Znanost in tehnologija

Slovenci v finalu tekmovanja Seedcamp

Ljubljana, 16. 09. 2008 07.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Mladi računalniški kreativci so žirijo prepričali z inteligentnimi interaktivnimi mediji, ki temeljijo na računalniškem vidu in novem vmesniku med računalnikom in človekom.

Mlado slovensko podjetje UNIKI je bilo izbrano med 22 finalistov, ki se udeležujejo tedna tekmovanja in izobraževanja. To je izbor z intenzivnim vrhunskim globalnim mentorstvom in mreženjem, ki med 15. in 19. septembrom v Londonu združi podjetja iz Evrope in okolice.

Unmiki
Unmiki FOTO:

Slovenci so mednarodno komisijo prepričali s svojimi inteligentnimi interaktivnimi mediji, ki temeljijo na računalniškem vidu in novem vmesniku med računalnikom in človekom, ki reagira na gibanje. Tako bo štiričlanska ekipa dobila priložnost, da se en teden uči in prejme osebna svetovanja nekaterih najboljših evropskih podjetnikov, produktnih razvijalcev, oblikovalcev, tržnikov, investitorjev in ustanoviteljev podjetij. Predavatelji prihajajo iz najboljših svetovnih tehnoloških podjetij, kot so Last.fm, Microsoft, IBM, Lastminute.com in in drugih.

Seedcamp je skupen projekt največjih evropskih skladov tveganega kapitala, s katerim želijo vzpodbuditi evropska podjetja k razvoju inovativnih spletnih storitev in "poiskati naslednji Google". Tekmovanje je najpomembnejše za mlada, hitro rastoča podjetja, saj se jih je letos prijavilo več kot 370 iz vse Evrope in sveta. Lanske zmagovalce, med njimi mlado slovensko podjetje Zemanta, je Seedcamp izstrelil med same zvezde spletnih storitev.

Podjetje UNIKI je ustanovila skupina računalniških kreativcev: Mija Lorbek, Borut Kumperščak, Primož Rome in Živa Lacko.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dhenon
20. 09. 2008 09.43
Bravo,.. čestitam in vam želim veliko uspeha. Dokažite jim da smo na jugu evrope pametni ljudje.