Košarka

Giannis doma nima igrišča, zato je povsem brez košarke, a ostaja v formi

Milwaukee , 11. 04. 2020 16.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Košarkarji lige NBA na različne načine skušajo ostati v formi, potem ko se je sezona zaradi pandemije koronavirusa povsem zaustavila. Vsi skupaj lahko le nemočno čakajo, kdaj se bo vse skupaj umirilo in se bo sezona lahko nadaljevala. Lanskoletni MVP rednega dela Giannis Antetokounmpo doma nima košarkarskega igrišča, tako da opravlja le 'suhe' treninge. Hvaležen je, da ima več časa za družino, a obenem si že zelo želi vrniti na parket in početi tisto, kar ima najraje - igrati košarko.

"To, da lahko preživimo več časa z družino, je super. Med sezono nimamo veliko priložnosti za to, toda na koncu dneva vem, da vsi Bucksi pogrešamo košarko. Komaj čakamo, da se bo sezona znova začela. Iz tega moramo potegniti dobre stvari, kot je preživljanje časa z družino. Ne moreš veliko početi, ne smeš zapustiti hiše, toda to, da si lahko z družino, je zelo 'fajn'. A jasno je, da si nekje v ozadju v glavi vsakdo izmed nas želi, da se sezona nadaljuje in da bomo spet počeli tisto, kar imamo radi," je Giannis med preživljanjem karantene povedal v videoklicu z ameriškimi mediji. "Prav veliko ne morem početi. Vstanem, telovadim z brati, preživim nekaj časa s sinom, nato igram videoigre z mlajšim bratom. Kaj še? Čistim po hiši, skušam ostati produktiven. Opravim tistih nekaj potrebnih klicev. Moraš poskrbeti, da ostaneš v pogonu, moraš početi stvari, ki jih običajno med sezono ne. Udeležen sem v videoklice, celo (nenavadno) kuham, čistim. V trgovino ne hodim, ker ne smem iti v trgovino," je še dodal MVP pretekle sezone lige NBA.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Antetokounmpo, ki se je pred dnevi izkazal tudi z donacijo atenskemu predmestju, želi ostati v formi, saj se ne ve, kdaj se bo sezona začela in koliko časa bodo ekipe imele za pripravo na nadaljevanje sezone. "Treba je ostati v formi, saj nikoli ne veš, kaj lahko pričakuješ. Mislim, da odgovorni v ligi NBA in (komisar, op. p.) Adam Silver opravljajo težko nalogo, a bodo našli dober načrt, da bo vsak igralec pripravljen na nadaljevanje sezone. To bo zelo pomembno, ko se bo znova začelo, saj bo, če košarkarji ne bodo pripravljeni, prišlo do velikega števila poškodb. Verjamem, da bo NBA naredila odličen načrt, ki bo zagotovil, da bodo igralci in ekipe nadaljevanje pričakale pripravljene," je še opisal grški košarkar. Ta nima te sreče, da bi trenutno lahko pilil vsaj met na koš, saj doma nima igrišča. "Nekateri NBA-igralci imajo mogoče doma igrišče ali nekaj podobnega, toda jaz ostajam le pri suhih treningih, da ostanem v formi. Košarke pa sploh ne igram," je priznal Giannis.  

Giannis si želi čimprej vrniti na parket.
Giannis si želi čimprej vrniti na parket. FOTO: AP

Razkril je, da jim klub v teh netipičnih časih stoji ob strani. "Klub nam je zagotovil trakove za trening, sobna kolesa, predstavili so nam načine vadbe, ki jo lahko izvajamo doma. Mislim, da je najpomembnejša stvar ta, da nam zagotavljajo tudi hrano. Imajo dostavno službo, ki nam nosi hrano. Nam in našim družinam," je pojasnil Grk v vrstah Milwaukee Bucksov. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kratkovidni
14. 04. 2020 13.39
+1
za faule v napadu in dunkanje,ga res ne rabiš
Evidence2000
11. 04. 2020 20.46
+3
kua me briga lohk poje
Pop92
11. 04. 2020 19.31
+2
Kekec pač, lahko bi izboljšal met za 3 točke, predvsem met iz razdalje.. tk pa mu dol visi, pokala tk neo vido... služijo miljončke, za koš pa nima al kaj....
andrejak28
11. 04. 2020 17.43
+2
glavni Baja
11. 04. 2020 17.43
+6
Finala itak ne bo vidu :D
JOSEPH HAYDN
11. 04. 2020 17.34
+14
Za to njegovo košarko na golo moč in z glavo skozi zid niti ne potrebuje igrišča
Jelenka2
11. 04. 2020 17.15
+12
Čopa steroide ne rabi igrišča
ho?emVšolo
11. 04. 2020 17.00
+8
pravi terminator po postavi
Hetiamenti
11. 04. 2020 16.58
+19
Bogi revcek. Lahko bi skupaj stopili in zbrali denar za izgradnjo igrisca. Giannis5 na 1919
MojsterSplinter
11. 04. 2020 19.07
+2
Zmanjša naj domačo letalnico v 90m skakalnico, pa lahko v doskoku zgradi košarkarsko igrišče. Pri tem denarju, mislim.