Znanost in tehnologija

Brezžični IXUS

Amstelveen, 08. 11. 2005 23.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Canon je predstavil svoj prvi brezžični digitalni fotoaparat Digital IXUS WIRELESS.

Z vgrajeno podporo Wi-Fi (IEEE 802.11b) IXUS-ove zmogljivosti vstopajo v brezžično dobo, ki uporabnikom odpira nove razsežnosti digitalne fotografije. Novi aparat Digital IXUS WIRELESS podpira vrsto inovativnih funkcij, kot sta samodejni brezžični prenos fotografij in brezžični nadzor fotoaparata z osebnim računalnikom. Priložen mu je brezžični tiskalniški prilagojevalnik (WA-1E), ki omogoča neposredno brezžično tiskanje na tiskalnikih, združljivih s tehnologijo PictBridge.

Digital IXUS WIRELESS
Digital IXUS WIRELESS FOTO:

Nova vitka oblika dopolnjuje brezžične zmogljivosti fotoaparata, obenem pa ohranja prepoznaven IXUS-ov slog. Njegovo srebrno ohišje in modra osvetlitev med brezžičnim prenosom bosta navdušila ljubitelje visokozmogljive elegance. Kakovost fotografij zagotavljajo 5-megatočkovno tipalo CCD, kompaktni objektiv z asferično lečo UA s 3-kratno optično povečavo in Canonov slikovni procesor druge generacije DIGIC II. Med drugimi pomembnimi lastnostmi so tudi jasen 2-palčni zaslon LCD in 14 fotografskih načinov za ustvarjalno eksperimentiranje.

"Brezžična tehnologija se iz pisarn seli v domače okolje, zato pri Canonu pričakujemo, da bo podpora tehnologiji Wi-Fi naslednji večji trend na trgu digitalnih fotoaparatov," je dejal Mogens Jensen, vodja Canon Consumer Imaginga. "Fotoaparat Digital IXUS WIRELESS nudi svobodo in enostavnost, ki ju uporabniki pričakujejo od brezžičnih naprav."