Korona

V ZDA že več kot 50.000 smrti zaradi covida-19, število okuženih v Italiji še naprej pada

Berlin/Tokio/Washington, 24. 04. 2020 09.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 10 min
Avtor
U.V., STA, M.V.
Komentarji
153

V ZDA, ki so trenutno največje žarišče izbruha koronavirusa na svetu, se je število smrti povzpelo čez 50.000. Od začetka epidemije so zabeležili že 890.198 okužb, virusu pa so po zadnjih podatkih podlegle 50.403 osebe. Ozdravljenih je 89.982 ljudi. Medtem ko število okuženih v Italiji še naprej pada, pa število okužb in smrti raste v Braziliji in Ekvadorju. V obeh državah primanjkuje testov, mnogih žrtev, ki umirajo tudi na domu, tako ne testirajo. Resnično število smrti je tako po mnenju stroke veliko višje od uradnih številk.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Virus v Singapurju
    04:32
    Iz 24UR: Virus v Singapurju
  • Iz 24UR: Evropa pred rahljanjem ukrepov
    02:21
    Iz 24UR: Evropa pred rahljanjem ukrepov

Guverner najbolj prizadete države New York Andrew Cuomo poroča o naraščanju števila okužb, obenem pa tudi o nadaljevanju padanja števila smrtnih primerov. Cuomo poroča, da je v četrtek zaradi covida-19 umrlo 422 ljudi, v sredo pa 438. Število smrti počasi pada že več kot teden dni. Število okužb je v četrtek naraslo za 8130, kar je več kot v sredo in torek, dodaja.

Univerza Johns Hopkins poroča, da je v državi New York trenutno 263.500 okuženih z novim koronavirusom, zaradi koronavirusne bolezni 19 pa je umrlo 21.000 ljudi. V mestu New York je okuženih 146.000, mrtvih pa 16.388. Edina druga zvezna država, ki se po številu okužb približuje New Yorku, je New Jersey, kjer je število okužb danes narasle čez 100.000, zaradi covida-19 pa je umrlo 5400 ljudi. Nobena druga zvezna država ZDA doslej še ni presegla 50.000 okužb.

V New Yorku je doslej umrlo več kot 21.000 ljudi.
V New Yorku je doslej umrlo več kot 21.000 ljudi. FOTO: AP

V Georgii in Oklahomi so se danes ponovno zagnali določeni posli, kot so frizerski saloni, pa saloni za manikuro, pedikuro, tetovaže in telovadnice. Ponekod je naval, ponekod pa so ljudje previdni in raje malce počakajo.

Predsednik ZDA Donald Trump je v Beli hiši podpisal nov zakon o gospodarski pomoči proti koronavirusu, ki ga je sinoči po senatu potrdil še predstavniški dom kongresa. Paket je vreden skoraj 500 milijard evrov, ki bodo šli večinoma za posojilna jamstva majhnim podjetjem.

V zakonu ni denarja za zvezne države, ki so v hudih finančnih težavah, ampak po veljavnem zveznem zakonu ne morejo razglasiti stečaja. Vodja republikanske večine v senatu Mitch McConnell noče dati denarja državam, ampak predlaga stečaje.

Ob tem je skupaj s Trumpom namigoval, da z denarjem ne znajo ravnati demokratski guvernerji. Cuomo se je zaradi tega razburil, pojasnil McConnellu, da mora najprej zvezni kongres sprejeti zakon, ki bo dovoljeval stečaje držav, obenem pa se mu zdi brezvestno, da bi morali sredi pandemije odpuščati zdravstveno osebje, reševalce, gasilce in policiste, ker zvezni kongres rešuje korporacije.

Cuomo je ponovil, da je delitev na demokratske in republikanske države popolna neumnost, ob tem pa pribil, da je doslej New York plačeval denar v zvezni proračun, iz katerega je McConnellov Kentucky doslej pridno prejemal sredstva. New York je sicer največji plačnik v zvezni proračun.

Ameriški Center za nadzor nad boleznimi (CDC) je na seznam simptomov za koronavirus dodal še šest dodatnih. Doslej je bila na seznamu vročina, kašelj in pomanjkanje sape. Raziskava v New Yorku je odkrila, da velika večina hospitaliziranih sploh ni imela vročine. Seznamu je CDC dodal mrzlico, tresenje, bolečine v mišicah, glavobol, boleče grlo ter izgubo okusa in vonja.

"Trump laže, ljudje umirajo"

Po ZDA ne potekajo le protesti Trumpovih privržencev proti ukrepom za zajezitev koronavirusa. Potekajo tudi protesti Trumpovih nasprotnikov, ki pred njegove hotele v New Yorku, Washingtonu in drugje odlagajo črne vreče v podobi vreč za trupla in napisi: "Trump laže, ljudje umirajo".

Kot vedno se bogatim v ZDA tudi v času koronavirusa godi drugače kot navadnim zemljanom. V izjemno premožnem predelu Hamptons na koncu Long Islanda si lahko privoščijo test za koronavirus po naročilu. Zdravniki v skafandrih opravijo test po 1000 dolarjev na osebo in do 5000 dolarjev na osebo pri starejših od 45 let.

Upad aktivnih primerov okužb v Italiji

Po vsej Italiji so danes zabeležili upad števila aktivnih primerov okužbe z novim koronavirusom. Iz statističnih podatkov je razvidno, da se zmanjšuje število bolnikov s simptomi covida-19. Upada tudi število obolelih brez simptomov, je na novinarski konferenci v Rimu povedal vodja italijanskega inštituta za javno zdravje Silvio Brusaferro. Povedal je še, da je trenutno največ okužb z novim koronavirusom v domovih za starejše, v krogu družine in med opravljanjem dela. Dejal je tudi, da se je aprila zvišalo število okuženih žensk.

Ob tem je Brusaferro opozoril, da pandemije v Italiji še ni konec, zato je še naprej treba dosledno upoštevati ukrepe za zajezitev bolezni.

število okužb v Italiji še naprej pada.
število okužb v Italiji še naprej pada. FOTO: AP

Pristojne italijanske oblasti medtem nadaljujejo preiskavo zaradi okužb v domu za starejše v Lombardiji. Med drugim so uvedli novo preiskavo proti vodilnim v milanskem domu za starejše Pio Albergo Trivulzio, kjer je od začetka epidemije umrlo več kot 150 oskrbovancev. V tej ustanovi so domnevno prikrivali podatke o okuženih.

Zaskrbljujoče so tudi razmere v domu za starejše v kraju Mediglia blizu Milana, kjer je umrlo 69 od 150 oskrbovancev. Karabinjerji so to ustanovo danes preiskali, potem ko so sorodniki žrtev vložili ovadbo proti pristojnim.

Nemčija se pripravlja na ponovni zagon javnega življenja 

Nemčija postopno odpravlja omejevalne ukrepe, znova se odpira javno življenje. A na drugi strani potekajo priprave na morebitni drugi val pandemije. Nemška kanclerka Angela Merkel je včeraj v nagovoru poslancem dejala, da je upad števila primerov zgolj vmesna faza, pandemija pa je šele na začetku. Razstavišče Messe v Berlinu tako počasi dobiva podobo bolnišnice, tudi s pomočjo nemških vojakov. V nekaj tednih bi ta prostor lahko sprejel do 1000 pacientov, poroča AFP

Država je bila sicer ob začetku epidemije v boljšem položaju v primerjavi z nekaterimi evropskimi državami, saj je imela na voljo 33,9 postelje na intenzivni negi na 100.000 prebivalcev. Za primerjavo: Italija je imela 8,6 postelje na 100.000 prebivalcev, Francija pa 16,3. Kljub temu nemške oblasti trenutno namenjajo obsežna sredstva ter povečujejo število postelj na intenzivnih oddelkih, opremljenih z respiratorji. Kljub temu da je trenutno skorajda 13.000 od 32.000 postelj na nemških oddelkih za intenzivno nego prostih. A želijo biti pripravljeni. 

Nemški virolog Christian Drosten prav tako opozarja, da bi se virus lahko znova vrnil: "V naslednjih tednih in mesecih se bo virus še naprej širil," je dejal za NDR in opozoril, da bi bil drugi val epidemije lahko nevaren, saj bi se lahko pojavil povsod istočasno. "Morda smo popolnoma zapravili našo začetno prednost." 

"Nemčija je pripravljena na morebitni drugi val," pa zatrjuje Gerald Gass, predsednik nemškega združenja bolnišnic. "V prihodnjih mesecih nameravamo ohraniti 20 odstotkov postelj na intenzivni negi prostih. Želimo biti pripravljeni, da lahko v 72 urah izpraznimo še dodatnih 20 odstotkov ... Če pride do drugega vala," je dejal za AFP

Strategija uradnega Berlina je vrnitev v normalno življenje korak za korakom, skupaj z obsežnim testiranjem prebivalstva. V javnem potniškem prometu je obvezno nošenje mask, v nekaterih zveznih deželah pa tudi v trgovinah. 

Nemčija tudi razstavišča spreminja v začasne bolnišnice za sprejem pacientov s covidom-19.
Nemčija tudi razstavišča spreminja v začasne bolnišnice za sprejem pacientov s covidom-19. FOTO: AP

Virus se hitro širi po Latinski Ameriki 

V Latinski Ameriki se novi koronavirus pospešeno širi in terja vse več žrtev. Središči izbruha na tej celini sta postala Brazilija in Ekvador. V obeh državah ne izvajajo veliko testiranj, predvsem zaradi pomanjkanja testov. Številne smrtne žrtve še niso zajete v uradne številke, opozarjajo strokovnjaki. Mnogih, ki so umrli na svojih domovih ali v bolnišnicah, namreč niso testirali za covid-19. 

"Še veliko huje bo. Dolge vrste bodo pred bolnišnicami, dolge vrste na pokopališčih. Naslednjih nekaj tednov bo zelo temačnih," je za Washington Post dejal Domingos Alves z Univerze Sao Paulo. 

V Braziliji kopljejo množične grobove za žrtve koronavirusa.
V Braziliji kopljejo množične grobove za žrtve koronavirusa. FOTO: AP

Brazilija je sicer v zadnjem dnevu uradno potrdila rekordnih več kot 400 smrtnih žrtev v enem dnevu. Koronavirusni bolezni 19 je v državi do četrtka uradno podleglo 3313 ljudi. Predsednik Jair Bolsonaro še naprej podcenjuje novi koronavirus in oporeka omejevanju javnega življenja. Medtem so bolnišnice v številnih zveznih državah že na robu svojih zmogljivosti. 

Iz Ekvadorja in Peruja medtem poročajo o porastu števila okuženih. V Ekvadorju se je po odpravi blokade pri testiranju število okuženih v četrtek skoraj podvojilo na 22.000. Pred tem so poročali o okoli 12.000 okuženih in 560 mrtvih. Po nekaterih ocenah je covidu-19 verjetno podleglo še 1028 oseb, ki jih še niso testirali. Z novimi številkami je Ekvador druga najhuje prizadeta država v Latinski Ameriki za Brazilijo.

V Peruju so v devetih dneh podvojili število okužb, kar pomeni, da se novi koronavirus hitro širi. Doslej so potrdili 20.914 primerov okužb, umrlo pa je 572 ljudi. Perujski predsednik Martin Vizcarra je zaradi zaostritve razmer podaljšal karanteno do 10. maja. Vrhunec izbruha sicer pričakujejo v prihodnjem tednu.

V Mehiki je medtem število mrtvih preseglo 1000. Po podatkih ministrstva za zdravje je koronavirusni bolezni 19 podleglo 1069 ljudi, 11.633 pa jih je okuženih. V državi pričakujejo, da bodo vrhunec dosegli v drugem tednu maja. Čeprav je bila vlada sprva zadržana glede ukrepov, so v državi zaprli šole ter druge nenujne obrate in storitve in ljudem svetovali, naj ostanejo doma.

Številno smrtnih žrtev je v Ekvadorju verjetno veliko višje od uradnih številk.
Številno smrtnih žrtev je v Ekvadorju verjetno veliko višje od uradnih številk. FOTO: AP

V Španiji v četrtek najmanj žrtev covida-19 v zadnjem mesecu

V Španiji je za covidom-19 v zadnjih 24 urah umrlo 367 ljudi, kar je najmanj v zadnjem mesecu dni, je sporočilo špansko ministrstvo za zdravje. Skupno je ta bolezen v Španiji zahtevala 22.524 življenj.

Španija je tretja najbolj prizadeta država v pandemiji koronavirusne bolezni 19, za ZDA in Italijo. Doslej so zabeležili 219.764 primerov okužbe, od tega 2796 v zadnjem dnevu. Od četrtka je ozdravelo 3105 bolnikov.

"To je prvič od izbruha epidemije, da je število ozdravelih višje od števila na novo okuženih," je dejal predstavnik španskih zdravstvenih oblasti Fernando Simon, ki je ocenil, da gre za dobro novico.

Japonska: bolnišnice v prestolnici preplavljene s pacienti

Da je morebitni drugi val verjeten, kažejo tudi izkušnje nekaterih azijskih držav, ki so sprva veljale za zgodbe o uspehu pri zajezitvi širjenja koronavirusa brez strogih ukrepov. Sedaj pa so prisiljene zaostrovati omejevalne ukrepe, saj doživljajo porast števila okuženih. Med njimi je tudi Japonska, kjer so bolnišnice preplavljene s pacienti. 

V februarju in marcu so japonske oblasti uspele zajeziti večje izbruhe epidemije na posameznih območjih. A predvsem v prestolnici se v tem mesecu povečuje število obolelih, skupaj jih je že več kot 3500. Zdravniki v Tokiu pravijo, da izredne razmere, ki so bile razglašene pred dvema tednoma, niso uspele zaustaviti širjenja virusa. Zdravstveni sistem pa je tako sedaj preobremenjen, poroča BBC

"Veliko pacientov v bolnišnici je v 40. ali 50. letih. Zaradi okužbe s koronavirusom so zelo bolni," je za BBC dejal zdravnik Shigeki Fujitani iz bolnišnice St. Marianna v mestu Kawasaki. Dodaja, da ko se obolelemu stanju poslabša, mora ostati v bolnišnici dva do tri tedne. "Zdravniško osebje je pod močnim stresom. Skrbijo za paciente, a kljub zaščitni opremi obstaja možnost okužbe." Zaščitne opreme pa tudi na Japonskem primanjkuje. "Delo je izjemno stresno." 

Pompeo: Kitajska morda za novi koronavirus vedela že novembra

Ameriški zunanji minister Mike Pompeo je v četrtek Kitajsko obtožil, da je morda za novi koronavirus vedela že novembra. Gre za nadaljevanje ameriških obtožb, da je Kitajska prepozno ukrepala za zajezitev virusa.

"Spomnili se boste, da je Kitajska za prve primere tega virusa vedela že novembra, zagotovo pa do sredine decembra," je Pompeo dejal v intervjuju s konservativnim radijskim voditeljem Larryjem O'Connorjem. "O tem so pozno obvestili preostali svet, vključno s Svetovno zdravstveno organizacijo." 

Pompeo je poudaril, da si še naprej prizadevajo, da bi od Kitajske dobili še več informacij, vključno z originalnim vzorcem virusa SARS-CoV-2 iz žarišča pandemije v kitajskem Vuhanu. Vprašanje transparentnosti je pomembno, in to ne samo za razumevanje, kaj se je dogajalo novembra, decembra in januarja, ampak tudi za danes, je dodal. "Še vedno vpliva na številna življenje v ZDA, pa tudi po svetu," je izpostavil.

Kitajska je sprva strogo varovala informacije o novem koronavirusu. 31. decembra je prvič uradno priznala, da imajo v Vuhanu skrivnostne primere pljučnice.

Svetovna zdravstvena organizacija je javnost o tem prvič obvestila 4. januarja prek Twitterja, naslednji dan pa je z vsemi državami članicami delila "podrobne informacije", je zagotovil direktor za izredne razmere pri WHO Michael Ryan.

Trumpova administracij tako Kitajsko kot WHO krivi, da nista pravočasno zaustavili širjenja novega koronavirusa, ki je po podatkih ameriške univerze Johnsa Hopkinsa po svetu zahteval že več kot 190.000 smrtnih žrtev.

Kritiki Trumpu očitajo, da želi s tem zgolj odvrniti pozornost od svojega odziva na koronavirus, za katerega je januarja trdil, da ga ima popolnoma pod nadzorom. Doslej pa je v ZDA zahteval že skoraj 50.000 smrtnih žrtev.

Pasica posebne novice POP TV

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

20.53

Italijo čaka rekordno krčenje BDP

Italijo bo zaprtje podjetij zaradi epidemije koronavirusa skupaj z dragimi ukrepi za pomoč gospodarstvu in prebivalstvu pahnilo v rekordno osemodstotno krčenje BDP in hude javnofinančne težave. Javnofinančni primanjkljaj bo z lanskih 1,6 porasel na 10,4 odstotka BDP, kar predstavlja skoraj 30-letni vrh, javni dolg pa s 134,8 na 155,7 odstotka BDP.

20.29

Število žrtev še naprej pada tudi v Franciji

V Franciji je za koronavirusno boleznijo 19 v zadnjih 24 urah umrlo 389 ljudi, skupno pa doslej 22.245. Število umrlih na dan pada, že 16 dni upada tudi število bolnikov v bolnišnicah in na oddelkih za intenzivno nego, je danes sporočil predstavnik francoskih zdravstvenih oblasti Jerome Salomon.

20.12

Ameriška podjetja in znanstveniki svarijo pred uživanjem čistil ali sredstev za dezinfekcijo

Podjetje, ki proizvaja sredstvo za čiščenje lizol, je danes izdalo posebno opozorilo Američanom, naj nikar ne zaužijejo ali si vbrizgajo njegovih izdelkov, ker bodo najverjetneje umrli. Nenavadno opozorilo je posledica četrtkovega ugibanja predsednika ZDA Donalda Trumpa, da bi lahko novi koronavirus uničili z vbrizgavanjem čistil. Kot vodilni proizvajalec sredstev za dezinfekcijo moramo jasno opozoriti, da ti izdelki ne smejo priti v človeško telo ne z injekcijo ne na kakšen drug način, je sporočilo britansko podjetje Reckitt Benckiser, ki je lastnik ameriškega Lysola.

18.35

Evropske borze s padci

Osrednje evropske borze so zadnji trgovalni dan tega tedna sklenile v negativnem območju. Upanje vlagateljev, da bodo znanstveniki hitro odkrili zdravilo za covid-19, je namreč splahnelo, prav tako je bilo objavljenih več slabih gospodarskih novic. Evro nekoliko pridobiva, okrevajo pa tudi cene nafte. Preboja ni prinesel niti četrtkov vrh EU, kjer so se voditelji dogovorili le, da si bodo prizadevali za čimprejšnjo vzpostavitev sklada za okrevanje. Medtem sta za dodatno poslabšanje razpoloženja poskrbeli še novici o aprilskem najslabšem razpoloženju v nemškem gospodarstvu doslej in rekordnem marčnem padcu trgovine na drobno v Veliki Britaniji.

17.43

V Veliki Britaniji že več kot 19.000 smrtnih žrtev covida-19

Veliki Britaniji je za koronavirusno boleznijo 19 umrlo že več kot 19.000 ljudi. Kot je danes sporočilo britansko ministrstvo za zdravje, je v zadnjih 24 urah tej bolezni v britanskih bolnišnicah podleglo še 684 ljudi, skupno pa 19.506. Podatki o smrtnih žrtvah covida-19, ki jih objavljajo britanske oblasti, sicer obsegajo le umrle v bolnišnicah, ne pa tudi tistih, ki so bolezni podlegli v domovih za ostarele ali doma. Dejansko število umrlih v pandemiji je zato verjetno precej višje.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (153)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flojdi
25. 04. 2020 13.58
+1
.mene pa zanima samo , koliko je bilo vseh umrlih v vseh državah lani in koliko letos . v enakem obdobju seveda.. recimo od 1.1. do 30.3.
Roman M.
25. 04. 2020 09.59
+4
Ja, sedaj so amerikanci prišli do težave katere se ne da ustreliti, hahaha
on39
24. 04. 2020 21.55
+6
Zanimivo ja o Švedaski se ne govori več
periot22
24. 04. 2020 21.44
+4
Sprasujem vse vodilne v evropi koliko so vam placali da ste onesposobili gospodarstvo in ljudi zaradi namisljene bolezni ki ne obstaja ki je zrezirana z namenom!
Roman M.
25. 04. 2020 10.00
-1
periot22, ti si b... total !! poglej mal okol sebe ...
NPCL
24. 04. 2020 21.18
+11
Kako kaj na Švedskem
Dado57
24. 04. 2020 21.10
+2
Ne vem zakaj se čudite razmišljanju ameriškega predsednika. Ve se kaj vse so uvozili po drugi vojni ,tako iz Evrope ,kot tudi večinoma iz južne Amerike,tako da...!!!
Bolfenk2
24. 04. 2020 20.12
+21
V Ameriki bo konec pandemije. Trump osebno je iznašel cepivo. Bolnikom bodo v žilo vbrizgali razkužilo in bolnika razkužili od znotraj. Bo prvi predsednik države, ki bo dobil Nobelovo nagrado za medicino.
Roman M.
25. 04. 2020 10.01
+2
Ja, sedaj so amerikanci prišli do težave katere se ne da ustreliti, hahaha
kaktusar1
24. 04. 2020 19.44
-4
kako pa kaj stojimo s tem v grčiji..kaj me briga južna amerika..vsak dam popokajo par tisoč ljudi, sedaj se bo pa en brazilc, pa tud mi sekiral za 400 ljudi...ne nas s tem pitat..
general_war
24. 04. 2020 19.12
+1
A se v statistiko prištevajo tudi umrli zaradi upoštevanja nasvetov g. štrumpa?
Marko Podganjek
24. 04. 2020 19.11
+1
Velik vas, ves čas ponavlja, da ne umre nič več ljudi ko ponavad. Pa to ni res, samo ene države zbirajo podatke, druge pa ne. Kdor hoče zvedet naj guglanje “the Economist Tracking covid-19 excess deaths across countries“ in bo dobil pregled koliko več jih je umrlo po državah, kot ponavad in koliko od tega jih (še niso) pripisali Covid19
kaktusar1
24. 04. 2020 19.45
+5
sej tud zaradi gripe umirajo..poglej samo slovensko statistiko..pa mislim, da je drugje podobno..pri nas je država padla pri varstvu in zaščiti starejših ljudi.............
flojdi
25. 04. 2020 14.10
.ampak … od kdaj pa stari , in bolni , ljudje ne bi smeli odit... / ko bo meni ( in vem , da mi bo) odpovedalo zaradi starosti in izrabljenosti žekaj , vem samo to , da nočem nikakršnih podaljševanj". ( sploh , če se spomnim rjutja ,zaradi bolečin , moje mami , ki je umrla pri svojih 30ih
Walter Pravicek
24. 04. 2020 18.45
+1
KAKO,DA JE TOLIKO MRTVIH V ZDA?ČE PA JE TRUMP DAL IZJAVO,DA MORAJO ITI DELAT,DA BO ON UREJAL VSE-HALO-MAR JE TA GOSPOD ZDRAVNIK?ALI BO NJEGA KORONAVIRUS UBOGAL?VELIKA DRŽAVA-VELIKO MRTVIH-GRE ZA NARAVNO SELEKCIJO:STARI-NEMOČNI UMIRAJO!!!VLADA KJERKOLI NE MORE TEGA VIRUSA ZAUSTAVITI,OMEJITI GA JE MOŽNO LE Z SAMOIZOLACIJO,UPOŠTEVANJEM NAVODIL.SMRTI PA NE MORE NIHČE DOLOČITI:KJE-KDAJ BO.
Bolfenk2
24. 04. 2020 18.38
+23
Ko berem ta grozljiva poročila o virusu iz drugih držav sem res srečen, da živim v Sloveniji. Hvala vladi za uspešno borbo z virusom, vas podpriram če tudi ste desni.
SEJBOBOL
24. 04. 2020 18.55
+31
Se strinjam , razn tistih par visokošolanih zdravnikov , ki so ga veselo uvozili ....
kaktusar1
24. 04. 2020 19.49
+4
sam tvoji desni bolfenk nimajo veliko s tem..narod in pa sreča, da smo bolj redko poseljeni....jansho si pa nekam vtakn, pa ne zaradi ukrepov..ker se pri vseh teh nepravilnostih ne izreče........
periot22
24. 04. 2020 21.46
+4
Škrinca
24. 04. 2020 18.36
+21
trump sporoča : popijte deci varekine in pojdite v solarij.........
cakra
24. 04. 2020 18.34
+13
ZDA na 1 ml...prebivalcev mrtvih 190, Švedska 220 , BELGIJA 540 , ITALIJA 415, Š PANIJA 440, Avstrija 62 , švica 230, HR..17 .. SL 40...
SEJBOBOL
24. 04. 2020 19.02
+3
SEJBOBOL
24. 04. 2020 19.07
+2
kaktusar1
24. 04. 2020 19.50
fairplayy
24. 04. 2020 18.27
-49
Drugi val bo grozljiv mladi bodo umirali tud otroci
kaktusar1
24. 04. 2020 19.51
+1
bojo, če bo še sđs vodil državo..sedaj umirajo samo starostniki
dark horse
24. 04. 2020 21.53
+3
hotchilipoper
24. 04. 2020 18.10
+0
Kaj se torej dogaja v ZDA? Kot poudarja Woolf, so trenutne težave posledica večdesetletnega kopičenja težav. "Po navadi smo imeli najdaljšo pričakovano življenjsko dobo na svetu. Stopnja daljšanja dobe v ZDA pa je začela v 80. letih prejšnjega stoletja v primerjavi z drugimi državami relativno padati." John Rowe, profesor na šoli za javno zdravstvo na univerzi Columbia, pravi, da je stanje skrb vzbujajoče, a ga dejansko ne preseneča. "Vedeli smo, da ima opioidna epidemija visoko ceno, zara Kaj se torej dogaja v ZDA? Kot poudarja Woolf, so trenutne težave posledica večdesetletnega kopičenja težav. "Po navadi smo imeli najdaljšo pričakovano življenjsko dobo na svetu. Stopnja daljšanja dobe v ZDA pa je začela v 80. letih prejšnjega stoletja v primerjavi z drugimi državami relativno padati." John Rowe, profesor na šoli za javno zdravstvo na univerzi Columbia, pravi, da je stanje skrb vzbujajoče, a ga dejansko ne preseneča. "Vedeli smo, da ima opioidna epidemija visoko ceno, zaradi zaužitega prevelikega odmerka mamil je umrlo že več kot 250.000 ljudi, A bodo te smrti pripisali virusu?
tonifer
24. 04. 2020 17.12
+16
Nemogoče.. Če poslušamo naše levnuharje, mamo sam v sloveniji virus zgleda.. Pa še to si je janša zmislu baje... Po levnuharsko, seveda
kenowah
24. 04. 2020 17.09
+22
ZDA izloirati od ostalega civiliziranega sveta. Vsi naj uvedejo sankcije proti njim. Itak so prepricani, da ne potrebujejo nikogar. Mir vsaj 100 let. Majke mi!
Pohorski pubec
24. 04. 2020 18.07
+4
Mir bi lahko imeli pred takimi kot si , če nebi komentirali.
Apostol1
24. 04. 2020 16.45
+39
Rekordno število okuženih v Braziliji , popolnoma pričakovano glede na to , da je Bolsonaro enak bebec kot Trump.
Sunshine100
24. 04. 2020 16.39
+27
Sreca, da živimo v Sloveniji sem si kar oddahnila! Se vedno me zanima kje je tistih nasih 10.000 "okuzenih"in zakaj jih ni nikjer? Beoviceva verjetno na dopustu po tej izjavi!🐑
Marko Podganjek
24. 04. 2020 19.06
+2
A ti bi jih rada imela al kaj 10.000? Da jih nimamo je zasluga naših strokovnjakov in tudi Beovičeve,
NotMe
24. 04. 2020 19.11
+9
Beovičeva je lepo povedala, da je realno število 3-5x večje.