Gospodarstvo

Želijo si stabilno lastništvo

Ljubljana, 06. 10. 2006 12.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Uprava Ljubljanskih mlekarn je seznanjena s potekom prodaje ter si želi razvojno usmerjeno lastništvo.

Pogajanja o nakupu 54,07-odstotnega deleža v Ljubljanskih mlekarnah med prodajalci in Salfordom se bodo začela v ponedeljek, 9. oktobra.
Pogajanja o nakupu 54,07-odstotnega deleža v Ljubljanskih mlekarnah med prodajalci in Salfordom se bodo začela v ponedeljek, 9. oktobra. FOTO: POP TV

Uprava Ljubljanskih mlekarn je seznanjena s potekom prodaje 54,07-odstotnega lastniškega deleža. V družbi si želijo stabilno lastništvo in razvojno usmerjeno lastništvo, do zaključka postopka prodaje pa v zvezi s tem ne bodo dajali izjav, so danes sporočili iz Ljubljanskih mlekarn.

Oglas za javno zbiranju ponudb za nakup 2.369.175 delnic oz. 54,07-odstotnega deleža v Ljubljanskih mlekarnah je objavil NFD Holding v svojem in v imenu družb NFD 1, Zvon Ena Holding, Jata Emona, Zvon Ena ID in Mlekodel. Oglas se je iztekel 30. septembra, prispela pa je ena ponudba, ponudba srbsko-angleške družbe Salford.

Finančna družba NFD Holding je upravo Ljubljanskih mlekarn uradno seznanila z rezultati objavljenega povabila za javno zbiranje ponudb za nakup omenjenega deleža v največjih slovenskih mlekarnah. Uprava Ljubljanskih mlekarn do končne odločitve ponudnika lastniškega deleža javnosti ne bo posredovala komentarjev v zvezi s poslom, saj, kot so pojasnili, želijo sedanjemu lastniku omogočiti korektno odločitev na podlagi realnih podatkov.

Kot so v Ljubljanskih mlekarnah, kjer so nedavno končali z obsežnim investicijskim ciklom - prenovo proizvodnje in izdelkov, še zapisali v sporočilu za javnost, bodo spremljali potek odločitev sedanjih lastnikov in se glede na njihove usmeritve tudi vključevali v postopek, če bo to potrebno.

Sicer pa se bodo pogajanja o nakupu 54,07-odstotnega deleža v Ljubljanskih mlekarnah med prodajalci in Salfordom začela v ponedeljek, 9. oktobra. Predstavniki podjetja Zenos, ki zastopa interese mednarodnega sklada za upravljanje podjetij Salford, so predstavnikom skupine podjetij, zbranih okoli NFD Holdinga, v sredo že predstavili okvire svoje ponudbe ter pregledali pravne vidike posla potrebne za začetek pogajanj.

SORODNI ČLANKI

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.