Korona

Iz opozicije nove napovedi podpore interpelaciji Počivalška

Ljubljana, 24. 04. 2020 17.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 11 min

V opoziciji po razkritjih glede dobav zaščitne opreme pričakujejo dodatna pojasnila. Kot je bilo razbrati iz današnjih izjav, se bosta LMŠ in Levici pri podpori interpelacije ministra Zdravka Počivalška pridružili še SD in SAB. V SMC medtem menijo, da je interpelacija ministra zgolj "politično motivirana".

Več videovsebin
  • Iz 24UR ZVEČER: Afera zaščitna oprema
    04:30
    Iz 24UR ZVEČER: Afera zaščitna oprema
  • Iz 24UR: Ostri odzivi
    02:42
    Iz 24UR: Ostri odzivi
  • Iz SVETA: Odzivi politike
    01:58
    Iz SVETA: Odzivi politike
  • Iz 24UR POPOLDNE: Napoved interpelacije
    01:13
    Iz 24UR POPOLDNE: Napoved interpelacije

 

Na razkritje domnevnih nepravilnosti pri dobavi zaščitne opreme so se odzvali tako v opoziciji kot koaliciji. Vodja poslancev LMŠ Brane Golubović  je danes v izjavi za novinarje dejal, da je po četrtkovih razkritjih glede dobav zaščitne in druge medicinske opreme, potrebne v epidemiji covida-19, pričakoval odstop ministrov Zdravka Počivalška in Mateja Tonina. Ker nista, je zdaj možna interpelacija vlade oziroma konstruktivna nezaupnica. Golubović je sicer napovedal, da se bodo o nadaljnjih korakih pogovorili s poslanskimi skupinami opozicije. Ustava v 116. členu določa, da lahko DZ izglasuje nezaupnico vladi le tako, da na predlog najmanj 10 poslancev z večino glasov vseh poslancev izvoli novega predsednika vlade.

Iz stranke LMŠ so nam sicer odgovorili, da bo včerajšnjem razkritju afere legitimnosti ni več. Evidentno je namreč, da Slovenija čim prej potrebuje predčasne volitve, so zapisali. Dodali so še, da so v stranki že napovedali potrebo po preiskovalni komisiji in najavili interpelacijo zoper ministra Počivalška. Prav tako se bodo pridružili iniciativi opozicije za pogovore o interpelaciji zoper celotno vlado. 

Nekdanji premier Marjan Šarec je izrazil prepričanje, da je za sporne poteze vedel tudi vrh vlade. Kot je dejal, imajo informacije, da je zaščitna oprema ves čas prihajala, zato po njegovih besedah ne drži, da velikih pošiljk ni bilo. "Imam občutek, da se je skušalo ustvariti vtis še večjega pomanjkanja," je dejal.

Danes je  Šarec na Twitterju zapisal: "Po sinočnji oddaji  je vse jasno. Ministra sta s svojo odsotnostjo tudi dodatno podkrepila celo zadevo. Jasno je, da je vsaka aktivnost (od poskusa aktivacije 37.a člena, do menjav nadzornikov RTVSLO in čudnih kadrovanj na vsakem koraku) namenjena preusmerjanju pozornosti."

 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po  mnenju prvaka SD Dejana Židana pa so vse nepravilnosti v zvezi z zaščitno opremo vredne interpelacije celotne vlade. "To spominja na orožarsko afero pred 30 leti," je dejal.  Najbolj moralno bi bilo, da vlada privoli v predčasne volitve, da lahko sestavijo DZ z večjo kredibilnostjo, je dodal. Opozicijo je ob tem pozval, naj izkoristi vsa sredstva. Kot je zapisal na Twitterju: "Razkritja koruptivnih poslov, pritiskov in groženj ob nabavi zaščitne opreme, kot jih Slovenija še ni videla. To ni odgovornost enega ministra. To je način delovanja in odgovornost te vlade. Zaradi tega pozivamo vlado, da odstopi."

Naloga opozicije je, da z razpravo na komisiji za nadzor javnih financ in drugimi možnostmi, ki jih imajo v DZ, pridejo resnici do dna, je četrtkovo razkritje postopkov nabav zaščitne opreme v oddaji Tarča na TV Slovenija v današnji izjavi za medije pospremil vodja poslanske skupine SD Matjaž Han.

"Zavedam se, da smo potrebovali zaščitno opremo, ampak lahko jo kupuješ tudi transparentno in pod normalnimi pogoji," je dejal. Ob tem je izpostavil logistično infrastrukturo državnih podjetij, kot so Slovenske železnice in Pošta Slovenije, ki imajo po njegovi oceni ustrezna znanja in sredstva, da bi z uvažanjem imeli bistveno manj težav.

Napovedal je, da bodo v SD prispevali podpise pod interpelacijo gospodarskega ministra Zdravka Počivalška, ki jo je že v četrtek napovedala LMŠ. Konstruktivna nezaupnica vladi, ki jo je kot možnost danes omenjal vodja poslancev LMŠ Brane Golubović, pa je po Hanovi oceni v tej sestavi DZ težko izvedljiva.

V Levici so se prav tako odzvali s pozivom za predčasne volitve oziroma odstop celotne vlade. "Ko je na oblasti Janez Janša, se provizije izplačujejo v milijonih: trgovina z orožjem, patrije in zdaj še zaščitne maske. V razkritjih žvižgača na javni televiziji so se znašli Tonin, Počivalšek, Peterle, Podobnik. Seznam imen, ki so vpletena v razne nabavne afere in poskuse lobiranj za sorodnike in znance, je iz dneva v dan daljši. Hitro se širi po desnici in sega vse od novopečenih koalicijskih zaveznikov pa vse tja nazaj do tranzicijskih politikov iz devetdesetih.

 

Dejan Židan najboljšo rešitev vidi v odstopu vlade.
Dejan Židan najboljšo rešitev vidi v odstopu vlade. FOTO: Miro Majcen

Primerjava se ponuja sama. Ko je Janez Janša izjavil, da se soočamo z največjim izzivom od vojne za osamosvojitev dalje, je s tem očitno mislil največjo priložnost za vojno dobičkarstvo po letu 1991. Tako kot so orožarske afere devetdesetih predstavljale igranje z življenji, velja enako za stotisoče kosov zaščitnih mask in druge zaščitne opreme, ki je bila preplačana, nedostavljena ali neprimerna za uporabo.

Naj bomo jasni: politično odgovornost za zlorabo epidemije za privatne interese nosi celotna vlada. Zato zahtevamo tako odstop obeh odgovornih ministrov, Počivalška in Tonina, kot tudi odstop celotne vlade, ki se je izkazala kot nezmožna odgovornega ravnanja v trenutku, ko je bilo to najbolj potrebno," so zapisali v Levici. 

V SAB šokirani nad razkritji

Tudi v SAB so šokirani nad razkritji iz Tarče, prav tako so presenečeni nad naborom politikov, ki so se znašli v zgodbi o nabavi zaščitne opreme. Kot je dejala predsednica SAB Alenka Bratušek, pričakujejo odziv predsednika vlade, da pove svoje mnenje, napove nadaljnje korake in pove, kdo iz te zgodbe še uživa njegovo zaupanje.

Po njenih besedah ni nobenega dvoma, da bodo po četrtkovih razkritjih tudi poslanci SAB prispevali svoje podpise pod interpelacijo Počivalška. "Dejstvo je, da je treba tem stvarem priti do dna," je bila jasna.

Zmago Jelinčič si oddaje še ni pogledal.
Zmago Jelinčič si oddaje še ni pogledal. FOTO: Bobo

Jelinčič si oddaje še ni pogledal, upa sicer, da se bodo zadeve razčistile

Bolj zadržan pa je predsednik SNS Zmago Jelinčič, ki si do izjave zgodaj popoldne Tarče še ni ogledal. Kot pravi, je zdaj svoje povedala ena stran, smiselno pa je poslušati tudi drugo ter se na podlagi tega odločiti tako, kot je "smiselno in pametno". Upa sicer, da se bodo zadeve razčistile.

Glede interpelacije ministra Počivalška tako Jelinčič pravi, da naj jo predlagatelji najprej pripravijo in predložijo dokaze, nato pa se bodo v SNS odločali, kako naprej.

"Vidim pa silno bolečino pri teh, ki zdaj niso več na vladnih pozicijah in ne morejo več delati tistega, kar so delali ves čas," je ob tem še dodal.

Interpelacija proti Počivalšku po mnenju SMC zgolj politično motivirana

Po besedah vodje poslanske skupine SMC Janje Sluga v stranki ocenjujejo, da je interpelacija, ki jo proti gospodarskemu ministru Zdravku Počivalšku napoveduje LMŠ, "zgolj politično motivirana", kar da se kaže tudi v drugih pozivih k odstopu vlade in podobno. LMŠ obžaluje odstop Marjana Šarca s premierskega mesta, še ocenjujejo v stranki.

"Ti politični motivi se jasno izražajo tudi v pozivih k interpelaciji celotne vlade, k odstopu vlade in celo k predčasnim volitvam," je Sluga dejala v izjavi pred državnim zborom. Ostro se je odzvala na četrtkove navedbe v oddaji Tarča na Televiziji Slovenija o domnevnem vmešavanju predstavnikov ministrstva za gospodarstvo v posel z družbo Geneplanet za dobavo mask in respiratorjev ter pritiskih politikov za posle nekaterih manjših podjetij.

Sluga je poudarila, da v oddaji ni bilo podanih nikakršnih novih dejstev. "Bile so pavšalne navedbe, pavšalne izjave, brez vsakršnih dokazov. Ocenjujemo, da gre za komplot vsaj dveh akterjev," je navedla in s prstom pokazala na zdaj že nekdanjega direktorja zavoda za blagovne rezerve Antona Zakrajška in njegovega namestnika Ivana Galeta.

"Iz oddaje je bilo zelo očitno, da je bila zadeva vnaprej domišljena in načrtovana," je dejala Sluga. Izpostavila je tudi spornost snemanja in predvajanja telefonskega pogovora med Zakrajškom in Počivalškom, kar da "je tudi kaznivo dejanje". "Način, kako so bila dejstva včeraj predstavljena, je pa takšen, da v bistvu lahko vsakdo zrežira stvari po svoje. Verjamem, da bo minister Počivalšek predložil pisne dokaze, ki jih v četrtek nismo videli, da so zadeve drugačne," je povedala. V stranki po njenih besedah obžalujejo, da se kritični trenutki izkoriščajo za linčanje tistih, ki se trudijo za napolnitev skladišč z zaščitno opremo, potrebno za zaščito pred novim koronavirusom.

Janja Sluga meni, da je interpelacija proti Počivalšku le politično motivirana.
Janja Sluga meni, da je interpelacija proti Počivalšku le politično motivirana. FOTO: Miro Majcen

Hojs: Ne vidim nič spornega

Kot je v izjavi za medije danes povedal minister za notranje zadeve Aleš Hojs, si je ogledal včerajšnjo izjavo. Pri tem se mu porajata dve vprašanji. Prvič, zakaj ljudje, ki so za nekaj odgovorni, pritiskov očitno ne pojasnijo v tistem trenutku, ko se ti nanje odvijajo. Kot je spomnil, je bil tudi sam leta 2010 deležn pritiskov s strani nekdanjega ministra za zdravje Mikavčiča, a je zadevo takoj pojasnil, stvar pa se je zaključila. 

Hojs je še dejal, da je oddaje razvidno, da je šlo za prisluje. Pri tem se sprašuje, ali so direktorju zavoda bodisi ministru Počivalšku prisluškovali, in če je bilo to izvršeno na podlagi sodne odredbe. Po njegovem mnenju namreč tako Počivalšek kot Zakrajšek verjetno sebe nista posnela. 

Dodal je še, da v slišanem ne vidi nič spornega. Počivalšek je namreč zahteval, da se del nabave izvede, da se izvede tudi predplačilo na podlagi bančne garancije. Zato Hojs v tem ne vidi oškodovanja, po njegovem mnenju pa se nihče z ničemer ni okoristil. 

 Tonin: Nisem poznal relacij med MGRT in blagovnimi rezervami

Odzval se je tudi minister za obrambo Matej Tonin.  V intervjuju za Domovino se je na razkritja odzval z besedami: "Veliko stvari je bilo zame novih. Nisem poznal relacij med Ministrstvom za gospodarstvo (MGRT) in blagovnimi rezervami. Bom z zanimanjem prisluhnil, kako se bo na vse to odzval minister Počivalšek. Zagotovo obstaja tudi druga plat zgodbe. Sem pa vsekakor vesel, da so tudi v Tarči potrdili, kar sem ves čas trdil, da s poslom Acrona nisem imel nič." Na vprašanje, zakaj je odpovedal nastop v omenjeni oddaji je odgovoril: "Dogovor s televizijo je bil, da naj bi v oddaji nastopili Zdravko Počivalšek, Marjan Šarec, Dejan Židan in jaz. Sodelovanje sem potrdil. Nekaj ur pred oddajo pa sem izvedel, da je minister Počivalšek udeležbo odpovedal. V takih okoliščinah nisem videl smisla nastopa v oddaji."

Kot je Tonin danes povedal v oddaji Svet na Kanalu A, bo vlada od pristojnih institucij zahtevala natančna poročila z celotno dokumentacijo. V začetku maja bo to posredovala tudi v državni zbor, nato pa se policiji, računskemu sodišču in tako dalje. Vsi dokumenti bodo tudi na voljo javnosti, je zatrdil Tonin. Pri tem je dejal, da ni pošteno, da se vse akterje meče v isti koš. Nekateri so po njegovem mnenju iskreno želeli pomagati, ostale pa je označil za vojne dobičkarje. 

Sporna se mu je zdela tudi pogodba z Acronom, zato je predlagal, da se ta pogodba nemudoma razdre. Tudi zato, ker se je ustvarjal vtis, da je pri poslu posredoval, kar zanika. V podjetju je namreč zaposlena tudi njegova mama. Za posel z Acronom je lobiral Mitja Terče, ki pa je imel z Zavodom za blagovne rezerve pogodbo za brezplačno sodelovanje, kar se Toninu zdi izjemno nenavadno. 

iDeSUS: Takšni pozivi so neprimerni in preuranjeni

V stranki DeSUS pa menijo, da so takšni pozivi neprimerni. Kot so sporočili so bili "ob razkritju podatkov presenečeni, pa tudi razočarani, v kolikor bi se izkazalo, da zadeve držijo. Kakršnokoli osebno okoriščanje nikakor ni primerno, še toliko bolj pa to velja v času hude zdravstvene krize. V stranki DeSUS pričakujemo, da bodo pristojne institucije čimprej pričelo s preiskavo celotnega dogajanja okoli dobave in nabave zaščitne opreme in mask. V primeru, da je resnično prišlo do okoriščanj ali nepravilnih postopkov pričakujemo, da bodo odgovorni za svoja dejanja seveda odgovarjali. Pozivi k odstopu ministru oziroma celotne vladi so v tem trenutku neprimerni in preuranjeni. Ni čas za delitve in nabiranje političnih točk. Raje stopimo skupaj in se uspešno soočimo z vsemi izzivi današnjega dne," so zapisali. 

Predsednica DeSUS in ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec ter minister za zdravje Tomaž Gantar sta v odzivu na razkritje oddaje Tarča glede nakupov zaščitne opreme poudarila, da morajo zadevo raziskati pristojni organi. Če navedbe držijo, morajo vpleteni odgovarjati, do konca preiskav pa je treba z obtožbami počakati, sta dejala.

Pivčeva je povedala, da so jo razkritja Tarče izjemno presenetila. Verjame, da bodo navedbe preverile pristojne institucije. "Če držijo, pričakujem brezpogojno ukrepanje pristojnih in prevzem odgovornosti vseh vpletenih," je dejala v današnji izjavi za medije po sodelovanju v prostovoljni delovni akciji v pomoč hmeljarjem v Savinjski dolini. Glede pozivov k odstopu vlade pa je na dopoldanski vladni novinarski konferenci poudarila, da je trenutno mogoče govoriti le o domnevah. Dokler svojega dela ne opravijo pristojne institucije, je težko soditi o tem, kdo bi moral odstopiti, je dodala.

Pivčeva je povedala, da so jo razkritja Tarče izjemno presenetila.
Pivčeva je povedala, da so jo razkritja Tarče izjemno presenetila. FOTO: Aljoša Kravanja

Gantar: V kolikor se je to v resnici dogajalo, verjamem, da bo tudi raziskano

K preiskavi je ob robu seje vlade na Brdu pri Kranju pozval tudi Gantar, sicer prav tako član DeSUS. "V kolikor se je to v resnici dogajalo, verjamem, da bo tudi raziskano. Ena oddaja verjetno ni dovolj dober razlog, je pa to verjetno dobra podlaga, da ustrezni organi, se pravi policija oziroma kdor je v to vključen, to razišče," je dejal.

Če bodo pristojni ugotovili, da informacije držijo, ni po njegovih besedah nobenega dvoma, da morajo vpleteni odgovarjati. Poudaril je še, da ministrstvo za zdravje pri nabavi zaščitne opreme ni sodelovalo. "Vloge smo imeli razdeljene, mi smo lahko nudili strokovno pomoč glede standardov za določene stvari, predvsem respiratorjev," je dodal.

Po razkritju domnevnih nepravilnosti so se v javnosti pojavile tudi informacije o znova povečanem nezadovoljstvu nekaterih članov DeSUS zaradi sodelovanja stranke v trenutni vladni koaliciji. Pivčeva je danes dejala, da je za to izvedela iz medijev, njeni podatki pa tega ne potrjujejo. "Situacija je daleč od medijskih prikazovanj," je poudarila v izjavi po delovni akciji.

Nekaj nezadovoljstva sicer je, kar pa je po njenih besedah razumljivo, saj je v teh razmerah komunikacija s člani nekoliko okrnjena. "Na terenu seveda pričakujejo natančne podatke o dogajanju. Ker ni pravih informacij, se tudi kakšna dezinformacija hitreje razširi," je dodala.

Pasica posebne novice POP TV
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (347)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

_Gregaa_
29. 04. 2020 18.28
+1
Ko ni bilo mask je bilo vse narobe, ko te so spet ni vredu.. A resno mislite, da druge države niso preplačale zaščitne opreme?
iga_biba
29. 04. 2020 15.00
Janja Sluga denarno motivirana vstopila v koalicijo. Da sdržimo tistega, kar se bomo dogovorili. Da se držimo tistega, kar bo za vse sprejemljivo. Da se držimo tistega, kar bo dobro za Slovenijo… Držijo pa se le svojih stolčkov in kar jim Janša dovoli!
Roterdam
28. 04. 2020 12.52
+0
Upam, da ljudstvo in glede na volitve prava in legitimna vlada ne bodo nasedli na provokacije in strategije preusmeritve pozornosti temnih sil v administrativne obravnave postopkov s ciljem diskreditacij pozitivnih doseženih ciljev za zajezitev zdravstvene katastrofe.
Roterdam
28. 04. 2020 12.49
+1
Maščevanje Dejana in Alenke v kar sta pritegnila še ranjenega Marjana ter podpornike iz Levice napram nepričakovanem jezičku na tehtnici, Počivalšku.
fredy
25. 04. 2020 19.45
+0
Šarec blagovne rezerve sprazne,podari maske kitajcem. V začetku epidemije v vseh ustanovah kronično pomanjkanje zaščitne opreme.kot smo bili priča so druge države z kovčki denarja z gotovino preplačevale opremo samo,da so jo dobili.Logično da smo opremo preplačali saj ni bilo druge možnosti.Politika naj išče rešitve za gospodarstvo,če se nadaljuje ta trend bomo imeli ogromno brezposelnost in socialno bombo
JANvod1
25. 04. 2020 15.18
+4
Glejte, skače se naj v zrak, če so bile podane ugodnejše ponudbe z bančnimi garancijami, ter s krajšimi nabavnimi roki, kot te, ki so bile izbrane. Takrat morajo posamezniki odgovarjati. Sicer pa ne zavajajte narod.
mlenn
25. 04. 2020 14.10
+16
Pivčeva se spreneveda. To je to, hoteli so za vsak denar vladati še dve leti. Desus in SMC sta dobro vedeli, da z volitvami predčasnimi nebi pretopili parlamentarnega praga.... pa so se šli koalicije z JJ z namenom pokrasti kar se pokrasti da. Vse dogovorjeno vnaprej. Itočasno pa kritizirali vlado LMŠ, seveda saj so se že nekaj mesecev prej, dogovarjali in namerno rušili prejšnjo vlado. Kaj dela denar.... samo v vednost draga koalicija..... Slovenija ni Madžarska. Upam, da boste vsi skupaj kmalu v preteklosti.
srebrnibreg
25. 04. 2020 17.16
+9
Tudi ta Pivčeva nima niti najmanj poštenja in morale v sebi saj je tudi ona odgovorna za to lažnivo lopovsko vlado.Kako je sploh ni sramota stopiti pred javnost.
nostalgik
25. 04. 2020 13.36
+20
Kot živinorejec lahko povem, da nobena žival ne gre prostovoljno od polnega korita
Karantanija
25. 04. 2020 12.59
+23
Počivalšek se je trudil za maske, toda vse po nekdanjih manirah in navadah.
najram
25. 04. 2020 12.05
+12
kjer je dim..tam je ogenj...
franz1988
25. 04. 2020 13.02
-7
nostalgik
25. 04. 2020 16.21
+4
franz ti maš v glavi vnetje neozdravljivo
najram
25. 04. 2020 18.47
+3
franček...če si butl si butl..žal tudi taki obstajajo
Pontia
25. 04. 2020 11.19
-5
#Nekdanji premier Marjan Šarec je izrazil prepričanje, da je za sporne poteze vedel tudi vrh vlade. Kot je dejal, imajo informacije, da je zaščitna oprema ves čas prihajala, zato po njegovih besedah ne drži, da velikih pošiljk ni bilo. "Imam občutek, da se je skušalo ustvariti vtis še večjega pomanjkanja," je dejal. " Šarec, povej raje, koliko zaščitne opreme, ko si strahopetno odstopil. Ti povem jaz: Praktično nič in zato je bila nova vlada prisiljena kupovati vse, kar je bilo na trgu, čeprav včasih pod težkimi pogoji.
Pontia
25. 04. 2020 11.21
-9
popravek: ... koliko zaščitne opreme je bilo, ko si strahopetno odstopil.
Paskakvali
25. 04. 2020 12.02
+10
mlenn
25. 04. 2020 14.13
+16
Odstopil pa je zato, ker mu je Počivalšek rušil koalicijo namerno, saj se mu je mudilo krasti
vinogradnik33
25. 04. 2020 10.43
+23
Jelinčič je nasploh en velik politikant , ki se obrača in pritrjuje tistim , ki so trenutno na vladi in se jim udinja kot oproda !
leond1
25. 04. 2020 09.56
-3
razmere so prisilile da se čimpre nakupi zaščitna sredstva cene so se dvigovale resnih prodajalcev je bilo malo inhitrost nabave počivalšek in tonin so delali s polno paro . levica jih je gledala in zbirala napake sedaj jih je ovadila kpk. če bi bila levica na oblasti bi bilo do danes že 10000 mrtvih zaradi lenobe teh ki se sedaj delajo pametnjakoviči
Manu Cocker
25. 04. 2020 08.44
+4
blablabla - kaj pa nagobcniki z te politike?
vinogradnik33
25. 04. 2020 08.43
+28
Že na osnovi dosedanjih dokazov bi moral Počivalšek odstopiti sam , če bi imel vsaj malo politične kulture , morale in etike ! Ker pa tega nima laže in zavaja naprej !
Pontia
25. 04. 2020 10.08
-16
Če bi bil v tem času PV Šarec, bi bili še danes brez zaščitne opreme in bi imeli neštete smrtnih žrtev in na tisoče okuženih. Zaščitne opreme pa še sedaj ne bi bilo. Počivalšek je naredil edino prav, ko je nabavil opremo, pa čeprav včasih pod težkimi pogoji. Evnuhi pa sedaj to izkoriščajo in ga napadajo, sami pa niso naredili nič ta rešitev problema z zaščitno opramo.
vinogradnik33
25. 04. 2020 10.14
+10
Ali ti sploh veš , kdo so bili evnuhi , to so bili kastrirani čuvaji žensk v haremih !
rottwailer
25. 04. 2020 08.29
+19
Že od leta 90 imamo na oblasti samo lopove ki kradejo denar državljanom
pero982
25. 04. 2020 08.08
-3
Obup(a)ni poskusi za zrušitev vlade.
OrodniK
24. 04. 2020 21.59
-18
Leva falanga čist penasta. Ne morjo krast, pa 25 let so lahko, zdej pa ne morjo?!? Rtv se pa že trese in z vsemi topovi po vladi, sam ko jim Janša pove, koliko jih je in koliko (ne)naredijo v primerjavi z drugimi dražavnimi rtvji. LOL
User766570
25. 04. 2020 20.59
+5
kaj misliš,če so levi kradli,da zdaj lahko JANŠEVA VLADA KRADE,saj SDS je vedno govoril ,kako bojo transparentno delovali,sedaj pa imate same "vojne dobičkarje"topa je res zavrženoJ.J. ,pa namesto da bi jih odstavil,se lepo potuhne ,saj so postavili svoje kadre vsodstvo in policijo,tako da ne bo dobeden nič kriv!!!!
mackintosh
24. 04. 2020 21.40
+15
27.4.2020 na dan OF ob 20:00 vsi na balkone in z žvižganjem sporočimo vladi da nam je dosti njihovih laži in mahinacij. Pridružite se protestu.
Zmaga Ukrajini ...
24. 04. 2020 21.41
+13
ina5785
24. 04. 2020 21.44
+9
NACJUBTISH pozdravljen - Hvala za informacijo! Se bom pa morala še naučit žvižgat. . . . . . . . . bom vadila dva dni, pa bo šlo!!!
mackintosh
24. 04. 2020 21.47
+9
mackintosh
24. 04. 2020 21.50
+6
Karantanija
24. 04. 2020 21.37
+8
Vem, da nič ne vem ....