Inšpektor

Kakšen javni promet bo imela Slovenija v prihodnosti?

Ljubljana, 14. 11. 2020 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
24UR Inšpektor
Komentarji
67

Zaradi epidemije se začasno v Sloveniji ukinja ves javni prevoz (vozili bodo lahko le taksiji). Kako pa je z javnim prevozom pri nas, ko ni ukrepov? Kje je pri javnem prevozu Slovenija? Se pogosto peljete z vlakom, avtobusom? Kakšna je uporabniška izkušnja, kakšna je politika? Oteženo prestopanje, neusklajenost voznih redov, dolgi potovalni časi, ki so nekonkurenčni vožnji z osebnim avtomobilom, pa zastarelost in pogosto neudobnost ...  vse to so težave, ki javni promet pri nas delajo nezanimiv za širšo uporabo.

In prav zdaj je skrajni čas, da tudi pri javnem potniškem prometu stvari v Sloveniji premaknemo naprej. Slovenija namreč na tem področju že desetletja zaostaja za tistimi državami Evrope, s katerimi bi se radi primerjali. Zato nocoj v rubriki 24UR Inšpektor analiza javnega potniškega prometa v Sloveniji. Kako torej stvari končno izboljšati? Več tednov se je s potniškim prometom, tudi s povsem konkretnimi okoliščinami, ki jasno kažejo, zakaj veliko ljudi ne more uporabljati tega načina prevoza, tudi če bi ga rada, ukvarjala novinarka Petra Čertanc Mavsar.

20 let je bila prioriteta Slovenije vlaganje v avtoceste, železnice smo vzdrževali, a le najnujnejše, investicij skoraj ni bilo – to je odločitev, ki jo danes čutimo tako na mobilnosti kot proračunu, je prepričan Marko Peterlin, direktor Instituta za politiko prostorov. "To je bila velika strateška napaka naše države, na katero so redki opozarjali v 90. letih, da se ne bi smelo zgoditi, pa se je," pojasnjuje Peterlin.

Zdaj gradijo postajališča, nadgrajujejo zastarele proge, kupujejo nove vlake, se pohvalijo na železnicah.  Kar pa je velika težava naših železnic – novih prog se ne gradi. Ti postopki so dolgotrajni – pet let denimo že traja umestitev tako imenovanega Tivolskega loka, dobrega kilometra in pol železniške proge, ki bi razbremenila železniški promet v centru Ljubljane. Poleg tega je kar tri četrtine vseh prog v Sloveniji enotirnih – in to ravno na linijah, ki so v konici med najbolj obremenjenimi. Iz smeri Kamnika, Dolenjske in Gorenjske proti Ljubljani. V praksi to pomeni – če vlak iz Zasavja zamuja, vlak proti Kamniku pa čaka na potnike za prestop, pojasnjuje direktor potniškega prometa – se ta zamuda lahko razpotegne čez ves dan. Vlaka, ki peljeta vsak v svojo smer, se namreč na celotni dolžini proge lahko srečata le na treh križanjih. "Če en vlak zamuja recimo 10 do 15 minut, se nam ves sistem križanj in obrtja garnitur podre," dodaja Primož Kokalj.

Poleg tega naši vlaki – tudi tisti z oznako hitro – v povprečju peljejo veliko počasneje kot avtomobili. Doktor Matej Gabrovec z Geografskega inštituta Antona Melika je kritičen: "Če se primerjamo z Nemčijo ali Avstrijo, tam se tudi poslovni potniki med Dunajem in Gradcem vozijo z javnim prometom," pravi.

Kje vse so pri nas težave in zakaj, torej nocoj v Inšpektorju. Tudi o avtobusnih povezavah bomo seveda govorili ... Tudi o mestnem in primestnem prometu in o nekaterih naravnost bizarnih rešitvah, ki v resnici ne rešujejo ničesar. Ekipa rubrike 24ur Inšpektor je tudi sama preizkusila nekaj relacij s potniškim javnim prometom – vlaki, avtobusi, vozni redi, prestopanja ... videli boste, na kaj je naletela in ugotovila.

Celotni prispevek si lahko ogledate v arhivu Voyo. 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (67)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

provni
09. 04. 2021 17.58
+2
Na vaseh pa ni možnosti nobenega prevoza v sobotah in nedeljah in praznikih. Ob delavnikih nekaj malega s šolskim avtobusom. Potem pa država reče, naj se vozimo z javnim prevozom.
Dobra
14. 11. 2020 19.36
+4
Vsak dan se vozim z javnim prevozom. Med potniki prevladujejo mladi, starejši in ženske. Ministrov in njihovih podpornikov iz različnih strank pa praktično ne vidimo.
Recenzor
15. 11. 2020 09.39
+5
Jim ni treba na bus, se vodzijo naokol z limuzinami na naše stroške!
dante
14. 11. 2020 15.51
+3
čakamo avstroogersko da zgradi novo železnico
exdetektiv
18. 11. 2020 15.31
-1
Če smo bolj konkretni bi to pomenilo, da bi bil 2.tir za avstroogrsko prava mala maketa.
Trgo_mk3
14. 11. 2020 14.27
+2
Ne bo ga imela, če bomo še naprej podpirali te lopove manipulatorske!
Periot222
14. 11. 2020 13.54
+4
VOLOVSKO VPREGO!!!!!!!!
brezveze13
14. 11. 2020 13.08
+1
da ta vlak pripelje iz maribora do celja sem že jaz z avtom v ljubljani. poleg tega so še tukaj parkirni prostori ki jih enostavno ni v bližini postajališč ali so pa oderuško draga. sem imel primer da sem vozilo parkiral in šel na vlak ob vrnitvi sem iskal svoje vozilo tudi s pomočjo policije na kar sem dobil info , da ga je pajek preparkiral na svojo lokacijo. prav tako je za današnji življenski tretman to nemogoče zaradi časovne uskladitve služb posameznikov. Če se spomnimo starih časov je bilo to vse usklajeno službe so se začele ob 6h zjutraj , trgovine ob 7 uri odpiralni čas je bil ob 7,30 danes delavec ki se mu ne ljubi pravočasno ustati imamo gibljiv delovni čas do 2 h ne more pa vlak ali avtobus voziti za vsakega posameznika, to je prva in največja napaka, druga napaka je da se ljudje ki se vozijo iz drugih območij po avtocesti ne morejo uskladiti da bi se vozili skupaj ker jim to onemogočajo lokalne ali občinske in tudi kar krajevne skupnosti poznam samo eno lokalno skupnost kjer imajo organizirano da lahko vsi ki so vezani na avtocesto svoje vozilo pustijo na zato prirejenem ali nevem mogoče namerno pripravljenem parkirišču do je izvoz AC šemtrupert v savinski dolini. Na izvozu AC Dramlje se iz dneva v dan menjavajo neke navidezne črne lokacije od koder vozila odstranjujejo z pajki in podobno. Take zadeve bi lahko reševali z zemljiščem v sklopu AC katero se nahaja v samem obroču uvoza in izvoza in še je tukaj alternativ samo problem je v temu da tukaj vsi samo pričakujejo materialno korist. Tudi potrošniki bi trenutno bili upravičeni do nekakšnega nadomestila ali povrnitve stroškov od cestnine ali zavarovanja ker smo že skoraj celo leto omejeni na gibanje, za začetek bi lahko tistim ki ne morejo ali ne vedo kako bi izkoristili vavčarja , bi lahko vrednost le tega nadomestili kar z denarnim zneskom ali boni za nakup. V vsakem primeru bi se davek od porabe tega zneska vrnil v državno blagajno,in državo ne bi stalo prav nič več ali plača neke hotelske usluge ali pa trgovini vrednosti bon za nakup potrebščin državljanov. v skrajnem primeru bi lahko vrednostni bon vezali samo za nakup živilskih izdelkov
jokal
14. 11. 2020 12.12
+3
Prej je bila dobra povezava: LJ- Nova Gorica s prestopanjem na Jesenicah. Od poletja odpelje vlak z Jesenic za Novo Gorico 3 minute !! preden pride vlak iz Ljubljane na Jesenice. Če hočes sedaj ujet vlak za NG, moraš iti iz LJ ob 6 09 namesto ob 7 26. Takih primerov je še in še. Noben na zeleznici ne reagira, vsi imajo lepe plače, in jim vseeno če se kdo vozi ali ne. Oslužbenec na železnici je rekel potniku: Jaz bi ukinil polovico vlakov, ker so itak prazni. Sramota takšna izjava. Odnos zaposlenih do potnikov je v večini primerov katastrofalni in ponižajuči. Eni so do potnikov vedejo "šerifsko" in zelo nesramno. Če kaj vprašaj, se ti lahko zgodi, da te naderejo.
Darko32
14. 11. 2020 12.37
+1
Tukaj si povedal primere v praksi. Takšno razmišljanje kot se ga gredo nekateri in bi radi sočasno dobro plačo vlekli je obsojeno prej ali slej do propada. A žal tukaj so v ozadju interesi določenih političnih opcij in napajanje iz tega naslova, da lahko izsiljujjeo. Potem pa očitno dobivamo takšne priemre, kot si jih ti napovedal. Zato je potrebno ali ukiniti subvencije za takšne prevoznike ali pa jih kaznovati, ker delajo tako malomarno, kar nedvomno to tudi je.
Rožice cvetijo
14. 11. 2020 11.38
+6
Javni promet v Slo...v prihodnosti...nobene razlike ne bo...npr. motorke so še popolnoma enake, kot pred 45 leti, ko sem se vozil iz Mosta na Soči v LJ ali NG....samo iz Jesenic v LJ je sedaj boljši vlak...Na splošno pa obup, kokikor toliko dobre povezave samo v večjih oz., med večjimi mesti, podeželje, čeprav ponekod turistično, pa močno šepa.
*Violate*
14. 11. 2020 11.25
+7
No, jaz redno uporabljam vlak. In tudi LPP. Pa tudi taxi npr. v Trbovlju. Mnenje? Nikakrsne spremebe ze 15 let, odkr sm prvic samostojno sla na vlak. Hodim na vlak, ki direktno odpelje iz nasega kraja in do Lj, saj le tako nima zamude. Ce grem na vlak, ki se pripelje iz smeri Maribor/Zidani most, so zamude konstantne in tudi po 20 minut. Lepo vas prosim! Na zalost stvar funkcionira le na kratke proge, vsako potovanje daljse od 30 minut je pa ze riziko, da ne omenjam kaksnih prestopanj na druge vlake ali enotirne relacije. In se je za vprasat, kam gre denar - namrec ogromno EU sredstev se dobi na ta racun, popravlja ali investira se pa nic. Postaja Kresnice ima ze 5+let na postaji tablo, za obnovo tira, financirano s strani EU. V tem casu ni bilo na spregled niti enega tovornjaka. Kje je denar? O teh novih vlakih sem pa prav vceraj poslusala strojevodje, k so se pogovarjal - majo jih, se se ucijo, kako jih vozit, da pa vse skp nima pomena, ko pa nimamo ustreznih tirov. In vlaki stojijo, tudi zaradi Corone. Se mi zdi, da javni prevoz je nekaj v kar bi se se kako splacalo vlagati, saj iskeno na dolgi rok, ne mors pricakovati nekega napredka pri nas. To se bo v glavnem poznalo na cestah - vsaka odrasla oseba bo mela svoj avto, taka masa na cesti, guzve in prometni kolapsi, da ne govorim o stanju asfalta. Ja, dolgorocno, bo vse propadlo kot domine. Se mi pa zdi tudi malo egoisticno in prepotentno, da se pricakuje, da ma kar vsak lastno prevozno sredstvo. Marsikdo si ga ne more privosciti, nekateri ne smejo zaradi zdr. razlogov, spet nekateri zaradi osebnih. Pac, voznja avtomobila ni mozna za vse. Lahko bi pomislili tudi na to, ce pa jim je za to vseeno, naj pa pomislijo na turizem - sramotno je, da oseba, ki bi zelela prepotovati Slovenijo hitro ugotovi, da brez Rent-a-car ne bo slo.
Smartbtm
14. 11. 2020 11.18
+2
če se je od osamosvojitve pokradlo 75 milijard, potem je pač tak....vse je v riti, o cest, do železnice, še športnega avta ne morem imeti, ker bi ga uničil na naših cestah, tako da vozim terenca.
ZorniKot
14. 11. 2020 10.36
+1
Dol z vlado! 20 let za svetom, zaradi njih! Hočemo Šarca!
Janez Trdina ?ili paprika
14. 11. 2020 11.02
-2
Xx.XX.xX
14. 11. 2020 11.10
-1
A Šarec je pa zdej bog al kva. On je navadn klovn
exdetektiv
18. 11. 2020 15.38
oježeš
28. 11. 2020 10.23
Takole se prepirajo med seboj politiki, napredka pa ravno zaradi teh brez nepotrebnih prepirov ni. Naloga odgovornih je, da skrbijo za napredek na vseh področjih saj zato je ustanovljeno en kup služb, ki v glavnem zdaj pomenijo le mešanje zraka in nepotrebno potrošnjo denarja. Politiki živijo v svojem svetu, ki ni realen za državo, znajo zapraviti denar, pa s tem ne ustvarijo nobenih dobrin za državljane. Mi se pa prepiramo kdo je boljši in kdo slabši, koristi pa nimamo kot državljani od nobene politične srenje. Dokler ne bodo vodilni kapirali zakaj so na vodilnih mestih, ne zaradi lastnega bogatenja, ampak so v službi državljanov, toliko časa ne bo napredka za vse. Drobtinice, ki nam jih mečejo, da jim ploskamo, so pa tako drobne da so težko vidne, debelejši kosi pa izginjajo v žepe posameznikov. Kdaj bomo dobili ljudi, ki bodo vedeli zakaj so na vodilnih položajih in kaj ti zahtevajo od njih sploh ni za razmišljati, ker se vse vleče iz enega mandata v drugi mandat. Vse kar je, si znajo vodilni, ki nimajo pojma kaj je njihovo delo, je to, da si neupravičeno višajo plače, ljudje, ki pa ustvarjajo dohodek pa nimajo šans, da bi se jim mesečni dohodek povišal. Dokler bo tako pri koritu kot je, samo medsebojno kreganje, nobene odgovornosti ne do dela ne do državljanov, se nam ne kaže nobena izboljšava. Ploskali bomo lahko le, ko nam bodo navrgli kako drobtinico in nekateri bodo prepričani, da smo s tem zadeli tavelik dobitek na lotu in bodo še naprej ploskali in kritizirali ostale, ki so nekoliko bolj realni.
Darko32
14. 11. 2020 10.24
+7
Slovenija ima neorganiziran in anarhiziran javni potniški promet. Vsepovsod se slinijo razni posotpači iz strani politike z ciljem, da sebi in svojim omogočajo iziljevanja za svojo korist. Tako vidimo, da na Železnicah izsiljujejo SDS-ovci vsako vlado, k ini njihova. A glej ga zlomka. Ko je njihova stranka na oblasti pa je vse naenkrat v najboljšem redu in vse tipi top. Če gremo na globalni javni potniški promet v Sloveniji pa vidimo nerede in anarhijo, da te glava boli. Avtobusi niso usklajeni z voznimi redi vlakov. Vlaki nimajo usklajenih voznih redov z avtobusi in vsi vozijo kakor jim paše. Ob sobotah so vse linije avtobusov in vlakov kar ukinjene. Potem pa se sprašujejom zakaj vlaki vozijo prazni, zakaj avtobusi vozijo prazni in zakaj se ljudje vozijo z osebnimi avtomobili. Sočasno pa postopači iz določenih političnih opcij, k iobvladujejo določen javni potniški promet delajo vse, da frizirajo podatke in če bereš iste pdoatke na več različnih naslovih vidiš, da gre za friziranje poročil.
medo90
14. 11. 2020 10.15
+9
V Kočevju smo končno dobili svojo lokomotivo. Narejena l 1910, sedaj še čakamo ponovno odprtje rudnika ali bomo pa drva nasekal, pa gasa v ljubljano. Nova proga itak ne dovoljuje višje hitrosti od 70km/h, ta lokomotiva pa zmore 60km/h potovalne hitrosti. Evo gremo v europo polni naporedka in tehnološke razvitosti.
hotchilipoper
14. 11. 2020 10.02
+6
In zakaj ni dobrih cest? Zato,ker DARS živi SŽ
nostalgik
14. 11. 2020 10.57
+3
HOT, DARS MORA FINANSIRAT ŽELEZNICE, PO NALOGU VSEUMA JANEZA JANŠE-SDS KI OBVLADUJE DELOVANJE SLOVENSKIH ŽELEZNIC OD VSEGA ZAČETKA-REZULTAT SKORAJŠNI KOLAPS ŽELEZNIŠKEGA PROMETA
123soba
14. 11. 2020 09.49
+11
Tovorni promet z železnicami, smo 49 % prodali čehom, ker tovorni prinaša dobiček, potniški pa zgubo. Najbolje bi bilo, da odgovor glede potniškega prometa dajo kravatarji, ki so ta del prodali...
oježeš
28. 11. 2020 10.25
Pomembno je, da ti kravatarji niso za nič odgovorni in če bo še manj denarja, za njih bo sigurno in vedno.
123soba
14. 11. 2020 09.46
+7
Tipično butast komentar, ki velja v Sloveniji. Če en vlak zamuja 15 minut... Na Japonskem vsi vlaki, v celem letu skupaj, zamudijo 3 minute.
oježeš
28. 11. 2020 10.28
Ne primerjaj Slovence z Japonci. Če že drugega ne, saj niso na smrt skregani med seboj in delajo na razvojih na vseh področjih. Pri nas porivajo naprej le tisto, kar vodilnemu posamezniku paše. Nimamo pa nobene koordinacije, medsebojnega sodelovanja predvsem pa odgovornosti. Zato imamo lahko le željo, da bi se nekoč naši vodilni streznili in ubrali po poti Japoncev in ostalih naprednih držav.
dzonimakaroni
14. 11. 2020 09.34
+6
slo železnice leglo SDS liznikov
apodgra
14. 11. 2020 09.34
+10
Kakšen promet bomo imeli v prihodnosti? Na mesto avtomobilov bomo uporablja "Rikše" , konji z vozovi pa zamenjali naše sodobne vlake , ki vozijo s hitrostjo do 50 km.
rekapaka
14. 11. 2020 09.31
+12
Pred več kot 100 leti, za časa cesarja Franca Jožefa II. je potreboval potniški vlak iz Maribora do Ljubljane ca 15 minut več kot danes. VAU, kakšen napredek
ferak
14. 11. 2020 09.23
+8
kradli so tolk da zdej rabijo se 1x30 let da to pogruntajo, ampak priznali ne bodo NIKOLI