Znanost in tehnologija

Service Pack 2 končno pripravljen

Seattle, 09. 08. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Microsoft se je končno izdal večkrat prestavljeno drugo različico varnostnega popravka za Windows XP - Service Pack 2 (SP2).

Po tem ko so v Microsoftu v začetku prvega tedna v avgustu objavili, da bo spet prišlo do zamude pri izdaji paketa popravkov Service Pack 2 za Okna XP, so že konec istega tedna sporočili, da je SP 2 že pripravljen za izdajo.

Paket popravkov je končno tu
Paket popravkov je končno tu FOTO:

Microsoft bo paket popravkov ponujal na CD-ju, uporabniki pa ga lahko dobijo tudi preko spleta. Microsoft poziva vse uporabnike, da naj vključijo zmožnost samodejnega nalaganja popravkov, saj naj bi tako začeli prve popravke sprejemati že v naslednjih nekaj dneh, celoten paket pa naj bi bil na voljo do konca tega meseca.

V Microsoftu so še dodali, da računajo, da si bo paket popravkov v prihodnjih dveh mesecih z njihovega strežnika povleklo vsaj okoli 100 milijonov uporabnikov, v pripravi pa je tudi že 25 lokaliziranih različic.

SP2 nosi kar nekaj novosti, med ostalimi tudi varnostni center, močno izboljšan požarni zid, preprečevalec "pop-up" reklam za Internet Explorer in izboljšano podporo za brezžične tehnologije Wi-Fi in Bluetooth.