Korona

Vrtovi gostinskih lokalov polni, še en dan brez potrjene nove okužbe

Ljubljana, 04. 05. 2020 06.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min
Avtor
V.Š., N.P., STA
Komentarji
680

Po podatkih ministrstva za zdravje že drugi dan zapored niso zabeležili nove okužbe s koronavirusom, umrla je ena oseba, v bolnišnicah pa se zdravi 58 oseb, od tega 20 na intenzivni negi. V okviru rahljanja ukrepov pa so po več tednih znova dovoljene nekatere dejavnosti, med drugim strežba na terasah in vrtovih gostinskih lokalov, odprle so se določene trgovine, spet obratujejo frizerski saloni. Verniki spet smejo v cerkve in džamijo.

Več videovsebin
  • Iz 24UR ZVEČER: K frizerju, na kavo, po obleko
    02:57
    Iz 24UR ZVEČER: K frizerju, na kavo, po obleko
  • Iz 24UR ZVEČER: Jani Klemenčič o odprtju lokalov
    03:02
    Iz 24UR ZVEČER: Jani Klemenčič o odprtju lokalov
  • Iz 24UR ZVEČER: Zagon turizma
    04:22
    Iz 24UR ZVEČER: Zagon turizma
  • Iz 24UR: Vrata odprle tudi manjše trgovine
    02:36
    Iz 24UR: Vrata odprle tudi manjše trgovine
  • Iz 24UR: Na Obali ni bilo gneče
    02:08
    Iz 24UR: Na Obali ni bilo gneče
  • Iz 24UR: Spet k frizerju in na masažo
    02:21
    Iz 24UR: Spet k frizerju in na masažo
  • Iz 24UR: Maše ponovno z verniki
    03:14
    Iz 24UR: Maše ponovno z verniki
  • Iz 24UR: Prvi dan rahljanja ukrepov
    04:10
    Iz 24UR: Prvi dan rahljanja ukrepov
  • Iz SVETA: Zaživele terase, spet delajo frizerji
    04:17
    Iz SVETA: Zaživele terase, spet delajo frizerji

Po podatkih ministrstva za zdravje že drugi dan zapored niso zabeležili nove okužbe s koronavirusom, umrla je ena oseba, v bolnišnicah pa se zdravi 58 oseb, od tega 20 na intenzivni negi. Opravili so 616 testov, iz bolnišnic pa so odpustili tri ljudi. Skupno so odslej opravili 56.136 testov, pozitivnih je bilo 1439. Doslej je umrlo 97 oseb.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

'Hitro lahko izničimo uspeh, ki smo ga z naporom zgradili'

Kot je na izjavi za javnost pojasnil vladni govorec Jelko Kacin, so dobri epidemiološki podatki omogočili sprostitev nekaterih ukrepov. "Omejitve gibanja med občinami je konec, odpirajo se lokali in trgovine, prav tako smo sprejeli prvi in drugi protikorona paket, pripravlja pa se že tretji," je novico, da smo zabeležili prvi dan brez nove okužbe, pospremil Kacin in dodal, da to dokazuje, da smo v samem vrhu najuspešnejših držav pri zajezitvi epidemije.

Opozoril je, da moramo še naprej vestno upoštevati ukrepe: "Hitro lahko izničimo uspeh, ki smo ga z naporom zgradili."

Kacin je še pojasnil, da so si že danes želeli predstaviti rezultate vseslovenske raziskave o razširjenosti covida-19, a jih mora Miroslav Petrovec še analizirati, zato bodo jih podali takoj, ko bomo mogoče.

Tomislav Mirkovič iz UKC Ljubljana pa je pojasnjeval stanje v zvezi z ventilatorji in povedal, da v UKC Ljubljana novih za zdravljenje bolnikov s covid-19 niso potrebovali. Po besedah Kacina pa so ventilatorje, ki se zadnje čase v javnosti omenjajo kot manj primerni za bolnike s covid-19, uspešno uporabljali v celjski bolnišnici, kjer da ni umrl noben bolnik s covid-19.

Vinko Stojnšek iz PU Ljubljana pa je pojasnil, da je policija v zadnjem času obravnavala za 20 odstotkov več dejanj na področju družinskega nasilja, zmanjšalo pa se je število prekrškov v zvezi z javnim redom in mirom, prav tako manj pa je bilo izrečenih prepovedi približevanja.

Znova lahko sedimo na terasah gostinskih lokalov

Sicer pa se danes znova odpirajo terase in letni vrtvo gostinskih lokalih, kjer pa bodo morale biti mize razporejene tako, da bo med posameznimi strankami najmanj meter in pol razdalje. Obiskovalci lokalov morajo takrat, ko uporabijo sanitarije oz. vstopijo v drug zaprti prostor, uporabiti masko ali drugo obliko zaščite ustnega in nosnega predela.

Odpirajo se tudi trgovine do velikosti 400 kvadratnih metrov prodajnega prostora, kar sicer ne velja za tiste v trgovskih centrih. Če ima prodajalna v trgovskem centru lasten vhod od zunaj, bo lahko odprta. Trgovine, ki omogočajo pomerjanje oblačil, bodo morale med drugim zagotoviti razkuževanje in učinkovito prezračevanje kabin za pomerjanje po vsaki uporabi.

Od danes bodo znova lahko na voljo frizerske, kozmetične in masažne storitve. Skupna je zahteva, naj se stranke naročajo po telefonu in naj se storitve opravljajo ob točno določenem terminu, saj čakanje v salonu, z izjemo spremljevalcev otrok in invalidov, ni dovoljeno.

Sproščene so tudi storitve izdelave in popravil na področju tekstilne, obutvene in usnjarske dejavnosti ter izdelava ključev in storitve fotografov, fotokopirnic, urarjev ter zlatarjev, če je stik s potrošnikom minimalen. Vse navedene storitve je dovoljeno ponujati in prodajati le ob strogem upoštevanju navodil NIJZ, na način, da se prepreči možnost okužbe ali je možnost minimalna.

Cerkve in džamija danes znova odpirajo svoja vrata

Svoja vrata pa za udeležbo vernikov pri mašah in drugih bogoslužjih znova odpirajo tudi cerkve in džamija. V ljubljanski džamiji in drugih muslimanskih verskih objektih bodo od danes znova molitve. Pri tem se bodo morali verniki držati nekaterih pravil.

Po navodilih, ki so jih dali škofje Katoliške cerkve v Sloveniji, bo moral vsak vernik v cerkvi nositi zaščitno masko, pred vstopom pa si bo treba razkužiti roke. Verniki bodo lahko sveto obhajilo prejeli le na roko brez drugih izjem. Razdalja med med njimi mora v klopeh ostati najmanj 1,5 metra, vsaka druga vrsta mora biti prazna, pri čemer omejitve ne veljajo za člane istega gospodinjstva.

Župnik Martin Golob iz Srednje vasi v Bohinju je povedal, da bodo bogoslužja od ponedeljka potekala tako, da bodo za vernike, ki morajo nositi zaščitno masko, zagotovili dovolj razkužil, pazili bodo in ohranjali predpisano razdaljo. V Bohinju imajo po njegovih besedah tako veliko cerkev, da bi lahko bilo v njej po omenjenih pravilih naenkrat približno 50 ljudi. "To pomeni na vsako klop po dva vernika, vmes pa ena klop prazna," je pojasnil. Zanj to pomeni, da bo ob nedeljah moral maševati najmanj trikrat.

Nekje pa so se odločili, da cerkve z današnjim dnem še ne bodo odprli. V župniji Stopiče pri Novem mestu so na primer izračunali, da bi lahko župnijska cerkev ob spoštovanju omejitev sprejela le 30 vernikov, kar pa je veliko manj, kot jih obišče nedeljsko mašo. Zato so se odločili, da bodo maše, dokler ukrepi ne bodo dodatno razrahljani, še naprej potekale izključno preko spleta.

Prav tako s postopnih izvajanjem verskih obredov danes začenjajo v Islamski skupnosti v Sloveniji. V Muslimanskem kulturnem centru Ljubljana in drugih verskih objektih skupnosti bodo opravljali opoldansko molitev skupaj z branjem Korana, večerno molitev in nočno molitev ter petkovo molitev, ki bo potekala dvakrat, če bo treba. Vstop v verske objekte bodo dovolili samo zdravim osebam, ki nimajo simptomov okužbe dihal. Verouk pa bo še naprej potekal na daljavo, so sporočili iz Islamske skupnosti v Sloveniji.

Splošne knjižnice se za uporabnike odpirajo postopoma

Splošne knjižnice po marčevskem zaprtju danes ponovno odpirajo vrata za uporabnike. Kot je povedala predsednica Združenja splošnih knjižnic Vesna Horžen, bo odpiranje potekalo v treh fazah. V prvi odpirajo osrednje knjižnice, kjer je mogoče vračilo in izposoja gradiva.

 

Krajevne knjižnice bodo po besedah Vesne Horžen prišle na vrsto v drugi fazi. Ob tem je poudarila, da je vsaka knjižnica načrt odpiranja pripravila v skladu s svojimi danostmi ter navodili občinskih uprav, saj so knjižnice zavodi lokalnih skupnosti. V Združenju splošnih knjižnic pa so pripravili usmeritve, ki jih je nadgradil in dopolnil NIJZ. Posredovali so jih vodstvom knjižnic, da jih smiselno uporabijo v skladu s specifikami posameznih knjižnice.


Tako za zaposlene kot uporabnike oz. obiskovalce je obvezna uporaba zaščitnih mask in razkuževanje rok, vstopajo pa lahko le zdrave osebe, brez znakov okužbe dihal. Vrnjeno gradivo pa bo moralo v knjižnicah teden dni odležati v karanteni, šele po tem bo ponovno na voljo drugim bralcem.

V knjižnicah, ki vrata za uporabnike odpirajo danes, sta zaenkrat po besedah Vesne Horžen možna le vračilo in izposoja vnaprej naročenega gradiva pri pultu. Uporabniki zaenkrat še ne morejo sami izbirati gradiva med policami, kdor ne ve, kaj bi bral, pa lahko izbiro knjig zaupa knjižničarju.

Takoj ko bo možno, bodo za uporabnike ponovno odprli tudi manjše enote. Kot zadnje bodo na pot ponovno poslali bibliobuse, saj je njihova kvadratura manjša kot 20 kvadratih metrov. Tudi pri krajevnih knjižnicah je sicer ponovno odpiranje odvisno od njihove velikosti in pa od razpoložljivega kadra, je poudarila. Tretja faza pa bo po njenih besedah ponovna vzpostavitev različnih dejavnosti v knjižnicah.

Muzeji in galerije v nizkem startu pred sprejemom obiskovalcev

S torkom se odpirajo tudi muzeji in galerije, saj so ti ob ponedeljkih že običajno zaprti. "V muzejih poteka razkuževanje, pripravljajo se oznake in smeri obiska razstav, nameščajo se zaščite na blagajnah in podobno, da bo torkovo odprtje potekalo čim bolj organizirano in ne bo prihajalo do kakšnih težav. Med drugim je treba pripraviti tiste, ki delajo na blagajni, da bodo ustrezno usmerjali obiskovalce, da jih ne bo preveč v prostoru," je dejala Aleksandra Berberih-Slana, sicer direktorica Muzeja narodne osvoboditve Maribor.

Plačilo vstopnine in nakupa v muzejski trgovini bo mogoče le brezgotovinsko, listanje publikacij v muzejskih trgovinah ne bo dovoljeno. Strokovnih vodstev po muzejskih zbirkah ter spremljevalnih pedagoško/andragoških programov, posvetovanj, okroglih miz in odprtij razstav ministrstvo zaenkrat ne priporoča. V skladu z navodili NIJZ je tako za zaposlene kot tudi obiskovalce obvezna uporaba zaščitnih mask in razkuževanje rok, vstopajo pa lahko le zdrave osebe, brez znakov okužbe dihal.

Parkiranje v mestnih občinah z današnjim dnem znova plačljivo

 V mestnih občinah bodo danes znova pobirali parkirnine na javnih občinskih površinah. Kot so sporočili iz združenja mestnih občin, so se za potezo odločili zaradi prezasedenosti in dolgotrajnega parkiranja v mestnih središčih, kar bi lahko imelo negativne posledice na poslovanje ponudnikov, ki lahko z današnjim dnem znova delajo.

Vrhunski športniki v Sloveniji lahko danes začnejo trenirati, a zgolj v nekontaktnih disciplinah.
Vrhunski športniki v Sloveniji lahko danes začnejo trenirati, a zgolj v nekontaktnih disciplinah. FOTO: Shutterstock

V prestolnici, kamor vsakodnevno migrira največ ljudi, bodo tako danes vse javne parkirne površine znova plačljive, so pa na Mestni občini Ljubljana izpostavili, da bodo maja še naprej zagotavljali brezplačno parkiranje na območju Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana za tamkajšnje zaposlene.

Številne občine so se pobiranju parkirnin odpovedale, ko je vlada v sklopu ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa začasno ustavila javni potniški promet. Ta sicer še ne bo začel obratovati. Vladni govorec Jelko Kacin je pred prazniki dejal, da so v pripravi ukrepi, s katerimi bi javni potniški promet sprostili 11. maja.

Prvo rahljanje ukrepov tudi za vrhunske športnike

Vrhunski športniki v Sloveniji lahko danes začnejo trenirati, a zgolj v nekontaktnih disciplinah, kot so v sklopu rahljanja ukrepov v boju z novim koronavirusom dejali predstavniki slovenske vlade. Glede podrobnosti izvedbe sproščanja treningov pri različnih športih mora vlada sicer še odločiti, kar bi se lahko zgodilo še danes.

Podrobnih navodil kljub najavi sprostitev za vrhunski šport tako vlada kot Nacionalni inštitut za javno zdravje še nista podala, zato je Olimpijski komite Slovenije (OKS) zvezam za zdaj svetoval, da še počakajo z zagonom treningov. Predvidoma naj bi vlada o pogojih govorila še danes.

Vlada naj bi razpravljala tudi o ukrepih za začetek tekmovanj v času pandemije novega koronavirusa. Največ vprašanj je namreč glede ekipnih športov, kjer se pričakuje bolj zahtevne pogoje za zagon treningov. Ni pa še jasno, kdaj bi bilo možno začeti s tekmovanji, tudi če bodo ti potekali brez gledalcev.

Na Hrvaškem vrhunski športniki trenirajo od 27. aprila, treningi pa so možni tudi v Avstriji, Nemčiji in Srbiji. Naslednje ukrepe na področju športa bi lahko v Sloveniji sprejeli po 14 dneh, ko bo konec prve faze opazovanja dejavnosti po zrahljanih ukrepih.

Pasica za 24UR

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

20.52

Vlada o podrobnih ukrepih za zagon treningov

Vlada bo verjetno v torek govorila o podrobnejših ukrepih za zagon treningov in tekmovanj slovenskih športnikov, ki jih je pred prvomajskimi prazniki pripravilo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) in so jih še danes usklajevali, je povedal Marjan Dolinšek, državni sekretar za šport v kabinetu predsednika vlade. Navodila in priporočila so namenjena vsem po zakonu o športu registriranim športnikom, teh je okrog 60.000.

16.22

Negotovost kupcev ob obisku trgovin

V trgovinah z neživili, ki so lahko z današnjim dnem odprle svoja vrata, je obisk še precej zadržan. Kupci so previdni in precej negotovi glede novih pravil obnašanja, trgovci pa medtem še polnijo police in menjavajo sezonsko ponudbo. Tudi nekateri med njimi pa so zmedeni glede tega, kakšne točno so zahteve in potrebni ukrepi.

16.14

Od 1439 potrjenih okužb 315 med oskrbovanci domov za starejše

Med 1439 okuženimi je 637 moških in 802 žensk. Kot kažejo podatki Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), je med zdravstvenimi delavci in sodelavci okužba potrjena pri 298 osebah. V domovih starejših občanov so okužbo potrdili pri 448 osebah, od teh je 315 oskrbovancev. Iz osrednjeslovenske statistične regije prihaja 412 okuženih z novim koronavirusom, 302 iz savinjske, 181 iz pomurske, 149 iz jugovzhodne Slovenije, 124 iz podravske, 84 iz gorenjske, 51 iz koroške, 34 iz zasavske, 31 iz primorsko-notranjske, 24 iz obalno-kraške, 22 iz goriške ter 13 iz posavske regije.

16.13

Stanje po bolnišnicah v državi

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana je hospitaliziranih 17 bolnikov s covidom-19. Intenzivno zdravljenje potrebuje sedem oseb, štirje so intubirani. Deset bolnikov je danes potrebovalo zdravljenje v Kliniki Golnik, od tega sta bila dva hospitalizirana na intenzivnem oddelku. V UKC Maribor pa je bilo v nedeljo do polnoči hospitaliziranih 26 bolnikov, na intenzivnem zdravljenju pa je bilo osem oseb. Doslej so iz mariborskega kliničnega centra odpustili 71 bolnikov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
16.05

V šmarskem domu starejših že obiski, v Ljutomeru in Metliki še previdni

Od danes so znova dovoljeni obiski v domovih za starejše občane. Med tistimi najbolj obrmenjenimi z okužbami v času epidemije so sicer prvo srečanje oskrbovancev s svojci danes omogočili v Šmarju pri Jelšah, pa še tam pod zelo strogimi pogoji (ne znotraj stavbe). Dom starejših občanov Metlika bodo za obiske z določenimi omejitvami zaradi prisotnosti novega koronavirusa v tej ustanovi odprli prihodnji ponedeljek. V ljutomerskem domu starejših občanov, kjer imajo prav tako večje žarišče okužb, pa obiskov še ne bo. Koordinacijsko skupino so zaprosili, da prouči navedene pogoje in se strokovno konkretno opredeli, kako bi lahko pri njih obiski potekali.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (680)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sosed Sosedov
05. 05. 2020 21.01
+1
Glede na podatke iz najbolje preučenih držav in regij je smrtnost zaradi covida-19 med 0,1% in 0,37%, kar je v območju zelo hude gripe in do tridesetkrat manj, kot je sprva domnevala Svetovna zdravstvena organizacija
lluckyss
04. 05. 2020 21.59
+3
Dejstvo je, da se bo v večjih mestih število okužb po treh tednih začelo večati...teden dni kasneje bo stanje "italijansko".....To pa zato, ker ste nekateri Butalci in mislite da je vse skupaj neka teorija zarote...in to ravno tisti, ki se jim zdi normalno da se je tretji stolp WTC 7 podrl v prostem padu....Narod postaja vse bolj butast.......in kako so oblastniki to dosegli je zdaj vprašanje...Res nekaj prispevajo reality shovi, tretji program tv in strankarski liderji ter Cerkev....Ampak mora biti še nekaj v tej dolini butalski...Lahko noč..ovce..
zibertmi
05. 05. 2020 15.06
+2
tvoj komentar je na mestu.izid pa danes po včerajšnjih podatkih.stvar je verjetno edino taka ,da so zato kriva predvsem večja mesta prednjači pa ljubljana
periot22
04. 05. 2020 21.53
+4
Trgovina Kik Celje v razkuzilu za stranke varikina zmesana med vodo!!!!!
NPCL
04. 05. 2020 21.44
-2
Še vedno mislim da bi morala Lj občina ostati še vsaj 1 mesec zaprta
Sars2
04. 05. 2020 21.41
+1
Glejte studio citi
RupniK
04. 05. 2020 21.27
+7
Raje spijem tri hladne pire, kot pa enega toplega!
NB777
04. 05. 2020 21.26
+24
Sem preskočil prvi dan...ampak raje se vsedem nekje zunaj v naravi pa spijem 6 packa kot pa da gledam to...
CHANEL MADEMOISELLE
04. 05. 2020 21.16
+3
V Tupalučah smo imeli na tersai za pokušino še okusna pečena reberca, njami.
vrsak
04. 05. 2020 21.15
+34
"...stranke bodo morale sanitarije uporabljati posamično..." To je pa nekaj novega, ker doslej smo jih vedno obiskovali skupinsko!!!" #toaleta
PejtGaPogledatBrane
04. 05. 2020 21.15
+36
Pustimo času čas. Bomo že izvedeli vse o svetovnem nategu imenovanem koronavirus. Se spomnite, kako smo s prstom kazali na Bin Ladna...11 september. Svet je kmalu izvedel resnico. Tko da počakajmo....
politik70
04. 05. 2020 21.11
+10
In Kacin se je danes zlagal o ventilatorji ki da jih uporabljajo v celjski bolnišnici. Lažnivec.
PS2Xministri
04. 05. 2020 21.40
-1
Politik 78...lažeš ti ..poišči komentar doktorja . ki je dejal ,da so odlični ,in ,da so z njim zdravili 18 pacijentov.
zibertmi
05. 05. 2020 15.10
+1
mislim ,da si ga čisto narobe razumel.niso ga uporabljani za predihavanje bolnikov covit.pa tudi nekaj so jih sami predelali.je pa zdravnik član sds,v isti bolnici dela žena gos janše,pa tudi gantar je sam priznal ,da so nižjega kakovostnega razreda in se je že zanimal za njihovo nadgradnjo
CHANEL MADEMOISELLE
04. 05. 2020 21.08
+1
Pr nas v Tupaličah je bila tudi polna mala terasa ljudi iz istega gospodinjstva: sestre, bratje, mamice, očkoti. Ja bilo je lepo.
Miro32
04. 05. 2020 21.08
+7
danes sem isto napisal kot prejsni teden in sem brisan,takrat pa nisem bil.😅
glava2
04. 05. 2020 21.05
+15
vrtovi polni???? kje?? eno sliko objavite s polno teraso! eno!
Satoshi Nakamoto
04. 05. 2020 21.08
+12
Res je, Sem danes šel mimo nekaj teras in tu pa tam kdo sedi za kako mizo. V glavnem vse prazno
Von_Clausewitz
04. 05. 2020 20.57
+8
Nič bat, dobri gostinci bodo obstali...vse ostalo pa bo kar bo, pač. Zdaj bo hecno za vse, ki imajo terase, duplo manj folka, cena najemnine ostaja ista. Se boste še sprdakali za najemnine...pa odpirali po +5 lokalov, da zadušite konkurenco ? Še malo boste jokcali...eni se mi niti malo ne smilijo. Takim ne bi dal niti pomoči od države. Zanima me kdaj bodo Popovci špilali novinarčke na to tematiko ?
OpaZokiStyle
04. 05. 2020 20.54
+5
Zanimivo kaj se vse ne izve zaradi te korone. Namreč to da gayi prakticirajo threesome, celo four- in five- ali več -some gospodinjstva. In to v glavnem starejši deci. No tu pa tam pa vidiš tudi kakega samega, kak par ali kako 'normalno' družino za isto mizo. Sicer je pa to samo priporočilo, inšpekcije ne bo, a ne dragi gostinci in se lahko stvari izigrava!
mertseger
04. 05. 2020 20.53
+20
Danes sem šel ene trikrat čez ljubljano, kot da ni nobenih ukrepov več. V lokalih stari prijatli obujajo spomine izpred dveh mesecev ob vrčku pira, na prst eroke bi lahko preštel tiste iz ožjega sorodstva. Tivoli poln ljudi otroška igrala polna pa igrišča tudi.
zefa20
04. 05. 2020 21.03
+17
Pravilno! To nabijanje o tej gripi je bilo totalno brezveze in ne si mislit da smo z temi ukrepi mi izumili toplo vodo, ker v večini primerov smo mi to zadevo preboleli že ob koncu januarja in v začetku februarja pa lahko ti politiki govorijo kar hočejo! Malo so že tudi sami priznali da je prekuženost populacije večja kot so pričakovali!
pojtrarara
04. 05. 2020 21.21
+8
tako je ja @zefa, tocn zato je lahk razlog, da je prekuzenost vecja kot so mislili. tudi po mojem si ljudje mnozicno zbolevali za tem januarja in februarja, ko smo vsi normalno ziveli in delali, brez ustavitve drzave in obsedenega razkuzevanja vsega.
Uporabnik752521
04. 05. 2020 20.38
+17
Zdaj sta bila dva dneva brez okuženih s koronavirusom, ampak število okuženih ne bomo spravili na nič. Tudi gripa in angina se vsakodnevno pojavljata in ni nič okuženih z gripo ali angino, vsak dan nekdo v Sloveniji zboli za gripo in angino. Lepo, da beležite statistiko ampak da bi zdaj eno leto gledali koliko jih vsakodnevno zboli, umre, koliko jih je hospitaliziranih pa je brez veze.
Podlupo
04. 05. 2020 20.33
+12
Jaz sem pa sama sedela na terasi kafane, žive duše ni bilo v roku ene ure blizu
CHANEL MADEMOISELLE
04. 05. 2020 21.10
-1
Naziv vasi? Blizu centra pa ne živite a ne?
lluckyss
04. 05. 2020 21.49
-2
@ Pikapolonica...mogoče je čas, da obiščeš frizerja, kozmetičarko ali lepotnega kirurga..
RupniK
04. 05. 2020 20.30
+23
A zdaj ne boste več kolesarili, ko so vam gostilne odprli?
Von_Clausewitz
04. 05. 2020 20.49
+10
zefa20
04. 05. 2020 21.04
+16