj pristajajo na brniku komaj čakajo da prevzamejo destinacije od adrie..........
diebaumeister
24. 07. 2019 09.49
+2
Da je pristala v roke "mešetarskega" sklada se zahvali Tajnikarju in usem ostalim funkcionalno nepismenim ekonomistom-managerjem, ki so 25 let z "uspešnimi" poslovnimi potezami pripeljali Adrio do 30 miljonskega minusa, to so sposobneži ni kaj.
resslovenka
24. 07. 2019 07.54
+18
Vse so prodal, kar je kaj veljalo. Ker se niso znali iti. V državnih firmah so harali neki nesposobni kadri s fakuletnimi titulami, pametni zase. Ma, da jih ni sram. Vse skupaj, vrle politike, direktorje, menedžerje, svetovalce, analitike, šefe, neke kvazi vodje.... Tolk denarja smo vložili vanje za to, kar beremo ne le danes, pač pa vsa leta samostojnosti. Ko se zamenja oblast, pa vsi hop in lop po novi oblasti. Kakšna hinavščina. Imeli ste se čas in čast se izkazati, pa se niste. Zato raje utihnite. Skratka, zafurali ste nam državo. Dejstvo!
bikoborec69
24. 07. 2019 07.20
+14
vse kaj prihaja z one strani atlantika v vsakem primeru ni dobro oz razprodaje so se začele. Počasi pa politiki z prijatelji več ne bodo dobil služb v nobenem podjetju.
01xxy
24. 07. 2019 07.10
+4
So z letališčem prodali tudi vso zemljo do Cerkelj in Šenčurja? Se vozimo po služnostni cesti?
94001
24. 07. 2019 07.00
+4
Mislim, da so se zmotili. Gre za Messi airlines.
Naj bi
23. 07. 2019 21.44
-13
Zapret zračni prostor nad Slovenijo in posledica bo manj obiskov pri zdravnikih.
94001
24. 07. 2019 07.01
+3
Krainerland
23. 07. 2019 21.32
+20
Levaki prodal neki obskurni nemški firmi, noben ne ve zanjo, mercator prodali hrvatom, mariborsko letališče kitajcem itd...nimam nič proti, ampak ko se pa govori, bo pa vsega kriva desnica.
Cervantes
23. 07. 2019 21.50
-6
Mercator je uničil V.Vodja. Ko je ožagal Zokita :) !
športnik66
24. 07. 2019 08.50
+1
Mercator je Janez Janša kot premijer prodal svojemu prijatelju Bavčarju in Šrotu, le s ciljem, da odžaga Jankovića. Še na NLB je klical, da naj jima dajo kredit...Tako, da, Levaki s tem nimajo nič.
Rde?a pesa in hren
23. 07. 2019 21.22
+21
Pa kakšen strateški partner no? Strateški partner bi bil Lufthansa ali če že govorimo o Amerčanih, American Airlines ali kaj kar še stoji pokonci. Če bi bila Adrija vredna počenega groša, bi jo "kupila" Lufthansa. Prebrati si je potrebno napr zgodbo o Brussels Airlines, ki se je dogajala par tednov nazaj, nauk te zgodbe pove vse tudi v primeri Adrije: predvsem to koliko je vredna. Musa = K4, tu ni nobene strategije ali partnerstva, posebej pa ne obojega...
Andree
23. 07. 2019 21.25
+11
To veš,da je Lufthansa lastnik Brüssel Airlines?
Rde?a pesa in hren
23. 07. 2019 21.37
+8
Ja, natanko tako. Sedaj. Ampak še nedolgo nazaj LH ni bil 100% direktni lastnik...Ca 3 tedne nazaj je bil BA pred tem da potone... in bi če ne bi LH ocenila, da naj še ostane na površju.
Andree
23. 07. 2019 21.42
+3
so Pa bile lastniki družbe povezane z LH plus tega LH je tudi kriva za stanje v Brüssel Airlines ( Brüssel naredi največ čezoceanskih letov za Eurowings, nizkocenovec Lufthanse)
Opta Musi
24. 07. 2019 07.38
+1
Rde?a pesa in hren
23. 07. 2019 21.19
+1
Najbrž so se zmotili pri črkovanju: ni MESA anpak MUSSO airlines:=)
Alojz69
23. 07. 2019 21.11
+4
Je bols da prodamo to letalsko druzbo kot pa hrvati ki so macronu potrdili da odprejo pristanisca za ladje z migranti...sam da dosezejo st nocitev
Andree
23. 07. 2019 21.24
+13
Alojz Adria ni že od 2016 slovenska. Je v lasti nemških mešetarjev
diebaumeister
24. 07. 2019 09.47
+3
Do 2016, so jo pa "ubijali" Slo. "uspešni" managerji.
Opta Musi
23. 07. 2019 20.57
+31
V Evropi se dela drugače kot v Aziji ali na Bližnjem vzhodu. Tukaj so tudi pogoji čisto drugi. V petek bo Italija prizemljena, Nemci napovedujejo stavke v prihodnjih mesecih, tudi Francozi. Tukaj je človek malo zaščiten, zato so tudi stroški večji in ni fuel dumpinga, ni dumpinga pri zaposlenih. Ste kdaj leteli? Če ste, vidite na lufthansi starejše gospe kot stevardese, adria jih ima, swiss, aliatalia, praktično vsi. Ste leteli s qatarjem, emirati, in temi zalivskimi družbami, ki ponujajo ugodne lete? Tam so same mladenke, ki danes je, jutri je ni. Ste videli pisarne turkov v evropi? Je kje kakšna ženska? Je ni ali res redka. Ste videli azijskega prevoznika razen singapurcev, da jim plačuje rento? Niste. Ne primerjati Adrije in evropskih z drugimi, ker nimate pojma. Pozanimajte se tudi, koliko plačajo qatarci in emirates v zagrebu za gorivo in kaj hočejo v zameno da letijo tja... Potem pa komentirajte
tedoVV2HCmedo
23. 07. 2019 20.46
+5
Mesa Airlines je slaba letalska družba. Leta 2010 je že skoraj propadla. Lastnik je verjetno na isti način kot Trump izbrisal dolgove.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.