Slovenija

Konec tekmovanja: 24ur.com najboljši spletni portal v regiji!

Ljubljana, 09. 12. 2019 12.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

24ur.com je zmagal na drugem tekmovanju za najboljši novinarski portal v regiji. Tekmovanje je organiziral hrvaški specializirani portal Media Daily, na koncu smo dosegli najvišje število točk in med 30 portali postali najboljši. Vse to ne bi bilo možno brez bralcev, za kar se vam zahvaljujemo.

Rezultati drugega natečaja portala Media Daily so v šestdesetih odstotkih sestavljali glasovi sedemčlanske žirije medijskih strokovnjakov iz regije in v štiridesetih odstotkih glasovi bralk in bralcev, ki so z glasovanjem določili, kateri portal je v celotni regiji vodilen. V 30 dneh so tako bralci oddali več kot 5000 glasov. Spletna stran 24ur.com je tako že drugo leto zapored osvojila največ točk, rezultati pa kažejo, da slovenske spletne strani prednjačijo pred stranmi na Hrvaškem, v Srbiji, BiH in Makedoniji.

"Ponosni in veseli smo, da smo ponovno izbrani za najboljšo informativno spletno stran v jugovzhodni Evropi. Trudimo se ohranjati visoke profesionalne standarde in biti hkrati dostopni ter zanimivi najširšem krogu uporabnikov, zato tudi hvala vsem, ki ste v tako velikem številu glasovali za nas. Za vašo podporo smo zelo hvaležni. Da ostajamo na vrhu, z ekipo vlagamo veliko napora in sredstev, ta nagrada pa je za nas potrditev dobrega dela," ob tem dodaja odgovorni urednik spletne strani 24ur.com Jure Tepina.

Spletna stran 24ur.com je na tekmovanju zmagala že drugo leto zapored.
Spletna stran 24ur.com je na tekmovanju zmagala že drugo leto zapored. FOTO: Aljoša Kravanja

Člani žirije so ocenjevali originalnost in stil pisanja, videz portala, fotografije, prikaz video vsebin, uporabniško izkušnjo ter novinarsko profesionalnost in etični kodeks. Ko so vsi člani žirije podali svoje ocene, so se te za posamezen portal seštele in ob skupnih ocenah se je tako določil vrstni red. Portal z najvišjimi ocenami žirije je dobil trideset točk, najnižje ocenjen pa po eno točko. Drugo mesto je dosegel portal Rtvslo.si, na tretje mesto pa je padel Siol.net, hrvaški portal Index je obdržal četrto mesto. 

Slovenci skoraj polovico svojega spletnega časa preživijo na spletni strani 24ur.com, 20 let njenega delovanja pa ji ne prinaša samo novih izzivov v vse bolj dinamičnem digitalnem svetu, temveč tudi ponovni naziv najboljšega novičarskega portala v regiji.  

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3