Znanost in tehnologija

Fotoaparati PowerShot dosegli mejnik

Amstelveen, 30. 08. 2006 18.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Canon je predstavil nova kompaktna fotoaparata z najvišjo ločljivostjo v svojem razredu doslej – 10 milijonov točk.

Canon je predstavil nova kompaktna fotoaparata z najvišjo ločljivostjo v svojem razredu doslej – PowerShot A640 z ločljivostjo 10 milijonov točk in PowerShot A630 z ločljivostjo 8 milijonov točk. Fotoaparata, ki sta opremljena z vrtljivim 2,5-palčnim zaslonom LCD, s 4-kratno optično povečavo in z bogatim naborom možnosti fotografiranja, zamenjujeta zelo priljubljena modela PowerShot A610 in A620.

PowerShot A640
PowerShot A640 FOTO:

Nadzor kakovosti

Tipali z ločljivostjo 10 oziroma 8 milijonov točk omogočata kreativno izbiro kadra, ob tem pa nudita dovolj podrobnosti za kakovostno tiskanje večjega formata. Nova povečava Safety Zoom izkorišča prednosti visoke ločljivosti, zaradi česar je mogoče dodatno povečevanje brez vpliva na kakovost. Pri zajemanju fotografij manjše velikosti je mogoča 16-kratna povečava. Uporabniki lahko prav tako aktivirajo digitalni telepretvornik, ki doda dodaten telefotografski doseg na vseh fotografijah, podobno kot pri dodajanju telepretvorniškega objektiva na fotoaparat.

Kompakten objektiv za 4-kratno optično povečavo doseže goriščno razdaljo od 35 do 140 milimetrov (enakovredno 35 milimetrom). Zgradba objektiva vključuje 8 elementov v 7 skupinah, vključno z dvema asferičnima elementoma za največjo ostrino na celotni fotografiji. Objektiv z zaslonko od f/2.8 (W) do f/4.1 (T) nudi izjemno ostrino. Način ISO 800 izboljša rezultate ob fotografiranju v slabše osvetljenih pogojih in omogoča fotografiranje v notranjosti brez bliskavice.

Izboljšan zaslon LCD in predvajanje

Večji, 2,5-palčni zaslon LCD omogoča natančen izbor kadra iz nenavadnih kotov, denimo pri uporabi načina makro z razdalje enega centimetra. Izboljšan uporabniški vmesnik ohranja možnost prikaza mrežnih črt, uporabniki pa lahko med fotografiranjem vključijo tudi novo prekrivanje v razmerju 3:2, ki jim prikaže področje tiska pri standardni velikosti fotografij.

Prilagodljivo fotografiranje

Fotoaparata PowerShot A640 in A630 nudita več vsestranskih funkcij za ustvarjalno fotografijo. Na voljo je izbor 21 načinov fotografiranja, kot so različni programi, nastavitev zaslonke in osvetlitve ter ročni načini fotografiranja za popoln nadzor. Funkcija »Second Curtain Sync« omogoča ustvarjalno delo z bliskavico, kot je fotografiranje sledi svetlobe. S funkcijo »My Photo« je mogoče med fotografiranjem ali po njem kar v fotoaparatu dodati različne umetniške foto učinke. Podprto je tudi snemanje videa – video ločljivosti VGA z zvokom je mogoče zajeti pri tekočih 30 posnetkih na sekundo. Povezava »AV Out« in priložen kabel sta namenjena predvajanju na celotnem televizijskem zaslonu.

Popoln nabor dodatne opreme

Celovita ponudba dodatkov vključuje dodatne leče Wide (0,7x) in Tele (1,75x). Bliskavica High Power zagotavlja dodatno prilagodljivost pri nočni fotografiji, dodatno ohišje, odporno na vodo, pa popoln nadzor na globini do 40 metrov.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.