10°C
Podatki za dan: 15. 10. do 24.00
Oboleli
11,517
+834
+7.8%

Maše v rdečih regijah odpovedane, v oranžnih omejene na 10 vernikov

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
Maruša Slana /
KOMENTARJI
74
Predvidoma s petkom bodo v rdečih statističnih regijah odpovedane vse maše, verouk pa bo potekal na daljavo, so sporočili iz Slovenske škofovske konference. V oranžnih regijah, kjer je epidemiološka slika malce bolja, pa bodo maše omejene na 10 vernikov.

Slovenska škofovska konferenca (SŠK) se je seznanila z novimi vladnimi ukrepi za omejitev širjenja novega koronavirusa. Škofje bodo po objavi vladnih odlokov v Uradnem listu RS na spletni strani Katoliške cerkve objavili posebna navodila za duhovnike in vernike. 

PREBERI ŠE
Novi ukrepi: katere dejavnosti se zapirajo in kako, če sploh bo pomagala država

Predvidoma jutri bodo v rdečih statističnih regijah odpovedane vse maše, verouk pa bo do nadaljnjega potekal na daljavo. V oranžnih regijah pa bodo maše omejene na 10 vernikov, verouk pa se bo redno izvajal do vključno 5. razreda. Za višje razrede se bo verouk izvajal na daljavo. 

Maše bodo v rdečih regijah odpovedane.
Maše bodo v rdečih regijah odpovedane.FOTO: Bobo

Župniki in duhovniki bodo v rdečih regijah vernikom lahko omogočili individualno duhovno oskrbo, kar pomeni, da bodo lahko verniki ob določeni uri prišli v cerkev in tam prejeli sveto obhajilo, blagoslov in opravili spoved. 

PREBERI ŠE
Rdeče regije: prepoved zbiranj, omejitev gibanja, maske na prostem, zaprti lokali...

V SŠK so še zapisali, da škofje z zaskrbljenostjo spremljajo epidemiološki položaj v državi. Vse duhnovnike, redovnice, redovnike in vernike pozivajo, da brez izjeme in dosledno spoštujejo ukrepe za preprečevanje širjenja epidemije novega koronavirusa. Vse tudi vabijo k molitvi za zdravje, za bolnike in konec epidemije. 

Pasica koronavirus oktober