Gospodarstvo

Za Prevent Pur se zanima koroško podjetje

Slovenj Gradec, 05. 07. 2010 15.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za nakup podjetja Prevent Pur v stečaju se zanima koroško podjetje, je povedal stečajni upravitelj podjetja Martin Sreš. S ponudnikom se bo sestal že v torek.

Ponudba koroškega podjetja je tudi edina prispela v okviru postopka nezavezujočega zbiranja ponudb za nakup podjetja, ki ga je stečajni upravitelj dvakrat neuspešno prodajal na dražbi.

Za Prevent Pur v stečaju se zanima koroško podjetje. Na fotografiji je stavba Preventa.
Za Prevent Pur v stečaju se zanima koroško podjetje. Na fotografiji je stavba Preventa. FOTO: Mateja Klavs

Po dveh neuspešnih dražbah marca in maja letos je stečajni upravitelj Prevent Pur Martin Sreš sodišču predlagal nezavezujoče zbiranje ponudb za nakup podjetja, katerega vrednost je sicer ocenjena na 1,7 milijona evrov. Takšen postopek naj bi mu dopuščal več možnosti za pogajanja z interesenti za nakup podjetja, ki so se sicer vseskozi pojavljali.

Proizvodnja v podjetju Prevent Pur, ki izdeluje polnila za avtomobilske sedeže iz rezane pene za Volkswagen, se sicer po uvedbi stečaja oktobra lani zaradi zadostnih naročil nadaljuje, se pa z iztekom nekaterih programov število zaposlenih postopno zmanjšuje.

Ob stečaju, ki je bil predlagan zaradi plačilne nesposobnosti podjetja, je podjetje zaposlovalo 165 delavcev, trenutno v njem dela še 105 delavcev, do konca julija pa se bo število zmanjšalo še za okoli 60, je pojasnil Sreš. V podjetju vseskozi iščejo nove posle, obstaja pa tudi možnost, da bo nove posle prinesel morebitni novi kupec.

Podjetje je ves čas stečajnega postopka poslovalo z dobičkom, s čimer se je povečevala tudi stečajna masa za poplačilo upnikov. Tudi pri pogovorih z zdajšnjim interesentom bo odločilna ponujena cena, je še dodal Sreš.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nikajana
06. 07. 2010 16.03
g. Fale je ta kupec,...........
Uroš LuLe Luki?
05. 07. 2010 20.50
Kupcu želim uspešno poslovanje! Upam, da bodo imeli vsi kaj od tega.