Korona

Geneplanet ponuja odkup dobavljenih ventilatorjev

Ljubljana, 02. 05. 2020 11.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
STA, M.R., U.V.
Komentarji
4496

Podjetje Geneplanet, ki se je po razkritjih o spornih poslih pri nabavi zaščitne opreme znašlo v središču pozornosti, zdaj predlaga preklic še neizpolnjene naročene dobave, odkup že dobavljenih ventilatorjev in povrnitev celotnega avansa. Premier Janša medtem zatrjuje, da še vedno zaupa gospodarskemu ministru Zdravku Počivalšku. Še več: dejal je, da je minister skupaj s Toninom ključne podatke želel predstaviti v četrtkovi oddaji, pa mu "bevskajoča voditeljica tega ni dopustila". Zdravnik Knafelj je medtem postal tarča groženj, ki jih že preiskuje policija.

Podjetje Geneplanet se je v sporočilu za javnost odzvalo na razkritja, da je strokovna skupina strokovnjakov, ki je ocenjevala ponudbe ventilatorjev, njihov ventilator Sirius R30 ocenila kot manj primernega oziroma da ni primeren za predihavanje bolnikov s covid-19. Kljub temu je zavod za blagovne rezerve naročil prav te ventilatorje, minister Počivalšek pa naj bi posredoval pri zavodu za 100-odstotno predplačilo. Geneplanet je bil tudi edini, ki je imel za osem milijonov predplačila le 50-odstotno bančno garancijo. Drugi dve podjetji - RAM2 in Gorenje - sta imeli bančno garancijo v 100-odstotnem znesku avansa. Četrto podjetje Interpart pa avansa sploh ni prejelo.

Poleg tega je bila ponudba Geneplaneta najdražja izmed vseh. Prav tako niso dostavili ventilatorjev do predvidenega roka 15. aprila, zato je bila pogodba podaljšana do 15. maja. Do sedaj je podjetje dostavilo 110 ventilatorjev, do 15. maja jih mora skupaj 220, so navedli v oddaji.

Vladno poročilo bo na poslanskih klopeh v prihodnjem tednu, pod zahtevo za ustanovitev parlamentarne preiskovalne komisije pa bo podpise prispevala tudi koalicijska NSi. 

Geneplanet se bo na vprašanje ustreznosti in uporabnosti ventilatorjev Sirius R3 celovito odzval v ponedeljek, ko naj bi predstavili "dokumente in argumente ter odgovorili na vsa odprta vprašanja o kakovosti in uporabnosti ventilatorjev ter postopkov nabav", so zapisali v sporočilu za javnost. 

"Zaradi pomanjkanja zaščitne in medicinske opreme v Sloveniji je zavod za blagovne rezerve tudi z družbo Geneplanet kot zanesljivim dobaviteljem sklenil več pogodb," je Marko Bitenc zapisal v dopisu, naslovljenem na v. d. direktorja zavoda za blagovne rezerve Tonija Rumpfa. Nadaljuje, da so se kasneje "v medijih pojavile informacije o domnevnih nepravilnostih glede poslovnih razmerij" med zavodom in Geneplanetom. Ta poslovna razmerja pa so po njegovih besedah postala "podlaga za številne politična in strokovna obračunavanja v medijih"

"V družbi Geneplanet smo tako pri sklepanju poslovnih razmerij kot tudi pri izvajanju sprejetih obveznosti ves čas ravnali zakonito, skrbno in v skladu z dobro poslovno prakso. Verjamemo, da bomo lahko vso dokumentacijo in vse postopke predstavili na napovedani parlamentarni preiskovalni komisiji." Ustanovitev slednje podpira tudi NSi, je včeraj preko Facebooka sporočil obrambni minister Matej Tonin

Zavodu za blagovne rezerve pa tako zdaj ponujajo takojšen odkup vseh do zdaj že dobavljenih ventilatorjev po enaki ceni, po kateri so bili dobavljeni. Predlagajo tudi preklic še neizpolnjene naročene dobave ter vrnitev celotnega avansa. Obenem pa bi prekinili tudi nadaljnjo izvajanje pogodb za dobavo zaščitnih mask, v delih, kjer še niso bile izpolnjene. 

Zdravstveno ministrstvo bo presojalo, ali Slovenija potrebuje že dobavljene ventilatorje 

Minister Zdravko Počivalšek se je že odzval na Twitterju ter zapisal, da je"javni linč vseh, ki smo sodelovali v nabavi zaščitne opreme, zalegel". Ministrstvu za zdravje pa je bilo po njegovih besedah že naročeno, naj poda mnenje o tem, ali slovensko zdravstvo potrebuje že dobavljene ventilatorje ali pa jih lahko vrnemo, kot to predlaga Geneplanet. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Janša še vedno zaupa Počivalšku 

Predsednik vlade Janez Janša pa je na Twitterju v odgovoru na vprašanje, ali v luči zapletov pri nabavi zaščitne opreme in ventilatorjev še zaupa gospodarskemu ministru Počivalšku, odgovoril pritrdilno. Kot je napovedal, bo vladno poročilo o nabavi zaščitne opreme v epidemiji na poslanskih klopeh v prihodnjem tednu.

"Kupovalo se je vse, kar je bilo mogoče dobiti čim prej in kar je ustrezalo vsaj osnovnim standardom. Ne poznam države EU, ki bi ravnala drugače. Mnoge še vedno to počnejo. Rok in zanesljivost dobave je faktor številka ena. Z vsako dobavo se je vsem nam odvalil velikanski kamen od srca," je zapisal premier.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pojasnil je tudi, da bo poročilo vlade o nabavi zaščitne opreme drug teden na poslanskih klopeh. Po navedbah Janše sta Počivalšek in minister za obrambno Matej Tonin ključne podatke želela predstaviti že v četrtkovi oddaji, pa jima "bevskajoča voditeljica tega ni dopustila".

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vlada Marjana Šarca je, kot je še zapisal Janša, za edini naročeni ventilator pred 13. marcem plačala 49.154 evrov, povprečna cena za ventilatorje po prevzemu nove vlade pa je znašala 33.880 evrov. "Razlika v teh cenah pojasni motiv prvorazrednih dobaviteljev in njihovih medijskih ter piar izpostav za napade na Počivalška," je navedel.

Zdravnik Knafelj tarča groženj 

Zdravnik Rihard Knafelj, član neformalne strokovne skupine strokovnjakov, ki je ocenjevala ponudbe ventilatorjev, je postal tarča groženj. Knafelj se je javno izpostavil v četrtkovi oddaji Tarča, kjer je dejal, da je ventilator, ki ga je zavod za blagovne rezerve naročil pri podjetju Geneplanet, manj primeren. 

Grožnje je Knafelj že prijavil policiji. Zaradi varovanja osebnih podatkov na policiji podrobnosti niso razkrili, so pa potrdili, da so prejeli prijavo groženj preko družbenih omrežij.

Spomnimo

Opozicija se je na razkritja o nabavah opreme v minulih dneh že odzvala z napovedjo interpelacije proti ministru za gospodarstvo Zdravku Počivalšku ter tudi parlamentarne preiskave. Počivalšek je sicer očitke že večkrat zavrnil in s prstom pokazal na zavod za blagovne rezerve, ki da je podpisoval pogodbe z dobavitelji.

Pasica za 24UR
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4496)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tone 12345
05. 05. 2020 09.20
+1
Noben ne da konkretnih podatkov o 130 mil.porabljenega denarja za neke zaščite kam je konkretno šlo koliko in kdo je dobavljal pofl kdo je konkretno vpleten!!nič samo brezvezno mlatenje prazne slame!to je to psi lajajo karavana gre dalje
ajnajs
04. 05. 2020 13.28
Toliko smo proti vladi JJ, a je kar groza. Kaj pa novi obrazi ob volitvah, ki so obljubljali nove obraze, novo pot. Ko je prišla korona kriza so jo popihali in odstopili. Zelo so me razočarali že ob oblikovanju vlade, kot zdaj. Ali bomo spet volili nove obraze, ki nimajo jajc da bi sprejeli odgovornost svoje vloge. Zdaj, ko je kriza mimo pa se je lahko oglašati iz fotelja in kazati kaj je prav in kaj ni. Že če samo pogledam, če bi razkužilo kupila v februarju bi zanj plačala 5 EUR, v marcu pa sem 15 EUR. Kupila sem tisto kar je bilo ne glede na ceno.
eFranjo
04. 05. 2020 19.37
nebomovolili novih ampak levico, ki se edina zavzema za ljudi
SamoDaSemTrol
03. 05. 2020 18.27
+10
Iskreno, nimam pojma ali so ti ventilatorji, ki so bili dobavljeni dobri, ali ne. Toda organizacija nabave, ustanovitev ene skupine, nato druge, ki jo je vodil volonter Terče, ki ni imel nobenih pooblastil. Sprenevedanja ministra, ki trdi , da ni ničesar podpisal, ignoriranje stroke, ki je podala svoje mnenje o kakovosti ventilatorjev. Zagovarjanje predsednika vlade, ki trdi , da zaupa ministru. Vsemu temu moja kmečka logika ne more verjeti. Predstavljajte si , da imate v podjetju mesarja in avtomehanika. Verjetno bi Mehaniku naročili, da nabavi ležaje, mesarju pa meso. Za nabavo medicinske opreme so zadolžili ministrstvo za obrambo in ministrstvo za gospodarstvo. Ministrstvu za zdravje pa ne. Pri ministrstvu za zdravje so naročili oceno opreme, ki pa je niso upoštevali. Če bi to organiziral direktor v kakšnem podjetju, bi mislili , da se mu je zmešalo.
Uporabnik-1465112
03. 05. 2020 18.53
+1
SamoDaSemTrol
03. 05. 2020 18.06
+7
Čeferin , prosim pridi in jih zmelji. Brez sekunde razmišljanja glasujem zanj. Zakaj? Strokovno je dovolj dober. Če je vodil UEFA-o , bo lahko tudi državo. Je dober odvetnik, torej pozna pravo , in mu ne morejo prodajat buč. Občutek imam , da ga denar ne zanima v toliki meri, da bi se dal podkupit. Nimam kaj zgubit, vsi ostali so daleč pod nivojem.
Recenzor
04. 05. 2020 10.53
-2
Imaš prav, čimprej naj pride in zamenja ministre - in to kar s Strojanovimi!
ajnajs
04. 05. 2020 13.25
+2
sej ni neumen, da bi šel v Slovenijo za tako nizko plačo
unclub
03. 05. 2020 17.34
+4
Osebno nimam težav s kritiko. Pa naj si bodo packarije levih ali desnih!
unclub
03. 05. 2020 17.24
+14
Eno vprašanje! Tisti , ki zagovarja te Počivališča, oziroma Janšo. Kaj bi rekli, če bi bil predsednik vlade Šarec, zgodba pa ista? Vam jaz odgovorim! Raztrgali bi ga! Toliko o tem, koliko znamo biti pošteno kritični!
unclub
03. 05. 2020 17.24
+5
SamoDaSemTrol
03. 05. 2020 18.16
+6
Počivalšek, oziroma SMC ,v tem trenutku, ne more dobiti 1000 glasov, torej je že zgodovina. Branijo ga sds-ovci, ki pa ga ne bodo volili. Po inerciji bo še ostal minister.
nightifly
03. 05. 2020 17.22
+6
preprostež 03.05.2020, 16:48:10 -3 Koliko vama plačajo za napisano? ////////////// preprostez ,,,, naj vam narisem ? Torej ,berite pocasi ,da bote lahko slediil . Kar nekaj nas je tukaj ,ki pisemo , veliko jih je tudi v Sloveniji ,ki mislijo podobno ,to pa pomeni ,da smo v zivljenju dosegli nivo ,ki smo si ga zasluzili prav z razmisljanjem in graditvijo druzbe ,ki temelji na postenosti ,sposobnosti in radodarnosti . To je vse , cisto enostavno . In tak proces naj bi potekal tudi , ne samo v Sloveniji ampak povsod . Ne vem sicer kaksno druzbo si zelite vi , mi smo pa determinirani v tisto v kar verjamemo in kar znamo zgraditi - posteno druzbo ,kolikor se le da . In to je vse . Cisto enostavno . Za vas pa ne vem . Ce pa ze vprasate -glede denarja ? Ja , moje delo ,ki ga narocijo narocniki pri meni opravljam odlicno ,zato sem dobro placan . Se kaj !!!
Domendo
03. 05. 2020 17.28
+10
Proces lopovstva? Narod ni nor. Trgovcem so obljubili enkrat več kot so dobili. Super nivo grajenja družbe. Dosti lopovov nimaš kaj.
SamoDaSemTrol
03. 05. 2020 18.08
+2
Pivo in čevapčiče na pikniku , ter trepljanje po rami.
eFranjo
04. 05. 2020 19.41
ne smeti z tem lažnim profilom po portalu!
Domendo
03. 05. 2020 16.49
+10
Janša nima energije da bi še kakšno ljubico naskočil ne pa da bi vodil državo, kjer bo vse potekalo po pravilih. Zapomnite si, da kradejo vsi in on še nikogar ni zamenjal ali mu dal odpoved iz državnih služb. Sistem lopovščina laufa dalje. Socialne je prvo natehnil. kdo bo naslednji? Vsem, ki je radodarno razdelil ta drobiž. Novinarji vi pa pojdite malo med zaposlene in se pozanimajte koliko so dobili kriznega dodatka. Tam je miljardna zgodba lopovščin. Maske so kapljica v morje. To so dali v javnost, da narod gloda. Ajde.
Walter Pravicek
03. 05. 2020 16.39
+7
KAJ PONUJA?MORALI BI JIH ŽE ODSTRANITI IZ SKLADIŠČA-ŠE PREJ PA VPRAŠATI NA BANKI,ČE SO VRNILI DENAR!KAJ SE GRESTE:NARODU SE ŽE SMILITE?HOČETE KOMEDIJO?COSI FAN TUTE?PA SAJ NI SPORNO VRNITEV,JE NAČIN,KO BI VSAK MALI JOŠKO DRŽAL PRI DENARNI PIPI SVOJ LONČEK.ALI ZA BOG LONAJN DELA PODOBNIK-ALI FIRMA IZ HOČ,ZA TO SE VE,DA NI SOLIDNA.ODPRITE VSE PONUDBE,PA NAJDITE SOLIDNE DOBAVITELJE.TISTE IZ PREJŠNJIH IZDOBAV,NOVE,TER SEVEDA FINANČNO STABILNE-NE TIŠLARJEV itd-po želji Počivalška ali Podobnika-STROKA NAJ POVE SVOJE!!-ITAK BO TRGOVINA Z KITAJSKO POTEKALA TUDI PO TEJ EPIDEMIJI-NE POZABITI:TAM SE OGROMNO NAREDI,V EU SO IZKLČJUČNO RADI PLASMANA ARTIKLOV NA TRG EU+OSTALIH DRŽAV!!V"ŽEPU"ŽE IMAJO AFRIKO!!ŽALOSTNO PA ZA GORENJE,KI NI VEČ SLOVENSKO PODJETJE!!
Streznitev
03. 05. 2020 17.29
-6
ŠKODA, DA GA NI JANŠA PRODAL(GORENJA), BI IMEL TI ŠE ENO KOST ZA GLODAT, TAKO SI PA SI ŽE CEL DAN PRI TEJ EDINI OGLODANI DO KRAJA. IN ŠE NEKAJ- ALI KOGA ČUDI, DA JE POČIVAVŠEK POSTAL LOPOV, SAJ SE JE DVA MANDATA PREBIL IN SE UČIL OD NAJVEČJIH STROKOVNJAKOV TEGA FOGA. Sem pisal z velikimi črkami, da bo Walter 11 letnik iz Toplovoda znal prebrati.
ina5785
03. 05. 2020 16.23
+0
Spoštovani SOdržavljani! Sem malce brala sp.napisane komentarje. PROSIM VAS, NE se SMEŠIT z VAŠO STROKOVNOSTJO!!!! Verjemit; okulist, otolog, dermatolg. . . . . . . . . . NIMAJO pojma KAKŠNI VENTILATORJI so potrebni pri določeni dihalni stiski!!! Pa VSA ČAST vsem tem specialistom, VENDAR - za le-te zadeve so NAJKOMPETENTNEJŠI I N T E R N I S T I (pa tudi NE vsi - npr.gastrolog, hematolog. . . . . . ) in A N E S T E Z I S T I!!! Prosim NE BLAMIRAJTE SE in NE pišite NEumnosti kaj je prav in kaj NI prav!!!! Za tole je izključno odgovorna SAMO DOLOČENA STROKA ZDRAVNIKOV!!!! Res pa NE maram, da KDORKOLI PAMETUJE, še bolj NI prav, da eni tako sprenevedajoče obračate, saj NIMATE pojma!!!!
ina5785
03. 05. 2020 16.28
+17
kot DRUGO pa: Prosim NE PIŠITE LAŽI o g.ČEFERINU, ki je prvo rudno porihtal GRATIS iz Kitajske - pa se NI NIČ HVALIL!!!! Za naslednjo pošiljko ko desni pišete, da je hotel kasirat NI RES! Niti časa več NI imel, je pa VSE PORIHTAL, da VLADA SAMO ŠE PAPIRNO UREDI in pride DRUGA pošiljka!!! Ko se je jj NEmilosrdno zagnal v g.Čeferina, ta MODER, PAMETEN, INTELIGENTEN MOŽ niti NI HOTEL komentirati, bilo mu je izpod časti!!!! Ste pa lahko prebrali nekaj švicarski komentatorjev, ki so se odzvali na napad jj nad spoštovanim g.ČEFERINOM!!! Prosim vas, neglede ste LEVI ali DESNI ali NEopredeljeni PIŠITE LE RESNICO, LAŽI je grozno brat!!! Kdor je plačanec (ZARES???), PROSIM POJDITE NA NOVO TV!!! Bodimo odrasli!!!, laži so bumerang!!!!
ina5785
03. 05. 2020 16.30
+7
Vallhala (upram, da sem prav napisala) je nekje spodaj trdil, da NIMA samo SDS PLAČANCEV! Halooo. . . . . . . . . 10 let sem na tem portalu pod istim nickom in mi v glavo NE pade, da bi za KOGARKOLI navijala!!! Napišem le tisto, kar mislim da je prav in res!!!! Hvala!
Walter Pravicek
03. 05. 2020 16.41
+8
PULMOLOG JE NAZIV TISTEGA DR-ALI GOSPE,KI TO NAJBOLJE RAZUME-GRE ZA PLJUČA-NE RIT ALI DRUGE ORGANE!!!
Walter Pravicek
03. 05. 2020 16.42
+13
ČEFERIN--ZAŽELJENO BI BILO DA KANDIDIRA ZA PREDSEDNIKA VLADE ALI DRŽAVE-MOJ GLAS BO DOBIL!
nightifly
03. 05. 2020 16.45
+14
Ina 5785 ,,,,,,,cisto za vse napisano imate moj glas . In en lep pozdrav .
preprostež
03. 05. 2020 16.48
-17
nightifly
03. 05. 2020 17.00
+10
ina ...... se na nekaj bi rad opozoril ,kar ste napisala ///// *********Prosim vas, neglede ste LEVI ali DESNI ali NEopredeljeni PIŠITE LE RESNICO, LAŽI je grozno brat********/////// Tako je. Posebno zato ,ker se z lazmi zavestno ZAKRIVA resnica . In predvsem desni pol se je v tem specializiral , posebno v interpretaciji izzida 2 .vojne ,kar je absolutni nesmisel - in to vemo vsi ,pa tudi oni . Toda meglo in zavajanje z uzitkom uporavljajo tudi v danasnji vsakdanji latovscini in skusajo zakriti resnico . Dejstvo je , da je ta vlada ZE padla na izpitu . Poleg nekompetentnosti in zaljenja opozicije ter novinarjev , ni storila kaj eminentnega kar ne bi storila tudi sama medivcinska stroka v Sloveniji ,in to brez vpletanja vojnih ´mesetarjev´. Absurd kar se ze en mesec ali vec dogaja z zascitnimi sredstvi . Kaj takega v celotni Evropi ni bilo zaznati ,ceprav so ene posiljke v zmedi dobile drugega lastnika . Toda ce bi slovensko kegljanje prensli v evropskio okvir ,bi bila to ze kar vojna . Sramota . V drugih drzavah za maske in ostalo potrebno opremo poskrbijo kleriki ,torej uradniki , ki tocno sledijo navodilom stroke kaj in koliko nabaviti . In samo stroka lahko pove in odloci kaksne frdamane maske ali respiratorje clovek potrebuje ,da prezivi . Potem pa vidim ,da je svoje umazane prste po dolgih letih spet pomocil neki pospesevalec krav . podobnik (et compagnia) Nora drzava .Popolnoma nora ...ministri skacejo gor dol zaradi nabave mask ,se slikajo pred kamioni ...... boh pomagaj Sloveniji . Ko bo obrambni minister narocil spodnje gate pri Armaniju za vojsko se bo sel slikat z Giorgiom ?
ina5785
03. 05. 2020 17.14
+5
nightifly - ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
ina5785
03. 05. 2020 17.18
+6
preprostež - Samo zato sem to napisala (pa sploh NISEM, NE MOREM biti STROKOVNJAK), nekaj pa vendarle vem. Upala sem napisat, ker sem med.sr. in sem tudi honorarno delala na gastrologiji, nefrologiji, psihiatriji, okulistiki in plastični krg. Nekaj pojma vsekakor imam, zame osebno so pa ekstra stroka ANESTEZISTI, ki v kompletu poznajo človeško telo in VSE njegove funkcije!!!! NE bi si DOVOLILA, DA BI BILA PLAČANKA!!!!!, bilo bi me pred SEBOJ SRAM!!!!!
portorico 1
03. 05. 2020 17.25
-5
mirko42
03. 05. 2020 18.03
+1
Ker nimaš nič v glavi mu boš glas dal, kupi si možgane, problem, da za tvojo glavo jih nikjer ni za dobit.
SamoDaSemTrol
03. 05. 2020 18.04
+0
Brez sekunde razmišljanja glasujem zanj. Zakaj? Strokovno je dovolj dober. Če je vodil UEFA-o , bo lahko tudi državo. Je dober odvetnik, torej pozna pravo , in mu ne morejo prodajat buč. Občutek imam , da ga denar ne zanima v toliki meri, da bi se dal podkupit. Nimam kaj zgubit, vsi ostali so daleč pod nivojem.
janmar1234
03. 05. 2020 18.33
+4
Čeferin tudi neki presežek pravnikov, saj se spomnite kaj je odgovorjal tisti jankovićev sin po na svetu čifkota"odgovor je enak prejšnjemu"
eFranjo
04. 05. 2020 19.47
Janševi verniki ne berejo švicarskih cajtengov
Jožajoža
03. 05. 2020 15.54
+14
kdo je med drugo vojno sodeloval z okopatorjem, se mu je po osvoboditvi slabo pisalo.
nightifly
03. 05. 2020 17.33
+6
joza ,,,,, v drzavi ,ki je izumila fasizem ,torej Italiji ,so zmagovalci ,torej vsi tisti ,ki jim je uspelo preziveti ta masaker ustrelili in v opomin obesili svoje lastne sodrzavljane , mesarje ,Mussolinija in ostale . In to sramotno za noge . Ali vsi izdajalci vseh dezel , ki so se z zaprisego zavezali tem krvnikom niso tega videli ? Niso spoznali ,da je konec njihovih sanj zasuznjiti slovenski ,,,in ostale narode po svetu ? Kaj jim je bilo tega treba ? Sprasujem ob tej priliki ,kaj je potrebno vsem simpatizerjem kolaborantov ,te iste kovati v lazno nebo ,v tisto najbolj crno ,prekleto ,in ne tisto jasno , polno sonca in svobode . Kdo jim je narocil , naj ob koncu vojne se v drugo svecano prisezejo Reichu ,torej tujim gospodarjem , ko je bila vojna ze prakticno koncana , torej so opravili -vsaj tako si jaz predstavljam - skupni sramotni a stadionu . Takrat so v bistvu ze priznali poraz .Prisega je bila samo prikaz nemoci in sramotnega poraza , posledica zmotne odlocitve , ki so jo sprejeli v imenu boga in tujcev . To so v vseh drzavah ugotovili vsi porazenci ,samo se v nekaterih visegrajskih in v Sloveniji se najdejo pristasi kljukec -kriza , oz. ideologije , ki je v sebi nosila seme unicenja . In ga se nosi ,kot je videti .
nostalgik
03. 05. 2020 17.36
+3
JOZAJOZA, KOMU SE BOŠ ZAHVALIL, DA V TVOJEM STANOVANJU ALI HIŠI NE STANUJE KAKŠEN NEMŠKI NACIST ALI KAŠEN DOMOBRANEC?
murate
03. 05. 2020 18.34
-2
Še vedno srbi komandirajo sloveniji,se borijo proti janši za slovenski narod ,pomagajo jim plačanci sinovi slovenskih mater
misterbin
03. 05. 2020 15.40
+23
Slinavega lažlivca z todebelo glavo Počivalška zagovarja nič kaj boljši J.J.
Streznitev
03. 05. 2020 17.56
-3
Misterdebil, ki prihaja iz stranke, ki ga je lopovskih rabot učila 4 ,5 leta. Sama pa ima 80 le podlage od kurjih tatov do ropanja bank in pranja denarja.
janez Kovač 1
03. 05. 2020 15.24
+21
Mogoče je pa to markentiška poteza Geneplaneta in ne misli resno,saj tega ne bi uresničil,ampak hoče da izpade pošten!
srebrnibreg
03. 05. 2020 15.28
+27
Kateri baranta s to pkvarjeno in koruptivno vlado ne more izpasti pošten.
Jožajoža
03. 05. 2020 16.01
+14
ta vlada za kakšna 2. meseca pade, geneplanet pa ostane v slovenskem prostoru. zato se mora čim prej distancirat od te koruptivne vlade.
Walter Pravicek
03. 05. 2020 16.46
+6
BO DRŽALO-SEDAJ BODO VSI JANŠA,POČIVALŠEK in TISTI DOHTARJI,KI JIH JE POĆIVALŠEK KOT EXPERTE NAŠTEL DVIGNILI VIK IN KRIK:NE NAM ODVZETI TEH ŽE DELUJOČIH-KAJ BOMO PA POTEM:JA,CENA SE MORA ZNIŽATI,MOREBITI POPRAVKI,NA APARATIH,PA BI ZA OLIMJE BILI UPORABNI ,ČE BI KLOR DELOVAL NA PLJUČA-SPRVA NA KOŽO,NATO PA V TELO NA PLJUČA!
srebrnibreg
03. 05. 2020 15.17
+15
Dark Knight 03.05.2020, 14:11:14 -10 No pa povejte levi strokovnjaki:ZAKAJ SO TI VENTILATORJI NEUSTREZNI??? ...............Zelo nespoštovani janšistek od mene ti ventilatorji NISO USTREZNI ZATO, KER NE ODVAJAJO KONDENS OZIROMA VLAGO. Ta vlaga oziroma kondens je pa po mnenju strokovnjakov v tujini ne Knaflja smrtno nevaren za pljučnega bolnika. Torej je tvoja lopovska in koruptivna vlada kupila aparate smrti ne zdravja.
Bojan-F
03. 05. 2020 15.06
+25
Eni bumbarji se vedno trdijo in pametujejo, da je konfiguracija ventilatorja, ki so ga narocili pri Geneplanet primerna za delo z kuznimi obolenji ... v SB Celji so jasno povedali za kaksne primere so dobavljeno opremo uporabljali ... za Covid -19 ga niso! ...
Bojan-F
03. 05. 2020 15.08
+21
... in kot vedno se eno vprasanje ... sedaj imamo ali bomo v kratkem imeli preko 500 ventilatorjev ... recimo, da potrebujemo 100% rezervo ... ali imamo ekipe za posluzevanje 250 ustreznih enot?
Strok
03. 05. 2020 14.59
-23
Kje je sedaj junak, izmed teh, ki protestirate, da podpiše, da resperatrje vrnemo. Si upa kdo izmed junakov na kolesih to podpisati in potem ob morebitnem drugem valu pevzeti odgovornost, če respiratorjev ne bo dovolj.
Jožajoža
03. 05. 2020 15.11
+17
kateri val, kakšen val. ti janšistični ventilatorji-respiratorji so ubijali okužene paciente.to še bo štala,ko bodo svojci tožili .so primerni samo za pumpanje naših piciklov.
Streznitev
03. 05. 2020 17.59
+0
eFranjo
04. 05. 2020 19.58
itak da je bolje, da se vrnejo, saj jih ne moremo uporabljati, ker za njih ni infrastrukture, ker imamo bolnice starejše
iga_biba
03. 05. 2020 14.31
+24
Po principu SDSovskih bosanskih kreditov? Vrnemo pa nikomur nič, ali kako? Ali pa res ne morejo dobaviti preostalih venrilatorjev kot je rekel počivalšek. Dragi so ti ventilatorji.
Gorazd Petek
03. 05. 2020 14.27
-15
Definitivno bo moral Tov. Milan resno razmisliti,kdo je boljnevaren slovenski levici ali Janez Železni ali Trio Adijo(M&M&G)
IS58
03. 05. 2020 14.26
+32
Počivalšek koplje Janši politično grob.
Walter Pravicek
03. 05. 2020 16.48
+5
ZMAGAL BO TONIN PREFRIGANI DEČKO-STRIC IZ OZADJA?NE JE TETA!
eFranjo
04. 05. 2020 20.01
hec je v tem, da ga janša ne sme nagnat, ker potem nima več večine. na volitvah pa zmrzne
Malinha
03. 05. 2020 14.20
+7
Spoštovani, nadvse cenjeni Darkići. Samo zate: ROLF!