Znanost in tehnologija
Oglas

Nikon D60 – rojen zmagovalec

Ljubljana, 04. 03. 2008 09.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nikon že več kot 90 let pridno skrbi za vse ljubitelje fotografije – bodisi amaterske ali profesionalne.

Meja med svetovoma pa je vse bolj zabrisana, še posebej v segmentu digitalnih zrcalno-refleksnih fotoaparatov. Po izjemnem uspehu modela Nikon D40X, katerega proizvodnja je bila razprodana v vsega nekaj mesecih, so Nikonovi inženirji oblikovali več kot dostojnega naslednika, Nikon D60.

Nikon D60
Nikon D60 FOTO:

Novinec, ki se podaja v boj za nove kupce, ima obilo argumentov za uspeh. S tem modelom je namreč Nikon dodobra prevetril vstopni razred zrcalno-refleksnih digitalnih fotoaparatov. Aparat je namenjen uporabnikom, ki želijo uporabljati tehnično najnaprednejšo in hkrati prijazno tehnologijo z ustvarjalnimi funkcijami.

Ločljivost 10,2 milijonov točk je več kot zadostna za zajem še tako majhnih podrobnosti, visokozmogljiv procesor za digitalno obdelavo fotografij, imenovan EXPEED, pa bo poskrbel za odlične slike vseh motivov – v gibanju ali mirovanju.

Nikon
Nikon FOTO:

Fotoaparat ponuja neprekinjeno fotografiranje s tremi fotografijami na sekundo, vklop skoraj v trenutku (samo 0,19 sekunde) in kopico drugih uporabniku prijaznih funkcij. Sodobna tehnologija je zapakirana v kompaktnem in lahkem ohišju ergonomične oblike ter z velikim in preglednim LCD-zaslonom.

O enostavnosti rokovanja pričata tudi funkcija urejanja posnetkov v samem fotoaparatu in 3-področni sistem za samodejno ostrenje – zato vse fotografije uspejo. Nikon D60 v svoj segment prinaša še sistem za samodejno čiščenje optičnega tipala, ki je bil do sedaj zgolj v domeni najdražjih fotoaparatov različnih proizvajalcev.

Nikon
Nikon FOTO:

D60 je zaradi širokega obsega občutljivosti, od ISO 100 do ISO 1.600, mogoče uporabljati v različnih osvetlitvah, nudi pa tudi vrhunsko reprodukcijo barv ter jasne in ostre posnetke. Kjer slikanje z bliskavico ni dovoljeno, fotoaparat samodejno nastavi občutljivost in tako zagotovi najboljše rezultate. Vgrajena bliskavica zagotavlja izjemno uravnoteženo osvetljene posnetke (tehnologija Nikon i-TTL) za bliskavice, hkrati pa omogoča uporabo dodatnih daljinsko upravljanih bliskavic.

495 gramov težki D60 z dimenzijami ohišja 126x94x64 (ŠxVxG) mm slike shranjuje na priročne pomnilniške kartice SD (ali SDHC). Priložena oprema vključuje litij-ionsko baterijo za polnjenje, hitri polnilnik, kabel USB, gumijasti očesni nastavek, pašček fotoaparata, pokrovček ohišja, pokrovček okularja in pokrov nastavka za dodatno opremo. Na priloženem CD-ju je programska oprema Nikon Software Suite.

Nikon
Nikon FOTO:

Standardni komplet Nikon D60 ima izjemno učinkovit objektiv VR-NIKKOR, model AF-S DX NIKKOR 18-55 mm f/3,5-5,6G VR. Objektiv je kompakten, lahek in s 3-kratno povečavo z vsestranskim obsegom goriščne razdalje od 27 mm do 82,5 mm (ekvivalent pri 35-mm formatu).

Nikonov napredni stabilizator slike odstranjuje učinke tresenja fotoaparata, kar omogoča do trikrat daljši čas osvetlitve kot modeli brez stabilizatorja. Cene aparata se začno pri 599 evrov, priporočamo pa nakup v cenovno ugodnem kompletu z objektivom ali dvema (oba objektiva že serijsko premoreta optični stabilizator slike).

www.nikon.si

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni