Korona

Srečanje s Pahorjem bo potekalo v nedeljo, večjega dela opozicije ne bo

Ljubljana, 25. 03. 2021 09.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min
Avtor
Maja Račič, STA, Urša Vrečar
Komentarji
1697

Novo srečanje o strategiji boja z epidemijo ter nadaljnjih ukrepih bo na povabilo predsednika Boruta Pahorja potekalo v nedeljo. A kot kaže, večjega dela opozicije na Brdo pri Kranju ne bo. V LMŠ potrebe po pogovorih ne vidijo, predsednica SD, Tanja Fajon, pa ne vidi smisla za prisotnost na srečanju. V Levici Pahorju predlagajo, naj organizira posvet o predčasnih volitvah, v SAB pa zahtevajo odgovore. Vse več je medtem ugibanj o morebitnem zaprtju države v začetku aprila od 1. do 12. aprila, kar naj bi neuradno predlagala strokovna skupina.

Mateja Logar je vodenje svetovalne skupine za covid-19 prevzela v začetku marca.
Mateja Logar je vodenje svetovalne skupine za covid-19 prevzela v začetku marca. FOTO: Bobo

Po poročanju spletnega portala Siol naj bi strokovna skupina za covid-19, ki jo vodi Mateja Logar, vladi lahko predlagala, da bi zaradi naglega širjenja epidemije in vse več bolnih v bolnišnicah od 1. do 12. aprila povsem zaprli državo. Strokovna skupina naj bi tako po ponovnem preverjanju podatkov o dogajanju pri nas in po Evropi formalno predlagala, kako ravnati v začetku aprila, ko bodo tudi velikonočni prazniki.

O tem smo povprašali Logarjevo. Na naše konkretno vprašanje, ali drži, da potekajo pogovori v to smer, je odgovorila: "Glede na slabšanje epidemiološke situacije potekajo pogovori o nadaljnjih ukrepih." O teh bodo govorili že na srečanju s Pahorjem. 

Pahor vabi na novo srečanje v nedeljo 

Predsednik republike Borut Pahor je predsednicama in predsednikom parlamentarnih strank, vodjem poslanskih skupin, ministru za zdravje in strokovni svetovalni skupini ministra za zdravje za zajezitev in obvladovanje epidemije covid-19, danes poslal vabilo za vnovično srečanje to nedeljo na Brdu pri Kranju, so sporočili iz njegovega urada.   

Na srečanju naj bi obravnavali podrobnosti glede nadaljnjih ukrepov v luči vse slabše epidemiološke slike v državi. 

Na zadnjem srečanju 17. marca so se dogovorili, da naj bi se znova srečali aprila, če ne bi epidemiološka situacija zahtevala drugače. "V tem smislu je zaradi hitrega poslabševanja epidemioloških razmer in nujnosti ukrepanja vlada na seji, 24. marca sprejela predlog, da še pred nedeljo, 28. marca, ko naj bi na seji obravnavala predloge svetovalne skupine, skličem naš sestanek," je v vabilu zapisal Pahor. 

Poudaril je, da bo odgovornost za sprejete ukrepe nosila vlada. Dodal je, da imajo udeleženci srečanja priložnost, da na posvetu pred tem izmenjajo stališča o predlogih za ukrepanje in "pripomoremo oblikovati uspešno strategijo države v sklepnem soočenju z epidemijo covida-19"

LMŠ: Potrebe po srečanjih na Brdu ne vidimo

V LMŠ menijo, da so takšni sestanki v normalnih razmerah dobrodošli. "Ne pa v razmerah, ko koalicija na sejah državnega zbora ob obravnavi protikoronskih paketov ne podpre skoraj nobenega predloga opozicije. Toliko o ponujeni roki sodelovanja. Sodelovanje se kaže z dejanji v državnem zboru in ne z golimi besedami na Brdu," so zapisali v odzivu.

Predsednik LMŠ, Marjan Šarec pa je na družbenih omrežjih zapisal: "100-odstotno nadomestilo odsotnosti z dela, sledenje stikom, izdajanje karantenskih odločb, kontrola na mejah, maske v zaprtih prostorih, razdalja...predvsem pa cepljenje. Hkrati pa takojšnja zamenjava koordinatorja cepljenja z nekom, ki razume svoje delo. Za to ne potrebujemo Brda." S tem pa namignil, da ga tudi na to srečanje ne bo. 

Fajonova smisla za prisotnost na srečanju ne vidi 

Predsednica socialnih demokratov Tanja Fajon je predsedniku Pahorju že poslala odgovor na omenjeno vabilo, v njem pa zapisala, da "ne vidi smisla za svojo prisotnost na sestanku", saj se "z njo se le ustvarja vtis, da legitimiram vladne neuspehe, njeno neučinkovitost in politično zlorabo epidemije, ne da bi na drugi strani vlada upoštevala predloge opozicije, stroke in javnosti"

Zapisala je, da vlada ne upošteva predlogov stroke in opozicije, ampak želi s temi srečanji predvsem legitimirati svoje početje. 

"Razumem, da predlog za popolno zaprtje javnega življenja prihaja iz strokovne skupine in da ga zagovarjajo tudi vodilni epidemiologi," je zapisala Fajonova. Popolno in kratkotrajno zaprtje je stroka predlagala že jeseni, a ji vlada ni prisluhnila. 

Fajonovo smisla v svoji prisotnosti na srečanju ne vidi.
Fajonovo smisla v svoji prisotnosti na srečanju ne vidi. FOTO: Damjan Žibert

Stališče predsednice SD je, da "mora imeti epidemiološka stroka glavno besedo pri upravljanju epidemije. Zato tudi danes razumem njihova stališča." A dodaja, da mora vlada uresničite več pogojev - pred njihovo uresničitvijo pa ne vidi smisla sodelovanja na omenjenem srečanju stroke in politike na Brdu pri Kranju. Ti pogoji so ukinitev policijske ure ter "preklic kaznovanja in represije zaradi omejitev državljanskih pravic", uveljavitev 100-odstotnega bolniškega nadomestila zaradi preventivne samoizolacije, sprememba strategije cepljenja, da do konca aprila precepimo starejše ter osebe s kroničnimi obolenji, vodilna vloga epidemiologov in njihovo večjo zastopanost v strokovni skupini, in gospodarska pomoč vsem dejavnostim, ki trpijo zaradi posledic dolgotrajnih omejitev. 

V SAB zahtevajo odgovore

Tudi predsednice SAB Alenke Bratušek na srečanje v nedeljo očitno ne bo. Da so dokazali, da so se v teh težkih časih pripravljeni pogovarjati za isto mizo, "ne glede na to, da te vlade in še manj politike SDS, ne podpiramo", a da sta za pogovor potrebni dve strani, so zapisali v pismu predsedniku Pahorju. Dodajajo, da so se prvih dveh srečanje udeležili, a so bili nad neodgovori strokovne skupine zelo razočarani. Vladna strokovna skupina po njihovih besedah niti ni odgovarjala na vprašanja, temveč so pripravili zgolj "zelo splošne odgovore, ki jih že poznamo". 

"Zakaj niso želeli ali smeli odgovoriti na naša vprašanja, ne vem, me pa skrbi, da imajo pripravljeno analizo,kaj je šlo v drugem valu narobe in je ne smejo pokazati. Še bolj me skrbi, da te analize vlada nima, kar pomeni, da gre v tretji val zopet nepripravljena," pravijo v SAB. Kjer jih je zanimalo predvsem, katerih predlogov strokovne skupine vlada ni upoštevala, katere je sprejela kljub nasprotovanju skupine ter katere ukrepe strokovna skupina ocenjuje za uspešne. 

Levica Pahorja pozvala, naj organizira posvet o predčasnih volitvah 

Pahorju se je za vabilo zahvalil tudi koordinator Levice Luka Mesec, a tudi tokrat ga na Brdo pri Kranju ne bo, saj ne morejo "pristati na to, da bi vladi, ki uničuje demokratične institucije države, dajali legitimnost z udeleževanjem na neformalnih srečanjih". Njihov prvi pogoj za prisotnost na tovrstnem srečanju je, da vlada začne spoštovati temelje demokratične ureditve, na čelu z ustavo, državnim zborom, sodno vejo oblasti, civilno družbo in mediji, so zapisali v pismu predsedniku Pahorju. 

Obenem pa opozorili, da je premier sočasno s svojo pobudo k dialogu na družbenih omrežjih delil članek s sporočilom, da je "presežna smrtnost v Sloveniji v veliki meri posledica škodljivih influencerjev in neodgovorne opozicije". "Jasno je, da nas na Brdo torej ne vabi zaradi dialoga, pač pa zato, da bi zvrnil odgovornost za lastne napake na opozicijo," pravijo v Levici. 

Pahorja pa so ob tem pozvali, naj organizira posvet o predčasnih volitvah, ki so po njihovih besedah "edini še preostali odgovor na nevzdržno stanje v državi". 

Udeležbo na pogovorih so napovedali v NSi in DeSUS.

 

Bo srečanje potekalo javno? 

Premier Janez Janša je sicer predlagal, da bi srečanje potekalo javno."Glede na dogovor, sprejet na zadnjem srečanju stroke in parlamentarne politike, premier predsednika republike naproša, da čimprej skliče nadaljevalno srečanje, na katerem bo Ministrstvo za zdravje ob prisotnosti posvetovalne skupine predsednikom parlamentarnih strank in vodij poslanskih skupin predstavilo svoje predloge prej, preden bodo obravnavani na seji vlade," so sporočili z Janševega kabineta. 

O Janševem predlogu se bodo po besedah Pahorja posvetovali pred začetkom srečanja. 

Gre že za tretji posvet o epidemiji, ki ga je pripravil Pahor. Prvič so se predstavniki strank pri predsedniku republike sestali februarja, drugič pa marca. Na marčevskem srečanju so so se srečanja udeležili tudi predstavniki stroke. Srečanj se do sedaj nista udeležila predsednik LMŠ Marjan Šarec in koordinator Levice Luka Mesec.

Kaj stopi v veljavo jutri?

Kot je znano, je vlada ob slabšanju epidemiološke slike včeraj že spremenila nekatere omejitvene protikoronske ukrepe. Minister za zdravje Janez Poklukar, ki je sodeloval na današnji vladni novinarski konferenci, je povedal, da ukrepi stopijo v veljavo z jutrišnjim dnem, dopolnjena strategija cepljenja pa se bo uveljavila s 1. aprilom.

Policijska ura bo po novem krajša, veljala bo od 22. do 5. ure zjutraj. Po drugi strani pa se bodo tri regije obarvale rdeče: koroška, obalno-kraška in goriška. Prehajanje v in iz teh regij bo prepovedano.

Ob tem so določene izjeme:

 

1. prihod na delo, odhod z dela in izvajanje delovnih nalog,

2. opravljanje gospodarskih, kmetijskih in gozdarskih dejavnosti,

3. odpravljanje neposredne nevarnosti za zdravje, življenje in premoženje,

4. varstvo in pomoč osebam, ki so potrebne podpore oziroma zaradi oskrbe ali nege družinskih članov ali če gre za izvajanje starševske skrbi in stikov z otrokom,

5. dostop do lekarn, zdravstvenih in sanitarnih storitev ter zdraviliškega zdravljenja,

6. dostop do tujih diplomatskih in konzularnih predstavništev,

7. dostop do storitev za nujne primere,

8. dostop do izvajanja nalog, povezanih z delovanjem pravosodnih in upravnih organov ter organov pregona,

9. dostop do storitev za osebe s posebnimi potrebami,

10. izvajanje vzdrževalnih del ali sezonskih opravil na zasebnem objektu ali zemljišču za člane istega gospodinjstva,

11. potovanja oseb z namenom tranzita čez statistično regijo iz prejšnjega člena, v sosednjo državo ali do svojega prebivališča v Republiki Sloveniji,

12. nujno vzdrževanje groba, pri čemer mora posameznik izkazati upravičenost z dokazilom o najemu groba ali drugim ustreznim dokazilom.

Šole in trgovine ostajajo odprte. Za vstop v Slovenijo bo posameznik po novem potreboval negativni PCR-test. Spremembe bodo v veljavo vstopile dan po objavi v Uradnem listu.

Je pa vlada podaljšala veljavnost nekaterih odlokov in ukrepov. Do 2. aprila podaljšuje omejitve ponujanja in prodaje blaga in storitev potrošnikom, omejitve, ki veljajo na področju kulturnih in kinematografskih storitev, ter ukrepe za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja novega koronavirusa. Še naprej bodo obvezne namestitve razpršilnikov za razkuževanje rok v večstanovanjskih stavbah, podaljšujejo se omejitve pri izvajanju športnih programov, ukrepi na področju šolstva in omejitve glede javnega potniškega prometa.

Za en teden se podaljšujejo in zamikajo ukrepi iz odloka o omejitvah in načinu izvajanja ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil ter odlok o omejitvi in načinu izvajanja preizkusov znanja o strokovni usposobljenosti za upravljanje energetskih naprav.

Poleg tega vlada s spremembami odloka o začasni omejitvi kolektivnega uresničevanja verske svobode uvaja omejitve števila oseb, ki kolektivno uresničujejo pravico do verske svobode na prostem, in sicer en udeleženec (ali več udeležencev, če gre za člane istega gospodinjstva) na 10 kvadratnih metrov.

Vlada je tudi podaljšala ukrep izredne pomoči mesečnega temeljnega dohodka in ukrep v obliki delno povrnjenega izgubljenega dohodka za samozaposlene in družbenike za čas trajanja odrejene karantene na domu ali nezmožnosti opravljanja dela zaradi višje sile zaradi obveznosti varstva otroka do konca junija. Medtem ukrepa subvencioniranja čakanja na delo, ki velja do konca aprila, vlada za zdaj (še) ni podaljšala.

Koronavirus pasica nova


  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1697)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mginko
29. 03. 2021 14.23
+1
" Srečanje s Pahorjem bo potekalo v nedeljo, večjega dela opozicije ne bo " To ni opozicija, to je pogrebna združba podmladka stare udbe, ki pokopava slovenski drugorazredni narod na partijski način in tako hoče priti nazaj na oblast (dokopat se zopet do državnih korit z davkoplačevalskim denarjem).
Fejst pob?
29. 03. 2021 13.07
-2
Srečanja za potuho vladi, da ni za nič kriva.
AlternativeFacts
26. 03. 2021 10.07
-3
Kaj vse je narobe s to valdo ste lahko videli v 2 dnevni interpelaciji....Kaj vse je narobe s tem predsednikom, ki je zgolj za lastne ozke interese, lahko vidite v tem članku....Kako lahko samovšečni predsednik vabi na sestanek, če mu potem sestanek oblikuje povabljenec? Pa a je človek diht a ni?
zibertmi
26. 03. 2021 10.04
+0
kaj bodo delali pri njem.jajo bo naredil kakor bo njemu pasalo,dokler bo lahko
pepi bolcev
26. 03. 2021 10.02
+1
Beseda srecanje je popolnoma napacna. Volilci levice zahtevamo, da se stranke levice s fasisti ne srecujejo na noben nacin.
velika resnica
26. 03. 2021 09.53
+3
Itak so vrgli pusko v koruzo, prvič , drugič in v tretje. Terjat odgovornost sam pa grozno nagajat čist po balkasko. Volilci upam da vidite kdo in kako vas ščiti z mediji skupaj. Ma vse politike ki zastopajo kao socijalo je lahko sram da ne sodelujejo in podpirajo stroke in vodilne politike
vonbongo
26. 03. 2021 09.57
-1
Vidimo kdo nas hoce uniciti in to je koalicija . Volilci bojo primerno temu volili 😭🇸🇮🇸🇮🇸🇮
velika resnica
26. 03. 2021 10.30
+3
A misles pes ki laja ne grize(mediji izgubljajo moc odlocanja) tiha voda bregove dere. Po domace pes ki mu stopis na rep cvili in laja (lenuhi in koristoljubci) rasoden in deloven clovek pa je tiho in si misli svoje
AlternativeFacts
26. 03. 2021 09.52
+1
Pahor je predsednik vseh volivcev SDS-a....
Legija 1942
26. 03. 2021 09.52
+0
Stranke, ki so se v preteklosti izkazale kot izdajalske( proti vojski na meji) lepo ukiniti, njihove dobre plače pa razdeliti revežem ki so zaradi njih pristali na socialnem dnu.😂😉
vonbongo
26. 03. 2021 09.54
+2
Kako mislis ukinit stranko , ki jo ljudje volijo ????
Uporabnik1929613
26. 03. 2021 09.54
+2
kako si kevdr bojevnik predstavlja demokracijo.
velika resnica
26. 03. 2021 10.31
+3
Tako kot si lukec predstavlaj da bo uzel premozenje delovnih in postenih ljudi
Legija 1942
26. 03. 2021 13.23
+2
Dark Knight
26. 03. 2021 09.50
-1
Beda opozicijska, nebi se udeležili srečanja, kjer bi lahko vsak predstavil svoje ideje in bil z vsem seznanjen. Pol bodo pa spet jokali, da jim nihče nič ne pove in nič ne upošteva.
vonbongo
26. 03. 2021 09.55
+0
600+ predolog opozicije je koalicija zavrnila !! Kaksen smisel ims pol ta sestanek ???
velika resnica
26. 03. 2021 10.32
+1
Kaj so pa predlagali da ne vi nosili mask v solah.....
šlogar
26. 03. 2021 09.44
-2
Ne večina opozicije. Vsi iz opoziciji bodo bojkotirali brezvezni sestanek. Desusa ne moreš šteti kot opozicijo!
Bofur
26. 03. 2021 09.38
+1
Mislim, da je edina rešitev za stranko SMC, sklic izrednega volilnega kongresa, na katerem bi izvolili (začasno) vodstvo, ki bi stranko popeljala na volitve ... Počivalšek, ki, kot bi dejal njegov nad-šef ne more zastopati članov, volivcev v vladi, glede na to, da uživa manj kot odstotno podporo ljudi ... Torej Pahor teh sestankov ne bi smel sklicevati, sploh pa ne s kompromitiranimi predsedniki strank. Počivalšek je kompromitiran z nabavami zaščitne opreme, predsednik SDS pa je kompromitiran kot pravnomočni obsojenec, pa trenutno je v sodnem postopku zaradi mahinacij v zadevi Trenta ...
vonbongo
26. 03. 2021 09.46
+1
SMC se ne more vec resiti 😭🇸🇮🇸🇮
Legija 1942
26. 03. 2021 09.36
+0
,,Opogicija,, na aparatih... Propad kateremu niti medijska podpora ne more več pomagati. Pač rok uporabe je pretekel. 🤡
Uporabnik1929613
26. 03. 2021 09.45
+4
poglej poglej, fašisti se nič več ne skrivajo, dvigajo glave vedno bolj ponosni na to kar so naredili v WWII
vonbongo
26. 03. 2021 09.46
+2
Legija 1942
26. 03. 2021 09.48
+0
Na sliki je francoski legionar, ki nima prav nobene veze z fašizmom. 🤡🐑
Uporabnik1929613
26. 03. 2021 10.04
+2
hotchilipoper
26. 03. 2021 09.30
+2
Sejnina mora bit
vonbongo
26. 03. 2021 09.28
-3
V SDS-u so se edini bivsi komunisti , in izrojeni volilci jih volijo , ker pogresajo komunizem 😭😭🇸🇮🇸🇮
NA LEVO ni OK
26. 03. 2021 09.29
+0
Tudi be-dakom je dovoljeno komentirat-očitno a ne.
vonbongo
26. 03. 2021 09.33
+0
Tko k tebi be-dak 😭😭🇸🇮🇸🇮🇸🇮
vonbongo
26. 03. 2021 09.45
+1
Oh stala , svederćina se je zbudil , grem jaz pol , ker je debata pravkar z svederćino v gno .. j zavila 😭😭😭🇸🇮🇸🇮🇸🇮🇸🇮
NA LEVO ni OK
26. 03. 2021 09.26
+3
Ponosni nasledniki komunistov SD in Levica, edina gnila tvorba v Evropi, ki je še ostala, je v Sloveniji. Oni pa ponosni na ???? na kaj? na zločine in kraje in laži-edino na to so lahko. Slovenija mora opravit še to čiščenje, potem se lahko postavi ob bok drugim normalnim državam.
vonbongo
26. 03. 2021 09.29
+0
NA LEVO ni OK
26. 03. 2021 09.31
+4
bozohr
26. 03. 2021 09.35
+3
Ponosni komunist gremlin:edini komunist med predsedniki vlad v Evropi in predsednik stranke s procentualno največ bivšimi komunisti med članstvom in v vodstvu stranke.Predsednik stranke. ki po dobri komunistični maniri ni nikoli imel protikandidata na znotraj strankarskih volitvah.
vonbongo
26. 03. 2021 09.36
+1
Z redirko se redira grafit in ne ljudi 😭🇸🇮🇸🇮
DianaMul
26. 03. 2021 09.19
+3
Baje SD po Sloveniji razpada v celot, DOBESEDNO GRE V FRANŽ, KOT BI JIH MROŽ SCOTAL......samo tu pa tam so še rdeči pacijenti z svojimi bacili v trdnjavah trdega rdečega komunizma - pardon Primitivizma kot so Lublana, Jesenice Velenovac in KOPAR
slim386
26. 03. 2021 09.23
+0
A to sodiš po procentualškovem SMC? Ali po podrepniškem DeSUSU?
vonbongo
26. 03. 2021 09.26
-1
No jaz pa ti loh 100% zagotovim brez " baje" , da SDS izgublja svoje dolgoletne clane na polno ;)
NA LEVO ni OK
26. 03. 2021 09.17
+2
KU-Lovci ne vidijo nobene potrebe za zaustavitev širjenja epidemije. Ko je potrebno ukrepat nasprotujejo, ko so pred mikrofoni in ekrani pa lažejo, kako so vse naredili za zmanjšanje okužb. Edino kar so sposobni je, načrtno škodovanje vsej naši lepi domovini z vsemi sredstvi na vseh področjih. Rezultati so vidni in upam da tudi zabeleženi v glavah volivcev..
vonbongo
26. 03. 2021 09.21
-1
Res je , rezultati so vidni. Sam v glavah volilcev je drugace , kot v tvoji glavi. Narod vas je spregledal in to bo se zabavno na volitvah 😭😭🇸🇮🇸🇮🇸🇮🇸🇮
DianaMul
26. 03. 2021 09.09
-2
Potop FAJONIZMA...dobro so spet dobili po rdeči čebuli, poraženi, potolčeni po volitvah pa še povoženi in zabiti do NAFTE.
bozohr
26. 03. 2021 09.17
+2
Popoln poraz vladajoče koalicije.Prvič je za interpelacijo glasovalo več poslancev kot proti.Začetek konca vladajoče koalicije in uvod v poraz gremlinizma na volitvah.Ohranil se bo samo še med tlačani Noriškega kraljestva.
Uporabnik1556982
26. 03. 2021 09.07
+4
Zakaj se ne uredijo on-line volitve , 90 % gospodinjstev ima dostop do interneta, 76 % oseb uporablja internet večkrat na dan - v Sloveniji, vir SURS. Kdor ne želi volit, naj prispeva ?? EUR za revne otroke. Rešeno v 1 dnevu. Ali ta možnost obstaja ? Še bolje pa bi bilo, da bi vsak polnoletni državljan glasoval za zakon, torej bi vsak prispeval k rešitvi problema, tisti, ki ne bi želel glasovati, bi prispevali EUR za revne. Ali mislite, da bi bilo potem bolje ? NE.
vonbongo
26. 03. 2021 09.11
-2
To smo tej vladi predlagali in je zavrnila , tko k predlog o nekaznovanju za politike , pa da bi minister mogel bit solan na podrocju katerga upravlja , 200€ za vsakega drzavljana , ki dopolni 18let , itd.. Tej vladi se ne gre , da zrihta drzavo, ampak da jo olupi do konca !!!!🇸🇮🇸🇮🇸🇮
CIGU MIGU
26. 03. 2021 09.14
+6
ker rkc ne mora vplivati preko interneta na ovčice
vonbongo
26. 03. 2021 09.15
+1
Narobe , razlog je , ker bi zacela mladina volit in pol bi SDS nasankal ;)
zurc
26. 03. 2021 09.42
-2
tolk mladih kot je pa v današnjih časih za desnico ni bilo pa še nikoli ,še posebej zaradi migracij in določenih etničnih skupin ki imajo več pravic in ugodnosti kot oni sami
vonbongo
26. 03. 2021 09.44
+2
zurc
26. 03. 2021 09.56
-3
imam veliko znancev v svojem poklicu (serviser ,za kaj te ne briga) pa še posebej v teh časih velikokrat pogovor nanese tudi na politiko
vonbongo
26. 03. 2021 10.03
+0
Zanimivo, da bi mladina volila cloveka , ki jih zatira ;) Zdaj ali si zaveden ali pa se lazes ;)
zurc
26. 03. 2021 10.43
+2
poglej si samo komentarje večine osnovnošolcev in srednješolcev kaj menijo o ukrepih , šolanju na daljavo in uporabo mask dokler je epidemija,večina se strinja ,ker se zaveda situacije,razen onih ,ki se grejo sindikat in lastno samopromocijo in obsedenostjo z levo politiko in svobodo ,kljub temu da je ogroženo njihovo zdravje (enostavno mora zbolet da se zave situacije potem bo pa drugače razmišljal) In kdo tukaj koga zatira,in na kak način?
xyz01
26. 03. 2021 09.07
+2
Pahor spelji se že enkrat in se raje posveti svoijm "selfijem", bomo imeli več koristi, da se se ti vsaj smejimo, ne pa da še škodo delaš ljudem. Butl na kvadrat.