Gospodarstvo

Zlata noč razkrila prejemnike prestižnih oglaševalskih nagrad in priznanj

Portorož, 13. 04. 2018 22.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
/ STA, P. R.
Komentarji
2

Na Festivalu SOF so tradicionalno razglasili zmagovalce tekmovalnega dela festivala in podelili nagrade. Oglaševalska osebnost leta je postal Enzo Smrekar, Oglaševalec leta 2017 je družba A1 Slovenija. Agencija leta je postala agencija Pristop, naslov Znamke leta pa je osvojil Donat Mg. Na festival Cannes Lions kot mlada kreativca potujeta Medeja Kraševec in Damijan Penič.

Z zaključno prireditvijo, na kateri so razglasili prejemnike najprestižnejših nagrad, se je v Portorožu končal 27. Slovenski oglaševalski festival (SOF). Oglaševalska osebnost leta 2017 je postal Enzo Smrekar, oglaševalec leta pa družba A1 Slovenija. Najuspešnejša znamka leta 2017 je Donat Mg, agencija leta pa agencija Pristop.

Priznanje SOF za najboljšo režijo avdiovizualnega oglasa je prejela agencija Grey Ljubljana z režiserjem Gregorjem Veselom. Priznanje za najboljšo režijo zvočnega oglasa je prejel Zavod Radio Študent in režiserji Neli Penič, Žiga Rus, Zala Simčič, za najboljšo produkcijsko hišo filmskih oglasov pa Kinomotel.

Slavnostna podelitev nagrad in priznanj je zaokrožila pestro festivalsko dogajanje 27. Slovenskega oglaševalskega festivala, ki je potekal med 12. in 13. aprilom v Hotelu Kempinski Palace v Portorožu.

Priznanje SOF za najboljšo fotografijo je šlo v roke agenciji Futura DDB z direktorjem fotografije Dominikom Isteničem, za najboljšo ilustracijo pa Hani Stupici.

Agencija Saatchi & Saatchi je prejela priznanje za najboljšo avtorsko glasbo - avtor glasbe je Nemanja Mosurović. Priznanje SOF za najboljše tekstopisje v oglaševanju je prejela agencija Pristop, pisci Sara Mekinc, Aljoša Bagola in Robert Bohinec.

Najboljša mlada kreativca na 27. SOF sta postala Medeja Kraševec in Damijan Penič. Za nagrado bosta odpotovala v Cannes, kjer se bosta udeležila tekmovanja Young Lions 2018.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Za nagrade in priznanja se je letos potegovalo 366 del, ki jih je pod drobnogled vzela strokovna žirija pod vodstvom samostojnega svetovalca na področju tržnega komuniciranja Mitje Petroviča. V okviru natečaja Mlada kreativca pa se je za nagrado potegovalo 25 parov.

V dvodnevnem festivalskem dogajanju je svoje zgodbe, znanje, ideje in izkušnje z obiskovalci delilo več kot 20 mednarodnih in domačih strokovnjakov.

Več pa na sof.si.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ferencz 1
15. 04. 2018 07.49
+1
Spet sami sebi talajo nagrade.
dragan krstic
14. 04. 2018 19.41
+1