Gospodarstvo

Zaradi stečaja Bosanci prekinili pogodbo s Primorjem

Mostar, 07. 08. 2012 15.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pogodba za gradnjo bosanskega predora Vijenac je bila vredna nekaj več kot 62 milijonov evrov, a jo je Družba za upravljanje z avtocestami v Federaciji BiH prekinila. Razlog je stečaj slovenskega gradbenega podjetja Primorje.

Primorje
Primorje FOTO: POP TV

Družba za upravljanje z avtocestami v Federaciji BiH je zaradi stečaja slovenskega gradbenega podjetja Primorje prekinila pogodbo za gradnjo predora Vijenac. Zaradi prekinjene pogodbe bo družba za upravljanje z avtocestami uveljavila bančne garancije za izvedbo posla v višini 6,2 milijona evrov.

Zaradi prekinitve omenjene pogodbe je družba za upravljanje z avtocestami dala možnost domačim izvajalcem, da sodelujejo pri zaključku prve faze izgradnje predora. Domača podjetja bodo s sodelovanjem pri izgradnji predora dobila pomembne reference za sodelovanje na mednarodnih razpisih.

Prva faza izgradnje predora vključuje dela pri prebijanju cevi. Vodstvo družbe pa pričakuje, da bodo dela na predoru Vijenac kljub prekinitvi pogodbe z ajdovskim gradbincem končana skladno s predvidenimi roki.

Primorje je moralo sicer pred sklenitvijo omenjene pogodbe zagotoviti ustrezne bančne garancije, za sodelovanje pri gradnji predora pa je bilo ajdovsko gradbeno podjetje izbrano marca lani. Sprva je nad gradnjo tega predora bdel SCT, ki je posel zaradi težav s plačilno sposobnostjo – ta je najprej vodila v postopek prisilne poravnave in nato v stečaj, nato izgubil.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LUCIFER!
08. 08. 2012 15.55
+3
Se že vidi učinkovitost stečajnika. Je ubožec že utrujen in je že na dopustu.Kaj lahko pričakujejo bivši zaposleni?Verjetno nič, saj mu pomagajo tajkuni iz prejšnjih poslovodstev, čeprav se sam o tem spreneveda!