Znanost in tehnologija

Nezaželena e-pošta

Helsinki, 17. 01. 2007 22.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Podjetje F-Secure opozarja zaradi porasta slikovne spletne pošte, ki zaobide običajne načine filtriranja.

Slikovna nezaželena e-pošta lažje zaobide programe za filtriranje sporočil.
Slikovna nezaželena e-pošta lažje zaobide programe za filtriranje sporočil. FOTO:

Podjetje za računalniško varnost F-Secure ugotavlja, da se je v zadnjih tednih zelo povečalo število neželenih sporočil, ki besedilo vsebujejo v slikovni obliki.

Slikovna nezaželena pošta predstavlja vedno večji problem, ker zaobide običajne načine filtriranja sporočil.

V zadnji polovici lanskega leta se je število tovrstnih sporočil tako povečalo, da je v tej obliki poslanih že okoli 35 odstotkov neželenih sporočil. Poleg tega so tovrstna sporočila tudi daljša in zato naredijo več internetnega prometa.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

slavec
18. 01. 2007 14.26
pa problem je tudi nepravilno posredovanje mailov. Tako nekdo ki dobi mail, stistne foreard/posreduj.... in vkluči v pošiljani mail še vse naslovnike, ki so dobili enak mail skupaj z njim.... v glavenm, tisti ki veste ka mislim, tudi veste kaj to pomeni. Tako pač tvoj mail naslov potuje prosto po prešerno po svetu pa te v zameno za to pospamajo. grrrr
xes
18. 01. 2007 08.21
Narocnike spama sploh ni tezko najti... problem je v tem, da imajo mnoge drzave se nedoreceno zakonodajo na tem podrocju in ne kaznujejo spammerjev oziroma se sploh ne borijo proti tej nadlogi.... zal je tudi veliko kavbojskih ISPjev, ki imajo omrezje v taksnem razsulu da je kar joj... sicer pa bo verjetno boljs, ko bodo kitajci uvedli smrtno kazen za spammerje :) ... opazam veliko spama iz kitajske, narocniki so pa vecinoma iz USA... veliko zaslug imajo po drugi strani tudi storasti uporabniki, ki se okuzijo z razno nadlogo na sumljivih spletnih straneh in tudi presvetli Microsoft, ki je naredil sistem z par sto tisoc bugi in pomanjklivostmi, ki jih nepridipravi pridno izkoriscajo...