Korona

Ministrstvo za zdravje pripravilo naročilo za nakup dodatnih hitrih testov

Ljubljana, 16. 02. 2021 19.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Katarina Matejčič
Komentarji
5

Skoraj dva meseca po tem, ko so ga napovedali, je ministrstvo za zdravje vendarle pripravilo naročilo za nakup dodatnih hitrih testov. A ker so besedilo na portal e-naročanje poslali šele pozno popoldne, bo na objavo treba še malce počakati. Kakšne pa so podrobnosti? Kaj bo država tokrat zahtevala od dobaviteljev?

Trenutno je znano le to, da država tokrat kupuje milijon hitrih testov, ne pa tudi kakšne teste natančno želimo, ali je cena edini kriterij in koliko časa za prijavo bodo sploh imeli interesenti. Decembra lani, ko so k sodelovanju povabili kar 42 ponudnikov, ki pa so se morali odzvati v le nekaj dneh, je na koncu pol milijona hitrih testov po ceni slaba dva evra na posamezen test dobavil Majbert Pharm, podjetje razvpitih kriptopiramidašev.

To pa očitno še ni reklo zadnje, saj so se prijavili tudi na skupen razpis Združenja zdravstvenih zavodov in skoraj 50 bolnišnic oziroma zdravstvenih domov. Gre za 1,4 milijona hitrih testov v dveh letih. Rok se je iztekel prvega februarja in takrat se je izkazalo, da je Majbert Pharm v tem trenutku peti najugodnejši. Končni zmagovalec razpisa in njegov zaslužek naj bi bila znana prihodnji teden.

S tem pa nabav še ni konec. Čez dober mesec naj bi v Slovenijo prispel še dodaten milijon hitrih testov, ki nam pripada v okviru skupnega naročila Evropske unije. Tudi tu cena še ni znana.

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tanja L. Gemini
16. 02. 2021 21.21
+1
Ma naj si ga oni vtaknejo tudi vsak dan v nos, v nobeni državi ne grozijo delavcem test ali odpoved...
superjezek
16. 02. 2021 20.58
+1
Umazana kraja državnega denarja s strani vlade in njihovih prisklednikov. Zaradi tega slovencem vsiljujejo te nič vredne hitre teste, ki če pokažejo na pozitivnost moraš iti še na pcr, ki ni dosti boljši. Lažna pandemija, da se gredo priskledniki politikov posle. Ponižujejo nas, ko nam to plastiko rinejo v nos in mi to upognjeno trpimo, med tem pa se bogatijo in si bodo z našim denarjem postavili zasebne klinike..
periot22
16. 02. 2021 20.07
+3
RAZMETAVANJE DENARJA!
sb_north
16. 02. 2021 20.04
Kaj pa meru hitri test
periot22
16. 02. 2021 20.45
+2
Hitri testi polnijo žepe Janševim kolegom lopovim!