Korona

Dve novi smrti, a manj okuženih in hospitaliziranih. Raziskava na terenu že v teku

Ljubljana, 22. 04. 2020 09.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
STA, U.V., A.K., Ti.Š.
Komentarji
311

Aktualni podatki o okužbi z novim koronavirusom v Sloveniji kažejo, da je bilo 21. aprila opravljenih 1459 testov. Pozitivnih na okužbo je bilo devet oseb, zabeležili smo dve novi smrti, hospitaliziranih pa je bilo 82 bolnikov. Na intenzivni negi je 24 pacientov, iz bolnišnice so odpustili osem ljudi. V raziskavi na terenu pa so doslej odvzeli 200 vzorcev, noben ni bil pozitiven. Vabilu se lahko povabljeni odzovejo do petka. Odvzem brisa ni boleč, zagotavljajo oblasti.

V Sloveniji so doslej opravili 44.435 testov na okužbo z novim koronavirusom. Med zaposlenimi v zdravstvu je okuženih 159, med oskrbovanci domov za starejše pa 291, je razvidno iz objave na spletnem covid-19 sledilniku. Doslej je bilo skupaj hospitaliziranih 326 bolnikov s covidom-19, odpuščenih v domačo oskrbo pa 210.

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana je danes na zdravljenju 34 bolnikov s covidom-19, v UKC Maribor 28, v Splošni bolnišnici Celje 13 in sedem v Univerzitetni kliniki Golnik, še navaja covid-19 sledilnik.

Raziskava na terenu: od 300 odvzetih vzorcev še ni bilo pozitivnega, vabilu se lahko odzovete do petka

Na terenu pa že poteka raziskava, s katero bi pridobili jasnejšo sliko o realnem številu okuženih z novim koronavirusom. Izsledki te raziskave bodo ključni za načrtovanje postopnega sproščanja ukrepov in vnovičnega zagona gospodarstva. Raziskava je pomembna, ker je najverjetneje kar nekaj ljudi, ki so okužbo preboleli v samoizolaciji, niso pa bili na testiranju in niso zajeti v uradno število okuženih.

Kot je na dopoldanski novinarski konferenci pojasnil predstojnik inštituta za mikrobiologijo in imunologijo Miroslav Petrovec, so v ponedeljek že začeli s testiranji po slovenskih domovih. Od 3000 povabljenih v raziskavo, ki se je začela v tem tednu, je vabilo do zdaj sprejelo 1084 oseb, odvzeli pa so 299 vzorcev, kažejo aktualni podatki spletne strani inštituta.

Med okoli 300 testiranimi vzorci v raziskavi o razširjenosti novega koronavirusa v Sloveniji do danes še ni bilo pozitivnega preiskovanca, je sporočil Petrovec. Terenske ekipe ne poročajo o težavah, Petrovec pa vse vabljene poziva, da vabilo sprejmejo. Časa za to imajo do petka.

Po zadnjih informacijah Petrovca je sodelovanje zavrnilo okoli 30 povabljenih. Nekatere od njih je strah postopka odvzema vzorca, češ da je to boleče. Na nekaterih portalih so se namreč pojavili videoposnetki, ki pa ne odražajo pravilnega odvzema brisa. "Tako jih ne izvajajo na terenu. Nihče ni imel pritožbe nad tem, da bi bil postopek boleč," je zatrdil na novinarski konferenci.

Prve ekipe so se na teren podale v ponedeljek, začele so v Ljubljani. V torek in danes pa je bo besedah Petrovca na terenu po celi Slovenji deset ekip. Te poročajo o izjemno pozitivnih izkušnjah, do zdaj niso zaznale nobenih težav, člani ekip pa so zelo optimistični. Veliko časa sicer porabijo predvsem za vožnjo, ena od ekip je v torek od 12 ur dela za vožnjo porabila osem ur.

Ekipe se vračajo v poznih večernih urah, nato pa jih čaka še nočno delo, saj morajo vzorce ustrezno razvrstiti, obdelati in testirati, je delo še opisal Petrovec. Rezultate morajo zagotoviti do jutra. Gre za večurne postopke, dodatno so zato morali angažirati štiri osebe. Velik problem predstavlja tudi odsotnost desetih oseb, ki so na terenu.

Število testiranj v raziskavi sicer ni vključeno v uradno poročanje o epidemiološkem stanju v državi, bi pa v to statistiko vključili vsak pozitiven primer.

Z rezultati raziskave so doslej zadovoljni, ekipe se vračajo pozno, čaka jih nočno delo, je opisal predstojnik inštituta za mikrobiologijo in imunologijo Miroslav Petrovec.
Z rezultati raziskave so doslej zadovoljni, ekipe se vračajo pozno, čaka jih nočno delo, je opisal predstojnik inštituta za mikrobiologijo in imunologijo Miroslav Petrovec. FOTO:
S študijo so začeli že v ponedeljek in nadaljujejo. Petrovec pa poudarja, da bo treba na končne rezultate počakati še vsaj deset dni, saj bo drugi del raziskave krvnih vzorcev narejen z razmikom. Takrat bodo sodelujoči dobili poročilo o zdravstvenem stanju. Zahvalil se je tistim, ki so se vabili odzvali, še do petka ga lahko sprejmejo.  Kot zagotavlja, odvzem brisa ni boleč, kot to zmotno prikazujejo nekateri posnetki.

Med testiranimi vzorci za zdaj sicer ni bilo nobenega pozitivnega. "To nas ne preseneča glede na število vzorcev in siceršnjo epidemiološko situacijo," je ocenil Petrovec in dodal, da bo na končne rezultate treba počakati deset dni od začetka raziskave.

Drugi del preiskave na krvnih vzorcih bodo izvedli z nekajdnevnim zamikom in nato bodo vsi preiskovanci dobili skupno poročilo o njihovem zdravstvenem stanju. Če bodo pri katerem od njih potrdili okužbo z novim koronavirusom, ga bodo takoj obvestili, prav tako področni epidemiolog, ki bo odredil ustrezne ukrepe.

Predstojnica centra za nalezljive bolezni na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) Maja Sočan pa je medtem pojasnila, da če se na tak način najde osebo, ki je pozitivna na okužbo, bi jo morali prijaviti območnemu epidemiologu. Ta bi osebo s potrjeno okužbo poklical, se z njo pogovoril glede simptomov, kontaktov in možnosti kraja okužbe, ter ji svetoval, kako naprej. Poudarila je, da mora vsaka oseba, ki je okužena, v najmanj 14-dnevno izolacijo,  lahko pa je tudi daljša glede na klinični potek bolezni. "Ker je danes okuženih primerov tako malo, še bolj resno spremljamo vse, ki bi lahko bili okuženi," izpostavlja Sočanova. Epidemiolog bo za domače, ki bi se lahko okužili, in za ostale visokorizične tesne stike predlagal sedemdnevno karanteno, po koncu katere jim bodo odvzeli bris, nadaljnji ukrepi bodo odvisni od rezultata testiranja. Kot so zapisali na spletni strani NIJZ, se bo osebam, ki bodo testiranje odklonile, karantena avtomatično podaljšala še za en teden, skupno trajanje karantene bo v tem primeru 14 dni.

Družina osebe, ki je okužena, bi morala v karanteni preživeti sedem dni. Nadaljnji ukrepi so odvisni od tega, kakšni bodo rezultati testa, je povedala predstojnica centra za nalezljive bolezni na NIJZ.

Kot je dodala Sočanova, je odločitev o tem, ali se z ukrepi preneha, zelo kompleksna - pri tem lahko epidemiologi pomagajo, a odločitev mora biti skupna, opozarja. Pravi, da je treba verjetno, če znova odpremo šole, na nek način vzpostaviti javni promet, zato to terja veliko premisleka.

Na vprašanje, ali je možen novi val epidemije, pa je odgovorila, da je to težko vprašanje in da na to ne more odgovoriti. "Zelo bi bili veseli steklene krogle, v katero bi pogledali in vedeli vse," je dejala. "Vprašanje je, kaj se bo zgodilo jeseni." Ostali običajni koronavirusi, ki so prisotni že dlje časa, se pojavljajo preko celega leta, nekoliko manj poleti, kako pa se bo obnašal ta novi koronavirus, pa še ne vemo in bomo po njenih besedah šele videli. "Dobro je to, da smo si, tudi če bi drugi val prišel, nabrali izkušnje, kako ravnati," je dodala.

Smrt zaradi bolezni so zdravniki dolžni prijaviti v istem dnevu.  Sočanova je pojasnila razliko med dikcijo umrli zaradi covida in umrli s covidom: "NIJZ prejme podatek o umrlem, vendar ne prejme podatka, ali je umrl zaradi covida-19 ali s covidom-19. Če gre za zdravo osebo in se presodi, da je bil glavni vzrok covid-19, rečemo, da je umrl zaradi covida-19. Po drugi strani rečemo, da gre pri betežnih in bolnikih s pridruženimi boleznimi, da je umrl s covidom-19."

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

21.31

Koper odpoveduje slovesnosti in prireditve v naslednjih mesecih

Zaradi varnostnih ukrepov in omejevanja širjenja novega koronavirusa Mestna občina Koper v naslednjih mesecih odpoveduje slovesnosti in prireditve, pri katerih nastopa kot organizator ali soorganizator. Tako odpadejo prireditev Koper na dlani, svečana seja mestnega sveta in poletne Rumeno-modre noči. Nekatere dogodke selijo na splet.

21.28

Minister Tonin na Notranjskem o spodbudnih rezultatih boja zoper novi koronavirus

Minister za obrambo Matej Tonin je danes obiskal Postojno in Ilirsko Bistrico. S prisotnimi župani se je pogovarjal o spopadanju regije s težavami po razglasitvi epidemije in ocenil, da so rezultati spodbudni. Kljub bližini italijanske meje je regija med tistimi z najmanj okuženimi z novim koronavirusom.

20.35

V združenjih občin pozdravljajo predlog za dvig povprečnine

V Združenju občin Slovenije (ZOS) in v Združenju mestnih občin Slovenije (ZMOS) so pozdravili današnji predlog vlade, da se v okviru drugega protikoronskega paketa zvišajo povprečnine za občine s 589,11 na 623,96 evra. V obeh združenjih sicer pričakujejo še dodatne ukrepe, ki bi olajšali delo in poslovanje občin.

20.22

Uprava SDH si je zaradi epidemije znižala prejemke

Nadzorni svet SDH se je danes seznanil s poročilom o obvladovanju tveganj in ukrepov holdinga v času epidemije koronavirusa. Ob tem so v holdingu izpostavili, da vpliv epidemije na likvidnost holdinga ter vpliv na družbe v protfelju redno spremljajo. Nadzorniki so podprli tudi predlog uprave, s katerim si ta začasno znižuje prejemke.

17.49

Izdaja zdravil na recept ne bo več omejena na količino za mesec

Vlada je sprejela odlok, s katerim ostaja v veljavi omejitev izdaje zdravil brez recepta v lekarnah na eno pakiranje na osebo, razveljavlja pa se dosedanja odredba, ki je omejevala tudi izdajo zdravil na recept za največ en mesec. Prav tako ostaja v veljavi začasno povečanje izdelave dezinfekcijskih sredstev pri izvajalcih lekarniške dejavnosti.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (311)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

FutureWorld
07. 05. 2020 08.03
JE TUKAJ ŠE KDO OD SVOJCEV UMRLEGA, KI NI UMRL OD COVID-19 IN MU JE BIL PONUJEN ZASTONJ POGREB V PRIMERU DA GA LAHKO ZAPISEJO POD SMRTNO ŽRTEV COVIDA-19???
mk67
23. 04. 2020 10.22
+4
"Število testiranj v raziskavi sicer ni vključeno v uradno poročanje o epidemiološkem stanju v državi, bi pa v to statistiko vključili vsak pozitiven primer." Po moje gre tu za izkrivljanje statistike in zavajanje. S tem bi eventuelno povečali število pozitivnih ob istem številu testiranih.
Boris Kavčič
23. 04. 2020 10.12
+3
a od Hana ne bo nič na vašem portalu,pa to je ja bum novica..Dubaj pa to,,,dej hit zbriš da kdo ne vidi,,,
Dado57
23. 04. 2020 08.47
+5
V anketi,ali vlada prepočasi sprošča ukrepe ,je opaziti,da slovenci vendarle nismo tako deloven narod,kot ga nekateri radi predstavljajo. Zgleda,da sedenje doma prinese obtežitev na mestu,ki prilima stol na rit,potem je pa težko vstati. Dokler bo denar vodil svet,pa saj veste brez dela ni......
DR.Fejsbuk
23. 04. 2020 08.56
+0
bojer
23. 04. 2020 11.16
Če spremljaš anketo, ki je že kar nekaj časa objavljen, lahko vidiš, da se s časom razmerje spreminja. Kmalu bo rezultat obraten.
hotchilipoper
23. 04. 2020 08.41
+4
Dve smrti,en motorist,in en 30 letni ,ki je skočil pred kamion.
DR.Fejsbuk
23. 04. 2020 08.58
-8
Da, na cestah, kar bi opazil, če bi bil vsaj polpismen. Za lajanje pa pač ne rabiš biti....
hotchilipoper
23. 04. 2020 09.56
+3
poserjemsenavas
23. 04. 2020 08.16
+0
Ne razumem komentarjev v smeri, da naj bi vlada umetno podaljševala krizo. Pa saj niste normalni.
Millady
23. 04. 2020 08.44
+15
Karantena je (recimo) 40 dnevna izolacija, ta čas je bil dovolj v času kuge in kolere. Pri nas pa vse stoji že 7. teden, čeprav živimo v času moderne medicine, število okuženih in umrlih pa je zmanjšano na minimum
DR.Fejsbuk
23. 04. 2020 09.00
+2
Seveda smo sedaj vsi strokovnjaki...Pod naslednjim člankom, bomo pa frizerje in avtomehanike učili posla..tako je to, če imaš čas in zaupaš facebooku....
hondica
23. 04. 2020 08.03
-5
Tej vladi, predvsem Janezu Janši kapa dol za izjemno reakcijo po šarčevem pobegu in rešitvijo Slovenije pred katastrofo. Takšnega voditelja si vsaka normalna država lahko samo želi!
hotchilipoper
23. 04. 2020 08.42
+7
DR.Fejsbuk
23. 04. 2020 09.01
+2
Firma, ki je v času dveh kolektivcev šla v maloro, pač ni bila neka firma.....
DR.Fejsbuk
23. 04. 2020 08.01
-3
dobro jutro vsem teoretikom zarot in ostalim, ki so uspeli ohraniti zdravo pamet!
Trembalajek
22. 04. 2020 21.22
+16
Vse kaže, da dr. Petrovec ne bo dolgo poročal o sprotnih rezultatih raziskave, ker ti niso v interesu Janše. Končni rezultat bo nastajal malo dlje, saj bo treba priti do pričakovanih rezultatov, ki bodo omogočili podaljševanje ukrepov s počasnim sproščanjem nepomembnih.
DR.Fejsbuk
23. 04. 2020 08.03
+8
V interesu vlade so lahko samo rezultati, ki potrjujejo uspešnost ukrepov!
majmun11223344
22. 04. 2020 21.19
+18
Torej? Konec? Vredu je, lahko zamenjamo program, vleče se ta serija Apokalipsa, dolgčas, kraje, utaje, norčevanje, grožnje, zavlačevanje, obrekovanje, nagobcnik gor nagobcnik dol, rokavice ja rokavice ne,pijan ja, samo lahko da je zaseda.,kaj!?! Lahko zaključite prosim in gremo naprej presneti starci, sef je bil pred 30 leti nek junak!!!!!! Danes je za v penzijo!!!!!! Lahko nehate prosim in greste v penzijo, nas mlajše pa pustite pri miru!!!!! Lahko prosim! Vi ste si morali izbori to kar ste si želeli. Nas silite da si bomo mi morali isto izbori, razlika je da vi ste se borili proti tujcem, mi se bomo morali proti Slovencem.
DR.Fejsbuk
23. 04. 2020 08.17
-6
Nani81
22. 04. 2020 20.32
+12
Dragi moji, gledam novice na treh kanalih... Povsod delne resnice trobijo glede Ptuja, nikjer niso prikazali dejansko stanje. Izjave Pevca so rezali, rezali, rezali..... Izven konteksta prikazali..... Obrnili stavke in prekrili dejstva.... Groza
Jon Bacek
22. 04. 2020 20.29
+9
Majhen % okuženih pomeni, da je vlada sprejela dobre ukrepe. Kljub temu jo večina kritizira. Kaj bi komentatorji v primeru, da vlada ne bi sprejela nobenih ukrepov ali po švedskem načinu? Spet bi isti kritizirali vlado, ker ni ukrepala. Zaključek je, da nekateri vedno kritizirajo, ne glede na način ukrepanja.
BETONSKI
23. 04. 2020 09.15
+4
To je tipično ,da vsi nekaj kritiziramo,ali je prav ali narobe,nekaterim tukaj gre v nos ker vlada dela ODLIČNO,raje bi imeli miljon okuženih samo ,da bi potem na ta račun napisali ,kako vlada ni sprejela potrebnih ukrepov,so kot Stalin ni ga brigalo za žrtve pri ljudeh.
pravica5
22. 04. 2020 20.03
+0
vsaka čast vladi,zadevo obvlada,še iz tujine prihajajo pohvale .ali pa si nas vzamejo za vzgled!!
Millady
22. 04. 2020 19.58
+43
Odlični rezultati in zelo dobra statistika! Že jutri bi lahko ukinili vse ukrepe, državljani pa bi se obnašali v skladu s priporočili in to je to!
Common_sense
22. 04. 2020 20.03
+12
So dokaj strinjam. A po drugi strani, Slovenceljn je na pol balkanec. Ni isto kot Sved.
pravica5
22. 04. 2020 20.04
+10
je v večini bi se držali priporočil ampak kaj čmo če pa manjšina vedno zaj...ve pa se kdo so ta manjšina
Jon Bacek
22. 04. 2020 20.23
+9
Millady, se strinjam. A kaj, ko se vedno najde kritična masa, ki se ne bi obnašala s priporočili.
DR.Fejsbuk
23. 04. 2020 08.05
+2
Krta?a 21
22. 04. 2020 19.31
+31
Vidim da eni še kar nabijate o karanteni heh. Ko boste čez tri mesce jokcal kakšna kriza je, vas pridem sam še s kolcem po betic zašponat da vam bo jasn kako ste s svojo paniko potopl Slovenijo. Ma čičite vi v karanteni, socjale ne bo, jedl boste travo. Boste pa zdravi....
resnicaboli007
22. 04. 2020 19.46
+8
Common_sense
22. 04. 2020 20.03
-1
pravica5
22. 04. 2020 20.05
-3
revček upam da preživiš pa da boš lahko imel koga po betici,
svetskicovek3
22. 04. 2020 21.14
+7
Krtaca 17, poklici sm zravn bova tolkla v dveh bo hitreje ;) v tej zabiti drzavi bi vsi imeli dinarcke in pametovali na tujih hrbtih! A najbolj pametni so tisti, ki niso naredili v zivljenju nic vse podedovano in gotovo dobili! paf paf bi rekli v getu!
DR.Fejsbuk
23. 04. 2020 08.06
-1
DR.Fejsbuk
23. 04. 2020 08.08
-2
svetskičlovek, si vse prej kot to! kmetavzar, ja, to bo bližje!!!
mpk2
22. 04. 2020 19.27
+12
A Ptujski zdravniki tudi krizni dodatek dobijo?
pravica5
22. 04. 2020 20.06
+1
Netajkun
22. 04. 2020 17.41
+24
Me zanima , kako bi nekateri marginalci spodaj komentirali . . . če bi imeli " švedske ukrepe " , Beovičeva bi razlagala o nujnosti čimprejšnje prekužbe naroda , Janša pa o brezveznosti omejitvenih ukrepov in " zamrznitve " javnega življenja , ker to stane . . . danes bi pa mediji poročali o novih 138 okužbah in novih 35 mrtvih ( švedske številke sem ob upoštevanju števila prebivalcev prikazal kot naše ) v Sloveniji . . . bolnišnice bi bile polne bolnikov , respiratorjev bi pa že pred časom zmanjkalo .
Komendator
22. 04. 2020 17.51
+8
Dober komentar z argumentacijo! Vse preveč redko na tem forumu. Večina tolče neke floskule, Prašek in še mnogi razne žaljive izpeljanke iz priimkov politikov, misleč kako so smešni itd....
"brez imena"
22. 04. 2020 18.01
+23
Kako bi komentiral ne vem. Vem pa da bi bili bolj svobodni, manj bi bilo represije, v državi se ne bi vzpostavljal avtoritarni način vladanja in protiustavno stanje, manj bi bilo ustrahovanja in zastraševanja ljudi, manj bi bilo groženj s strani Vlade RS itd. itd.. če povzamem bili bi bolj zdrava družba in država bi kolikor toliko normalno funkcionirala. Število okuženih itd. ki jih navajaš, pa so zgolj hipoteze
farobasso
22. 04. 2020 19.27
+1
&... a nisi opazil, da pri nas brez represije ne gre? Do zadnjega smo provocirali s kremšnitami na Bledu in se hodili sončit na 3°C več kot doma na obalo. Taki smo!
Krta?a 21
22. 04. 2020 19.29
-1
svetskicovek3
22. 04. 2020 21.17
-2
blagor tebi ko verjames v ta virus..najbolje, da niti ne zivimo za sigurno, kaj mislis? Ce se bojis umreti, nisi vreden ziveti ;)
DR.Fejsbuk
23. 04. 2020 08.52
+2
Uporabnik752521
22. 04. 2020 17.06
+55
300 vzorcev in nobenega pozitivnega vzorca. Hud virus.
Netajkun
22. 04. 2020 17.47
-7
Prjatu . . to so rezultati pravilnih ukrepov vlade . . . in odgovornem upoštevanju s strani nas , poslušnih ovčic . Ti si pa lahko misliš , kar hočeš !
Komendator
22. 04. 2020 17.57
+34
Okuženih je 0.067% vseh državljanov, torej ni nič čudnega, če ga niso odkrili med zgolj 300 naključnimi državljani!
svetskicovek3
22. 04. 2020 21.19
-2
netajkun, bee bee bee...lahko bezis, imas toliko moznosti da te popapa volk kot vsi ostali v credi, tako nekako je s tem virusom
trunck
22. 04. 2020 17.04
+22
Janez se zapelje v Velenje, kjer hoče oddati loto listek. Ampak zamudi in referentke ne prepriča, da bi lahko kljub zamudi vplačal kombinacijo. Že na poti domov preveri v kateri stranki je referentka in ugotovi, da je v SD (ali LMŠ, Levici, SAB). Takoj ko pride domov napiše tvit, da ga je referentka iz SD opeharila za 2,5 milijona (kolikor znaša nagrada). Si lahko zamislite ogorčenje svečkarjev, pljuvanje po SD (lenuhi, nesposobneži, ...), od tega, da naj SD pokrije izgubo, do vsakojakih tožb, ... Izjemno malo svečkarjev pa bi se vprašalo ali bi Janez sploh dobil (izjemno majhna verjetnost). Skratka, napad na druge. Torej, Janez lahko naredi karkoli, svečkarji bodo vedno našli krivca v drugih strankah.
"brez imena"
22. 04. 2020 16.59
+60
Če gre za zdravo osebo in se presodi, da je bil glavni vzrok covid-19, rečemo, da je umrl zaradi covida-19. Po drugi strani rečemo, da gre pri betežnih in bolnikih s pridruženimi boleznimi pri tem, da je umrl s covidom-19," je pojasnila Sočanova. Sočanova je nedvoumno povedala, da novinarji in Vlada RS LAŽEJO, ko površno in pavšalno poročajo o številu umrlih, pri tem pa ne poročajo koliko teh je dejansko v resnici umrlo zaradi "koronavirusa" koliko pa zaradi drugih bolezni. Poročanje novinarjev: "21. aprila so v Sloveniji zabeležili dve novi smrti zaradi okužbe z novim koronavirusom. " Pri tem načrtno in z namenom ni jasno podanih informacij o vseh pridruženih boleznih, da bi ljudje bili seznanjeni koliko teh je sploh umrlo zaradi virusa če sploh kdo. Kako naj potem ob tej manipulaciji in zavestnim laganjem sploh še karkoli verjamemo? Novinarji prej ko boste začeli raziskovati resnično ozadje vse te norije in več resnice ko boste plasirali v javnost, manjšo blamažo si boste naredili. Do takrat pa izgubljate vso kredibilnost in verodostojnost. Kakšni so pravzaprav vaši interesi??
resnicaboli007
22. 04. 2020 17.33
+10
DR.Fejsbuk
23. 04. 2020 08.53
-4
neumnost k sreči ne boli, za vaju dva, seveda.....