Znanost in tehnologija

24ur.com in druge spletne strani optimizirane z Internet Explorerjem 8

Ljubljana, 11. 12. 2009 14.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

S posodobitvijo starega Internet Explorerja na IE8 bo uporaba naših spletnih strani še hitrejša in preprostejša.

24ur.com priporoča posodobitev starega Internet Explorerja s prenovljenim in izboljšanim spletnim brskalnikom Internet Explorer 8. Brskanje po spletnih straneh 24ur.com, Poptv.si, Maxtv.si, Zadovoljna.si, Bibaleze.si, Cekin.si, Vizita.si in Golfportal.info bo tako še hitrejše in preprostejše. Z novo, slovensko in angleško različico, za katero je na voljo brezplačen prenos, pa je omogočena uporaba posebej razvitih dodatkov za izboljšano iskanje, pospeševalcev iskanj in spletnih izrezkov.

Hitrejše brskanje, večja varnost, izboljšano iskanje ...

IE8
IE8 FOTO: 24ur.com

Microsoftov spletni brskalnik Internet Explorer 8 tako prinaša številne novosti na področjih, ki so uporabnikom danes najpomembnejša. Med njimi je zagotovo hitrejše brskanje, saj pri številnih poizkusih zagotavlja do 80 odstotkov hitrejše delovanje kot brskalnik Internet Explorer 7. Poleg tega je enostavnejši ogled vsebin, zagotovljena večja varnost, razvijalci pa so med drugim izboljšali tudi preprostost iskanja informacij in uporabo ter delo z zavihki.

Posebna različica brskalnika Internet Explorer 8 z dodatki za 24ur.com in druge spletne strani prinaša še več. Izboljšano iskanje daje uporabnikom hiter in enostaven prikaz rezultatov v trenutku, ko v iskalno okno 24ur.com vpišejo iskalno poizvedbo. Takoj se prikažejo tudi predlogi, povezani z besedilom, ki ga vpiše uporabnik. 

Pospeševalci poskrbijo za hitrejše in preprostejše povezovanje najljubših spletnih storitev s spletno stranjo, ki je trenutno aktivna. S pospeševalci iskanj je mogoče z miško označiti besedo (ali več besed) in ne da bi zapustili trenutno stran, prebrati zadnje novice na straneh 24ur.com, Zadovoljna.si, Bibaleze.si, Cekin.si, Vizita.si, in Golfportal.info, ki vključujejo označene besede.

Novost: Spletni izrezki

IE8
IE8 FOTO: 24ur.com

Uporabna novost, zlasti za tiste uporabnike, ki vsak dan porabijo veliko časa za brskanje in pregledovanje najljubših spletnih strani, so tudi spletni izrezki. Ti omogočajo naročanje na dele izbranih spletnih strani in pregledovanje z enim samim klikom na vrstico s priljubljenimi povezavami. S spletnimi izrezki in klikom na izbrani spletni zavihek lahko obiskovalci odslej hitro in enostavno dostopajo do svežih novic na 24ur.com in drugih spletnih straneh, ne da bi zapustili spletno stran, na kateri se trenutno nahajajo.

Več informacij o Internet Explorerju 8 in dodatkih za 24ur.com.

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

marko.petejan@gmail.com
20. 12. 2009 03.46
Pravzaprav je IE8 prav solidno hiter, čeprav ne omogoča cukrčkov kot FF, ki predvsem na teh straneh pridejo prav. Ampak ti cukrčki so stvari, za katere bi lastniki teh strani morda raje videli, da ne bi obstajali, čeprav zelo izboljšajo uporabniško izkušnjo. A naj bo brskalnik še tako dober in hiter, ni pomoči, če spletna stran, ki jo gledaš to ni. Če pa to nadgradiš s počasnejšo internetno pipico, potem imaš situacijo "pljuvam skozi okno in gledam kako pljunec leti". Pač, kljub modernemu IE8 še vedno obstajajo določena pravila kako se delajo strani da delujejo hitro brez omejevanja izgleda, funkcionalnosti in vsebine. (Yahoo je to naštudiral kar dobro in potem predaval Googlu.) A hitrost ni samo izrednega pomena za uporabnike. Pomembna je tudi za ponudnike. Počasna stran obremenjuje strežnike, obremenuje linije. To stane. Tud elektrike tak štos porabi precej več, da še omenim zeleno stran problema.
klavdijl
19. 12. 2009 15.59
hja izrezki ipd. so zelo fina zadeva - in s tem je IE spet na konkurenčnem trgu ... kar se pa pohitritev tiče je programsko gledano še vedno najpočasnejši in porabi največ resursov (če primerjamo z FF in Chrome) ... (noo_name .. si malo falu s tistim o pohitritvah veš...) vsi ki jamrate glde kraje informacij ... izboljšave se dela azto da ostaneš konkurenčen (kar IE po kvaliteti že par let ni bil) - IE8 je zopet soliden brskalnik če imaš dovolj močno mašino, da ga brez problema poganjaš (ob vseh drugih zadevah ki tečejo zraven) .... osebno mi je zato še vedno najbolj pri srcu FF ker najlepše ravna z sistemskimi sredstvi (plus navajen sem ga :) )
Lykos
18. 12. 2009 00.22
mozilla je najbol...explorer ji en seže do kolen
ursus123
16. 12. 2009 21.54
Žal, se moram strinjati z vsemi, ki dvomijo v to optimizacijo. V državi, v kateri polovica vseh uporabnikov interneta uporablja Mozillin Firefox, bi vsak moral ohraniti možnost in svobodo, da sam izbere brskalnik in uspešno dostopa do strani, ki jih hoče obiskati. To pišem v Linuxu in imam enako težavo. Stran 24ur.com se mi odpira celo večnost, do vseh drugih dostopam hitro in brez čakanja. Morda pa je rešitev, da Microsoft končno začne pisati programe za Linux?
noo_name
14. 12. 2009 16.19
Tipični komentarji in pluvanje po novih stvareh. Nevem v čem je tukaj zaj kraja in zbiranje osebnih podatkov. Meni osebno pa se zdijo ti izrezki priročni, tako kot piše, kateri veliko iščejo jim pride prav. Očitno pa ne veste izkoristiti današnjih prednosti določenega izdelka, zato pa raje pljuvate po vsem. Glede optimizacij pa se itaq vsi trudijo, da bi strani laufale čimhitreje, saj to je edini način da ostaneš konkurenčen. Težava oz. prednost je samo v tem, da se z enimi brskalniki res da stvari pohitrit kot npr. z IE8, z enimi pa se samo hoče pohitrit zadeve.
nefretete
14. 12. 2009 12.01
Sicer bi lahko pisali tudi kitajsko, ker se v to ne razmem, verjamem pa, da kmalu ne boste več tako zelo obiskana spletna stran, če se boste tako grdo obnašali do uoporabnikov.
andreje
14. 12. 2009 11.53
Optimizirajte vi za Chrome. To je res brskalnik.
laufer
14. 12. 2009 05.57
Nihče ne dela izboljšav zastonj. Namenjene so predvsem zato, da vam Microsoft še lažje krade vaše informacije (vaše delo na računalniku) iz vašega računalnika in da vas lažje nadzira policija, tudi evropska, npr. europol, ki brska za vašimi podatki, če si ogledujete porno vsebine. Ta kraja podatkov, ki so avtorske pravice posameznika, je v EU legalizirana, kar je bsurd glede na zakon o avtorskih pravicah. Zato se z njo poslovno ukvarja kar nekaj podjetij, ki zaslužijo milijarde eurov. Če imate program, ki lahko išče trojanske konje, si oglejte rezultate iskanja in verjeli boste, da govorim resnico.
umadbro?
13. 12. 2009 22.21
1. zakaj se hvalite da ste najbolj obiskana spletna stran v sloveniji če to niste? 2. 24ur.com je edina stran, ki mi jo na 100mbit liniji odpira več kot 10 sekund - preverjeno na več računalnikih in več OSjih :) LP profesionalci :)
luka83
12. 12. 2009 01.16
Ja koliko vam je pa M$ plačal za tole, da se niti ne napiše da gre za reklamni članek. Odvratno. In še preden se kdo najde, ki bi odgovoril da gre za nove featurje, naj raje pogleda koliko bo naša država odštela za te featurje - ki so povsem nuporabni. Torej doberšen delež 44,5 milijonov € vsi €, ki jih bodo odšteli domači uporabniki, ki bodo kupili novo verzijo oken, ki se reklamirajo v članku. Torej tile spletni izrezki pa morajo res bit izjemni za ta denar. Za varnost pa ni čudno da so M$-jevci poskrbeli, najbrž toliko težijo uporabniku, da ta raje obupa in nič ne namesti, vključno z zlonamerno programsko kodo.
halojekdodoma
11. 12. 2009 18.24
čim je kaj v povezavi s internetom explorerjem takoj vemo zakaj se gre! Lp
theta
11. 12. 2009 15.10
Seveda, najprej narediš stran za vse ostale brskalnike, po W3C standardih, potem pa jo optimiziraš še za IE, da sploh kaj dela.