Znanost in tehnologija

Prenovljeni Opus Dei

Ljubljana, 22. 03. 2006 12.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Uradna spletna stran Opus Dei www.opusdei.org je prenovljena, njena vsebina pa prevedena v 22 jezikov.

Na spletni strani so uporabnikom na voljo informacije o Opus Dei ter več aktualnih novic o katoliški Cerkvi in papežu. Prenovljena spletna stran naj bi bila predvsem bolj sodobna in atraktivnejša ter bolj praktična za uporabnike.

spletna stran Opus Dei v slovenščini
spletna stran Opus Dei v slovenščini FOTO:


Nova različica spletne strani naj bi tako bila modernejša in preglednejša od prejšnje.

Zaradi tehnične izpopolnjenosti se zdaj lahko kosa z velikim povpraševanjem po informacijah, ki sta ga povzročila izdaja knjige Da Vincijeva šifra in premiera istoimenskega filma, so v Opus Dei zapisali v sporočilu za javnost.

Kot navajajo, je bilo samo v letu 2005 več kot 15 milijonov obiskov njihove spletne strani, skupno pa je bilo tri milijone različnih obiskovalcev. Samo v ZDA je po objavi omenjenega romana po podatkih te organizacije spletno stran obiskalo več kot milijon obiskovalcev.

Novost spletne strani je, da je del strani namenjen tudi novinarjem. Ta vsebuje konkretne informacije o službi za stike z javnostjo, glasbenih in video arhivih ter fotografijah.

Poleg omenjenih novosti se je sedaj prek elektronske pošte možno vpisati tudi na listo besedil sv. Jožefmarija, katere namen je olajšati in približati bralcu razmišljanje o samem sebi. Trenutno to možnost elektronskega obveščanja uporablja že več kot 40.000 vpisanih

Posodobitev te internetne strani je že četrta po vrsti. Prvič je bila ta spletna stran objavljena leta 1996 v štirih jezikih, in sicer angleščini, francoščini, italijanščini in španščini. Po novem je stran prevedena v 22 jezikov, med zadnjimi pa so bili dodani ruski, kitajski in slovenski jezik. V naslednjih tednih naj bi, poleg omenjenih jezikov, dodali še arabskega in madžarskega.

SORODNI ČLANKI

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.