Korona

Joaquin Phoenix pozval k izpustitvi nekaj zapornikov v času pandemije

New York, 15. 04. 2020 19.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Hollywoodski igralec Joaquin Phoenix se je zavzel za newyorške zapornike. Opozoril je, da jih morajo vodilni v državi zaščititi pred koronavirusom in tako pozval, naj jih nekaj izpustijo iz zapora.

 

Joaquin Phoenix je pozval k izpustitvi nekaj newyorških zapornikov.
Joaquin Phoenix je pozval k izpustitvi nekaj newyorških zapornikov. FOTO: Profimedia

Zvezdnik Joaquin Phoenix je na Twitter profilu organizacije, ki se v New Yorku zavzema za ukinitev doživljenjske zaporne kazni in za izpustitev starejših ljudi iz zapora, delil svoje misli in pozval guvernerja zvezne države New York Andrewa Cuoma, naj nemudoma ukrepa.

"Sporočilo z oskarjem nagrajenega igralca Joaquina Phoenixa," je zapisano na začetku tvita. "Andrewa Cuoma pozivam, naj ukrepa z milostjo do Newyorčanov v zaporu. Veliko življenj je odvisnih od njegovih dejanj. Zaradi koronavirusa si nihče ne zasluži umreti v zaporu," se je končal zapis.

Joaquin pa je v videu tudi povedal, da "širjenje koronavirusa v zaporih ogroža varnost in zdravje vseh nas". Dodal je, da zaporniki nimajo možnost družbenega distanciranja in da tudi dobra higiena ni ena izmed opcij. "Vodje morajo narediti vse, da preprečijo, da bi zaporniki in zaposleni v zaporu zboleli in širili virus," je še povedal igralec.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dado57
16. 04. 2020 09.08
Tudi tisti ,ki so umrli zaradi njihovih dejanj,si niso zaslužili umreti. Če posplošimo,če ti nekoga ubiješ je sprejemljivo,da te pa virus fenta pa ne???
AxisDeus
15. 04. 2020 20.48
+3
Od kdaj so igralci pristojni za pravo in red? Bo on odgovoren za to, kar bodo 'strosili' ven in za morebitno ponovno delikventno dejanje, dejanja? Velika usta, varna hiša v Hollywoodu z električno ograjo in varnostnimi kamerami ... Sicer pa se je njegov brat predoziral v dvajsetih, tako da ... naj ne ščiti tujih, če ni znal svojih.