Korona

Neuradno: Gantar Janši za krajši čas predlaga popolno zaustavitev sistema

Ljubljana, 09. 11. 2020 06.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 13 min
Avtor
STA, Anja Kralj, Kaya Kamenarič, Veronika Lavrenčič, Mirko Vorkapić
Komentarji
2140

V Sloveniji smo v nedeljo ob 2063 testiranjih potrdili 464 novih okužb z novim koronavirusom, umrlo je 24 bolnikov s covidom-19. "Delež pozitivnih testov je znašal 22,49 odstotka, še malenkost manj kot dan prej," je dejal vladni govorec Jelko Kacin. "Z vsemi sredstvi se borimo za ohranitev dostopnosti zdravstva," pa je povedal direktor UKC Ljubljana Janez Poklukar. Vodja strokovne skupine Bojana Beović je v oddaji Svet na Kanalu A pojasnila, da so zdravstvenemu ministrstvu in vladi že predlagali ostrejše ukrepe, če bi se zdravstvene razmere poslabšale. Minister za zdravje pa naj bi predsedniku vlade po poročanju 24UR že predlagal zaostritev ukrepov, med vrsticami pa naj bi s tem tudi pogojeval svoj položaj v vladi. Med možnimi ukrepi se omenja popolna zaustavitev javnega življenja za krajši čas ter tudi dodatna omejitev gibanja na 1000 metrov od kraja bivališča.

Več videovsebin
  • Iz 24UR ZVEČER: Gantar za popolno zaustavitev sistema
    11:08
    Iz 24UR ZVEČER: Gantar za popolno zaustavitev sistema
  • Iz 24UR: Trend okužb navzdol
    03:19
    Iz 24UR: Trend okužb navzdol
  • Iz 24UR: Bo vlada še zaostrila ukrepe?
    01:43
    Iz 24UR: Bo vlada še zaostrila ukrepe?
  • Iz SVETA: Bojana Beović o možnih dodatnih ukrepih
    03:59
    Iz SVETA: Bojana Beović o možnih dodatnih ukrepih
  • Vladni govorec Jelko Kacin o aktualnih razmerah epidemije covid-19
    01:13
    Vladni govorec Jelko Kacin o aktualnih razmerah epidemije covid-19

"Delež pozitivnih testov je bil še naprej majhen in je znašal 22,49 odstotka, še malenkost manj kot dan prej," je dejal vladni govorec Jelko Kacin. V soboto je delež pozitivnih testov sicer znašal 22,69 odstotka.

"Epidemiološke razmere se počasi, a vztrajno izboljšujejo," je dodal in pozval, da moramo biti tudi zaradi razmer pri naših sosedih še vedno previdni in upoštevati ukrepe za zajezitev virusa. Ob koncu tedna je v veljavo stopil nov odlok glede prestopanja meja, ki na rdeči seznam uvršča vse naše sosednje države. "Med zelenimi državami ni več nobene evropske države, ostaja pa zelenih osem drugih držav po svetu," je povedal Kacin.

Izpostavil je še "veselo novico", da se je zmanjšalo tudi reprodukcijsko število. "Vsak novookuženi okuži manj ljudi, kar je najbolj spodbudna informacija, ki jo danes imamo," je dodal.

"Dobro nam gre, če se bomo še naprej držali ukrepov, nam bo šlo še hitreje, še boljše. Skrbi pa me 11. november, dan sv. Martina, ko je druženja več in traja dlje časa. Ne smemo dovoliti, da bi nam 11. november pokvaril, kar smo dosegli do zdaj," je še opozoril Kacin. 

Generalni direktor UKC Ljubljana Janez Poklukar pa je povedal, da jim je DTS uspelo prenoviti v desetih dneh in s tem zagotoviti 56 novih postelj. "Veseli me, da vas lahko pozdravim iz nove pridobitve UKC Ljubljana, ki smo jo vzpostavili v rekordnih desetih dneh."

Poklukar se je zahvalil izvajalcem, ki so na lokaciji delali po 16 ur dnevno, Gospodarskemu razstavišču ter Mestni občini Ljubljana, Slovenski vojski, Civilni zaščiti in celotni ekipi Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana. "UKC še ni imel tako dobre ekipe, kot jo ima danes," je poudaril.

Neuradno: Gantar zahteval uvedbo strožjih ukrepov

Stroka sicer opozarja, da številke niso tako dobre, kot se zdi – tako zaradi veliko smrtnih primerov kot zaradi naraščanja števila bolnikov v bolnišnicah. Minister za zdravje Tomaž Gantar naj bi zato še danes po poročanju 24UR predsedniku vlade in poslanskim skupinam poslal predlog za zaostritev ukrepov. 

Gantar je absolutno proti dodatnemu sproščanju ukrepov, še več - meni da je bilo že sproščanje prejšnjega tedna nepotrebno. Po naših informacijah naj bi tako vladi predlagal, da se za krajši čas, predvidoma dva tedna, naredi popolni "lockdown", tak kot je bil že spomladi. Torej zaprtje vseh trgovin z zelo malo izjemami, kot so na primer trgovine z živili in lekarne, šole bi se še naprej izvajale na daljavo, prav tako bi še naprej veljala omejitev gibanja na občine. 

Gantar je po naših informacijah prepričan, da se sedanjih ukrepov ljudje premalo držijo. Stanje je očitno tako resno, pravijo tisti blizu Gantarja, da je ta celo napovedal, da bo težko še naprej prevzemal odgovornost za zdravstveno politiko, če vlada ne bo sprejela dodatnih ukrepov. A bo glede tega moral prepričati tudi prvega v gospodarstvu, Zdravka Počivalška, ki taki ideji močno nasprotuje. 

Vladni govorec Kacin tega predloga ni komentiral. Vlada bo naredila epidemiološko oceno in ocenila, ali bo ukrepe podaljšala ali sprejela nove, je napovedal. Odločitev glede zaostrovanja ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa tako vlada še ni sprejela, je še pojasnil.

Predsednik vlade Janez Janša pa je zapisal, da ukrepi za zajezitev drugega vala covida-19, sprejeti 26. oktobra, kažejo pozitivne rezultate. Zahvalil se je vsem, ki ukrepe dosledno upoštevajo, obenem pa je opozoril, da še nismo iz vala in je še vedno potrebna skrajna previdnost. "Omejimo stike na najnujnejše, da bomo lahko kmalu živeli bolj normalno," je še pozval premier.

Beović: Predlagali smo dodatno omejitev gibanja in še nekatere zapore dejavnosti

"Svetovalna skupina je prejšnji teden oblikovala predlog zapore države, ki bi bila še intenzivnejša kot v prvem valu, zato se vsekakor strinjamo s predlogom ministra Gantarja," je v oddaji 24UR ZVEČER povedala vodja svetovalne skupine za covid-19 Bojana Beović.

Gre za predlog na podlagi razmer, ki vebuje različne ukrepe, ki so bili učinkovito uporabljeni v drugih evropskih državah. Eno je omejitev gibanja na 1000 metrov od kraja bivališča, drugo pa zapora še nekaterih dejavnosti, je povedala Beovićeva. "Tukaj smo popolnoma skladni s politiko. Mi smo prejšnji teden že oblikovali predlog. Če se stanje sredi tega tedna ne bo pomembno popravilo, bo potrebno te ukrepe sprejeti."

Vodja svetovalne skupine je še pred tem v oddaji Svet na Kanalu A povedala, da se je strokovna skupina pretekli teden pogovarjala, kaj bi bilo treba storiti, saj je bilo stanje po njenih besedah takrat res slabo. "Napovedi so kazale, da bi lahko bolniki s covidom-19 zasedli skoraj polovico zdravstvenega sistema. V zadnjem času pa so nastale manjše pozitivne spremembe. Tisto, kar še lahko naredimo, je dejanska omejitev gibanja na kraj, kjer živimo," je povedala Beovićeva in potrdila, da so o tem pretekli teden že obvestili ministrstvo za zdravje in vlado, prav tako so predlagali, da bi v primeru poslabšanja razmer ponovili nekatere spomladanske ukrepe, med njimi zaustavljanje gospodarstva. 

"Že nekaj časa so napovedi, da bo bomo ob ukrepih, ki so v veljavi, dosegli zasedenost 1200 postelj in 200 ali 250 na oddelkih za intenzivno zdravljenje," je še povedala. 

Mariborski župan: Pozivam državo, naj se zgleduje po Avstriji in Nemčiji

Uvodoma se je mariborski župan Saša Arsenovič zahvalil vsem prebivalcem Maribora, ki dosledno upoštevajo ukrepe, nato pa izpostavil težko epidemiološko sliko, s katero se spopadajo. "Ta epidemija je očitno tek na dolge proge. Upam, da nam bo z ukrepi uspelo znova omiliti krivuljo," je dejal in si zaželel, da bi božič lahko preživeli v nekoliko bolj normalnih razmerah.

"Državo pozivam, da se zgleduje po gospodarstvih, na katera je naše gospodarstvo najbolj vezano," je dejal in pri tem izpostavil Avstrijo in Nemčijo. "Tam so za vse zaprte dejavnosti uvedli od 70- do 80-odstotno nakazilo oziroma povračilo lanskega novembrskega prometa," je pojasnil in dodal, da je to rešitev, ki ni birokratska in omogoča pravnemu subjektu, da plača vse svoje dolgove, od nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča in najemnin do obveznosti do dobaviteljev.

"Prvi del ukrepov, ki je bil namenjen zaposlenim, je bil dober, a dolgotrajno bistveno premajhen," je dodal in poudaril, da je bila situacija marca drugačna, saj so bila tudi podjetja v močnejši formi. 

Občina bo, ko izobraževanje znova poteka na daljavo, organizirala pripravo toplih obrokov za učence iz socialno ranljivih družin. Kosila bodo pripravljali v kuhinjah več mariborskih osnovnih šol, prijave učencev pa še zbirajo, zato število prejemnikov te pomoči še ni znano. V spomladanskem valu epidemije se je na kosilo prijavilo okoli 140 učencev in 25 odraslih. 

Spomladi so med drugim uvedli brezplačno parkiranje na občinskih površinah po vsem mestu, tokrat pa le za zaposlene v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor, saj je zdaj položaj drugačen. "Vskočimo lahko na socialnem delu ali pri organizaciji ali se odpovemo parkirnini tam, kjer pomagamo zdravstvenim delavcem. Ne moremo pa finančno ukrepati ob takšnih dlje časa trajajočih dogodkih, saj občina tudi sama beleži bistveno manjše prihodke na mnogih straneh in drugače ne bo mogla zagotavljati svojih osnovnih dejavnosti, ki jih je dolžna izvajati," je pojasnil župan.

Odprli pa so tudi sklad, na katerem občina zbira sredstva, pri tem župan poziva k solidarnosti. 

V nedeljo potrdili 464 novih okužb, v bolnišnicah 1143 pacientov  

V nedeljo smo v Sloveniji na okužbo z novim koronavirusom testirali 2063 oseb, od tega jih je bilo pozitivnih 464, je sporočila vlada. 

Umrlo je 24 bolnikov s covidom-19. Trenutno je hospitaliziranih 1143 oseb, od tega jih je na oddelkih intenzivne nege 190. 12 jih je priključenih na respirator, 53 oseb pa so iz bolnišnic odpustili v domačo nego. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Največ obolelih zdravijo v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana – in sicer 248, 187 jih je hospitaliziranih v UKC Maribor, 147 bolnikov s covidom-19 pa imajo v Splošni bolnišnici (SB) Murska Sobota. Ostali se zdravijo v drugih bolnišnicah (tudi negovalnih) po državi.

V državi smo imeli po podatkih covid-19 sledilnika v nedeljo 21.514 oseb z aktivno okužbo, kar je manj kot v soboto, ko jih je bilo  22.167. 14-dnevna pojavnost na 100.000 prebivalcev se je zmanjšala za 3 odstotke, v nedeljo je znašala 1026, v soboto pa 1058. Največ okužb (glede na odstotek prebivalcev) še zmeraj beležijo na Gorenjskem, a tudi tam se število potrjenih okužb počasi zmanjšuje. 

Do zdaj smo okužbo s SARS-CoV-2 v Sloveniji skupno potrdili v 45.625 primerih, zaradi covida-19 je umrlo 578 oseb, še kažejo podatki sledilnika.

V nedeljo smo v Sloveniji na okužbo z novim koronavirusom testirali 2063 oseb, od tega jih je bilo pozitivnih 464.
V nedeljo smo v Sloveniji na okužbo z novim koronavirusom testirali 2063 oseb, od tega jih je bilo pozitivnih 464. FOTO: Dreamstime

A v bolnišnicah stanje ostaja izjemno resno. Kot so sporočili z UKC Maribor, število bolnikov s covidom-19 še vedno raste: "Trenutno je zaradi covida-19 hospitaliziranih že 187 bolnikov, od teh jih 38 potrebuje intenzivno zdravljenje, skupno število umrlih pa je naraslo na 47."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V celjski bolnišnici okuženih že več kot 170 zaposlenih

V celjski bolnišnici je po zadnjih podatkih z novim koronavirusom okuženih 174 zdravstvenih delavcev, od tega je 38 zdravnikov, 68 diplomiranih medicinskih sester in prav toliko zdravstvenih tehnikov. Na navadnih covidnih bolnišničnih posteljah imajo 111 bolnikov, na intenzivnih posteljah pa 19 bolnikov, so povedali v bolnišnici.

Navedli so tudi, da so prejšnji teden na oddelku za ortopedijo in športne poškodbe odprli že četrto covidno enoto z navadnimi bolnišničnimi posteljami za bolnike s covidom-19. Zaradi kadrovskega primanjkljaja pa enoto odpirajo oz. širijo postopoma.

"Trenutno je v njej mogoče hospitalizirati 15 bolnikov, ko bo zagotovljen ves potreben zdravstveni kader, pa bomo lahko na tem oddelku sprejeli 36 covidnih bolnikov," so pojasnili v celjski bolnišnici.

Dodali so še, da primanjkljaj zdravstvenega kadra rešujejo s prerazporejanjem zaposlenih z drugih bolnišničnih oddelkov, ki imajo v tem času zmanjšan obseg dela. Na pomoč jim je s sodelavkami iz zdravstvene nege priskočil tudi Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah, v svojem prostem času pa jim pomaga tudi nekaj medicinskih sester, ki so sicer zaposlene v ZD Laško in Celje ter na Srednji zdravstveni šoli Celje.

Na usposabljanje za delo v bolnišnici pa je prišlo tudi 15 prostovoljcev, bolničarjev Rdečega križa Slovenije, ki bodo v prihodnjih dneh pomagali pri oskrbi oddelkov s covidnimi bolniki, ki jih imajo na številnih lokacijah po bolnišnici.

Po podaljšanih jesenskih počitnicah osnovnošolci medtem pouk nadaljujejo na daljavo. Dijaki in osnovnošolci od vključno 6. razreda so imeli pouk na daljavo sicer že pred počitnicami. Izobraževalni proces na daljavo poteka tudi na fakultetah.

Konec tedna naraslo število okuženih v nekaterih domovih za starejše na Koroškem

Konec minulega tedna je naraslo število okuženih z novim koronavirusom v domovih za starejše v Radljah ob Dravi in na Prevaljah. Iz radeljskega Doma Hmelina trenutno v prostorih Term Topolšica začasno biva 53 okuženih stanovalcev, še pet okuženih ima dom v svoji rdeči coni. Dom starejših na Prevaljah ima v svoji rdeči coni 11 stanovalcev.

V radeljskem domu Hmelina so zadnje nove okužbe potrdili v soboto, doslej pa so skupno med stanovalci našteli 65 okužb z novim koronavirusom in 20 med zaposlenimi. Umrli so trije stanovalci, ki so bili okuženi, nekaj stanovalcev s covidom-19 pa se trenutno zdravi v bolnišnici, je povedala direktorica doma Silva Duler.

V objektu Mladika v Termah Topolšica je začasno nastanjenih 53 stanovalcev iz radeljskega doma, zanje skrbijo zaposleni iz doma, za katere so v termah najeli bivalne hiške, da tam bivajo.

Iz slovenjgraške enote Koroškega doma starostnikov bolj spodbudne novice.
Iz slovenjgraške enote Koroškega doma starostnikov bolj spodbudne novice. FOTO: Shutterstock

Tudi Dom Hmelina je objavil razpis za dodatne zaposlitve bolničarjev negovalcev v domu, iščejo pa tudi študente zdravstvenih smeri, ki bi lahko prišli delat v dom. Je pa na pomoč v dom že prišla ena diplomirana medicinska sestra iz Zdravstvenega doma Slovenj Gradec, pričakujejo tudi dva prostovoljca iz lokalnega okolja. Nekaj prostovoljcev je pri delu v domu pomagalo že prejšnji teden, je povedala Dulerjeva. Naslednje večje testiranje stanovalcev načrtujejo v četrtek oz. petek.

Direktorica doma Hmelina – ta deluje na podlagi pridobljene koncesije – se zahvaljuje vsem, ki so jim priskočili na pomoč glede zaščitne opreme. Predvsem so z javno objavo iskali kontakte dodatnih dobaviteljev zaščitne opreme, nujne za delovanje rdeče cone, ki jo bodo v domu še širili, je povedala Dulerjeva, ki so jo ob tem razžalostili nekateri negativni komentarji, vezani na objavo.

Konec minulega tedna se je število okuženih povečalo tudi v Domu starejših na Fari na Prevaljah. V rdeči coni, ki so jo uredili v pritličju doma, kjer so sicer prostori za fizioterapijo ravenskega zdravstvenega doma, je trenutno nastanjenih 11 stanovalcev. Okužbe z novim koronavirusom so doslej potrdili tudi pri šestih zaposlenih, je pojasnila direktorica doma Stanka Vauh.

Iz slovenjgraške enote Koroškega doma starostnikov bolj spodbudne novice

Spodbudnejše pa so novice iz slovenjgraške enote Koroškega doma starostnikov. V nedeljo so testirali 21 stanovalcev in 37 zaposlenih in vsi rezultati so negativni, je sporočila vodja enote Marjana Kamnik.

Iz Term Topolšica, kjer so začasno bivali okuženi stanovalci iz slovenjgraške enote, so nazaj v Slovenj Gradec čez vikend že preselili vse stanovalce. Je pa delo v slovenjgraški enoti še vedno organizirano po conah, pri čemer za zdaj načrtujejo, da bo zdajšnja rdeča cona v domu v petek postala bela cona. Imajo pa trenutno v slovenjgraškem domu sedem stanovalcev v sivi coni, ponovno jih bodo testirali v soboto. Osem od 15 zaposlenih, ki so bili na testih pozitivni na novi koronavirus, se je medtem že vrnilo na delo.

V matični enoti Koroškega doma starostnikov v Črnečah, ki je največji na Koroškem, pa imajo v rdeči coni doma 19 stanovalcev, kar je nekaj manj kot prejšnji teden, celotni B-oddelek z okoli sto stanovalci pa je trenutno siva cona, je povedal direktor doma Srečko Mlačnik. "Stanje je napeto, ampak je pod nadzorom," je razmere opisal Mlačnik. Ob tem je izpostavil, da se je trenutno zaradi daljših rokov upočasnila dobava zaščitnih sredstev. Težave imajo tudi z zagotavljanjem kadra. Trenutno je zaradi različnih razlogov odsotnih 15 odstotkov zaposlenih.

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec trenutno v različnih enotah bolnišnice zdravijo 57 bolnikov s covidom-19, med njimi sta dva otroka. Pet bolnikov potrebuje intenzivno zdravljenje. V nedeljo so iz slovenjgraške bolnišnice v domačo oskrbo odpustili šest oseb, dva bolnika sta umrla, so danes sporočili iz bolnišnice. Zaradi prebolevanja okužbe z novim koronavirusom je trenutno odsotnih 53 zaposlenih v bolnišnici.

V radenskem Dosorju 45 okuženih stanovalcev in zaposlenih

V Domu starejši Radenci (Dosor) so po četrtkovem testiranju vseh stanovalcev in zaposlenih potrdili 45 okuženih z novim koronavirusom, med njimi je 27 stanovalcev. Razmere so kljub okužbam stabilne in pod nadzorom.

Kot je povedala Sanda M. Gavranovič, regionalna direktorica skupine Senecura Slovenija, ki ima v lasti tudi radenski dom starejših, so trije stanovalci v bolnišnici, preostali pa v rdeči coni v domu. Večina nima simptomov covida-19, trije pa so konec tedna imeli povišano temperaturo, diarejo in so bruhali, zato so dva premestili v bolnišnico.

Osebje se po besedah Gavranovičeve trudi po najboljših močeh, da je oskrba stanovalcev nemotena in strokovna, zaposleni pa se med oddelki in conami ne mešajo, ekipe so stalne. "Za zdaj z našo rdečo in dvema sivima conama obvladujemo zadevo, v sredo, četrtek in petek pa bomo znova vsem odvzeli brise in videli, kje smo," je dodala Gavranovičeva.

Na težave v domu se je odzval radenski župan Roman Leljak in občane pozval, naj pomagajo.
Na težave v domu se je odzval radenski župan Roman Leljak in občane pozval, naj pomagajo. FOTO: POP TV

Na težave v domu se je odzval radenski župan Roman Leljak in občane pozval, naj pomagajo. Gavranovičeva je ob tem dejala, da bodo pomoč potrebovali ob morebitni selitvi varovancev iz doma in oblikovanju rdeče cone, ki je za zdaj v domu. "Vendar pa se je pokazalo, da je hotel Radin zaprt, in po mojih informacijah naj ne bi želeli odpreti hotela za potrebe rdeče cone," je pojasnila direktorica.

Druga možnost, ki jo je predlagalo ministrstvo, je bil Center za šolske in obšolske dejavnosti, vendar prostor ni primeren, poleg tega pa varovancev niso pripravljeni sprejeti, saj imajo tam nekaj dijakov. Druge opcije, če bi se okužba širila, pa nimamo, je še dejala Gavranovičeva. V Dosorju imajo 176 varovancev, zanje skrbi 94 zaposlenih.

Koronavirus pasica november

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

22.12

Omejitev gibanja na 1000 metrov od bivališča

Gre za predlog na podlagi razmer, ki vebuje različne ukrepe, ki so bili učinkovito uporabljeni v drugih evropskih državah. Eno je omejitev gibanja na 1000 metrov od kraja bivališča, drugo pa zapora še nekaterih dejavnosti, je povedala Beovićeva.

22.02

Beović: Predlagali smo ukrepe, ki so intenzivnejši od spomladanskih

"Svetovalna skupina je prejšnji teden oblikovala predlog zapore države, ki bi bila še intenzivnejša kot v prvem valu, zato se vsekakor strinjamo s predlogom ministra Gantarja," je v oddaji 24UR ZVEČER povedala vodja svetovalne skupine za covid-19 Bojana Beović.

21.00

Ministrstvo za zdravje: Bolnišnice so polno obremenjene

Ministrstvo za zdravje pa je opozorilo, da potrebe po bolnišničnem zdravljenju še naraščajo. Kot so sporočili, je bilo od petka do danes odpuščenih 95 pacientov, kljub temu pa je skupno število zasedenih postelj naraslo s 1084 na 1143, od tega intenzivnih postelj s 178 na 190. "Bolnišnice so polno obremenjene. Nismo še na varni strani, spoštujmo ukrepe," so pozvali.

20.17

Kacin ne komentira napovedi o zaostrovanju ukrepov

Vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin domnevnega predolga zdravstvenga ministra Tomaža Gantarja o zaostrovanju ukrepov ni komentiral. Vlada bo naredila epidemiološko oceno in ocenila, ali bo ukrepe podaljšala ali sprejela nove, je napovedal.

19.49

Janša: Ukrepi kažejo pozitivne rezultate

Predsednik vlade Janez Janša pa je na druženem omrežju zapisal, da ukrepi za zajezitev drugega vala covida-19, sprejeti 26. oktobra, kažejo pozitivne rezultate. Zahvalil se je vsem, ki ukrepe dosledno upoštevajo, obenem pa je opozoril, da še nismo iz vala in je še vedno potrebna skrajna previdnost. "Omejimo stike na najnujnejše, da bomo lahko kmalu živeli bolj normalno," je še pozval premier.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2140)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Defragment
12. 11. 2020 14.58
Ok. Totalni Lock down! Gantar a mi lahko prosim pošljete številko Vašega TRR in pa pooblastilo, da uredim nekaj trajnikov. Ko bo Lock down preklican jih pa prekličem. Prav? Čaki, čaki...še žena bi rada par položnic dodala.
kr neki 12
11. 11. 2020 15.09
+2
čist bodo uničli našo državo, banda pokvarjena
PraviStajerc
10. 11. 2020 20.03
+9
Bravo Gantar! Še ena v vrsti totalnih neumnosti tega ministra. A se ta tip vpraša kako preživeti brez strank in dohodkov? Ne, ker je on prisesan na državne jasli, tudi če je vse zaprto, on dobiva lepo plačo. Ja, res so v težkem položaju vsi zdravstveni delavci na Covid oddelkih, a se kdo vpraša kaj pa počne 80% ostalega zdravstvenega osebja, ko pa so vsi ostali oddelki v bolnicah skoraj brez pacientov, zdravstveni domovi obravnavajo le najnujnejše primere,..., a se kdo vpraša koliko ljudi vsak dan umre zaradi ostalih bolezni, ker ne dobijo zdravstvene oskrbe za katero so drago plačevali celo delovno dobo,..., očitno marsikomu ustreza, da doma počiva, ter dobiva plačo, takšnim takašna zaprtja vsekakor ustrezajo,...
Mekenzi
10. 11. 2020 18.50
+5
Gantar naj se briga o zdravstvu ,ker vgospodarstvu nima pojma cel življenje živo z našem denarju.
Mr.
10. 11. 2020 18.34
+5
Vse skupaj meji na paniko in norost posameznih politikov! Zanimivo zakaj poleti niso uvedli kakšne ukrepe in bi bil 2.val mnogo šibkejši... Aja takrat so politiki hodili na svoje vikende na HR. Da ne bom kako iz vse SLO hodijo v LJ nosijo in trosijo ter odnašajo viruse v svoja okolja... vse skupaj smešno in neodgovorno! Smilijo pa se mi zdravstveni delavci, ki najbolj nastradajo zaradi nepravočasnega ukrepanja vlade!
b75
10. 11. 2020 20.33
+1
KrampPaLopata
10. 11. 2020 21.38
+0
Jao kak se ponavljate z dopustovanjem na hr, vsak drugi komentator to omenja, a ste zabiti in lajnate vedno eno in isto?
MeaParvitas
11. 11. 2020 14.15
-1
MR. bo znal najbrž razložiti, zakaj imajo v Španiji toliko okuženih, pa niso dopustovali na Hrvaškem....:))
Jimi1
11. 11. 2020 15.08
+1
Španija je bila poleti poleg hrvaške drugo EU žarišče... S turisti je virus odšel v njihove države. Zakaj politiki niso pravočasno omejili dopustovanje,je vprašanje na mestu...
speedball
10. 11. 2020 17.32
+2
daj arsenovič nauči se že enkrat govorit....
zdrava.pamet
10. 11. 2020 16.59
-1
hahaha, Gantar hujska Janšo, naj zapre celo Slovenijo. posledice bo seveda nosil Janša, ker je on dežurni krivec za vse. Lepo past mu pripravljajo...
srebrnibreg
10. 11. 2020 17.57
+7
Če je Šarec za vse bil kriv in dežurni krivec sedaj pri tej vladi ne more biti drugače kot, da je predsednik vlade vse kriv.
zibertmi
10. 11. 2020 16.54
+2
tebe bi jaz omejil.nekateri imamo več kot 1000 m do prve trgovine.še tega ne zmorete nadzirat ,kar ste sedj obesuli državljanom. od marca pa do danes niste naredili nič v smislu tega strahotnega virusa ,tudi čez zimo ne boste nič delalo,kot kadrovali ,posodabljali nedelujoče nove ventolatorje,zopet dobavljali zaščitno opremo,verjetno po vašem že znanem modelu
kitzbill
10. 11. 2020 15.09
+10
v naši regiji je cca. 17 okuženih, v naši občini ne dobiš enga šraufa al pa žeblja, da o gradbenem materialu ne bi govorli, pol pa naj zaprejo ljudi za 2 mesca v NIČ, največ je pa okuženih v domovih za starejše, najprej so mi bli ukrepi kao smiselni, ma zdej pa so daleč stran od tega. lp
brabusednet
10. 11. 2020 14.43
-1
Mediji spet ste širili laži,da bo Gantar odstopil bo kdo odgovarjal za laž.Saj res laži so vaša resnica.
Kekec 007
10. 11. 2020 14.41
+9
Gantarju se je zgleda od družbe z Janezom in Kocino mal spipalo. Na 1000 metrov.
Marko Podganjek
10. 11. 2020 14.32
+7
Že ves čas se stanje poslabšuje predvsem na področjih, ki nimajo velikie veze s tem zapiranjem življenja. Največ okužb se razširi znotraj družin in sorodstva. A bo zapiranje tega kaj tu pomagalo? NE BO. Največ bolnih za bolnice prihaja iz raznih DSOjev in podobnih državnih centrov. A bo zapiranje življenja tu kaj pomagalo? Tudi NE BO. Pamet v roke in dodajat postelje v bolnice bo še najbolj pomagalo, ker drugo očitno povzroči več škode kot koristi.
Et54678
10. 11. 2020 12.26
+13
ok, ampak potem naj pa še plača iz lastnega žepa za položnice propadlih družin in poslov!!!
awontuwej
10. 11. 2020 12.17
+9
Gantar, namesto da daješ take butaste izjave po Jajotovih navodilih, raje odstopi, ker si nesposoben...
pravica5
10. 11. 2020 12.01
+7
aja cel mandat so rušili Pivčevo, o zdravstvu ni bilo ne duha ne sluha zdaj se pa tale podtaknjenec nekaj klobasa o zaprtju
Koronaskeptik
10. 11. 2020 11.55
+10
Sebe in svojo mamo naj zaprejo. BARABE KAPITALISTIČNE.
Damir Bukva Katyuša
10. 11. 2020 11.39
+5
zaprite vse...cisto vse..a vse ljudi na 100% placo!!! ki prejemajo manj od 1500 netto...povedat vsaj 3 dni prej..opozorit vse ljudi,delodajalce,sole..itd..zaprti tranzit nic...ne pa k vsakem ukrepu 16 aneksov in izjem!
xl2020
10. 11. 2020 11.37
+11
gantar ne bo niti prvi niti zadnji ki je odstopil zaradi tega se ne bo podrl svet kaj so delali poleti imeli so dovolj časa bomo pa račune poslali njemu
crazymoto
10. 11. 2020 11.36
+14
.... milijončki pa samo grejo... kdo ve kam...? v zdravstvu se ne čutijo...
crazymoto
10. 11. 2020 11.35
+10
Gantar naj raje janezu predlaga svoj odstop!!! v zdravstvu ni zrihtal ničesar...!!! miljončki pa s
Carpediem32
10. 11. 2020 16.43
+1
Saj mu je predlagal, pa Janša ni znal odpret kuverte.