Znanost in tehnologija

Angleška kraljica poslala e-mail

London, 05. 05. 2009 10.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Elizabeta II. je vse bolj tehnično podkovana. Potem ko je pred časom na YouTubu odprla svoj kanal, je zdaj mladim poslala še elektronsko sporočilo.

Kljub temu da je angleška kraljica Elizabeta II. 21. aprila praznovala 83. rojstni dan, se trudi biti v stiku z modernimi informacijskimi tehnologijami. Pred tremi leti je začela uporabljati računalnik, takrat je tudi prvič svojo božično poslanico objavila na portalu YouTube, na posebnem kraljevem kanalu. Konec lanskega leta je na lastno željo obiskala britanska predstavništva Googla, s svojimi vnuki pa, po poročanju otoških medijev, vsakodnevno komunicira prek SMS sporočil.

Pred kratkim so kraljici prenovili tudi njeno spletno stran. Za redizajn je poskrbel eden izmed ustanoviteljev svetovnega spleta, sir Tim Berners-Lee.
Pred kratkim so kraljici prenovili tudi njeno spletno stran. Za redizajn je poskrbel eden izmed ustanoviteljev svetovnega spleta, sir Tim Berners-Lee. FOTO:

Zato ni pravzaprav nobeno presenečenje, da je kraljica zdaj, vsaj uradno, tudi osebno, poslala svoj prvi e-mail. Konec aprila je mladim poslala elektronsko sporočilo z nagovorom ob 60-letnici združenje Commonwealth. Kot pošiljatelj sporočila je bila navedena Buckinhamska palača, v zadevi je pisalo "Sporočilo njene visokosti, kraljice", sporočilo pa je bilo podpisano z Elizabeth R. Tako se angleška kraljica podpisuje v vseh uradnih korespondencah.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

carsko
05. 05. 2009 16.06
ta offcial web site je tud ziher ona nardila!
Matej Zaga
05. 05. 2009 14.59
ziher ji je to en drug napisal pa uredu...ona se je sam podpisala...ka bo če še ipoda ni znala vžgat ko ji ga je dal osama! krneki
ghost_image
05. 05. 2009 11.31
wooow, kraljica je poslala e-mail ne morem verjet kaka novica!!!! a bo koga zanimalo da po poslanem komentarju grem srat????
hladni_tus
05. 05. 2009 10.22
torej sedaj tudi britanci znajo pošiljat email ... če ne, jih bo pa kraljica naučila IoI