Gospodarstvo

Zelena luč partnerstvu med SŽ-Tovorni promet in češkim EP Holdingom

Ljubljana, 01. 12. 2020 09.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski državni holding (SDH) je prižgal zeleno luč sklenitvi strateškega partnerstva med družbama SŽ-Tovorni promet in češkim EP Holdingom. Z njim si želijo Slovenske železnice ustvariti vodilno družbo na področju logistike v jugovzhodni Evropi.

Slovenski državni holding (SDH) je prižgal zeleno luč sklenitvi strateškega partnerstva med družbama SŽ-Tovorni promet in češkim EP Holdingom.
Slovenski državni holding (SDH) je prižgal zeleno luč sklenitvi strateškega partnerstva med družbama SŽ-Tovorni promet in češkim EP Holdingom. FOTO: Bobo

Slovenske železnice so strateškega partnerja začele iskati že pred tremi leti. Sprva se je za vstop v SŽ-Tovorni promet zanimalo več družb, zavezujočo ponudbo pa so nazadnje oddali le Čehi.

Hčerinska družba Slovenskih železnic in EP Holding nameravata skupaj ustanoviti novo družbo, na katero bodo Slovenske železnice prenesle premoženje SŽ-Tovorni promet. Lastniško razmerje bo 51 odstotkov proti 49 odstotkom v prid Slovencev. Kot so pojasnili na SDH, jim je poslovodstvo Slovenskih železnic kot ustanovitelju novembra posredovalo predlog projekta strateškega partnerstva na področju železniškega tovornega prometa in logistike, in sicer družb SŽ-Tovorni promet in Fersped z družbo EP Logistics International.

S predlogom strateškega partnerstva ter z investicijsko in družbeniško pogodbo je soglašal tudi nadzorni svet Slovenskih železnic, pod odložnim pogojem, da bo svoje soglasje k njemu podal tudi SDH v vlogi ustanovitelja družbe Slovenske železnice, so spomnili v holdingu. Kot so po oktobrski seji nadzornikov sporočili iz železnic, je cilj strateškega partnerstva ustvariti vodilno družbo na področju logistike v jugovzhodni Evropi, kamor štejejo Slovenijo, severno Italijo, Avstrijo, Hrvaško, Madžarsko, Bolgarijo, Romunijo, Srbijo in preostali del Balkana.

Želijo zagotoviti dolgoročno rast in razvoj transportno-logistične dejavnosti

V SDH so dodali, da je namen, ki se zasleduje s projektom strateškega partnerstva, zagotoviti dolgoročno rast in razvoj transportno-logistične dejavnosti, modernizacijo voznih sredstev, širitev na tuje trge, obvladovanje tovora na daljših transportnih poteh in dostop do novih kupcev (tovora) ter zmanjšanje zadolženosti.

Predsednik uprave SDH Janez Žlak je izpostavil, da SDH podpira navedene strateške usmeritve in ambicije poslovodstva Slovenskih železnic v smeri oblikovanja ključnega regijskega prevoznika tovora. "Ocenjujemo, da bo to ob podpori strateškega partnerja realno dosegljiv cilj, ki pomeni nadaljnjo stopnjo razvoja tovornega prometa in logistike Slovenskih železnic. Poslovodstvu Slovenskih železnic in SŽ-Tovorni promet pri tem želimo uspešno delo," je dodal.

Glavni finančni cilji nove družbe so sicer podvojitev dobička in 50-odstotna rast prihodkov v obdobju petih let, ključni poslovni cilji pa ostajajo večja konkurenčnost in boljše storitve za uporabnike. "To bomo dosegli s prevzemi v tujini, širitvijo mreže in prenovo voznih sredstev," so še napovedali pri Slovenskih železnicah.

Višina dokapitalizacije novoustanovljene skupne družbe ostaja skrivnost, neuradno pa so mediji poročali, da se številke gibljejo med 60 in 100 milijoni evrov.

Družba SŽ-Tovorni promet najvišje prihodke ustvarila leta 2016

V zadnjih petih letih je družba SŽ-Tovorni promet najvišje prihodke ustvarila leta 2016, ko so se ustavili pri 197,3 milijona evrov. Takrat je bil z 10,9 milijona evrov najvišji tudi dobiček iz poslovanja (EBIT). Lani so se prihodki ustavili pri 191,6 milijona evrov, EBIT pa pri 7,3 milijona evrov. V osmih mesecih tega leta je podjetje ustvarilo 109 milijonov evrov prihodkov od prodaje in 4,2 milijona evrov normaliziranega dobička iz poslovanja.

"Družba SŽ-Tovorni promet danes posluje razmeroma uspešno, vendar pa se je treba zavedati omejitev rasti na majhnem slovenskem trgu ter povečevanja konkurence tujih prevoznikov za prevoz tovora, kar bi ob odsotnosti ustreznih in pravočasnih strateških odločitev vodilo v slabšanje položaja na trgu in s tem dobičkonosnosti poslovanja," so sporočilo za javnost sklenili na SDH.

Koronavirus pasica november
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Darko32
01. 12. 2020 17.39
+4
Neverjetno kaj se gremo. Tukaj je začetek iste zgodbe, da bo prišlo do propada in uničenja. Namreč kodr gleda ekonomsko sliko in razvoj teh krajev od koder prihajajo predlogi za združevanje je gospodarsko šibek oziroma je spet pod tujim vplivom. Tako bo prišlo do izsiljevanj, da mora država financirati tovorni promet in dobili bomo isto zgodbo, kot smo jo z ADRIO. V tem priemru pa bodo vse zamočili SDS-ovci, kateri poskušajo na takšen način si zagotoviti dalnoročno financiranje zase pa tudi če je potrebno prekoljudstva. Še bolj tragikomično pa je, da se Slovenija združuje proti vzhodu in kako je to uspešno vidimo, da javni prevoz je v to smer popolnoma nerentabilen. Zato se ne smemo čuditi, če je to se zgodilo v času PRIMARIJA JANEZA, kateri ima največje število umrlih v času korone in to na svetu. Torej tukaj nekaj ne gre skupaj. Zato pravim, da država ne sme financirati več železnic in je potrebno ločiti vse kanale financiranja od Slovenskih železnic.
13klu?
01. 12. 2020 12.11
+2
Prodali so tovorni promet kateri je prinašal dobiček. Prej ga bo država še bogato dokapitalizirala. Gremo po poti našega največjega letalskega prevoznika.
Belabreza
01. 12. 2020 12.01
+2
Seveda, na železnicah je sam odpadni kader SĐS se bo delalo tako kot reče firer in nič drugače.
Darko32
01. 12. 2020 17.45
+1
Žal res. Namreč tukaj je več kot očitno, da gre za čudno ekonomijo. Namreč Slovenske železnice bi prenesle lastnino v novo družbo. Sočasno pa ni podatka kaj bodo priložili tuji investitorji. Tako imamo pranje denarja in prirejanje poročil že v štartu in kdo bo koga preslepil. Seveda pa bo vse to krila država in ljudje. Zato pravim, da je tukaj očitno na vrsti pranje denarja in to kar članov SDS z tistim bimbotom BErdajsem na čelu, saj je vsem v interesu kako bi si zagotovili denarna sredstva iz tujega žepa.
hotchilipoper
01. 12. 2020 11.58
+1
V španoviji še pes crkne
Covid 19 2021
01. 12. 2020 11.56
+1
Obljuba za obljubo že mnogo let, ampak na koncu ni nič.
bandit1
01. 12. 2020 10.59
+6
Vse ste prodali LEVI, DESNI, SREDINSI. J. se!
Realni
01. 12. 2020 10.52
+5
Denar nima državljanstva.
gz9999
01. 12. 2020 10.27
+0
Načeloma podpiram tovrstne pobude, če le nima Orban prstov vmes!
Uporabnik1998942
01. 12. 2020 14.53
+3
Hah, Madžarska,Poljska, Češka...se zadnje čase povezujejo. Isti interesi. Čehi so tudi bili na Bledu.