Znanost in tehnologija

Nad tehnologijo navdušeni tudi orangutani

Milwaukee, 29. 12. 2011 17.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Oranžnodlaki primati so popolnoma navdušeni nad ''tablicami''. Všeč so jim animacije, žive barve, orangutani se pač radi zabavajo, so povedali njihovi oskrbniki v živalskem vrtu v Milwaukeeju.

Tudi orangutani so tehnološki navdušenci.
Tudi orangutani so tehnološki navdušenci. FOTO: Reuters

Orangutani v živalskem vrtu v Milwaukeeju bi lahko v bližnji prihodnosti svoje ''kolege'' presenetili z videoklicem prek Applovih iPadov. Kot je povedal njihov oskrbnik Richard Zimmerman, so nad tablicami popolnoma navdušeni, prav tako pa je v njihovi naravi, da radi opazujejo drug drugega. Nadvse zanimivo se jim zdi, ko gledajo videe o svoji vrsti, je poudaril Zimmerman, zato si v živalskem vrtu želijo, da bi lahko vzpostavili videokonference med različnimi živalskimi vrtovi in tako opazovali reakcije oranžnodlakih primatov, poroča BBC.

Zabavni eksperiment ima sicer veliko resnejšo sporočilo, saj z njim želijo javnost in odgovorne opozoriti, da so orangutani in še mnoge druge živalske vrste soočene s skorajšnjim izumrtjem.

Orangutanom v omenjenem vrtu so iPade v roke prvič dali maja z namenom, da jim malce popestrijo dneve v kletki. Tablice pod budnim očesom oskrbnikov sicer dobijo le za kratek čas dvakrat na teden. Primati, ki jim je radovednost prirojena, so kmalu začeli risati, z veseljem pa si pogledajo tudi videoposnetke.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nevica
29. 12. 2011 21.52
+10
Bolje se imajo od mene.