Korona

Na zahodu države v šole vsi učenci, na vzhodu zimske počitnice

Ljubljana, 15. 02. 2021 06.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 10 min
Avtor
STA, Maruša Slana, Ti.Š.
Komentarji
56

V osnovnih šolah na zahodu države je pouk znova stekel za vse učence, v srednje šole pa so se vrnili dijaki zaključnih letnikov. Na vzhodu države so se medtem začele enotedenske zimske počitnice. V višjih in visokih šolah ter na fakultetah pa so od zdaj dovoljeni izpiti v živo in seminarji do deset udeležencev.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Testiranje šolnikov
    02:52
    Iz 24UR: Testiranje šolnikov
  • Iz 24UR: V šolo le zdravi otroci
    03:21
    Iz 24UR: V šolo le zdravi otroci
  • Iz 24UR: V šolo tudi dijaki zaključnih letnikov
    02:30
    Iz 24UR: V šolo tudi dijaki zaključnih letnikov
  • Iz SVETA: Veselje ob vrnitvi v učilnice
    04:12
    Iz SVETA: Veselje ob vrnitvi v učilnice
  • Iz SVETA: Covid-19 v šolah
    00:44
    Iz SVETA: Covid-19 v šolah
  • Testiranje šolnikov v Ljubljani
    00:28
    Testiranje šolnikov v Ljubljani

V četrtek je vlada zaradi izboljšanja epidemiološke slike v državi sklenila, da se lahko učencem prvega triletja v osnovnih šolah pridružijo tudi učenci preostalih razredov in dijaki zaključnih letnikov srednjih šol. V umetniških gimnazijah in glasbenih šolah je od danes dovoljena izvedba individualnega pouka.

Po več kot štirih mesecih je danes pouk v šolah znova stekel tudi za učence višjih razredov osnovnih šol na zahodu države, medtem ko so se na vzhodu začele enotedenske zimske počitnice. Ponekod so morali v kratkem času poskrbeti za velike prilagoditve, povečini pa je vsem uspelo, veselijo se vrnitve v šolske klopi.

Za tiste, ki se vračajo k pouku v šoli, veljajo enaki epidemiološki ukrepi kot za učence prvega triletja, za katere izobraževanje že poteka v šoli. Pouk poteka v matičnih učilnicah, učenci in dijaki tudi malicajo v učilnicah. Kosila morajo šole organizirati tako, da bo med učenci čim manj mešanja.

V matičnem razredu bo še naprej potekalo podaljšano bivanje, ki bo organizirano za otroke prvih treh razredov osnovnih šol, medtem ko starše četrtošolcev in petošolcev pozivajo, naj otroci, če se le da, po pouku odidejo domov. Če bo šola za učence 4. in 5. razredov oblikovala heterogeno skupino podaljšanega bivanja, bo tam obvezna uporaba zaščitnih mask tako za učence kot zaposlene, je navedeno v okrožnici, ki jo je ministrstvo poslalo šolam.

Obvezne in neobvezne izbirne predmete lahko izvajajo na daljavo ali v matičnem oddelku. V primeru oblikovanja heterogene skupine morajo tako učiteljica kot učenci pri pouku nositi zaščitno masko. Po priporočilu ministrstva šole v naravi, plavalnih tečajev, praktičnega dela prometne vzgoje za kolesarski izpit in ekskurzij šole do nadaljnjega ne bodo izvajale.

V matičnih razredih učencem ni treba uporabljati zaščitnih mask, zunaj razreda pa ves čas.

Še vedno velja, da morajo zaposleni v vzgoji in izobraževanju pred vrnitvijo na delovno mesto opraviti testiranje na okužbo z novim koronavirusom, testiranje pa ponavljati vsakih sedem dni. Po besedah predsednika Združenja ravnateljic in ravnateljev osnovnega in glasbenega šolstva Slovenije Gregorja Pečana so šole danes pripravljene, imajo pa pred vnovičnim vračanjem vseh učencev veliko dela. "Največ težav je z organizacijo avtobusnih prevozov, organizacijo pouka športa v višjih razredih in podaljšanega bivanja, zlasti na razredni stopnji. Za organizacijo slednjega bomo skoraj zagotovo potrebovali dodatne kadre, ki pa jih je v tako kratkem času zelo težko dobiti," je dejal.

Osnovne šole odprtih rok pričakale še starejše učence

Kot je povedala ravnateljica Osnovne šole (OŠ) Danila Lokarja iz Ajdovščine Irena Kodele Krašna, so imeli pri organizaciji pouka kar nekaj težav, saj so okrožnico z navodili za izvajanje pouka dobili šele v četrtek.

"Ker pouk ne sme potekati v skupinah, smo imeli kar precej težav z organizacijo pouka v osmih razredih, saj so skupine precej premešane in v teh oddelkih uči veliko učiteljev, prav tako smo pri pouku na daljavo imeli te skupine z različno snovjo pri različnih predmetih, zato smo morali spremeniti urnik. Prilagoditi smo ga morali tako, da sedaj ti predmeti potekajo v matičnih učilnicah, to pa seveda pomeni, da smo morali spremeniti urnik prav vsem," je povedala Kodele Krašna.

Vsi osnovnošolci na zahodu države se znova vračajo v šolske klopi.
Vsi osnovnošolci na zahodu države se znova vračajo v šolske klopi. FOTO: Shutterstock

Vrnitve v šolo so veseli na novogoriški osnovni šoli Frana Erjavca. Ravnateljica Lara Brun je povedala, da so že v petek pripravili posebna obvestila za starše, da so se učenci lahko primerno pripravili na vrnitev v šolske klopi. "Pouk na šoli seveda za vse nas pomeni dosledno upoštevanje vseh priporočil zdravstvenih ukrepov," je dodala.

"Zaposlenim sem povedala, da morajo biti razumevajoči do učencev, saj vrnitev v šolo zanje pomeni ponovno veliko spremembo. Zato naj v tem tednu predvsem utrjujejo učno snov in utrjujejo morebitne učne vrzeli v znanju, predvsem pa ustvarjajo vzpodbudno učno okolje," je dejala.

Za učence bi bilo po njenem mnenju bolje, če bi morda še teden dni ostali doma, saj bodo imeli prihodnji teden zimske počitnice. Tako pa bodo po tednu dni v šoli znova teden dni doma, vendar to ni spremenilo dejstva, da so nad vrnitvijo v šolo zadovoljni tako učenci kot učitelji.

V skladu z odločitvijo vlade je danes pouk v šolah znova stekel za vse učence in dijake zaključnih letnikov, a le na zahodu države, saj so se za učence in dijake na vzhodu države začele enotedenske zimske počitnice.

"Zabavno je, vesel sem zelo, da smo spet tu. Doma sem malo trpel zaradi dolgočasja. V šoli mi je lepše in vse veliko lažje, ker imam učiteljico zraven in je zato lažje," je povedal četrtošolec Lan iz ene od ajdovskih osnovnih šol.

Tudi devetošolka Malaja iz novogoriške osnovne šole je povedala, da ji je lažje v šoli, kjer lahko sliši razlago. "Saj tudi doma ni bilo nič narobe, vendar sem v šoli bolj prisotna pri pouku in dobim več razlage učiteljev. Po drugi strani pa smo se morali v šolo vrniti tako na hitro, lahko bi nas pustili v šoli na daljavo še do počitnic. Sicer pa sem zelo pogrešala prijatelje in sošolce."

V obalno-kraški regiji so bili med 1. in 5. februarjem v šolah že učenci prvega triletja, prejšnji teden pa so morali znova k pouku na daljavo. To za najmlajše šolarje ni bilo dobro, je izpostavila ravnateljica največje osnove šole iz Mestne občine Koper OŠ Koper Ingrid Poropat. "Danes je tako za nas ponovno prvi šolski dan, čeprav smo v teh zadnjih mesecih delali pridno tudi na daljavo," je povedala.

Zadovoljna je, da so spet v šolskih klopeh, in upa, da bo tako ostalo do konca šolskega leta. "Kdorkoli je danes videl obraze otrok in učiteljev, ki so od 8. ure vstopali v šolski prostor, bi bil zagotovo takšnega mnenja, kot sem jaz, da je bil to prvi šolski dan. Bil je obsijan s soncem, dobro voljo in pričakovanji, predvsem pa s presenetljivo umirjenostjo. Ob tem ni bilo niti enega učenca, ki bi bil brez maske, ki bi povzročal kakršnokoli težavo ali se ne bi strinjal s tem, kako je potekal pouk."

Zaradi organizacije mehurčkov so se na koprski šoli soočali z zahtevno organizacijo jutranjega varstva in podaljšanega bivanja za četrte in pete razrede, vendar so tudi to uspeli rešiti s prerazporeditvijo del med zaposlenimi.

Tudi ravnatelj OŠ Simona Jenka Kranj Rudolf Planinšek je dejal, da je bila vrnitev vseh šolarjev organizacijsko precej velik zalogaj, a so bili nanj pripravljeni. "Zato je vse steklo tako, kot smo pričakovali. Oblikovali smo mehurčke in odpravili težave glede prehrane, tudi pri izbirnih predmetih ni večjih težav," je poudaril.

Najbolj ga skrbijo morebitne okužbe, ki se v zadnjih tednih sporadično pojavljajo. Sicer pa se otroci, kot je povedal, pridno držijo vseh pravil, manj je opaziti tudi tesnih stikov med njimi.

Na OŠ Trbovlje so danes pouk za učence od 4. do 9. razreda začeli eno šolsko uro kasneje, saj so učitelji še čakali na izvide testiranj. Učenci 4. in 5. razredov so ponovne vrnitve večinoma zelo veseli, najbolj so pogrešali sošolce, druženje in učitelje ter njihovo razlago snovi, so pojasnili na šoli.

Učenci višjih razredov pa so po 14 tednih dela na daljavo videti naveličani in bo potrebno daljše prilagoditveno obdobje, so opozorili. Sicer pa so tudi ti učenci pogrešali živo razlago učitelja in so veseli vrnitve. Marsikdo je izrazil skrb in upanje, da delo na daljavo ne bo več potrebno in bodo v šoli ostali do konca šolskega leta, je še dodala ravnateljica OŠ Trbovlje Petra Čede.

Vrnitev dela dijakov v srednje šole minila brez večjih težav

Tudi dijaki zaključnih letnikov so se po več mesecih pouka na daljavo danes vrnili v šole. Kot so povedali ravnatelji, večjih težav pri vnovični reorganizaciji pouka ni bilo, saj imajo izkušnje že iz jesenskega časa. Veselje ob povratku pa je bilo opaziti tudi pri dijakih, četudi se jih je veliko že dodobra navadilo dela na daljavo.

Kot je povedala ravnateljica Gimnazije Vič Alenka Krapež, se je v njihovo šolo danes vrnilo približno 180 dijakov iz šestih oddelkov. "So veseli, nasmejani in zadovoljni," je izpostavila. Podobno vzdušje je pri profesorjih. Njihovo testiranje na novi koronavirus, ki so ga opravili že v petek, je potekalo brez zapletov in tudi brez pozitivnih izvidov.

"Težav pri organizaciji pouka nismo imeli. Ponovili smo samo organizacijo, ki smo jo vzpostavili že septembra, torej z matičnimi učilnicami in ohranjanjem razdalje," je pojasnila Krapeževa. Pri izbirnih predmetih so skupine mešane, dijaki ohranjajo razdaljo in nosijo masko, učilnice tudi pogosto zračijo. Športno vzgojo pa ima letošnje šolsko leto cel razred skupaj, da lahko ohranjajo mehurčke, saj med športom ne morejo nositi maske, je orisala.

Sicer so se na njihovi gimnaziji odločili, da morajo dijaki nositi maske pri ostalih predmetih tudi v matičnih razredih. Na ta način dodatno zmanjšujejo možnost prenosa okužb. Kakšnih večjih pripomb dijakov ali staršev glede te odločitve ni bilo. Kot je izpostavila Krapeževa, so njihovi gimnazijci odgovorni mladi ljudje. Tako ni nobenih težav z disciplino ali upoštevanjem zdravstvenih priporočil.

Vrnitev v šolo

Na Gimnaziji Franceta Prešerna Kranj medtem s pridom uporabljajo metodo neposrednega prenosa pouka bodisi z računalnika učitelja od doma bodisi iz razreda, ki so jo vpeljali že zaradi pogoste odsotnosti večjega števila njihovih dijakov, saj je kar tretjina športnikov ali glasbenikov. Tako na njihovi šoli poteka hibridno izobraževanje, ki so ga v tem šolskem letu še izpopolnili. Že jeseni so namreč imeli situacije, ko je bil razred v šoli, učitelj pa v karanteni.

Kot je povedala tamkajšnja ravnateljica Mirjam Bizjak, nekaj težav pri organizaciji sicer imajo, vendar jih sproti rešujejo. Pri športni vzgoji so tako oblikovali enotne oddelke, ob lepem vremenu pa jo bodo lahko v veliki meri izvajali zunaj. Na roko jim gre tudi to, da ima danes njihovih pet oddelkov četrtih letnikov kulturni dan, tako se bodo lahko na njihovo torkovo vrnitev še bolje pripravili.

Večji delež dijakov kot v gimnazije pa se je z današnjim dnem vrnil na srednje strokovne in poklicne šole, kjer je znova stekel tudi praktični del pouka za vse letnike. Kot je povedal ravnatelj Srednje gostinske in turistične šole Radovljica Ivan Damjan Mašič, so se v šolo vrnili štirje oddelki zaključnih letnikov, ostali oddelki pa bodo na šoli za izvedbo praktičnega pouka le dan ali dva na teden, medtem ko bo preostali pouk še vedno potekal na daljavo.

Prav pri praktičnem pouku je bil izpad pri šolanju na daljavo tudi največji, zato ga bodo nekaj skušali nadoknaditi že ta teden. Spremenjenemu načinu dela je bila treba prilagoditi urnike, vendar večjih težav pri organizaciji ni bilo. Ker je šola dovolj velika, ni problemov z zagotavljanjem mehurčkov, dijakom pa tudi ni odveč nositi mask. "Veseli so, da so se vrnili v šolo. Vidi se, da so najbolj pogrešali druženje. Veliko se pogovarjajo in lepo je slišati njihovo veselje," je poudaril ravnatelj.

Veliko veselje ob vrnitvi v šolo je izpostavila tudi ravnateljica srednje šole na Biotehniškem centru Naklo Andreja Ahčin. "Takšen kombiniran pouk, kot ga imamo zdaj, je precejšen zalogaj za učitelje, ampak smo veseli, da se je vsaj del dijakov lahko vrnil v šolo," je izpostavila. Pojasnila je, da je pouk v živo ključen predvsem za prakso, pa tudi sicer za izmenjavo mnenj in utrjevanje snovi. Še najbolj pomemben pa je zaradi socializacije mladih. "Mladi res potrebujejo to družbeno okolje," je poudarila.

Pomen vrnitve v šolske klopi je izpostavila tudi predsednica Dijaške organizacije Slovenije Maja Kalin. Pojasnila je, da je anketa, ki so jo opravili med dijaki, pokazala, da jih je okoli 54 odstotkov za vrnitev v šole, njihov glavni argument pa je, da je klasičen pouk bolj kakovosten od tistega na daljavo. Kar veliko dijakov pa je izrazilo pomisleke glede vrnitve. Skrbi jih predvsem, da bi v nevarnost spravili svoje bližje, ki spadajo v rizične skupine glede covida-19.

Poleg tega dijakom strah povzročajo vsa ocenjevanja, ki jih čakajo, saj so učitelji do zdaj ocenjevanje izvajali v zelo okrnjenem obsegu, zato jim lahko množica preverjanj v kratkem času prinese velik stres. Zato Kalinova upa, da bodo, tako kot so na Gimnaziji Vič, ki jo obiskuje sama, tudi drugod profesorji razumevajoči in da bodo dijakom pomagali pri preskoku ter poskrbeli, da obremenitve zanje ne bodo prevelike.

S ponovnim odprtjem srednjih šol so znova zaživeli tudi dijaški domovi. Kot je povedala ravnateljica Dijaškega in študentskega doma Kranj Judita Nahtigal, njihov dom tudi v minulih mesecih ni bil povsem prazen, saj so v njem ostali nekateri tuji študentje. Z odprtjem srednjih šol pa se je v nedeljo in danes v dom vrnilo okoli 20 dijakov, kar je približno petina.

"Težav z organizacijo nismo imeli, saj smo odprtje pričakovali, nato smo le še organizirali testiranje, prekinili čakanje na delo tehničnemu osebju in obvestili dijake ter starše," je pojasnila Nahtigalova. Ob tem pa je še dodala, da tudi težav z ukrepi za preprečevanje širjenja okužb ni, saj so jih vajeni že od prej.

Koronavirus pasica november
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (56)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

preprosto
15. 02. 2021 19.18
+0
Butalsko pravilo vodje Butalcev sekte SDS. Vsak teden testiranja???? Nekdo v ozadju mora šteti denar v vrečah... Mar je res potrebno biti pameten? Mar nebi bilo enostavneje in bolje če bi se vsi učitelji cepili?????? He he he butalsko Janševa Slovenija.
flojdi
15. 02. 2021 16.44
. ne razumem vsega najbolje. ko si šolar , hodiš V šolo , ko so počitnice , si doma . kako neki se reče tem sedanjim zadevam …. kor/e/o/nčkove , al kako in kaj
sinhron
15. 02. 2021 14.45
+1
Tiste stranke oziroma vodje strank , ki od svojih ljudi zahtevajo , da naj ne dvignejo glasovnic , kažejo na to , da ne zaupajo svojim članom in jim kratijo demokratično pravico glasovanja in izrekanja lastne volje ! Sicer pa v tej vladni koaliciji so stranke in poslanci , ki so se prodali za stolčke in privilegije , prodali so svoj ponos ( če so ga sploh kdaj imeli ?) , obrnili so se zoper lastne volivce in jih zatajili !
sinhron
15. 02. 2021 14.46
+1
“Ko je bila domovina v stiski, je njeno dobrobit stranka postavljala pred lastne interese”, pravi prvak SDS Janša .”Tako je bilo ob osamosvojitvi,”, ne drži , ker so takrat vidni člani SDS ( Janša , Krkovič ,Mate,..)delovali samo za svoj žep , ko so prodajali slovensko orožje Bosancem in Hrvatom , “ob finančni krizi “, je Janševa vlada 2004 -2008 finančno in moralno uničila Slovenijo in jo zadolžila za več rodov zaradi napačnih odločitev in namerno sprejetih zakonov, ki so omogočili izčrpavanje in uničenje gospodarstva, in ob tem je Janša prejemal podkupnine in pral denar “in ob izbruhu epidemije ,” se zopet pokaže lakomnost in pristranost , vse skozi se vrstijo korupcijske afere in favoriziranje svojih za ceno zdravja in življenj . Zato njegove floskule izzvenijo povsem v prazno in so resnično samo za njegove vernike , ki so slepi in gluhi !
Diverzanti
15. 02. 2021 11.05
-2
nemogoče je razumet njihove odločitve.Zgleda da spet hočemo biti prvi s preletom letal in naših sramotnih pilatusov.
Diverzanti
15. 02. 2021 11.03
-5
špilajo se ti vladno odločevalci z življenjem našim.No vi Starejši ,ki ste dobili že trikrat dodatek 'a ste videli kako vas ima vlada rada?Tako zelo ,da so dali vse v šolo da jih bo še več okuženih ,da bodo lahko otroki prinesli vam domov vse žive viruse "še vedno so jih.Kaj dela da vlada je nemogoče razumet"poslali so jih v osje gnezdo.Sramota.Pa ne moreš poslati vse naenkrat v šole medtem ko zunaj krožijo vse žive kombinacije covida.
mina1980
15. 02. 2021 11.08
+6
Dajte nehajte uživat te "derbi banane".... V naših koncih so otroci že 3 tedne v šoli, pa noben ni zbolel...ne otrok...ne učitelj... Vi osebno pa lahko svoje otroke izobražujete doma...vam zakon to dopušča...
sergejka
15. 02. 2021 10.59
+1
Prosim? počitnice so bile! takoj po krompirjevih. Otroci so v zaostanku in treba je DELAT! Snov so jemali v počasnejšem ritmu kot bi jo sicer. So v prosveti kar lepo pozabili da smo ŽE IMELI počitnice. NORO!
bimmbolina
15. 02. 2021 11.27
+2
Otroci so imeli po krompirjevih počitnicah le en teden dodatnih počitnic. Po tem so se šolali na daljavo. Sicer res, da prav kvalitetno to šolanje ni bilo, a vseeno, delali so za šolo. Zatorej jim pripadajo počitnice. Ravno tako kot pripada dopust vsem tistim, ki so delali od doma.
Kam Rineš
15. 02. 2021 11.35
+5
Se strinjam s teboj, absolutno. Potem pa imaš (poglej malo nižje) uporabnike kot so Pepe ..., ki se jim vname možganska skorja, ko rečeš, da morajo otroci biti v šoli. Kakšne počitnice neki le, gre za potuho učiteljem. Pazi sedaj odziv Pepeta
sergejka
15. 02. 2021 12.33
+1
Spadam v skupino staršev, katerih otroci še ne morejo biti sami doma in se sami učiti (1. in 3. razred). Imam srečo, da imam službo. Ker to niso bile in tudi ne bodo klasične počitnice, bom ZOPET primorana koristiti letni dopust. Nadrejeni me po ZOPET moral razumeti in jaz naj ne čutim nobenega pritiska in se sproščeno posvečam otrokom. Ste prepričani Bimmbolina, da je to res mogoče?
sergejka
15. 02. 2021 13.26
Spadam v skupino staršev, katerih otroci še ne morejo biti sami doma in se sami učiti (1. in 3. razred). Imam srečo, da imam službo. Ker to niso bile in tudi ne bodo klasične počitnice, bom ZOPET primorana koristiti letni dopust. Nadrejeni me po ZOPET moral razumeti in jaz naj ne čutim nobenega pritiska in se sproščeno posvečam otrokom. Ste prepričani Bimmbolina, da je to res mogoče?
Frenki7
15. 02. 2021 10.50
-2
Pocitnice bi komot lahko preskocili,glede na to,da nic ne bodo imeli od njih (ni bazenov,drsalisc,itd.),imajo manjko sole,ki se je komaj odpela pa se starsi,ki so bili doma zaradi otrok so komaj pricelibz delom in bi ze morali vzeti dopust
vicente
15. 02. 2021 10.42
+2
pocakajmo kaj niso bili doma in strajkali da hocejo v šolo sedaj pa pocitnice,kdo je tukaj mona
jutri_pa_res
15. 02. 2021 10.32
+2
Sedaj se bo pokazalo, koliko šola vpliva na širjenje okužb, torej ali bo ali ne bo med obema polovicama Slovenije po 1 tednu kakšna razlika v okužbah.
TistoPravo
15. 02. 2021 10.51
-1
Točno. samo bol ravno kontra,, počtnikarji iz vzhoda bodo raznesli po zahodu okužbo še dodatno....poleg teh na zzahodu ki so od danes po šolah
TistoPravo
15. 02. 2021 10.25
+1
Iz vaške kanalizacije na štrbunk bodo zalaufali sistemi po krajih in po mestih na polno. Dež in odtajan sneg sta kar dobro sprala zadnje leto. Bomo vidli, za kok doug
Pepe Bol?ev
15. 02. 2021 10.11
-1
Rines. Lenoba butasta. Mas probleme ker spadas med tisti del populacije, ki ne razume cemu so sole namenjene. Verjetno ni pomoci. Ampak drzim pesti!
Kam Rineš
15. 02. 2021 10.16
+3
Si ti učitelj Pepe? Pejt ležat nazaj na kavč, imaš ravno pavzo.
Pepe Bol?ev
15. 02. 2021 10.21
-2
Rines. Se vidi ja tvoj omejen domet dojemanja. Sem vedno zacuden, ko ugotovim, da ste mel nekateri ze v osnovni soli problem s preprostimi stvarmi.
Kam Rineš
15. 02. 2021 10.00
+6
Ja seveda, zakaj pa ne? Pripadajo jim zimske počitnice, majske počitnice pa poletne 2 meseca in pol, pa krompirjeve, pa novoletne pa ravnateljev dan, .....pa u p.m. vse učitelje. Lepa službica, ni kej. Se pardoniram, imajo tudi delovno soboto, ko učitelji vse ure nadoknadijo.
SabinaZ
15. 02. 2021 10.20
+3
Ne vem sicer kakšen problem imaš ti ampak zakaj pa ti ne opravljaš te prelepe službice? Vsi smo imeli možnost in imamo še vedno možnost se zaposliti kot učitelji in učivat v vseh teh počitnicah, vmes pa 5 urni delovnik, kaj češ lepšega?
Pepe Bol?ev
15. 02. 2021 09.59
-2
ecnarf. Se vidi, da ne bos nikoli nic notri prinesel. Ker ta notri pri teb debilcku sploh ne obstaja. Ce pa se mislis se naprej izzivljat nas otroki te pa caka prijetno presenecenje.
Kam Rineš
15. 02. 2021 10.05
+1
ecnarf
15. 02. 2021 09.54
+4
Ma kakšne počitnce saj so bili tri mesce doma komaj so čakali da gredo v šolo vi pametnjakoviči jih pa pošlete na počitnce še poleti bi morali hodit v šolo da not prinesejo
SabinaZ
15. 02. 2021 10.21
+4
Si se ti tudi odpovedal dopustu? Kakšen dopust saj itak samo počivaš v službi?
Pepe Bol?ev
15. 02. 2021 09.41
-2
Domobrancki. Pustite otroke na miru. Branili jih bomo tudi za ceno svojih zivljenj. Kaj vam ni jasno? Ukvarjajte se sami s sabo pokveke pokvarjene.
Pepe Bol?ev
15. 02. 2021 09.40
-2
Jansa zeli namerno okuzit zahodni del drzave. Je povsem jasno zakaj.
Bananistanec
15. 02. 2021 09.44
+6
Le nekaj je popolnoma jasno .... vreme in da JJ hoče dikta turo
Kukulkan
15. 02. 2021 09.28
+6
Počitnice? Jooooj ubogi šolarji...komaj so odprli vrata šole ki so tolk hoteli in spet ih vlada pošilja nazaj na računalniške igrice :(
Abica
15. 02. 2021 09.35
+1
Kukulkan
15. 02. 2021 09.52
-1
Magges001, je treba kr v šolo it. Da ne bodo kakšni protesti
Dadas
15. 02. 2021 09.25
+7
Dobr, da so počitnice, da se izmučeni garači odpočijejo od predavanj. Če je tak manjko v izobrazbi kot jokate, zakaj pa se ne odpoveste počitnicam? Potem vam bo pa spet Janša kriv?
rissp
15. 02. 2021 09.22
-1
A ste vsi starši prejeli email od učiteljic vaših otrok, da se ne smete družiti z nikomur izven svojega gospodinjstva (niti otroci niti starši), da se pojdite cepiti takoj ko bo mogoče, da od zdaj naprej delajte od doma in podobne "ukaze" ? Ker me zanima, če so ta pisma pošiljali na državni ravni ali je to plod nekaterih prestrašenih učiteljic (ker morajo od zdaj naprej delati z otroci v šoli namesto od doma) ? Kljub vladni odločitvi, da se od danes naprej lahko zbira do 10 oseb, to po mnjenju učiteljice za otroke in starše ne velja. Druženje je dovoljeno samo znotraj gospodinjstva, otroci pa se po mnenju učiteljice, kot je napisala, lahko poleg lastnega gospodinjstva družijo tudi s sošolci med odmorom.
Abica
15. 02. 2021 09.36
+1
SabinaZ
15. 02. 2021 10.24
Nič takega nismo dobili. Tudi ne vem zakaj bi. OK če spada učitelica v rizično skupino ali kdo od sošolcev, potem razumem samo je potrebno tudi izbrati način komuniciranja. In napisati bolj kot prošnja k večji pazljivosti kot pa kot grožnja.
bimmbolina
15. 02. 2021 11.39
+1
Mi smo dobili le dopis pediatrov, posredovan preko učiteljic, v katerem pa je navedeno nekaj podobnega, kot je vam pisala vaša učiteljica. Vendar bolj svetovalne narave.
Chinho
15. 02. 2021 12.25
+1
To ni ideja učiteljev. Ti samo posredujejo, kar jim `ukažejo` od zgoraj.
Andrej Volaj
15. 02. 2021 09.12
+8
dobr se sliši, na zahodu, na vzhodu...glede na to, da je vsega skup 200km 😉