Korona

Dijaki znova sedli v šolske klopi, nekoliko jih skrbijo preverjanja znanja

Ljubljana, 08. 03. 2021 06.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

V srednjih šolah je ponovno bolj živahno, saj se je po skoraj petih mesecih pouka na daljavo v šole vrnila še približno polovica dijakov od 1. do 3. letnika. Nekateri so izrazili veselje ob vrnitvi in srečanju s sošolci, jih pa nekoliko skrbijo preverjanja znanja. Ponekod so teste, ki bi jih morali pisati danes, prestavili.

Več videovsebin
  • Iz 24UR ZVEČER: Kava na terasi in smeh dijakov
    04:54
    Iz 24UR ZVEČER: Kava na terasi in smeh dijakov
  • Iz 24UR: Zaščitni ukrepi v šolah
    02:21
    Iz 24UR: Zaščitni ukrepi v šolah
  • Iz SVETA: Vrnitev dijakov v srednje šole
    02:39
    Iz SVETA: Vrnitev dijakov v srednje šole

 

Polovica dijakov prvih treh letnikov je po nekaj mesecih izobraževanja na daljavo danes lahko znova odšla v šole, kjer so se pridružili dijakom višjih letnikov, ki se v šoli izobražujejo od sredine februarja. Pouk je stekel po modelu C, kar pomeni, da se dijaki polovice oddelkov ta teden izobražujejo doma, druge polovice pa v šoli, naslednji teden pa se bodo zamenjali. Za dijake četrtih letnikov in nižjega poklicnega izobraževanja se ne spreminja nič in se še naprej vsi izobražujejo v šoli.

Pouk za dijake prvih treh letnikov je danes stekel po modelu C, kar pomeni, da se dijaki polovice oddelkov ta teden izobražujejo doma, druge polovice pa v šoli, naslednji teden pa se bodo zamenjali.
Pouk za dijake prvih treh letnikov je danes stekel po modelu C, kar pomeni, da se dijaki polovice oddelkov ta teden izobražujejo doma, druge polovice pa v šoli, naslednji teden pa se bodo zamenjali. FOTO: Aljoša Kravanja

"Občutki so super, po dolgih štirih mesecih bomo spet videli vse sošolce, učiteljice. Z nekaterimi sošolci smo se sicer že prej družili. To, kar ne bo preveč fajn, je, da pišemo teste," je dejal dijak II. gimnazije Maribor Marko. Povedal je, da bi že danes morali pisati spis prvi dve uri, ampak so ga k sreči prestavili. Po petih mesecih pouka na daljavo po njegovem mnenju znanje ni ravno enako, kot če bi imeli normalni pouk.

Tudi Eva, ki je dijakinja iste gimnazije, je vesela, da bo po dolgem času videla sošolce in sošolke, saj so doma iz različnih krajev in se niso dosti videli. Tudi njo nekoliko skrbijo preizkusi znanj v tednu, ko bodo v šoli. Jo pa hkrati tudi zanima, ali je od pouka na daljavo sploh odnesla dovolj znanja. Kot je še ocenila, bi se po njenem mnenju dijaki morali v šole vrniti prej, kot so se dejansko.

"Pogrešal sem pouk, ne veselim pa se ocenjevanj," je dejal tudi neimenovani dijak Prve gimnazije Maribor, ki pa se zelo veseli srečanja s sošolci. Prehod nazaj v šolo po njegovem mnenju ne bo zahteven, saj bodo že po tednu dni spet teden dni doma. Glede petmesečnega pouka na daljavo pa je dejal, da mu je bilo všeč to, da je imel učilnico manj kot meter od svoje postelje, manj všeč pa to, da so veliko časa preživeli pred računalniki.

Vrnitve dijakov so veseli tudi na šolah 

Po priporočilih, ki jih je šolam že pred časom poslal Zavod RS za šolstvo, bodo v srednjih šolah po besedah predsednice Zveze srednjih šol in dijaških domov Slovenije Frančiške Al-Mansour prvih 14 dni pri pouku zgolj ponavljali snov, da lahko učitelj ugotovi, koliko znanja so dijaki osvojili na daljavo. Če bodo ugotovili manko, bodo skušali to nadoknaditi, tudi z dodatnimi urami, kjer bo to potrebno.

"Na Gimnaziji Celje - Center imamo danes dvojni praznik ... 8. marec, dan žensk, in pa 'tretji' prvi šolski dan v tem šolskem letu, po 1. septembru, ko smo vsi prvič sedli v šolske klopi, 22. februarju, ko so se po 16. tednih vrnili maturantke in maturanti, in današnji, ko se vrnili tudi dijaki nižjih letnikov. Šola je končno oživela v smehu in radosti ob ponovnem snidenju," je navedel ravnatelj te gimnazije Gregor Deleja. Ocenil je, da po slabih petih mesecih dela na daljavo ponovni začetek pouka v šolah predstavlja svojevrsten izziv, pa tudi dodaten stres, saj se hkrati začenja tudi zadnji del šolskega leta.

"Močno upam, da bomo učiteljice in učitelji znali skupaj z našimi dijaki zagotoviti mehek in uspešen prehod v novo rutino, ki jo bomo najprej morali znova usvojiti. Le tako bo delo lahko učinkovito in vključujoče," je dodal ravnatelj gimnazije, kjer doslej še niso imeli pozitivnega testa na novi koronavirus med učitelji. Želijo si, da tako ostane tudi naprej.

Po pred dnevi spremenjenem odloku morajo vsi dijaki in zaposleni v srednjih šolah ves čas nositi zaščitne maske, prav tako zaposleni in učenci osnovnih šol od vključno 6. razreda. Za te do zdaj maske niso bile obvezne, ko so bili v matičnih učilnicah. Nošenje mask je po besedah ministrice za izobraževanje Simone Kustec ukrep, ki v danih razmerah vsem "skupaj zagotavlja, da se bomo lahko šolali v šolah". Še naprej je določeno tedensko testiranje zaposlenih v vzgojno-izobraževalnih zavodih.

Da so ponovnega začetka pedagoškega procesa v živo vsi veseli, je povedala tudi ravnateljica srednje ekonomske šole na Šolskem centru Ptuj Darja Harb. Zaradi šolanja po modelu C imajo danes na šoli zaključne letnike, ki so bili tam že nekaj časa, danes pa so se jim priključili še dijaki dela ostalih, kar se razlikuje od programa do programa. "Tam, kjer je veliko praktičnega pouka, smo gledali na to, da se je v šolo vrnilo čim več teh dijakov, ob tem pa smo gledali tudi na to, da smo k pouku v živo ta teden vrnili tudi čim več prvih letnikov, ki so bili najmanj v šoli," je dejala ravnateljica od nedavnega združenih ekonomske in biotehniške šole. K omenjenemu šolskemu centru sicer spadata še elektro in računalniška šola ter strojna šola. Ostali dijaki so ta teden še doma in delajo na daljavo kot doslej, v prihodnjem pa se bodo zamenjali. Kot je še povedala Harbova, zaenkrat nimajo nobenih večjih težav pri upoštevanju ukrepov s strani dijakov, morda je treba včasih kakšnega dijaka na to spomniti.

Tudi na Gimnaziji Nova Gorica so veseli vrnitve dijakov v šolo, je povedal ravnatelj Andrej Šušmelj. Pravzaprav se bodo dijaki prvih in dveh drugih letnikov v šolo vrnili v torek. Danes namreč četrtošolci pišejo predmaturitetni preizkus znanja iz matematike, zato za ostale ni dovolj prostora, manj pa je na voljo tudi učiteljev. Približno deset odstotkov njihovih učiteljev je že prebolelo covid-19. Šušmelj je zadovoljen z odzivom na cepljenje, saj je se prijavilo kar 62,5 odstotka vseh učiteljev. Vseh zaposlenih na šoli je 70. Novogoriško gimnazijo sicer obiskujejo tudi dijaki, ki živijo v sosednji Italiji. Slednji spadajo med izjeme in lahko državno mejo prehajajo s potrdilom, ki jim ga bodo izdali na šoli. Težave pa bi lahko imeli njihovi spremljevalci, ki morajo dosledno spoštovati pravila za prehajanje meje z Italijo, na kar so dijake že opozorili.

Tudi v Dijaški organizaciji Slovenije (DOS) pozdravljajo vrnitev dijakov v srednje šole. "Nekateri so morda navdušeni malo manj, drugi malo bolj nad vrnitvijo v šole, a pod črto jih je večina kar zadovoljna. Vedo namreč, da je kakovost šolanja v živo neprimerljiva s šolanjem na daljavo, ob tem pa so tukaj še druge pomembne plati, predvsem socialno življenje oziroma stik s prijatelji in sošolci," je dejal podpredsednik DOS Oskar Škulj.

Dijaki so po njegovih besedah pripravljeni spoštovati vse priporočene ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe z novim koronavirusom. Pred časom so na dijaški organizaciji pripravili posvet s predstavniki večine srednješolskih zavodov, ki so vsi po vrsti zatrjevali, da bodo dijaki tako prispevali k izboljšanju razmer, saj je nošenje mask v šolah v teh okoliščinah še najmanjše zlo.

Cepljenje zaposlenih v šolstvu

V tem tednu bodo pristojni začeli tudi prednostno cepljenje poti covidu-19 zaposlenih v vzgojno-izobraževalnih ustanovah. Najprej bodo cepili zaposlene, starejše od 50 let, nato vse ostale, ki so izrazili interes. Minister za zdravje Janez Poklukar je v soboto izrazil upanje, da se jih bo za cepljenje odločilo čim več, saj gre tako za zdravje zaposlenih kot zdravje otrok, pa tudi za prizadevanja, da šole ostanejo odprte.

V šolskem sindikatu Sviz pričakujejo, da bo interes za cepljenje izrazila več kot polovica zaposlenih, pri čemer zaposlene tudi sami aktivno spodbujajo, naj se cepijo, saj cepljenje odločilno prispeva k omejevanju in obvladovanju epidemije koronavirusne bolezni.

Koronavirus pasica november
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (62)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

luciferaza060606
08. 03. 2021 18.02
+1
Eh Simo ti si en velik zadrogiranec s SFEČKO!
luciferaza060606
08. 03. 2021 18.02
+1
Seveda, da jih skrbi, ker sedaj 5 mesecev jih ni noben izrpraševal v zej zajčji kaplarjevi luknji!
platon
08. 03. 2021 17.14
-1
Dijake ne testirajo. V domove in sole prihajajo brez potrdila da so zdravi. Nekateri starsi posiljajo otroke v domove ceprav je pol druzine bolano. Ucitelji in vzgojitelji so zelo na udaru
KrEna007
09. 03. 2021 13.45
+1
Ja in???? Hoteli so jih met v šoli, zdej jih naj pa imajo, tudi prehlajene!!!! Učitelji tudi niso nič vprašali, kakšne kakovosti je bil njihov pouk na daljavno, pa so jim kar 1. dan porinali test pred nos!
Šifra
08. 03. 2021 14.44
+6
Eh, preverjanje znanja jih je skrbelo že pred epidemijo :D
Damjan kolenc
08. 03. 2021 14.36
+2
Sami so si krivi kaj so se pa drogerali in protestirali namesto, da bi se ucili!
KrEna007
08. 03. 2021 15.02
+1
Ne meči piflasko peščico v isti koš z ostalimi
Uporabnik1952225
08. 03. 2021 13.27
-2
Seveda jih skrbijo preverjanja znanja, saj so še najbolj pridni plonkali pri šolanju od doma. Pa da niti ne govorimo o tem, da učiteljem ni bilo dovoljeno dajati otrokom nizkih ocen, ker bi starši z odvetniki začel hodit ...
KrEna007
08. 03. 2021 14.25
+4
Kje niso smeli dajati nizlih ocen???? To pa je popolna izmišljotinja. Pri sinu je Zgodovinarka dala tak test, da je od 30 otrok samo 4 pisalo pozitivno!!! Ker zgodovina je pač najbolj pomemben predmet na računalniški šoli.
RamzesII
08. 03. 2021 16.03
+1
Potem pa ugotoviš, da je šolska verzija zgodovine precejšen fejk.
toti mišek
08. 03. 2021 12.40
+8
Kaj jočejo...sej so protestirali in kričali hočemo v šole!! Ala učit se!
F-e-a-r
08. 03. 2021 12.44
-1
Učit KAJ? Romantiko, literarna besedila, korene, koordinatni sistem? Lepo te prosm prou smiljo se mi usi, se js samem seb
Curie
08. 03. 2021 12.47
+8
Ja peščica piflarjev...kaj pa ostala velika večina??
F-e-a-r
08. 03. 2021 12.53
+6
Nimam pojma. Use kar vem je da mora sola spremenit šolski sistem. Je pa fajn da se ljudje med sabo mal podruzjo
KrEna007
08. 03. 2021 12.59
+4
>>Curie: ja sej, nobeden jih ni nič vprašal, za zgled so vzeli samo tistih par piflarčkov. Za vse delajo take in onake ankete, kaj pa v tem primeru???? NIČ od NIČ, pol pa kr povprek, kako si vsiiiiiiii dijaki želijo v šolo in ako nestrpno čakajo odprtje le teh. FUJ FUJ FUJ
RamzesII
08. 03. 2021 16.04
+0
To ni šolski sistem, to je indokrinacijski sistem.
KrEna007
08. 03. 2021 12.26
+14
Oh jaaaa, seveda so šolniki veseli pouka v živo, saj bodo zdaj lahko spet delali po načinu, ki ga imajo že leeeeeta pripravljenega.... A je kdo kaj vprašal dijake????? No razen tista piflarska peščica, ki je pač protestirala, samo da so pač nekaj počeli????? Jih je kdo vprašal?????? In marsikateri dijak bo zdaj pa res imel težave, tudi psihične! A bo vlada ali Logarjeva ki je dala pobudo temu odgovarjala????? Seveda so po eni strani vsi veseli druženja, samo kakšen rep pa to za sabo potegne, pa nobeden od naših tapametnih ni pomislil!!!!
theSTRUČKO
08. 03. 2021 12.10
+5
Aja pa se to... pol pa uni na po.pu ruknejo naslov... nekoliko jih skrbijo preverjanja znanja... ja bravo... res... za medaljo... ehh pa sej skoda... sam da majo toto siht na po.pu pa je vse vredi
theSTRUČKO
08. 03. 2021 12.08
-2
Za tako napako, ki se je zgodila ob tej corona situaciji... bo moral nekdo odgovarjat... to je enostavno socialni kriminal... ki bo imel daljnosezne posledice... predvsem dr. Kustevceva... sam ne... pr nas je kriv in obsojen samo mali nemocen clovek... ostala elita ga pa hara se naprej... pa ce to ni tisto kar smo hoteli ob osamosvokitvi pol pa res ne vem kaj je...
optifix
08. 03. 2021 10.38
+9
Očitno je tale virus res sila zoprna reč. Ampak govoriti, da "gre za zdravje otrok" je pa ena največjih demagogij v tejle zgodbi.
F-e-a-r
08. 03. 2021 09.30
+13
Ja nc drug tedn grem pa mam ze matematko test, slovenscino test pa geografijo sm uprasan. Super ja ful ste mi olajšal delo. Se mal pa bom u totalno depresijo padu nasledn tedn
Blokiran Drugi Človek
08. 03. 2021 09.50
-4
Sej če ti ni do učenja greš še vedno lahko delat. Očitno ti pač bolj leži da si fizikalec kor pa nekdo ki razmišlja
F-e-a-r
08. 03. 2021 10.15
-4
Nope. Morm dobit siht da kej dnarja zaslum majstr. Pol pa z dnarjem ki ga dobim investiram v kripto. Zakaj bi ves cas delau za en podjetje za minimum placo? Ce misls da bom meu tako zivljenje se tezko mots. Lahk gres pa ti names mene zle u solo pa bos vidu kak je nam dijakom do tega.
Blokiran Drugi Človek
08. 03. 2021 10.23
+4
Majstr če se nimaš namena učit, se kr navad že zdej za minimalca delat. Tud kripto ti ne bo pomagal...
F-e-a-r
08. 03. 2021 11.57
+1
A si sploh probau? A sploh ves ka je kripto? Najprej mi povej kaj je pol pa kritiziri. Usi govorijo ja bitcoin po padu pa nevem ka use. Od 2017 naprej je cena rastla za tisoče %. In ce govoris da kripto nr pomaga... Zakaj so pa potem ljudje postali miljonari?
Zasedena
08. 03. 2021 12.10
+2
ljudje so postali milijonarji kakor pravis ampak oni so to postali ker znajo delat z kripto. ni to samo da denar vlozis dalec od tega. :)
Zasedena
08. 03. 2021 12.11
+1
pa btc nena samo raste ampak pada tudi. pa druge valute tut. mimogrede
F-e-a-r
08. 03. 2021 12.14
-1
Ja sej js se ucim o tem. In nisem govoril. Ce gledas ka se dogaja v zadnjih 24 urah logicno da je veliko padcev. Ampak kot vidis se vedno narasca. Ce gres pa pogledat ka se je dogajal zadna 3 LETA tam poglej kok narasca. Use kar vids je sam ena vlka krivulja navzgor
F-e-a-r
08. 03. 2021 12.15
-1
Dokler znas brat chart, pa skenirat novice pa uporablat indikatorje pol nebi smeu met kakih vlkih problemov. Je pa risky
F-e-a-r
08. 03. 2021 12.23
-1
Poglej od 24 decembra pa do zj. Useposod je zelen candlestick
Zasedena
08. 03. 2021 12.24
+1
fear ja. dobro se pouci o tem ker lahko hitro izgubis ce ne ves kaj delas. je pa tako ce nic ne probas ne mores met. to pa ziher.
F-e-a-r
08. 03. 2021 12.26
Koncno en ko zastop. Se bom potrudu. Hvala ;)
Zasedena
08. 03. 2021 12.30
+1
F-e-a-r
08. 03. 2021 12.33
Hvala. Take ljudi js rabm. Da me podpirajo pr tem kar delam in mi ne govorijo da je to nek "scam". Sam nevejo ka morjo delat to je to
Blokiran Drugi Človek
08. 03. 2021 17.12
Prjatu js sm si iz kripta kupil hišo in avto, ker sem ga kupil ko si bil verjetno ti še v osnovni šoli. Ne seri, tebi pa še malo znanja manka da bi kaj zaslužil, samo glede na tvojo neželjo po znanju boš lahko pozabil na miljone
SDS Kopriva
08. 03. 2021 09.19
-1
Janša se boji volitev kot sodišč in novinarjev. Lejte, če imate na izbiro manjše zlo, se izbere manjše zlo.
Shisui
08. 03. 2021 09.51
+4
Isto nakladate že 10 let pa non stop zmaguje.
SDS Kopriva
08. 03. 2021 10.00
+0
Ja ravno zato zmaguje, ker folk ne hodi na volitve, ker je udeležba mizerna. Bomo videli na naslednjih če bo kaj boljša.
KrEna007
08. 03. 2021 09.16
+20
Prvih 14 dni samo ponavljali????? Japajade.... Jutri in v sredo že takoj pišejo teste, jih bojo našpanal na polno, in to 1. letnik, tako da so s tem odpiranjem šol marsikomu naredili več škode kot koristi. Učitelji na sr šolah ne je..jo sistema, in jim dajejo teste primerne temu, kot da si bli skoz v šoli ne pa na daljavo.
Zentrum
08. 03. 2021 10.17
+8
Aha, torej praviš, da je šola na daljavo pustila ogromno luknjo v znanju dijakov?
KrEna007
08. 03. 2021 10.44
+5
Ogromno glih ne, je pa zagotovo pustila pomankljaj, ker se u živo in na daljavo nikakor ne more primerjat. Poleg tega pa bodo dijaki, ko bodo morali pisat teste v šoli sigurno bolj pod stresom, čeprav so se učili.
SDS Kopriva
08. 03. 2021 09.13
+0
Lejte, če imate na izbiro manjše zlo, se vzame manjše zlo. Če ne greste na volitve lahko človek na šalterju z lahkoto ponaredi tvoj glas...
Et54678
08. 03. 2021 09.12
+6
kaj pa študenti???
TOX6
08. 03. 2021 08.58
+3
vse sosednje in centralne države EU imajo poenostavljeno maturo,edino kumrovški veleumi vstrajajo pri neomajnem modelu kot bi šlo za zakletvo v agresorsko JLA???????
jolanka
08. 03. 2021 09.02
+0
jolanka
08. 03. 2021 12.13
+3
zakaj minusi? a imate maturante doma? no, jaz ga imam slučajno in vem
2020
08. 03. 2021 08.49
-2
ofujjjj pa kaj vi mislite da se kakšnemu dijaku da sploh it v šolo? noben od nas noče! pa sej bi šli v šolo samo vi nas itak apustite takrat ko mamo 10 ocenjevanj v dveh tednih… hvala g. JJ
MojsterSplinter
08. 03. 2021 08.53
+3
Govori zase, večina dijakov, ki jih poznam, hodi z veseljem v šolo in se tudi z veseljem kaj novega nauči, ne samo druži.
Et54678
08. 03. 2021 09.13
+7
srednja šola ni obvezna, če ti je takoo odveč hodit
F-e-a-r
08. 03. 2021 09.25
+2
Ja nevem ne sej ne bi noben sou u srednjo solo sam ko nucas siht jo mors nardit kar je totalno brezveze. Plus snov ki se jo učimo nam 99% ne bo nikakor prou pršla. Isto vela za osnovno. In me pou zanima kire use poznaš da radi hodjo. Ce bi bla sola skos zle ttih 5 mescu (v soli) bi ti jih 95% rekl da nocejo u solo. To je blo SKOS tak pred ttim virusom
MojsterSplinter
08. 03. 2021 09.42
+0
"Kaj pa bo meni prav prišla matematika?" -Razumel boš pomen statistike v vsakdanjem življenju. "Kaj pa bo meni prav prišla biologija?" -Ne boš postal antivaxer. "Kaj pa bo meni prav prišla slovenščina?" -Razumljivo boš pisal po forumih in se morda zabaval z branjem knjig. "Kaj pa bo meni prav prišla zgodovina?" -Ne boš si izvolil diktatorja. itd.
Uporabnik1839384
08. 03. 2021 10.21
+2
Če hočeš šolo delati od doma jo pejdi opravljat po izpitih. Js sm se prijavla za šolo v živo.
F-e-a-r
08. 03. 2021 10.27
-1
Pocaki kak mesc al pa 2. Pol bos pa hotla doma bit. In teb se res da 8 ur masko na obrazu nost? Ej svaka cast ce se ti
F-e-a-r
08. 03. 2021 08.31
+3
Se niti mal ne veselim
MojsterSplinter
08. 03. 2021 10.50
-1
F-e-a-r
08. 03. 2021 11.11
-1
Igric? Upam da se zavedas da te se igrce lahk dle prenesejo kokr sola. Sam res pa je da mors bit zlo dobr. Ampak js delam neki druzga. Medtem ko se ti tle matras prezivet s tvojo slabo placo se js tle ukvarjam s kripto in tako dobivam vec denarja. Povej mi kok dobis na leto? Nimas casa bit doma pa skos delat medtem pa js ce mi bo tole slo kokr nameravam lahk potujem ko bo konc COVIDA, pa vec casa zapraulam s druzino. Ko se bos upokojil bos vidu kok se bos slabo pocutu kr si sou delat na star nacin. Lp
MojsterSplinter
08. 03. 2021 11.21
+0
Zdaj mi je jasno, zakaj ti ni za oditi med ljudi - tvoje čudovito virtualno življenje, ki si si ga napletel, bo trčilo na realna tla! Knjigo v roke, da bo za moj penzion!
F-e-a-r
08. 03. 2021 11.44
-1
Berila za slovenscino js ne bom brau. Raj berem knjige, ki mi bojo pomagale s mojim delom. Zakaj bi pa moral iti med ljudi? Ko se navadis bit sam si veliko bolj skoncentriran na stvar ki jo pocnes. Imam malo prijateljev ampak to so pravi prijatelji ko te podpirajo, ne pa ponizujejo. Vredu je biti drugacen od vseh ljudi. Ker ponavadi je tako da tisti ko so najbol tiho pa da nimajo prijateljev najdle pridejo v zivljenju. Ne rabis biti isti kot ostali. Sicer je to tvoje zivljenje in ti ne govorim da pojdi delat preko interneta. Samo povem ti da smo v 21. stoletju in virtualnost se razvija. Nekateri ne hodimo na party pa pijemo alkohol tak ko vecina slovenije. In TAKI ljudje pridejo dalec v zivljenju. Bom kr nehu pisat zdej kr se nocem prepirat s tabo. Samo povem da nismo vec v letu 1980.
OneEarth
08. 03. 2021 08.13
-11
Dijake v solo velika napake ogromno bo asiptomatskih super prenasalcev! Najvecji geniji so bili samoouki pa se zoom imajo dandanes.
zof4
08. 03. 2021 08.19
+15
Delavec_Slo
08. 03. 2021 08.54
+5
Ne pretiravajte več s tem prehladom. Prenašalec je lahko tudi veter, pa ga ustavi če moreš!
Zentrum
08. 03. 2021 09.11
+4
Delavec, brez skrbi, bo Veliki Vodja z odredbo oglobil mati naravo zaradi pihanja.