Korona

Na Hrvaškem v enem dnevu umrlo največ bolnikov doslej, Merklova kritična do Nemcev

Zagreb / Berlin / Sarajevo, 27. 10. 2020 14.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 11 min
Avtor
U.Z., STA, Ti.Š.
Komentarji
98

Na Hrvaškem so v ponedeljek ob opravljenih 8185 testih potrdili 1413 okužb z novim koronavirusom. Umrlo je še 18 bolnikov s covidom-19, kar je najvišje število smrtnih žrtev v enem dnevu od izbruha epidemije spomladi. V BiH se več bolnišnic sooča s porastom okužb med zdravstvenimi delavci. V Avstriji je virus zahteval že več kot tisoč življenj. Merklova je kritična glede pomanjkljive discipline Nemcev med pandemijo, v Rusiji pa zaostrujejo ukrepe za zajezitev virusa.

Danes objavljene številke na novo okuženih na Hrvaškem so nekoliko nižje od tistih iz druge polovice prejšnjega tedna, a občutno višje kot prejšnji torek, ko so zabeležili 890 novih primerov. Najvišje dnevno število na novo okuženih doslej so zabeležili prejšnjo soboto, ko so v 24 urah našteli 2421 novih primerov.

Glede na danes objavljene podatke lokalnih štabov civilne zaščite je največ novih okužb znova v splitsko-dalmatinski županiji, in sicer 226. V Zagrebu so v preteklih 24 urah potrdili 211 novih okužb, v primorsko-goranski županiji pa 125. V istrski županiji je bilo 46 novih primerov.

Od 25. februarja, ko so na Hrvaškem potrdili prvi primer okužbe z novim koronavirusom, so doslej potrdili 38.621 okužb. Doslej je umrlo 470 bolnikov s covidom-19, okrevalo je 26.840 ljudi, izvedli pa so nekaj manj kot 458.000 testov. 

Na Hrvaškem je trenutno 11.311 aktivno okuženih z novim koronavirusom. V bolnišnicah zdravijo 897 bolnikov s covidom-19, 57 od teh je na ventilatorjih, je še sporočil nacionalni štab civilne zaščite.

Hrvaški zavod za javno zdravstvo (HZJZ) je medtem objavil, da so čas samoizolacije za ljudi, ki so bili v tesnem stiku z okuženimi in med samoizolacijo niso razvili simptomov, skrajšali s 14 na deset dni. Izjema so zaposleni v ustanovah za namestitev starejših in težko bolnih odraslih oseb ter oseb s posebnimi potrebami, za katere še naprej velja 14-dnevna samoizolacija.

Hrvaška je danes skrajšala čas samoizolacije na deset dni.
Hrvaška je danes skrajšala čas samoizolacije na deset dni. FOTO: Shutterstock

Minister za zdravje Vili Beroš je danes na Facebooku objavil, da aktualne razmere vse v zdravstvenem sistemu silijo k izrednemu angažmaju, od zdravnikov primarne zdravstvene zaščite, nujne medicinske pomoči in zavoda za javno zdravstvo do vseh bolnišnic, ki skrbijo za bolnike. "Kot minister za zdravje sem ukazal popolno mobilizacijo celotnega zdravstvenega sistema na Hrvaškem. Zdaj je čas, da pokažemo resnično predanost svojemu poklicu," je zapisal.

Kot je nato pojasnil za regionalno televizijo N1, njegova objava pomeni, da morajo vsi v zdravstvu, vključno z njim, prispevati največ, kar lahko, da bi sanirali stanje. Glede na današnje največje dnevno število umrlih je poudaril, da je nujno uskladiti vse zmogljivosti, da bi ustrezno odgovorili na izzive epidemije. Ocenil je, da obstajajo zadostne rezervne zmogljivosti v hrvaškem zdravstvu, da bi oskrbeli vse, ki bodo zdravljenje potrebovali. Obenem je izpostavil, da ne morejo predvideti, koliko zdravnikov in medicinskega osebja bo še zbolelo za covidom-19 ali pa bo moralo v samoizolacijo.

V Bolgariji so v zadnjih 24 urah potrdili 2243 novih okužb. Umrlo je 42 bolnikov s covidom-19. Gre za največje dnevno število novih okužb in smrti od začetka epidemije covida-19 v državi. 

Potrdil je, da so v preteklih dneh poklicali na pomoč upokojene zdravnike, pa tudi absolvente in študente zaključnih letnikov medicinskih fakultet, naj kot pomožno osebje pomagajo kolegom, ki so vse bolj obremenjeni. Podoben poziv pripravljajo tudi za dijake v medicinskih srednjih šolah, spodbujajo pa tudi zaposlovanje negovalk, ki so na zavodu za zaposlovanje. Še enkrat je pozval državljane, naj odgovorno spoštujejo vse epidemiološke ukrepe. 

V BiH rekordno število okužb in smrti  

V Bosni in Hercegovini (BiH) so v zadnjih 24 urah po 3137 testih potrdili rekordnih 1555 okužb. Prav tako je zaradi covida-19 v enem dnevu umrlo največ bolnikov doslej, in sicer 21, kažejo podatki zavodov za javno zdravstvo.

V Italiji se bo medtem začelo klinično preskušanje zdravljenja novega koronavirusa z uporabo zdravila raloksifen pri bolnikih z blagimi simptomi. Junija letos je namreč konzorcij Exscalate4CoV, ki uporablja evropsko superračunalniško mrežo, napovedal, da bi že registrirano generično zdravilo raloksifen, ki se uporablja za zdravljenje osteoporoze, lahko bilo učinkovito pri zdravljenju bolnikov s koronavirusom. Evropska komisija je v boju proti pandemiji koronavirusa in razvoju novih načinov zdravljenja konzorcij podprla s tremi milijoni evrov iz programa EU za raziskave in inovacije Obzorje 2020. Namen študije je potrditi varnost in učinkovitost zdravila raloksifen pri preprečevanju virusne replikacije v celicah, kar bi zadržalo napredovanje bolezni. V začetni fazi študije bo do 450 udeležencev v treh ločenih skupinah prejelo sedemdnevno zdravljenje z raloksifenom. Exscalate4CoV je z uporabo edinstvene kombinacije visokozmogljivostnega računalništva in umetne inteligence z biološko obdelavo pregledal 400.000 molekul in posebej preizkusil 7000 molekul in vitro, so ob tem še sporočili iz predstavništva Evropske komisije v Sloveniji.

Največ okužb, 909, so potrdili v Federaciji BiH. Žarišča okužb so še vedno velika mesta. V Sarajevu, kjer je umrlo sedem bolnikov, so v zadnjem dnevu potrdili 200 novih okužb, v Banjaluki 172, v Mostarju pa 86.

Vse več bolnišnic se sooča s porastom okužb med zdravstvenimi delavci. V bolnišnici v Zenici je okuženih sto zdravnikov in medicinskih sester. Krizni štab Federacije BiH je zato danes vsem bolnišnicam naročil, naj izvajajo samo še najnujnejše posege in zdravljenja. Prav tako morajo tretjino svojih kapacitet prilagoditi za bolnike s covidom-19.

Tudi v Srbiji rekordno število novih okužb s koronavirusom

V Srbiji so v zadnjem dnevu potrdili 1053 novih primerov okužb z novim koronavirusom, kar je največje število okužb v enem dnevu od začetka epidemije. Umrlo je še pet bolnikov s covidom-19, skupaj doslej 798, je sporočilo srbsko ministrstvo za zdravje.

V srbskih bolnišnicah se zdravi 823 bolnikov s covidom-19, od tega jih je na intenzivni negi na ventilatorje priključenih 38.

V zadnjem dnevu so na covid-19 testirali 9430 ljudi, od začetka epidemije pa so v Srbiji izvedli skoraj 1,3 milijona testov.

Krizni štab je ob tem napovedal možnost zaostrovanja ukrepov za preprečevanje širjenja okužb. Član kriznega štaba, epidemiolog Predrag Kon je izjavil, da načrtujejo zaostrovanje ukrepov, saj je "jasno, da ni mogoče sedeti križem rok, če se bo število okuženih s koronavirusom povečevalo". "Pred nami je izredno resno obdobje. To velja za celotno Srbijo, trenutno pa so razmere najbolj resne v Beogradu," je dejal.

V Srbiji je doslej za covidom-19 zbolelo 40.880 ljudi, umrlo je 798 bolnikov s covidom-19.

V Avstriji virus zahteval že več kot tisoč življenj 

Osem mesecev po prvi potrjeni okužbi z novim koronavirusom je v Avstriji število smrti zaradi covida-19 preseglo število tisoč. Do danes zjutraj je umrlo 1005 bolnikov. V zadnjih 24 urah so v naši severni sosedi potrdili 2835 novih okužb z novim koronavirusom. 

Hkrati se je v Avstriji v zadnjih 24 urah bistveno povečalo število obolelih, ki potrebujejo bolnišnično zdravljenje. V avstrijskih bolnišnicah se trenutno zdravi 1400 bolnikov s covidom-19. Intenzivno nego potrebujejo 203 bolniki; v ponedeljek jih je bilo 188. Aktivnih okužb z novim koronavirusom je v Avstriji trenutno 24.789.

Največ novih okužb so nazadnje potrdili v zvezni deželi Spodnja Avstrija, in sicer 590. Sledi prestolnica Dunaj s 456 novimi okužbami. Na Tirolskem so potrdili 407 novih okužb, na avstrijskem Štajerskem 367, na avstrijskem Koroškem 97. Najmanj novih okužb, 41, so potrdili na Gradiščanskem.

V Avstriji je virus zahteval že več kot tisoč življenj.
V Avstriji je virus zahteval že več kot tisoč življenj. FOTO: AP

Merklova kritična glede pomanjkljive discipline Nemcev med pandemijo 

Nemška kanclerka Angela Merkel je bila danes kritična do svojih sodržavljanov, ki kljub hujšemu drugemu valu niso tako disciplinirani glede upoštevanja ukrepov za zajezitev pandemije covida-19, kot so bili spomladi. "Vemo, kako se lahko zavarujemo. Nadaljujemo lahko z bolj ciljnim odgovorom. Ampak ob porastu številk vidimo, da se v primeru, da ne upoštevamo tega, kar o virusu že vemo, spravimo v situacije, ki so precej težke," je povedala.

Jutri se bo sestala z ministrskimi predsedniki zveznih dežel, s katerimi se bodo predvidoma dogovorili o strožjih ukrepih za zajezitev novega koronavirusa. Po informacijah tednika Der Spiegel bo na mizi načrt za postopno ustavitev javnega življenja in gospodarstva. Glede na osnutek predlogov bi do konca novembra omejili druženje v zasebnih stanovanjih na dve gospodinjstvi oz. na eno gospodinjstvo in dve osebi iz drugih gospodinjstev. Na dogodkih, kot so poroke in pogrebi, bi dovolili do 15 oseb. Cilj ukrepov je, da se širjenje okužb umiri, da bi lahko božič praznovali skupaj, še piše v osnutku. Če to ne bo zadostovalo, naj bi sledilo postopno ustavljanje javnega življenja, med drugim bi zaprli gledališča, muzeje in sejmišča, omejili gastronomske dejavnosti ter zaprli frizerske in kozmetične salone, fitnese in namestitvene storitve. Predlog morajo sicer v sredo potrdili tudi ministrski predsedniki dežel.

V Nemčiji z dobrimi 83 milijoni prebivalcev v zadnjih tednih beležijo rekordno število novih okužb na dnevni ravni. V zadnjem dnevu so potrdili 11.409 novih okužb, še prejšnji teden na ta dan so poročali o 6868 novih okužbah. Skupno so v državi doslej potrdili 449.275 okužb, za covidom-19 pa je umrlo 10.098 ljudi.

V Nemčiji naj bi se obetalo postopno ustavljanje gospodarstva in javnega življenja.
V Nemčiji naj bi se obetalo postopno ustavljanje gospodarstva in javnega življenja. FOTO: AP

V Italiji najvišje število okužb s koronavirusom doslej

V Italiji so danes zabeležili novo najvišje dnevno število okužb z novim koronavirusom. V zadnjem dnevu so ob 174.398 testih potrdili 21.994 okužb, umrlo je še 221 bolnikov s covidom-19, je sporočilo italijansko ministrstvo za zdravje.

Svetovalec italijanskega ministra za zdravje Roberta Speranze, Walter Ricciardi, je danes pozval k uvedbi karantene v Neaplju in Milanu, kjer se virus še posebej hitro širi. "V Milanu in Neaplju se lahko okužite s koronavirusom že, če samo vstopite v bar ali restavracijo ali pa se peljete z avtobusom," je ponazoril Ricciardi, ki se je zaradi razširjenosti virusa zavzel za zaprtje obeh mest.

V Italiji so v ponedeljek sicer začeli veljati novi zaostreni ukrepi za zajezitev širjenja novega koronavirusa, ki jih je vlada kljub nasprotovanju nekaterih lokalnih oblasti in protestov zaradi porasta okužb uvedla do 24. novembra.

Strožji ukrepi so sprožili številne proteste, med drugim so se nasprotniki ukrepov v ponedeljek zvečer zbrali na ulicah Neaplja, Trsta, Torina in Milana. Ponekod so izbruhnili izgredi, policija pa je aretirala več deset protestnikov. Protesti so v nekaterih mestih napovedani tudi v prihodnjih dneh.

Na Poljskem prvič več kot 16.000 novih okužb 

Na Poljskem so v zadnjih 24 urah prvič potrdili več kot 16.000 novih okužb z novim koronavirusom v enem dnevu. Zabeležili so jih 16.300, je sporočilo poljsko ministrstvo za zdravje. V zadnjem dnevu je umrlo še 132 bolnikov s covidom-19. 

Najvišje dnevno število okužb do zdaj, ki so ga dosegli v petek, je znašalo 13.632. V zadnjem dnevu pa so jih potrdili 16.300, s čimer se je skupno število okužb povečalo na 280.229. Skupaj je umrlo 4615 kovidnih bolnikov, od tega 132 v zadnjem dnevu.

V bolnišnicah je po podatkih poljskega ministrstva za zdravje trenutno 13.291 ljudi, pri katerih so potrdili okužbo z novim koronavirusom.

Od sobote veljajo v tej državi, ki ima približno 38 milijonov prebivalcev, strožji ukrepi za zajezitev virusa. Za dva tedna so zaprli bare in restavracije, poleg tega je prepovedano druženje več kot petih ljudi.

Na Nizozemskem z novim zakonom v boj proti pandemiji covida-19

Na Nizozemskem so senatorji danes sprejeli nov zakon, ki naj bi olajšal boj proti novemu koronavirusu in odprl pot obvezni uporabi zaščitnih mask.

Začasna zakonodaja daje parlamentu več moči v boju proti covidu-19, proti kateremu se je sedaj borila vlada Marka Rutteja z izrednimi uredbami.

Med drugim daje zakon, ki bo stopil v veljavo 1. decembra, pravno podlago za uvedbo obveznega nošenja zaščitnih mask, kar zagovarja tudi vlada. Do sedaj je bilo to obvezno le v javnem prometu in v notranjih prostorih javnih stavb.

Na Nizozemskem so pred dvema tednoma deloma ugasnili javno življenje, ko so med drugim zaprli vse pube in restavracije za štiri tedne, ponoči pa je prepovedana prodaja alkohola.

V državi so doslej potrdili 311.889 okužb z novim koronavirusom, od tega je umrlo 7142 ljudi.

V Španiji ob porastu okužb z novim koronavirusom stavka zdravnikov

Španski zdravniki pa so danes izvedli prvo vsedržavno stavko po 25 letih. Ob hitrem porastu bolnikov s covidom-19 so zahtevali boljše delovne pogoje in večje priznanje. Med stavko je okoli 50 zdravnikov v belih haljah ob ustrezni varnostni razdalji protestiralo pred parlamentom v Madridu.

S svojega delovnega mesta je odšlo okoli 85 odstotkov od 267.000 zdravnikov. Številni med njimi so delovno mesto zapustili le simbolično, saj so se morali vrniti k svojim pacientom, so sporočili s pristojnega sindikata CESM, ki je pozval k 24-urni stavki.

Čeprav so v Španiji zadnjem letu potekale številne regionalne stavke zdravnikov, je danes prvič po letu 1995 stavka zdravnikov potekala po celi državi.

Eden od zdravnikov, ki je protestiral pred parlamentom, Sergio Casabona, je povedal, da jim je prekipelo, ko je vlada odločila, da bodo zdravnike premeščali ne glede na njihovo specializacijo. Ministrstvo za zdravje je reformo utemeljilo, češ da bodo lahko le tako okrepili boj proti pandemiji.

V Španiji tako kot v drugih evropskih državah beležijo rekordno število novih okužb z novim koronavirusom na dnevni ravni, povečuje se tudi število hospitalizacij. Država je prejšnji teden postala prva članica EU, ki je potrdila več kot milijon okužb s koronavirusom, covid-19 pa je zahteval več kot 35.000 življenj.

V Rusiji ob slabšanju epidemiološke slike zaostrujejo ukrepe, Lavrov zaradi stika z okuženim s koronavirusom v samoizolaciji

V Rusiji ob porastu okužb in smrti zaradi covida-19 zaostrujejo ukrepe za zajezitev novega koronavirusa. Od srede bodo zaščitne maske obvezne na krajih, kjer je gneča, in na javnem potniškem prometu. V zadnjem dnevu so sicer zabeležili največ smrtnih žrtev covida-19 v enem dnevu, 320.

Po navedbah pristojne ruske agencije bodo od srede zaščitne maske obvezne na območjih, kjer je veliko ljudi, v javnem potniškem prometu, taksijih in dvigalih. Po novem bodo prepovedani javni dogodki med 23. in 6. uro. V tem času bodo morale biti kavarne in restavracije zaprte, so dodali na agenciji za varnost potrošnikov.

V zadnjem dnevu so sicer zabeležili 320 smrtnih žrtev covida-19, kar je največ doslej. Skupaj je umrlo 26.589 ljudi. Potrdili pa so 1,55 milijona okužb, od tega 16.550 v zadnjih 24 urah.

Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je bil v tesnem stiku z osebo, okuženo z novim koronavirusom, zato je v samoizolaciji, vse napovedane obiske in sestanke pa je preložil, pa so danes sporočili iz ruskega zunanjega ministrstva. Kot so dodali, se Lavrov počuti dobro.

"Zaradi stika z osebo, okuženo z novim koronavirusom, se bo Sergej Lavrov samoizoliral. Prej načrtovani obiski in sestanki bodo preloženi. Minister se počuti dobro," so sporočili z ruskega zunanjega ministrstva.

Lavrov naj bi po prvotnih načrtih v sredo in četrtek obiskal BiH in Srbijo. Danes bi moral biti na Hrvaškem, a je obisk prestavil, uradno zaradi okužb z novim koronavirusom na ruskem veleposlaništvu v Zagrebu.

Pasica koronavirus oktober
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (98)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

fairplayy
27. 10. 2020 20.37
+1
Sovražnika premagaš samo če ga spoštuješ in nepodcenjuješ dragi potrčoidi
tisovec
27. 10. 2020 20.09
+1
Lepo da je umetna inteligenca, odkrila da bi raloksifen lahko bil učinkovit proti kovidu19. A zakaj zdravniki ne začnejo uporabljati preizkušenih in poceni zdravil, za katera je človeška inteligenca odkrila že pred meseci, da so učinkovita proti kovidu19, če se jih pravilno uporablja.
pravisprehajalec
27. 10. 2020 19.41
+2
Vsak nemški lider ob prelomnih dogodkih, je bil na koncu svojega propadlega projekta razočaran nad Nemci. Delavski narodni socialist in Levičar Adolf, je dejal, citiram; "Nemci si kot narod ne zaslužijo preživetja, saj so zmagali močnejši narodi na Vzhodu, ki so bili zmožni več žrtev". Kaiser WiliamII je ob koncu Prve vojne bentil čez Nemce in jo pobrisal na Nizotzemsko, ter jih prepustil Revoluciji in Protirevoluciji. Merkolova pa zopet ne deluje navdušeno... Razočarana. Bitter Entauscht. Kot tisti slavni govor iz filma Untergang v sejni sobi...
Kopriva60918022
27. 10. 2020 20.02
+0
hahaaha a vaš albanec je tudi levičar ??
obožeobože
27. 10. 2020 19.24
+7
Angelca! Problematiči so Turki in podobmi. Z Nemci mi problemov. Tako kot pri mas.🥰
pravisprehajalec
27. 10. 2020 19.36
+6
Točno tako. Nemci niso več "nemci" in to Merklova šele sedaj ugotavlja.
123maradona
27. 10. 2020 19.58
-2
Pri nas se bolezen širi ob vaških veselicah, gasilskih pivskih zabavah, praznovanjih obletnic idr. bosanci in drugi neslovenci že 8 mescev niso bili v svojih krajih. Ne zadržujejo se v skupinah, nimajo svojih družinskih članov v sloveniji. 90 % pozitivnih testov so kleni slovenci.....tudi tisti iz vaških skupnosti.
Antoniozmaj
27. 10. 2020 19.02
+3
zelo zanimiv članek sem prebral: "janšina slovenija u vrijeme pandemije koronavirusa preko noči postaje vojna država". Sicer je zelo dolg, ampak tudi jaz se spominjam poteka teh dogodkov. Priporočam branje
brus li
27. 10. 2020 19.14
+1
Kopriva60918022
27. 10. 2020 18.53
+4
ko bi vsaj bili tudi pri cigaretih, alkoholu, pesticidih v hrani in vodi, zastrupljanju zraka bili tako strogi kot pri tem prehladu.. "skrb za naše zdravje" ja pa kaj še
Trgo_mk3
27. 10. 2020 19.32
+1
Pandemija alkoholizma ima v sloveniji povprečno še vedno 5x več smrti kot korona do sedaj. Za slavolok zmage postavijo fontano piva.
simonaas
27. 10. 2020 18.46
-7
Potrč bo vse ozdravil
zoki142
27. 10. 2020 18.53
-3
medus
27. 10. 2020 18.41
+4
Uau, kako se sedaj smeji švedom. Res vsi čari od prve lockdownerske taktike sedaj prihajajo na plano oz. rešil nisi nič zadeve zafrknil do kraja, ustvaril enormno gospodarsko škodo ter prevzemanje fašističnih metod. Res pohvalno draga kao stroka. Prav za aplavz.
Lumpx
27. 10. 2020 19.50
-3
Pravi Svedi so v Severni Ameriki (Minesota, Kanada,...) na Svedskem jih ze dolgo ni vec.
Borec21
27. 10. 2020 18.29
+7
Merklova benti nad nemci nad kjerimi
Matiias
27. 10. 2020 18.26
+6
Da niso slucajno ta isti kot v Sloveniji
lumpimonster
27. 10. 2020 18.22
-1
lumpimonster
27. 10. 2020 18.21
-1
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣e mesec nazaj pisali da je visek konec da se je umirilo 🤣🤣🤣od takrat ze 5rekordov
Jimi1
27. 10. 2020 18.21
+3
Pol manjši narod Butalci je včeraj ,,pridelal,, 13 umrlih,kot da bi jih bilo na Hrvaškem 26. Tudi sicer imamo ,,boljšo,, številko dnevno umrlih in sicer 19 že od prej. Nemcev je 42 krat več od nas,ki smo včeraj imeli ,,samo,, 1500 novo okuženih, kot da bi jih imeli ,,grdi nemci,, 63000 v enem dnevu... Dragi Jajo in dopustniki. Hvala Vam! Saj ni bilo treba,pa se je ,,zgodilo,, !
Wingman
27. 10. 2020 18.14
+8
Ukrepi za zajezitev Covid-19 v Nemčiji?! Neverjetno, sigurno jim je to podtaknil JJ... :)
Vittorio
27. 10. 2020 17.56
-3
Pomebno da smo odpirali meje, zganjali paniko, kaco z izjavami za cro, se letala so objavila konec epidemije. Krekec si se ni pobril brade a govori o higieni,.....
Lumpx
27. 10. 2020 17.42
+0
Merklova ze tak zamenjala dober del nemcev uz uvozenimi "ilegalci" a bo zdaj menjala se preostale.
reakcionar
27. 10. 2020 17.29
+1
Geli, ne se hudovat na svoje podložnike. Oni imajo otroke, pa morajo tud za njih skrbet............pa to
kakafonijaprava
27. 10. 2020 17.16
+5
Nemci bodo tožili to WHO in Billija zaradi zločina proti človeštvu!
Titanium
27. 10. 2020 18.16
+2
JOKS klub
27. 10. 2020 17.14
+0
ja to nič več ne verjamem, laži več kot resnice..
Titanium
27. 10. 2020 18.17
+3
travc
27. 10. 2020 17.14
+2
Verjetno je tudi precej Nemcev ki so upraviceno kriticni do nje.