Inšpektor

Po kakšnih cestah vozimo?

Ljubljana, 16. 01. 2021 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
24UR Inšpektor
Komentarji
153

Stanje cest po državi je na terenu preverjala ekipa 24ur Inšpektor. Poškodbe, udarne jame, razpoke,  poškodbe robov vozišč, pa ozki pasovi,  nevarni odseki ... Vse to so še vedno težave, ki smo jih videli na terenu in na katere opozarjajo tudi strokovnjaki. A ni vse slabo, nekatere ceste so tudi zelo kakovostne. O tem, kako doseči, da bi tiste ceste, ki niso v dobrem stanju, izboljšali, smo govorili v rubriki 24ur Inšpektor.

V Sloveniji imamo izredno gosto cestno omrežje - obsega skoraj 39 tisoč kilometrov. Od tega je dobrih 600 kilometrov avtocest in hitrih cest - z njimi upravlja DARS, slabih 6.000 kilometrov glavnih in regionalnih cest - za njih skrbi direkcija za ceste. Ostale ceste so občinske. Ceste pa so v zadnjem desetletju tudi vse bolj obremenjene. Samo na vpadnicah v  Ljubljano je dnevno 11 tisoč vozil več kot pred desetimi leti. 

"Mi imamo drugo najbolj gosto cestno omrežje - tako na kvadraturo kot na prebivalca. Slovenija je cestarska država, so pa stroški vzdrževanja tega omrežja izjemno visoki," pravi Gregor Ficko, inženir gradbeništva, nekdanji šef direkcije za ceste, ki je v 90. letih prejšnjega stoletja aktivno sodeloval pri nacionalnem programu izgradnje avtocest, danes pa je direktor zbornice gradbeništva. 

Uničene ceste
Uničene ceste FOTO: 24UR Inšpektor

Evropsko primerljivo in neodvisno ocenjevanje cest - EuroRab - v Sloveniji izvajajo že od leta 2008. Na AMZS ceste s posebej opremljenim vozilom najprej posnamejo, potem posneto analizirajo. Uporabljajo tri kamere, dve v smeri vožnje, eno v smeri nasproti vožnje. "Potem te posnetke odvrednotimo.  Vrednotimo približno 45 parametrov. Vse, kar je na cesti ali ob cesti ... Tudi kakovost vozišča, oprijem ..." Najboljša ocena, ki jo cesta lahko dobi, je pet zvezdic. Veliko naših cest pa je slabo ocenjenih, pojasni generalni sekretar AMZS, Jure Kostanjšek. "50 do 60 odstotkov cest je slabo ocenjenih. Dobijo le eno ali dve zvezdici, kar je premalo. Standard bi moral biti tri zvezdice ali več. To pa zato, ker imamo mi ogromno klasičnih dvopasovnih cest, tam pa  je velika prisotnost nevarnosti čelnega trčenja." 

Slovenske avtoceste so primerljive s tistimi, ki jih imajo države srednje Evrope, pravi Ficko. So varne, vzdržujemo jih redno, imamo pa projekte, ki na uresničitev vseeno čakajo predolgo. "Ne zaradi tega, ker bi rada gradila zaradi gradbincev, kot se to radi govori, temveč zato, ker so del navezave na evropske koridorje. Odsek ceste, ki nam verjetno ni v ponos, pa bi moral biti zgrajen, je med Postojno in Jelšanami. Današnja državna cesta je bila zgrajena v času Mussolinijeva Italije; kljub temu, da je cesta solidno vzdrževana, ne ustreza več sodobnim pogojem prometa."

Ceste je potrebno redno vzdrževati in poškodbe tudi sanirati.
Ceste je potrebno redno vzdrževati in poškodbe tudi sanirati. FOTO: 24UR Inšpektor

Če so naše avtoceste razmeroma dobre in varne, pa je na glavnih in regionalnih cestah slika drugačna. Od skoraj 6000 kilometrov teh cest v Sloveniji jih je več kot polovica v spodnjem kakovostnem razredu. Tudi naša kamera je posnela praktično vse vrste poškodb - od udarnih jam do razpok vseh vrst, od kolesnic  do poškodb robov vozišča. Prav tako nevzdrževane ceste, obrabljeno vozišče, luknje ... velikokrat vidimo na občinskih cestah - te so najštevilnejše, potekajo skozi  večja in manjša mesta, kraje, vasi. Novinarka Petra Čertanc Mavsar v Inšpektorju govori tudi o teh cestah, po katerih se vozimo. 

Kako pa je na promet, na ceste in obnove vplivala epidemija koronavirusa? Ter kako je z vzdrževalnimi deli?  Kateri odseki so najbolj nevarni? Kakšne vse so najpogostejše težave glede uničenih, razpokanih, nevarnih cest? In kje so rešitve? Tudi o tem, kakšna bi morala biti prihodnost na slovenskih cestah, pa kako sočasno izboljševati tudi javni promet; brez tega seveda ne bo šlo.

Prispevek si lahko v celoti ogledate na Voyu.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (153)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Robert Persuh
30. 01. 2021 11.27
Naśe ceste so demonstracija drżavne malomarnosti. Medtem ko ima DARS za mercedese za luknje pa kao ni denarja. Teh 500 km avtocest gradimo że 40 let in śe vsaj 10 jih bomo?! Kredite zanje pa bomo bojda odplacevali śe 40 let! Ob tem so ceste tako slabe da vsako leto dejansko povzrocajo vec miljonsko skodo na voznem parku uporabnikov... Śe vec drżava ob luknjah postavi niżjo omejitev hitrosti inlepo slużi na svoji malomarnosti! Pa kdo je tu nor? Ob tem da imamo najdrażje vinjete v EU! Za uporabnike cest bi blo definitivno bolje in ceneje ce bi naśe ceste upravljali recimo avstrijci( tunel karavanke) ! Ob tem da moderni trendi in tehnologija rebi 10 in vec let da pride k nam! Ob tem pa kaki novi radarski sistemi pridejo takoj! Ob cca 100 mil pobranih kazni letno. Naśa drżava tako z dejanji pokaże kaj ji je res prioriteta! Kako dolgo śe?
Cheesecake
17. 01. 2021 17.52
+1
Za vas nevem, ampak tukaj v beli krajini se mi zdi da smo v kameni dobi.
brezcasni
17. 01. 2021 11.50
+1
važno da imamo nove stadione z nedokončanimi pripadajočimi objekti,razgledne stolpe,trgovske centre skoraj v vsaki vasi,a nihče ni pomislil da vsi potujemo po cestah in železnicah ki pa smo jih zanemaril,razen avtocest.....ampak ko prideš z avtoceste se vedno vključiš na regionalno cesto....mislim da bi sicer krasni zgorajomenjeni objekti morali prispevat določen delež za ceste ki so tudi zaradi njih toliko bolj obremenjene,tako pa olepšajo le dostope do njih in njihova parkirišča-ker jim je le zase mar....
kakafonijaprava
17. 01. 2021 11.26
+4
Po najslabših kar je možno! Zadnje dobre delali in asfaltirali v letu 1989! Namesto orgličarjeve Švice imamo romunske ceste!
wolfterier
17. 01. 2021 11.18
+2
Ja,take ceste so nam pustile leve vlade.Je Cerar popravljal ceste,je Serpantinšek popravljal ceste...seveda ne,mešala sta meglo !!!
PorednaSliva
17. 01. 2021 09.39
+4
Analiza pa taka... Vozilo z 10 kameram in se ne vem cem. Brez veze, cenej analiza... Da probajo hodit po cesti ne da bi si gleženj zvili.
hotchilipoper
17. 01. 2021 08.53
+5
Za ceste zmanjka denarja,to pa zato ker dars financira železnice,da imajo tam redne plače,pač tako je
NLKP
17. 01. 2021 08.36
+5
Je zato, da se ugotovi oz. vidi, da imamo zelo slabe ceste imeti inšpekcijski nadzor? To pa ja vidi vsak, ki se vsaj malo vozi po sloveniji... Veliko denarja namenjenega za ceste gre v druge roke, v druge ustanove, v napačne roke, krade in krade se zato je pa tako.
murate
17. 01. 2021 08.10
+6
podatek,ki je zame edini korekten bi bil koliko delov podvozja se letno zamenja v avstriji,nemčiji ali sloveniji na tisoč vozil.Kr nekaj cest poznam ,ki so nevarne zaradi slabe izvedbe ,neumnega projektiranja in vzdrževanja po balkansko
Periot222
16. 01. 2021 21.15
+5
Obcinarji ponavadi obnavljajo okoli svojega gnezda!
brezcasni
17. 01. 2021 11.51
vedno le center kjer kraljujejo in da je razglednica lepa.....
Periot222
16. 01. 2021 21.14
+3
Vsa Slovenija je v luknjah!
zmha
16. 01. 2021 20.45
+4
Na Jesenicah Kejžarjeva in Delavska od rondoja, Kranj Savska....mislim da je asfalt še iz 1920. leta
kokicas
16. 01. 2021 19.51
+2
Pogledal prispevek istega bodo lahko posneli čez deset let ker ni napredka pozabimo elektriko in podobno. Vsaj v Ljubljano hitri vlaki od Logatca Lukovice Grosuplja vodic na deset minut in po mestu prevoz do vsake luknje ker smo majhm in bi edino hitrejša rešitev prepričala nas da se vozimo taki pač smo hitri tempo življenja in leto 2021. Da naredijo progo od Kočevja do LJ vlak pa vozi 75 minut je sramota. Pri taki količini tranzita tretji pas od Domžal nebo rešil nič. Rabimo povezavo mimo Ljubljane za tranzit,ki prinese ogromno in bi lahko bil pozitiven ampak se vlaga samo v obnove. Epidemija je vse stoji, lahko bi preuredili pogodbe in šli v obnovo golovca ali za leto 2022 načrtovane severne obvoznice. V glavne v dva litra vode negre v litrsko plastenko tako kot negre 100000 vozil čez Ljubljano tekoče
zdravilozavse
16. 01. 2021 19.40
+1
Občinske ceste se obnavljajo na način,da se ena obnavlja,druga po kateri pa takrat poteka obvoz pa se uničuje.In to se dela na cestah katerim še niti ni potekla garancija in po kateri je tovorni promet prepovedan,ker cesta sploh ni dimenzionirana za tovorni promet in je tako ozka,da se niti tovornjaki ne morejo srečevati niti ni narejena za težo kamionov.In potem se čudimo,dokler bo tako bo vse slabše ne boljše.
Darko32
16. 01. 2021 18.40
+4
Pokradejo denar že v štartu in potem to krajo skrivajo v cestah in kvaliteti. Če bi vse izdatke za določen del ceste sešteli bi videli, da ne gre skupaj matematično količina na koncu in količina pri vhodu sredstev za določeni odsek. To pa je psoledica, ker ni nadzora in kazenskih sankcij že pri zaposlenih v direkciji, k ije zadolžena za ceste. Tukaj pa pomagajo scečo držati še tisti, k ijim je ta kraja v interesu. Tako imajo vsi biznisa iz tega naslova. Normalno, da zmanjka na koncu za vzdrževanje in popravila, ter rekonstrukcije. Jaz pravim, da je potrebno nemudoma narediti ostre kazenske sancije zoper zapsolene v teh agencijah in uvesti prepoved del in odvzem premoženja vsem tem, ki so na direkciji, če se samo vidi, da so prirejali finančne podatke in kakor koli ponarejali. Žal je to stalna praksa v vseh državnih službah, saj so sis zakonodajo spisali tako, da lahko to počnejo.
Orhideja0707
16. 01. 2021 18.03
+5
Imamo obupno slabe ceste.
bundy crocodile
16. 01. 2021 17.32
+5
Mariborsko Pohorje, top izletniška destinacija ampak preden prideš do tja si avto razstaviš pa Arsenovič niti slišat ne želi za to cesto zato ker on potuje skozi Maribor. Si raje pred svojim hotelom trg urejuje. Cesta proti Pohorju je totalna sramota.
Zentrum
16. 01. 2021 14.43
+4
Kaj pa če na razpoke damo maske in polijemo s kisom? Kaj pravijo strokovnjaki?
streetboy
16. 01. 2021 14.00
+5
Ceste so pač takšne kot so. Ker se cesta noče prilagajat vozniku in mislim da se nikoli ne bo, zato se moramo njej prilagajat vozniki, pa naj bo to zaradi lukenj ali stanja na cesti (mokro, poledica). To je prva stvar ki bi jo morali imeti vozniki v glavi, vendar ne, nekdo se bo tudi v megli ali snegu peljal 90 ker je toliko pač omejitev, seveda pelješ se že, vendar se je treba tudi ustavit. Druga stvar je širina cest, ki se v zadnjem času gradijo. Občutek imam da projektanti ne vedo kaj delajo. Včasih je bil znak napredka široka cesta, danes se vse oža le kolesarske steze so široke, kolesarji pa se še kar vozijo po cesti. Ponekod so nove ceste skonstruirane tako da se ne moreta srečat tovorno in vozilo ki pluži. Projektanti sploh ne pomislijo na zimo. Tretja stvar pa je gradnja cest. V kolikor je podlaga, spodnji ustroj kvalitetna in se ne poseda, če je zagotovljeno odvodnjavanje, na takšni cesti je 15 cm. asfalta več kot dovolj, v nasprotnem primeru tudi 50 cm. ne bo zdržalo. Ljudje ne vedo, da sam asfalt ni nosilen in se stalno prilagaja podlagi,če je pa spodaj voda je pa tako vse skupaj adijo. Pozimi zmrzne se dvigne in spusti, razpoka in začetek konca je tu. Delavci to vedo, ampak delajo po navodilih nadrejenih. O krpanju udarnih jam pa je tako škoda besed.
krojac
16. 01. 2021 15.48
+0
Sredina
16. 01. 2021 13.33
+6
postavjo prometni znak za nevarnost in je problem "resen"